Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • KETO Living
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Aftensmad » Fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade

Fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade

12. april 2012 af Jane Faerber 20 kommentarer

Hjemmerørt remoulade med fiskefrikadeller LCHF

Arh, men er der noget bedre end fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade? Jeg tror det næsten ikke. Vi laver det desværre sjældent. Dels fordi det meste fiskefars, man kan købe i supermarkederne er af så ussel kvalitet – og fyldt med mel i øvrigt også – og dels fordi manden i huset ikke er så vild med fiskefrikadeller. Men nu er ungerne jo startet på fritidshjem og der er pludselig synergi i at kunne lave aftensmad, der også kan bruges i madpakken. Og da jeg så forleden stod der med en stor, flot pakke med 600 g torskefileter, og virkelig ikke havde ikke lyst til ovnbagt torsk, så lå valget jo ligefor.

Opskriften indeholder affiliatelinks.

FISKEFRIKADELLER – 4 PERSONER

  • 600 g torsk
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1-2 tsk husk
  • salt og peber
  • smør eller kokosolie til stegning

SÅDAN

Skær torskefileterne i mindre stykker og put alle ingredienser i foodprocessoren. Blend til du har en grov fiskefars. Form den til frikadeller og steg dem på begge sider i smør.

De blev gode og faste og kun med mild fiskesmag. Selv manden i huset kunne lide dem. Against all odds…!

Forinden havde jeg lavet en gang lynrørt remoulade efter den samme opskrift, som jeg brugte sidst. Men jeg kan jo lige bringe den igen, for hjemmeørt remoulade er jo et genial alternativ til traditionel remoulade, som er spækfyldt med sukker og tvivlsomme fedtstoffer:

hjemmelavet remoulade uden sukker - LCHF

HJEMMERØRT REMOULADE – 1 GLAS

  • 4-5 spsk god mayo
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk gurkemeje (for farvens skyld)
  • 1 tsk sukrin (reklamelink), måske mere, alt efter hvor sød, du vil have den
  • 1 håndfuld finthakkede drueagurker (brug minihakkeren, det er nemmest)

Sådan

Rør det hele sammen og hæld på glas 🙂

Mine børn er dog ikke overbevist om, at dette skal erstatte den købte remoulade, og jeg forstår dem såmænd godt. For det er ikke helt det samme, eller måske er det, hvis man putter mere sødning i, end jeg gør. Men jeg synes, det er en glimrende remoulade, som man kan spise med god samvittighed. I hvert fald hvis man har brugt god mayo med koldpresset olie. Eller den hjemmelavede 😉

Sammen med fiskefrikadellerne fik vi en lun salat af savoykål, løg og gulerod stegt i smør. Ikke nogen videre ophidsende smagsoplevelse, men den var flot at se på, så I får billedet alligevel.

hjemmelavede fiskefrikadeller - glutenfrie

Nysgerrig på at prøve Keto?

Du har nok læst de mange vilde vægttabshistorier – men tør du prøve selv?

Giv Keto et ærligt skud i 4 uger og mærk selv, hvor godt det føles at have en fedtforbrændende krop🔥

Start her: Keto på 4 uger

Måske vil du også læse

  • Stop spild af mad og tryl dine rester om til denne dejlige pyt i pande - en slags alternativ biksemad -->madbanditten.dkPyt-i-pande med rester fra hele ugen
  • Fisk med spontan tunsauce
  • LCHF - hotdog med grøntsagsbrød og hjemmelavet remoulade og ketchupHotdogs – LCHF-style
  • Bønnefritter - smager fuldstændig som pomfritter! LCHF, low carb og paleo. --> Madbanditten.dkBønnefritter

Skrevet i: Aftensmad, Frokost, Tilbehør

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Anne-Cathrine skriver

    28. august 2014 kl. 11:35

    Kan jeg mon bruge lidt mandelmel i fiskefrikadellerne eller er det for mærkeligt 🙂

    Svar
    • Mad-jessen skriver

      28. december 2017 kl. 10:11

      Det er for mærkeligt

      Svar
  2. Maria Ro skriver

    29. september 2013 kl. 13:48

    Mit bedste fiskefrikadelletip: rør et glas kapers (de små – med lage og det hele) i den færdige fars inden stegning.

    Svar
  3. Kristina Holst Henriksen skriver

    14. august 2013 kl. 20:33

    Hej Jane
    Jeg er netop gået over til LCHF kost og finder det faktisk ikke så svært at skifte over, bortset fra at det har er ekstremt grænseoverskridende for mig at tilsætte så meget fedt i maden 🙂 MEN jeg er faktisk mæt på en anden måde og i længere tide, OG jeg har ingen trang til sukker overhovedet. Sukkertrangen er ellers noget der har været en trofast følgesvend dagen lang.
    Jeg tænker det var synd du ikke vendte dine grøntsager, du havde stegt friskefrikadellerne i, i pesto. Jeg laver tit en lignende salat, altid snittet kål og gulerod, desuden forskelligt grønt f.eks. peberfrugt, porrer, forårsløg, fennikel el.lign. Det hele krydres med salt, peber, krydderier som rosmarin, timian, fennikelfrø, dild, persille, koriander, hvidløg, revet appelsin, citron eller lime….og ikke mindst hvidløg. Krydderierne er tilpasset kødet der spises til salaten.
    Jeg synes i øvrigt din bog er godt skrevet, let anvendelig og med gode, lækre opskrifter. Så tak for dine idéer, det har gjort min overgang til LCHF meget lettere 🙂
    Venligst
    Kristina

    Svar
  4. Mette Hovgaard Bæk Andersen skriver

    10. juni 2013 kl. 14:16

    Hej Jane.
    Jeg er blevet stor fan af LCHF princippet og forsøger mig frem.Tabte mig 4 kg.på de første 10 dage efter at have været igennem en udrensningsfase fra 2-4 dagen..Jeg fik det så godt og bl.a.min diabetes kunne jeg mærke var i ro samt min hud blev pænere og min bleghed forsvandt:-) Men nu enten taber jeg mig ikke eller også går det vildt langsomt.Har endda taget et par kg.igen. Jeg spiser sikkert for meget af fløde,ost,smør osv. Så mine spørgsmål er: Findes der et sted,jeg kan se hvor meget man må spise eller er det bare til jeg er mæt.jeg spiser 2-5 wasa sprø(også kaldet finn crisp eller rug sprø)gennem dagen,som erstatning for brød med et godt lag smør og en del ost på og ellers leverpostej,spegepølse eller andet protein.Gerne 2 æg med fløde og revet ost som omelet og nogle sk.bacon om morgenen.Måske er det for meget af det.Jeg følte mig meget mæt i starten men nu føler jeg en sult ret tit.Og så vil jeg høre, om du tror det er ok, at jeg spiser en isis proteinbar efter træning og havregrød om morgenen inden træning,altså mere kulhydrater på træningsdagene og evt.et par stykker frugt? Jeg kan ikke holde ud at træne ellers.Jeg bliver træt og har ingen kræfter.Derudover har jeg creatin og proteinpulver XL.Ved godt der er mange kulhydrater i sidstnævnte.Jeg ved der er mange spørgsmål og vil ikke tage for meget af din tid,så hvis du bare har et link til mig er det fint:-) På forhånd tak.Mette Bæk Andersen

    Svar
  5. Stine V skriver

    13. april 2012 kl. 20:08

    Hej 🙂

    Hvor ser det dog lækkert ud 🙂
    Tror jeg skal i gang i næste uge med at lave nogle til madpakken. Jeg er dog for doven til selv at lave remulade, men jeg har fundet en med jun 5g kulhydrater pr. 100g 🙂

    Svar
  6. Henriette skriver

    13. april 2012 kl. 15:20

    Har du et bud på hvor meget husk du tilsætter til 600 gram fisk ??
    Jeg har det lidst svært med dosering,
    Jeg plejer at lave Camilla Plums som involverer seriøst meget piskfløde, smør og krydderurter 🙂 Vi er ikke så glade for fisk her så det plejer være mildt smagende

    Svar
    • Jane skriver

      13. april 2012 kl. 16:20

      I denne omgang blev det til ganske lidt. 1½ tsk eller sådan. Det var nemlig det allersidste i bunden af glasset. Og de hang fint sammen og var faste i konsistensen. Jeg har ikke prøvet Camilla Plums, men det skal jeg da vist næste gang 😉

