Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Dessert » Syndig chokoladedessert, der mætter!

Syndig chokoladedessert, der mætter!

19. maj 2012 af Jane Faerber 33 kommentarer

Nogle gange skal man bare have chokolade. Det er vel nærmest en slags naturlov, og den slags skal man jo respektere.

 

Det kom der denne fyldige, syndige og virkelig mættende chokoladedessert ud af.

 

 

 

 

Smagen lagde sig som en slags hybrid mellem en cheesecake med chokolade og en virkelig tung chokolademousse. Det var overraskende godt! Virkelig godt, faktisk. Så godt at jeg kunne finde på at servere det for gæster! Og det bedste var, at den ikke smagte af mere. Desserter, selv de sunde versioner, kan sagtens trigge min sukkerbrist, så jeg får lyst til at spise hele portionen. Men af denne dessert blev jeg simpelthen så mæt, at jeg slet ikke kunne spise mere. Og mæthed er som bekendt det bedste værn mod sukkertrang.

 

Opskriften, den skal I da have!

 

Ingredienser, 1 portion
80 g hytteost (f.eks. Arlas økoversion med 13 g protein og 4,5 g fedt pr. 100 g)
1 spsk philadelfiaost
2 spsk fløde
2 tsk sukrin+ (eller smag til med din favoritsødning)
Vaniljepulver
Kakaopulver af god kvalitet (f.eks. Raw kakaopulver eller Valrhona, hvis du er så heldig at have det)

 

Sådan
Bland først hytteosten med philadelfia og fløden. Smag til med sødning og vanije og rør til sidst kakaopulveret i. Tilsæt ekstra fløde, hvis ud synes, den er for tyk.

 

 

 

 

Vil du bruge Keto til vægttab?

Du har nok læst de mange vilde vægttabshistorier – men er det tid til at prøve selv?

Keto kan hjælpe til mere energi, mindre sukkertrang og vægttab uden konstant sult.

For en god og sikker start – start her: Keto på 4 uger

Måske vil du også læse

  • Chokolademousse til hverdagsbrug
  • Jane Faerber - brød&kagerSe min fine bog!
  • Raw pebernødder
  • Squash fyldt med oksekød og ost

Skrevet i: Dessert, Lækkerier, LCHF Tags: chokolade, dessert, hytteost, LCHF

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Susanne skriver

    28. februar 2015 kl. 13:09

    Mums den er lækker. Jeg puttede en smule kaffe i, og det gør at den sidste rest af lidt for salte smag forsvandt og den blev næsten endnu mere lækker. Fik gæster med en times varsel, så skulle hurtigt bruge noget. Den er bare så nem og hurtig at lave. Skønt

    Svar
  2. Anja skriver

    1. januar 2015 kl. 09:47

    I går fik vi denne super lækre dessert. Hold nu lige op den var god.
    Mit spørgsmål er nu – kan den mon fryses? Ikke at der er noget tilbage fra i går 😉
    Men mere til en anden gang, hvis nu jeg lavede dobbeltportion og kunne fryse resten.

    Svar
  3. Karina klenz skriver

    25. oktober 2013 kl. 00:23

    Jeg skyllede salten ud under den kolde hane, altså hældte hytteosten i en si og skyllede ganske kort så kun de fine oste”korn” var tilbage og blandede herefter ingredienserne. Det gør jeg også når jeg bruger det til risalamande og blander bare med flødeskum, mandler, sukrin og vanillepulver og har herefter den skønneste “ris”alamande!

    Svar
    • Jane skriver

      25. oktober 2013 kl. 07:10

      Det var da megasmart! Tak for det tip, Karina!

      Svar
  4. Elise skriver

    18. maj 2013 kl. 18:03

    Jeg har lige lavet choko-moussen med 80g 4% øko hytteost, 2 spsk mascarpone, 5-6 spsk fløde, 4 tsk alm sukrin, 1 tsk kokossukker, 2 tsk raw cacao og 1 tsk raw lucumapulver – og kørt det i minihakkeren 🙂
    Deeeejlig dessert – og der er nemt til 2 pers, i den portion :0)

    Svar
    • Jane skriver

      19. maj 2013 kl. 09:02

      Årh så lækkert med mascarpone også! 🙂

      Svar
  5. Nikie skriver

    5. april 2013 kl. 21:38

    Jeg bruger den hytteost fra Lidl den er meget fast og mild i smagen, og ingen salt smag syntes jeg 🙂

    Svar
  6. Marianne skriver

    7. december 2012 kl. 22:35

    Uhm, lyder lækkert! Jeg er heller ikke vild med for meget salt i desserter, så tænker at man måske kan bruge halvt hytteost og halvt skyr? Og måske søde med agavesirup eller kokossukker hvis man helst går udenom sukrinen?

