Ægte LCHF pizza – et alternativ til blomkålspizza

Hvad siger du? Har du lyst til LCHF pizza til frokost? Jamen, så skidt da….

Et styks lækker frokostpizza coming up!

Når den står på LCHF pizza her i huset, kommer foodprocessoren frem, og så bliver der lavet blomkålspizza, og det er jo virkelig godt (men det sviner jo, og der er en pæn del opvask inkluderet). Men pizzabunden i dag er helt uden blomkål. Til gengæld er basen lavet af halloumiost. Halloumi er en cypriotisk ost, som smager fortrinligt i mange forskellige sammenhænge. Og nu altså også i pizza. Jeg justerede en lillesmule i opskriften og lavede denne variant:

LCHF pizza med halloumi - LCHF low carb high fat

Ægte LCHF pizza - et alternativ til blomkålspizza

Udskriv Pin
|

Ingredienser

2 små

 • 100 g revet halloumi
 • 1 æg
 • 1-2 æggehvider (eller 1 æg mere vil sikkert give samme resultat)
 • 1/4 dl fløde
 • 5-6 tsk HUSK

Sådan gør du

 • Ingredienserne blandes i en skål og hviler i 10 minutters tid. Imens opvarmer du ovnen til 250 grader.
 • Når dejen er blevet lidt fast og fedtet i det, kan du hælde to store gryderskeer dej ud på en bageplade og klatte dem ud med en dejskraber.

LCHF pizza - low carb high fat

Det ser sådan ud:

10 min. i ovnen ved 250 grader, og så har du sådan to:

I modsætning til blomkålsbundene hænger disse bunde rigtig godt sammen. Og den helt store fordel: De kan fryses! Så du kan lave en portion pizzabunde i weekenden og proppe dem i fryseren, og så kan du lave lynpizza i løbet af ugen. Det, synes jeg, er smart!

Bundene fyldes med dit yndlingsfyld. Min blev helt simpel i dag, men dog velsmagende. God tomatsauce med masser af hvidløg og blendet basilikum og en rest, jeg havde af en frisk mozzarellaost.

LCHF low carb high fat pizza

Ind i ovnen igen, indtil osten er smeltet. Voilà, pizzafrokost. Bundene har i øvrigt forbavsende lidt ostesmag til trods for at halloumien, som både indeholder får og ged, kan have god smag. Men altså ikke her.

Er der andre end mig, der synes, at denne pizza burde have en håndfuld rucola på toppen? Ja, ikke? Desværre var min rucola dårlig, så jeg måtte klare mig uden. Til gengæld fik jeg en dejlig grøn juice med basilikum, spinat, squash og ½ æble fra fejø.

grøn juice LCHF low carb high fat

I aften skal jeg teste den anden bund på ungerne. Mit bud er, at de lapper den i sig!

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

47 kommentarer til “Ægte LCHF pizza – et alternativ til blomkålspizza”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. af hjertet tak og tak igen. Nyder dine opskrifter og elsker at se kiloerne rasle af (tomle up) og at du også er gået i hjertet på mine børn er bare uber!. jeg nyder at kigge i dine bøger og vælge min middag og arbejde mod mit mål om at være lettere. Og denne opskrift er bare spot on!

  Svar
 2. Lyder lækkert. Elsker dine opskrifter og inspiration. Jeg tænkte lige lidt på den grønne juice. Laver du den på en juice maskine eller i blenderen? Eller er det kun squash og æblet som ryger igennem juicerne. og hvor meget af hver bruger du ca?
  Er lidt nybegynder i de grønne juice og Smoothie. Har haft en tildens til kun at lave dem med bær. Men nu vil jeg prøve kræfter på de grønne:-)

  Mange tanker fra Sarah

  Svar
 3. Jeg prøvede denne opskrift og tænkte at 2 hele æg (altså ikke noget med at dele op og bruge hviderne) var fint nok og at grillost fra taverna kunne gå an. Som pizzabund var den ikke fantastisk….MEN som morgenmads”pandekage” var den FANTASTISK!!! Vi kalder dem cowboypandekager ?

  I weekenden prøver jeg med den “rigtige” ost og giver pizzabundene et forsøg mere ?

  Tusind tusind TUSIND tak for en morgenmad, som ikke er æg eller skyr/græsk yoghurt ?

  Svar
 4. Det ser rigtig lækkert ud, det må snart afprøves. Halloumi ost fås desuden hos de fleste arabiske eller tyrkiske grønthandlere, hvis man altså har sådan en i nabolaget. :)

  Svar
 5. Hej Jane.
  Jeg er i tvivl om vi “må” spise agurkesalat, rødbeder etc. Selvfølgelig den slags der ikke er tilsat sukker :-)
  Håber du har tid til at hjælpe mig med svar på dette spørgsmål

  Svar
 6. Hej Jane
  jeg elsker pizza og var lidt ked af at jeg ha valgt melet fra – men denne her lyder forførende og skal prøves i næste uge.
  Tak for en dejlig blog med alle de skønne lækre opskrifter
  Mvh
  Angelika

  Svar
 7. Hej Jane :-)
  Jeg er ret ny følger af din blog, men finder den meget inspirerende! I dag har jeg spist spejlægstoast til frokost og planlægger at spise denne pizza til aften. Jeg ville dog høre, om du har nogle anbefalinger/idéer til fyld? Jeg har aldrig lavet pizza og er også stadig ret ny i den her LCHF verden :-)

  Svar
 8. Hej Jane.
  Sikken skøn blog du har! Følger dig troligt, og har efterhånden også prøvet en del af dine fantastiske (og simple) opskrifter. Så sent som i dag har jeg spist denne dejlige pizza til frokost. :-)
  Jeg er stødt på HUSK ret mange gange, og gad egentlig godt vide hvilken betydning det har for opskrifterne. Håber du finder tid til et svar :-)

  Svar
  • HUSK eller loppefrøskaller er fibre, som hjælper til at binde gluten/melfrit bagværk sammen og give det mere struktur.

   Svar
 9. Hvordan ser det ud med at undvære Husk i opskriften? Kan man det? :) ejer der nemlig ikke, og kunne godt tænke mig at prøve denne pizza til aften :-D

  Svar
 10. Jeg lavede denne i sidste uge.. STOR succes! *mums*
  Et lille tip til udrulningen, da den ER svær at håndtere. Læg en kugle dej på bagepladen ovenpå bagepapir og læge så et stykke bagepapir ovenpå, samt endnu en bagplade (gerne lidt dybere end den nederste) og pres.. Jeg fik de fineste, runde og flade pizzabunde ud af det – helt uden at bruge kagerullen :-)

  Svar
 11. Ros, ros, ros og atter stor ros! Jeg har netop fået konstateret glutenallergi og valgte at benytte mig af principperne i LCHF – og det virker! Skøn bog og fantastisk blog! Den her pizza er VIDUNDERLIG! Selv min kæreste – der fortiden er liiiiidt skeptisk over for mine køkkenkreationer, synes at retterne er meget velsmagende :)

  Svar
 12. Hej Jane,
  Virkelig god blog! Jeg er simpelthen blevet så hooked på det her! Og så faldt jeg over denne sag, som også kan tages med som madpakke. Og så er mit spørgsmål, om man bare kan spise løs af dem? Altså kan man f.eks. spise pizza med forskelligt fyld hver dag,(sat på en spids) eller er det noget man skal passe på med? Og hvordan forholder det sig generelt med retterne? Er der nogle, der er “værre” end andre?
  På forhånd tak for svar :-)
  Hilsen Rikke

  Svar
 13. Jeg kan kun få en pizzabund ud af opskriften og ikke to. Hvad mon jeg gør forkert?
  Den ene jeg har lavet er ikke særlig stor og den er ikke speciel tyk.
  Synes ikke jeg kan stryge den tyndere ud på bagepladen, da den så ikke hænger sammen. Men det flyder måske sammen når den varmes….?
  Men mums, har allerede smug smagt og den er fantastisk;-)

  Svar
 14. Det smager fortrinligt, og så fungerer de også rigtig godt som wrap udenom kylling og salat tl madpakken :)

  Svar
 15. Bliver jeres bunde sprøde? Har netop lavet en portion, og har lidt svært ved at vurdere, om grunden til at min bund blev ret blød var pga. “vådt” fyld/tyk bund.

