Lækker, cremet kokoslatte

Kokoslatte smager simpelthen forbavsende dejligt og det er en fin drik til dem, der virkelig bøvler med at slippe de store mælkedrikke som vi kalder kaffe latte og lign. Og helt enkelt for dem, der ikke tåler mælkeprodukter eller af andre grunde ønsker at undgå dem. Rund kaffesmag med sød og diskret kokossmag. Sådan er denne kokoslatte.

Vælg den rette kokosmælk til kokoslatte

Når man skal lave en lækker kaffe latte med kokosmælk, er det helt afgørende for oplevelsen, at man finder en kokosmælk med god smag. Og ikke om jeg begriber, at der skal være så stor forskel på dem. Nogle gange kan man åbne en dåse og så gemmer der sig den fæleste grå masse deri med den tristeste kokossmag. Andre gange er der en dejlig hvid kokosmælk men diskrete noter af kokos.

Hvis jeg skal fremhæve nogle, der smager dejligt, er det især den Creamy kokosmælk fra Santa Maria. Det er den i karton. Änglemarks i karton er også virkelig dejlig og den er endda økologisk. Og så er der den dejlige Aroy-D, der vist kun fås i etniske købmænd eller i thai-supermarkeder.

Jeg er også vild med Irmas den økologiske men mest til Bounty, fordi den har den lækreste fede kokoscreme.

Nå men til denne kokoslatte brugte jeg:

Kokoslatte - lækker kaffe latte med kokosmælk

Lækker, cremet kokoslatte

Udskriv Pin
1
|
5 min

Ingredienser

 • 2-3 skud stærk espresso
 • 100 ml kokosmælk

Sådan gør du

 • Bryg kaffen.
 • Lun kokosmælken – gerne i en Nespresso mælkeskummer. Det brugte jeg. Det gav dejligt mælkeskum, som du kan se. Du kan naturligvis også lune og skumme den på anden vis.

Andre Low Carb kaffe-drikke?

Vi er leveringsdygtige i masser af kaffedrikke her på bloggen, Start dog evt med at læse artiklen om Keto og kaffe.

Herefter kan du snuse rundt i æg-latten eller måske bare lave en portion æggemælk til køleskabet. Du kan også prøve den skønne koldbryggede iskaffe eller du kan læse om den berygtede bulletproof cofffee og hvorfor den måske ikke er din bedste ven, hvis vægttab er dit mål.

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

54 kommentarer til “Lækker, cremet kokoslatte”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hvilken kokosmælk kan du anbefale? I din bog står der “fuldfed” kokosmælk – men hvor meget fedt skal den indeholde, før den er fuldfed?

  Svar
 2. Har lige afprøvet en latte med Santa Marias ekstra creamy kokosmælk købt i ICA og endda puttet en skviiis kokosolie i også. NØJS siger jeg bare, er du vimmer den er lækker og mætter dælme meget. Jeg går aldrig tilbage til skummetmælk!!
  Ikke sidste gang jeg laver den her.

  Svar
  • Sådan en laver jeg også, når jeg har brug for energi eller hvis jeg lige har brug for at fylde op på fedtenergikontoen. Øj det er kræs! :-)

   Svar
   • Ja præcis :) Det var lige det der med fedtenergikontoen – Efter jeg har sluppet den aller sidste fedtforskrækkelse, er det hele bare blevet meget bedre.

    Svar
 3. Det skal prøves.. i forvejen elsker jeg min nespresso maskine over alt på jorden – og kokos latte lyder som noget der kun kan gøre kærligheden endnu dybere…

  Svar
 4. Jeg bliver simpelthen nødt til at få den opskrift skåret ud i pap :-) Laves latten på ren kokosmælk? Eller er det “bare” kokosmælk der hældes i en kop færdiglavet kaffe?
  Opskriften ser vanvittigt lækker ud, og jeg vil vældig gerne undgå alt mælkesukkeret :-) Jeg kan kun lide kaffe når det er i en latte, så der ryger jo meget mælk på den måde…

  Svar
 5. Jeg er lidt ny i den her verden.
  Hvad skal man gå efter på varedeklarationen af kokosmælk?
  Og er der nogle du kan anbefale?

  Svar
  • Jeg ville skele til kulhydratindholdet, for det kan godt variere. Gå efter en under 5 g pr. 100 g. De findes ned til 2-3 g. Jeg bruger forskellige mærker alt efter hvad jeg lige kan få fat i. Der er dog forskel på smagen, synes jeg, og nogle smager lidt mærkeligt eller kunstigt. Her må man prøve sig frem.