    Svar
    • Jane skriver

      8. december 2012 kl. 08:49

      Tjah, jeg synes, de syrnede mælkeprodukter smager for meget igennem, men det er jo en smagssag. Men du kan sagtens udskifte sødemiddel. Jeg ville dog vælge kokossukker over agavesirup 😉

      Svar
  7. Lillian Klarskov skriver

    31. oktober 2012 kl. 11:21

    kan man godt bruge almindelig kakao pulver, altså sådan en billig en fra netto ? og er det også “tilladt” at abruge SØD i stedet for sukrin, for ved ikke lige hvor jeg kan købe sukrin her i Rødovre og SØD har jeg stående på hylden

    Svar
    • Jane skriver

      31. oktober 2012 kl. 11:44

      Personligt synes jeg billigt kakaopulver smager grimt, men det er jo en smagssag 😉

      SØD bruger jeg heller ikke. Det er et kunstigt fremstillet sødemiddel, som jeg ikke vil have ind i min krop. Men hvis det ikke er vigtigt for dig, kan desserten sagtens laves med SØD i stedet for sukrin (som i øvrigt heller ikke er fantastisk…)

      Svar
  8. Maria skriver

    25. oktober 2012 kl. 19:44

    Noget af det mest fantastiske jeg længe har smagt! Har her til aften spist dine kyllinge hapsere, og så denne til dessert… Jeg er vild med din hjemmeside og dine opskrifter!

    Svar
  9. heidi skriver

    16. august 2012 kl. 16:51

    Wauw – har lige lavet en portion til deling mellem os tre efter aftensmaden, og den er mere end godkendt! Har planer om at servere den for gæster engang, så ville lige lave en testsmagning først.
    Jeg har i tankerne at prøve at putte lidt avocado i også næste gang.
    I øvrigt – jeg brugte stavblender for at få klumperne ud – det lykkedes ikke helt, så næste gang ryger den nok i miniblenderen – men det kan anbefales at vente med at putte fløden i hvis man blender, så den ikke bliver pisket stiv. Og det kan også anbefales at røre kakaopulver i inden blendning, da det så er nemmere at se om alle klumper fra hytteosten er blendet ud 🙂
    Tak for opskriften, som helt sikkert vil blive brugt flere gange!

    Svar
    • Jane skriver

      16. august 2012 kl. 17:10

      Oh yes, den er bare i toppen, den dessert! Og den mætter helt vildt. God idé med blenderen, så vi kan slippe for de fæle klumper 🙂

      Svar
  10. Jette skriver

    14. juli 2012 kl. 14:34

    Jeg synes, den smager fantastisk, men er måske en smule for salt, når jeg lige får det i munden. Det er korrekt, at chokolade og salt går fint sammen, men alligevel synes jeg, det ødelægger en smule her. Jeg ved ikke helt, om man kan gøre noget ved det.
    Tak for de mange skønne opskrifter 🙂

    Svar
    • Jane skriver

      15. juli 2012 kl. 09:31

      Du har ret i, at saltet fra osten smager igennem. Selv elsker jeg salt sammen med chokolade, men hvis man skal fjerne det, skal der nok mere sødning i, vil jeg tro. Og velbekomme for opskrifterne og tak fordi du læser med 🙂

      Svar
  11. Jonna skriver

    4. juni 2012 kl. 17:20

    Åh den smagte fantastisk 🙂 Men puh hvor den mætter!! Så faktisk er der også til i aften 😉

    Svar
    • Jane skriver

      4. juni 2012 kl. 18:01

      Ja, den mætter helt vildt. Endelig en dessert, man kan gemme til senere 🙂

      Svar
  12. Jonna skriver

    3. juni 2012 kl. 19:31

    Hæhæ… Der var jeg lige for hurtig. Efter kakaoen kom i, så er den perfekt. Mums 🙂

    Svar
    • Jane skriver

      4. juni 2012 kl. 07:24

      Phew! Håber den smagte 🙂

      Svar
  13. Jonna skriver

    3. juni 2012 kl. 19:23

    Øv, min blev også helt tynd, og brugte endda Arlas hytteost. Mon du pisker fløden til skum?

    Svar
  14. Eva skriver

    24. maj 2012 kl. 07:00

    De gange jeg har eksperimenteret med hytteost (som jeg elsker) i desserter, har det været alt for salt, men det er måske ikke noget problem her? Eller er der bare ikke så meget salt i arlas øko? Her nemlig ikke prøvet den endnu 🙂

    Svar
    • Jane skriver

      24. maj 2012 kl. 08:35

      Jo, den er egentlig lidt salt, men salt er jo en fremragende smagsforstærker til chokolade, så jeg synes ikke, det gør noget.