  Svar
 16. Umm, har lige spist denne fantastiske udgave af en hjemmelavet “pizza”.. Stor succes.. Jeg er stor tilhænger af blomkålspizzaen og den er faktisk også faldet i god jord i det lille hjem (min kæreste spurgte rent faktisk om vi skulle have dnt engang i næste uge

  Svar
 17. Jeg er ved at afprøve opskriften med 2 æg i en kombi-ovn (jeg har ikke andet lige pt.) … jeg har lige smagt osten for første gang (efter at have jaget hele århus tyndt efter det … blot for at opdage at det var blevet omdøbt til “grillost” af eu) og jeg er fuldstændig vild med det stegt på panden … så er spændt på pizzabundende :D

  Svar
 18. Jeg har netop lavet dem med god fast feta istedet for hallouimi, fordi jeg ikke kunne finde det nogen steder.. Mums det var godt!! Nu bor jeg også selv i Valby, så hvor plejer du at købe osten henne?

  Svar
  • Lækkert med fetabund, Nina, det skal jeg da prøve en gang også! Halloumi i Valby… godt spørgsmål. Jeg tror faktisk, at jeg oftest har fået det leveret med mine varer fra Middagsfred. Ellers er Irma nok bedste bud. Evt. har de den, der hedder “Grill ost” fra Taverna, som jeg tror er lidt henad samme koncept. Jeg er dog usikker på om den er lavet af ged/får som den rigtige halloumi eller om den er lavet på komælk.

   Svar
  • Det ved jeg ikke. Jeg bruger sjældent mælk, da jeg får ondt i maven af det. Men prøv det ad og vend tilbage med svaret :-)

   Svar
 19. Tak for endnu en fantastisk opskrift – til dato den bedste bund jeg har præsteret :-) jeg prøvede varianten med 2 æg frem for æg+æggehvide, og det blev helt perfekt. Nu ligger der to bunde klar ifryseren til næste gang pizza lysten kommer over mig :-)

  Svar
  • Hvor dejligt at høre, Margrethe. Tak for tilbagemeldingen. Jeg skal helt sikkert også have produceret til fryseren snart!

   Svar
 20. nam nam- flere opskrifter at prøve nå mit nye gaskomfur kommer i morgen torsdag ….. det er da vist godt at jeg er arbejdsløs… så jeg bare kan lave mad :)

  Svar
 21. Uhhhmm – det ser godt ud:P

  Har du et tip til hvor halloumi kan købes? Opskriften skal helt sikkert prøves på torsdag, når kæresten bestiller traditionel pizza og jeg selv kan bestemme hvad jeg skal have:)
  Er desværre ikke udbredt fan af blomkålspizzabunden, som kan skyldes at jeg ikke helt så vild med smagen af varm blomkål – det synes jeg desværre min smagte alt for meget af.
  Hilsen Heidi

  Svar
  • Halloumi tror jeg kan købes i de fleste store supermarkeder. Det ligger sikkert sammen med fetaostene.
   Ærgerligt med blomkålspizzaen. Jeg synes faktisk ikke, den smager af blomkål, for jeg er heller ikke vild med varm blomkål (barndomstraume, tror jeg). Jeg putter altid en smagfuld ost i blomkålsdejen. Det er måske det, der tager den (grimme) smag :-)

   Svar
   • De er begyndt at kalde det ‘Grillost’ på pakkerne. De plejer at stå ved siden af fetaen :) Sådan en blå, firkantet pap-indpakning.

    Og TAK for opskriften!!! Er halloumi-elsker på 16. år, så nye opskrifter med halloumi er sååå velkomne :D

    Svar
 22. MUUUUUUMSSS!! -Tror jeg. :-)

  P.S Creme fraiche 48 % er spottet i Torvehallerne ved Arla Unika. Just sayin’. :-)

  Svar
 23. Den udgave af LCHF-pizza skal jeg helt sikker have afprøvet. Lækker frokost, du fik dig der.
  Og mange tak for din mail – har skrevet retur til dig ;-)
  – frk. sveske

  Svar