   Jeg køber ind imellem de små dåser, fordi de er gode til kaffe. Af en lille dåse får jeg to kopper kaffe. Uhm :-)

   Svar
 6. Ummmm det lyder SÅ lækkert!!

  Jeg ejer intet maskineri til kaffe så det er instant når lysten er der……. blander jeg bare kokosmælken der i?
  Findes der en simpel måde at skumme det på??

  Svar
  • Jeg skummer jo kokosmælken i nespressoskummeren og jeg tror, at den vil skille, hvis man hælder den rent i. Men jeg har aldrig prøvet det.

   Hjemmelavet kokosmælk kan vel holde sig nogle dage – en lille uge i køleskab, vil jeg tro. Hjemme hos os forsvinder den efter et par dage…

   Svar
  • Jeg har heller ikke en mælkeskummer, hælder mælken i koppen og så videre over i en gryde. Varme op mens der piskes, så bliver det sådan ca. Det samme. Mon ikke man kan give den 30 sek. I microen og så putte instant og lidt kogt vand i????

   Tror at jeg skal bruge lidt mindre instant næste gang og en smule sukrin.

   Svar
 7. Kokosmel
  – hælder kogende vand over i blenderen- blender og lade stå til håndvarm,.
  Presser det igennem enten en nutmilk bag ( sådan en har jeg ikke ;)
  eller en fin si – godt børne arbejde :)

  Det har det med at skille lidt mere end en dåse- til gengæld er der ingen klamme ting i
  300 gram kokos mel og 6 dl vand giver ca 5 dl kokosmel

  Kokosen kan tørres ved lav varme i ovn
  og kværnes i kaffe kværn
  = billig affedtet kokosmel- som næsten virker som det dyre købte noget.

  Svar
 8. Jeg bruger ofte min hjemmelavet kokosmælk til kaffe og kakao
  – især fordi den er lidt mindre fed end dåseversionen
  Så i fredags med blæsevejr stod den på kokos kaffe til mor og kokoskakao til tøsebarnet – da jeg skulle bruge noget mere af det affedtet kokosmel:)

  Svar
  • Lækkert! Min datter har lige spurgt om hun ikke snart må få varm kakao, og jeg har tænkt mig at servere kokoskakao til hende, når jeg skal have min eftermiddagskokoslatte.

   Hvordan laver du hjemmelavet kokosmælk?

   Svar
 9. Det må simpelthen prøves, lyder som en fantastisk idé. Jeg har slet ikke hørt om denne kaffevariant (og har ikke selv tænkt så langt) så jeg må være endnu mere last mover :o). Glæder mig til at komme hjem til nespressomaskine og -skummer og eftermiddagskaffen!

  Svar
 10. Uh den ser god ud :) Jeg har også lige snuppet mig een her til eftermiddag,jeg er jo som sagt ved at DØ af sult, og der kommer kokoslatten altså også in handy!(imens jeg venter på mine peanutcookies m.pitch dark raw chokolade i ovnen, som jeg selvfølgelig kun spiser en af, det er klart)

  Svar
   • Ja okay, det blev så til 4 styks, inden de var kolde! De var MEGET gode! – Men tror jeg brugte for meget sukrin+, de har en anelse besk eftersmag som jeg ikke er vant til med alm. sukrin. Og imens jeg stod der i køkkenet, fik jeg lige lavet en kæmpe spand kødsovs (m. gorgonzola og piskefløde), æg og bacon, og en stor portion tunsalat. SÅ kan fredagen bare komme an! Tak for inspiration ;)

    Svar
    • Så produktiv, du er! Ærgerligt med den beske smag. Jeg synes ikke, jeg har oplevet det med sukrin+, men jeg havde engang en pose sukrin, som blev virkelig besk. Hele posen. Fandt aldrig ud af hvorfor og opdagede det først, da jeg havde mislykkedes med 4-5 opskrifter i streg. :-/

     Svar
 11. Den ser lækker ud, flot skum. Lige for tiden er jeg slet ikke til cremet kaffe, jeg har lige fået nok for en stund, nu skal kaffen bare være med mælk, helt plain :) Men jeg vil huske den der, for den cremede lyst skal nok vende tilbage, det plejer den at gøre.

  Skål :)

  Svar
 12. MUMS!
  Den ser lækker ud, men har endnu ikke lært at drikke kaffe… Ejer ikke en gang en kaffemaskine af nogen art ;-)
  Men the med kokosolie giver heldigvis ikke mig kvalme :D
  – frk. sveske

  Svar