      Svar
  15. Margrethe skriver

    23. maj 2012 kl. 14:06

    Aha! Det er helt sikkert hytteosten – kan ikke huske mærket men den var ihvertfald ikke fast i det. Må på jagt efter den med mere fedt i!

    Svar
  16. Margrethe skriver

    22. maj 2012 kl. 22:15

    Denne dessert mislykkedes fuldstændigt for mig – den var helt flydende til at starte med og jeg troede så jeg kunne redde den … Meeeen endte istedet med at bedøve den i kakao hmmmmm. Må gøre endnu et forsøg. Ca hvor meget kakao bruger du ?

    Svar
    • Jane skriver

      23. maj 2012 kl. 07:05

      Ej, hvor ærgrerligt, Margrethe. Jeg har nærmest det modsatte problem. Min bliver alt for tyk og fast i det. I min meget korte hytteost-karriere, har jeg bemærket, at der er enormt stor forskel på konsistensen af dem. Arlas økologiske med 4,5% fedt/12 g protein er helt fast i det, mens f.eks. Coops økologiske er helt vandet. Kan det spille ind? Jeg tør ikke på stående fod sige, hvor meget kakao, jeg bruger, da jeg rører lidt i af gangen, indtil den får chokoladefarve. 1-2 spsk måske?!

      Svar
  17. frk. sveske skriver

    21. maj 2012 kl. 07:53

    Godmorgen Jane,
    Uhm… chokolade… Oven på en weekend med den sukkerholdige chokolade, har jeg startet dagen med en noget sundere chokoladesmoothie. Måske denne opskrift også kunne bruges som morgenmad – måske tilsat en gang protein. Det tror jeg, jeg skal have afprøvet snarest. Har netop indkøbt Arlas øko hytteost, som du anbefaler til formålet 😉
    God mandag til dig.
    – frk. sveske

    Svar
  18. Rosa skriver

    20. maj 2012 kl. 16:06

    Jeg har ofte lavet denne dessert med græsk yoghurt, men med hytteost bliver den endnu bedre! … da den syrlige smag forsvinder:-) Og så bliver den altså en hel del kønnere af lige at få en tur med stavblenderen;-)

    Svar
    • Jane skriver

      20. maj 2012 kl. 16:53

      Supertip med blenderen. Der får den lige en tur igennem næste gang. En gang rabarberkompot på toppen kan også varmt anbefales!

      Svar
  19. Lisbeth skriver

    19. maj 2012 kl. 20:13

    Ohh la, la … det tog mig ikke mange minutter og bikse de lækkerier sammen! Desserten står nu på køl og skal guffes lidt senere i aften. Tak for den idé og opskrift, det smager rigtig skønt! Overraskende nok ;o)

    Svar
    • Jane skriver

      19. maj 2012 kl. 20:16

      Oh yes, vi fik den igen i dag. Denne gang med rabarberkompot på toppen. Den chokoladeelskende del af familien (pigerne) syntes, at det var toppen! Min datter sagde endda: Orv mor, hvordan kan du lave sådan en lækker dessert så hurtigt??? trylle, trylle, trylle… 🙂

      Svar

Trackbacks

  1. Periodisk faste – en test af 16/8 siger:
    14. august 2012 kl. 08:24

    […] med at spise på forskud. Tsk tsk… Valget faldt her på den syndige, men virkelig mættende hytteost-chokoladedessert. Og den smager altså bare virkelig godt og mætter fuldstændigt […]

    Svar
  2. En lille chokoladetreat i fryseren siger:
    23. maj 2012 kl. 13:03

    […] Syndig chokoladedessert, der mætter! KommentarerJane on Mød Inov8 – mine nye løbesko (Seriøst? Nye løbesko igen..?)Jane on Mød Inov8 – mine nye løbesko (Seriøst? Nye løbesko igen..?)Henriette on Mød Inov8 – mine nye løbesko (Seriøst? Nye løbesko igen..?)Mette @ Nyt liv, nye drømme on Mød Inov8 – mine nye løbesko (Seriøst? Nye løbesko igen..?)Rikke on Lun pølsesalat med løg og avokado (og lidt om madbloggerdebatten!)Jane on Mød Inov8 – mine nye løbesko (Seriøst? Nye løbesko igen..?)Jane on Mød Inov8 – mine nye løbesko (Seriøst? Nye løbesko igen..?)Anita on Mød Inov8 – mine nye løbesko (Seriøst? Nye løbesko igen..?)Helle C on Mød Inov8 – mine nye løbesko (Seriøst? Nye løbesko igen..?)Jane on KontaktJeg er en del af Kategorier […]

    Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler