Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Brød » Kerneboller uden mel

Kerneboller uden mel

26. maj 2012 af Jane Faerber 10 kommentarer

Kerneboller uden mel - opskrift på lækre kerneboller

Disse kerneboller uden mel er i virkeligheden bare en variant af det gode kernebrød uden mel. Faktisk kan man variere kernerne i en uendelighed og sammensætte sit brød eller sine boller nøjagtig, som man gerne vil have dem. I disse boller bagt i muffinsforme, som jeg lavede i dag, varierede jeg en del i opskriften ift. kernebrødet, men de blev stadig virkelig vellykkede.

Nigellefrøene giver en rigtig god smag, hvis man altså kan lide dem. Ellers kan man jo udelade dem. Lækker smag af kernerugbrød lige til frokostbordet. Bon appétit!

Kerneboller uden mel
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

KERNEBOLLER UDEN MEL (10 stk)

  • 100 g hørfrø
  • 50 g sesamfrø
  • 85 g græskarkerner
  • 75 g solsikkekerner
  • 50 g afskallede hampefrø
  • 30 g chiafrø (kan udelades)
  • 5 g nigellafrø (jomfru i det grønne)
  • 4 tsk loppefrøskaller (husk)
  • 50 g ost med god smag (jeg brugte en lagret cheddar)
  • 3 æg
  • 1-2 tsk salt
  • ca. 1 dl koldt vand

Sådan

Bland alle de tørre dele i en skål og bland osten deri.

Pisk æggene i en skål ved siden af og vend dem i kernerne.

Saml dejen med vandet og brug en ske til at putte dem i muffinsforme. Pres dem lidt sammen i formene.

Jeg puttede halvdelen af mine direkte i silikoneformene og den anden halvdel fik en papirform ned i silikoneformen.

Bages i 35 minutter ved 160 grader.

Er du træt af, at sult og sukkertrang spænder ben for dine gode intentioner?

Træt af at prøve et par dage og så falde tilbage i gamle vaner med et brag?

Jeg ved præcis, hvad du mener – det er umuligt at ‘spise mindre’, når det eneste, man tænker på er næste fix.

Men det behøver ikke være sådan, og jeg vil gerne vise dig en anden vej.

Giv mig 10 minutter af din dag de næste 6 uger, og jeg lærer dig, hvordan du går ned i vægt uden at sulte.

Det vil jeg – vis mig mere >>

(se selv de mange flotte resultater HER)

Måske vil du også læse

  • Okonomiyaki
  • Vild med laks
  • Glutenfrie grøntsagsboller med gulerod, squash og solsikkekerner. Virkelig velsmagende boller uden mel og med få kulhydrater. Gode på morgenbordet og i madpakken. Opskrift her:Glutenfrie grøntsagsboller med solsikkekerner
  • Frokostpizza og kokosyoghurt

Skrevet i: Brød, Frokost, Glutenfri Tags: chiafrø, glutenfri, hampefrø, hørfrø, kernebrød, LCHF, nigellafrø, Paleo

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Lone Strand skriver

    29. juni 2020 kl. 10:15

    Jeg vil gerne tabe nogle kg.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      29. juni 2020 kl. 11:31

      Det kan jeg godt hjælpe med 🙂

      Et godt sted at starte er her: https://www.madbanditten.dk/keto-paa-4-uger/

      Svar
  2. Susanne skriver

    7. september 2014 kl. 22:27

    Hej Jane
    Kan der bruges f.eks. olivenolie eller måske kokosolie i stedet for æg? Jeg kan ikke tåle æg, så jeg vil gerne lave dem uden.

    Har netop lavet din opskrift med Chiafrø-knækbrød, de er super 🙂

    Svar
    • Jane skriver

      8. september 2014 kl. 08:03

      Jeg ved det ikke helt. Jeg tænker, at du måske skal tilføje chia- eller flere hørfrø for at få dem til at gelere og agere bindingsmiddel…

      Svar
  3. Tine Maj skriver

    16. december 2013 kl. 07:12

    Kan bollerne/brødet fryses? 🙂

    Svar
    • Jane skriver

      16. december 2013 kl. 07:28

      Det kan de godt!

      Svar
  4. Line R skriver

    17. november 2012 kl. 22:36

    Hvor længe vil du skyde på at de kan holde sig ved stuetemperatur?
    Jeg skal i praktik i England i 3 uger og bo på vandrehjem hele turen, så ved ikke rigtigt hvordan mulighederne for frys eller lignende er.

    Svar
    • Jane skriver

      19. november 2012 kl. 08:54

      Jeg tror desværre de bliver tørre og begynder at smuldre efter en dags tid :-/

      Svar
  5. Natascha skriver

    29. oktober 2012 kl. 16:07

    Kære Jane

    Tusind tak for en fantastisk blog. Jeg elsker at have så stor inspiration lige ved hånden.

    I går aftes bagte jeg disse kerneboller – hold nu op hvor er de bare fantastiske. Og med ostesmagen, går de også fint an som en eftermiddagssnack. Jeg har ikke problemer overhovedet med at undvære brød og boller i alle afskygninger, til trods for at jeg i dén grad er brødelsker, dog lige med undtagelse af rugbrød. Et lækkert groft, mørkt rugbrød med en hård skorpe er fantastisk, men netop denne her variant bliver vist en skøn erstatning når der bare skal brød på bordet 🙂

    Svar
    • Jane skriver

      30. oktober 2012 kl. 10:06

      Velbekomme, Natascha!

      Hvis du savner rugbrød, er dette brød genialt: https://www.madbanditten.dk/2011/10/15/kernebrod-og-knaekbrod/

      Det er jo næsten det samme som kernebollerne 🙂

      Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler