Man kan ikke vinde helt, når man skal lave hjemmelavet koldskål, og man samtidig gerne vil undgå mælkeprodukter, soyaprodukter og sukker. Så her må sluges et par kameler, hvis man vil spise koldskål med familien i sommervarmen. Der er et utal af forskellige opskrifter på nettet, men her kommer min version. Den er hverken mælkefri eller soyafri, men den er laktosefri og sukkerfri. Og low(er) carb end de traditionelle sukkerholdige af slagsen. Til gengæld er det den bedste laktosefrie koldskål, jeg har smagt. Den rammer rigtigt både på smag, cremet konsistens, syrlighed, og den har god balance mellem citron- og vaniljesmagen. Men det er jo bare min ydmyge mening, og der findes jo næsten lige så mange slags koldskål, som der findes mennesker.
Ingredienser
- 6 æggeblommer
- 1½ dl laktosefri piskefløde
- 1 dl laktosefri yoghurt naturel fra Thise
- ½ liter soyamælk uden sukker
- 1½ tsk vaniljepulver
- 4 spsk sukrin melis
- Skal fra 1½ økocitron
- Saft fra 1 økocitron
Sådan
Men hvad nu med kammerjunkerne? Jeg har ikke eksperimenteret med en LCHF variant af disse, men måske nogle af jer andre har? Jeg har brugt lidt crunch fra en rest af de brændte mandler, men ellers har Ditte en toplækker idé til koldskålscrunch.
OPDATERET: Find low carb-kammerjunkerne her: KAMMERJUNKERE
Koldskål i sommervarmen. Velbekomme!
INDLÆGGET INDEHOLDER AFFILIATELINKS.
Ved du om man kan erstatte soyamælk med enten risdrik eller havredrik?
Hvor længe kan den holde sig i køleskab? -kan den fryses?
Den skiller lidt i køleskabet men så rører jeg den bare op. 2-3 dage max vil jeg sige. Jeg har ikke prøvet at fryse den.
Hej Jane!
Jeg er laktoseintolerent, og har ledt efter Thise Laktosefri yoghurt alle steder!
Hvor pokker har du fundet den? 🙂
Vh. Henriette
Den har Irma – eller vores Irma i Valby har den i hvert fald. 🙂
Jane, du ved jeg elsker dine retter og denne må jeg naturligvis også prøve, nu når der er et strejf af sommer.
Laktosefri fløde, agavesirup og sukrin melis – Jeg må ud og shoppe igen. Det er jo (endnu) ikke ting jeg har på mit nye lager af spændende ingredienser.
Fløden og agavesirup – kan det fås i almindelige supermarkeder ?
Sukrin melis – er det hos Helsamin eller lignende.
Oplever at visse ingredienser kan være svære at få fat på, selv i helsekost butikker. Har du indkøbs-fif til de lidt mere specielle ingredienser?
🙂
Søde, Irming. Koldskålen bliver du glad for, er jeg sikker på. Portionen er ret stor, men resterne kan fryses i små bægre og spises som is.
Laktosefri fløde og agavesirup kan du få i de fleste store supermarkeder. Irma er altid et godt bud, hvis du ikke vil gå forgæves.
Agavesirup og sukrinmelis kan du få i helsekosten. Min favorit er Helsemin inde over for hovedbanen. De har et stort sortiment. Helseminkæden synes jeg også har de bedste priser. Ofte handler jeg på nettet. Her er netspiren.dk en af de bedste shops. De har et kæmpe sortiment og hurtig som lynet levering.
Sukrin melis er principielt bare sukrin som er pulveriseret. Hvis du har en kaffemølle, tror jeg, du kan pulverisere det selv og slippe for at købe en ny pose. Sukrin kan være lidt svært at få opløst i væske, så derfor har jeg brugt melisversionen her.
Det er en dyr opstart at få købt alle de nye ingredienser, men så snart dine nye “basisvarer” er på plads i køkkenet, kan du lave så godt som alle opskrifter 😉
To sjæle en tanke 🙂
Jeg har også lavet koldskål i dag – og low carb kammerjunkere. Opskrifterne er lagt ud 🙂
Yay!
Det skal prøves.
Hvor køber du de fine skåle?
Skålene er hjembragt af min mand. Det er egentlig sylteglas, og der er derfor også låg til. De hedder “Weck”, hvis det kan hjælpe…