      Svar
      • Henriette skriver

        14. april 2012 kl. 10:29

        Tak
        Da CP har offentlig gjort hendes opskrift- skriver jeg den lige her.
        Stor pt
        1 kg HAKKET hvid fisk
        1 fint hakketløg
        100 gram smeltet smør
        1 spsk hvedemel ( der må vi overveje mængden af husk 😉
        2 dl piskefløde
        1 stort æg
        1 bundt persille
        1 bundt dild
        salt og peber

        Krydderurterne kan varieres – kørvel- koriander-purløg og basilikum eller fenneikel smager også godt;)

        Svar
        • Jane skriver

          15. april 2012 kl. 08:40

          Øj, tak for det. Dem vil jeg prøve næste gang. Men man skal da ikke være smørforskrækket! LOL!

          Svar
  7. frk. sveske skriver

    12. april 2012 kl. 12:12

    Hej Jane,
    Sylter du selv drueagurkerne eller har du været heldig at finde en variant uden tilsat sukker?
    Jeg har nogle past. æggeblommer i køleskabet, så skal vist have min lave-selv-mayo-debut i den nærmeste fremtid.
    – frk. sveske

    Svar
    • Jane skriver

      12. april 2012 kl. 15:36

      Nej, ingen hjemmesyltning her. Jeg har ikke tjekket drueagurkerne for sukker, så her lever jeg i lykkelig uvidenhed 😉
      Pøj pøj med mayoprojektet. Jeg tror også, jeg skal lave en ny portion i weekenden. Vores er på underligste vis forsvundet….

      Svar
  8. Rikkeprikke skriver

    12. april 2012 kl. 10:28

    Ja, det er helt gak, så meget tilsætning, der er i fiskefars fra supermarkeder. Jeg fiskefars hos fiskehandleren, men det er lidt plat egentlig, for den fars jeg køber er i virkeligheden ikke fars, men bare hakket fisk. De tilsætter ingenting, så det gør jeg selv. Ren dovenskab fra min side, for jeg kunne bare hakke selv, men en gang i mellem så har jeg brug for at springe over. Men så kan jeg selv bestemme, hvordan de skal smage. Om de skal være med hakkede krydderurter og citron, eller med noget grønt i, eller thai agtige med chili, citrongræs, limeskal osv. Og så kommer der altid æg, løg og sådan i. Og hvis man er til den slags (det er du jo så ikke), så kan de gøres flade, paneres i lidt rasp, og så er der burgerfiskebøffer til os der ikke spiser andet kød end fisk 🙂
    Og fiskehandleren får brugt sine rester, ikke at forglemme 🙂
    Den hjemmerørte remo vil jeg prøve, den ser lækker ud.

    Svar
    • Jane skriver

      12. april 2012 kl. 15:32

      Årh, det lyder som nogle gode varianter! Det er virkelig fjollet, at vi ikke går til fiskehandler oftere, for vi har en rigtig god enlige i nærheden, som kan hakke farsen for mig. Og hans vinduer bugner endda altid af lækker fisk. Det må simpelthen være et forbedringspunkt: køb mere fisk hos fiskehandleren. En del af vores fisk kommer fra Middagsfred (sådan et måltidskassekoncept) fra Sverige, og herfra synes jeg, vi får lækker fisk i pakker. Måske derfor har fiskehandleren været lidt underbesøgt.

      Svar
  9. Louley Inc skriver

    12. april 2012 kl. 09:54

    Hvor sjovt – jeg lavede også fisk med hjemmerørt remo i går! 😉 Min opskrift er dog lidt en anden, nok mere i retning af urteremoulade. Fiskefrikadeller storhitter også her, så det er på menuen mindst en gang om ugen og der kommer også altid en i madpakken dagen efter 🙂

    Svar
    • Jane skriver

      12. april 2012 kl. 15:26

      Uhm, urteremoulade lyder også lækkert! Den opskrift må du bringe. Hvis du ikke allerede har gjort det 😉

      Svar

Trackbacks

  1. LCHF burger | krissekrasse siger:
    4. oktober 2013 kl. 17:47

    […] Hjemmelavet remoulade – Jeg bruger en mango karry og rigeligt af det. Desuden lader jeg remouladen trække en dags tid, det bliver den kun bedre af […]

    Svar
  2. Fiskefrikadeller med laks, hjemmerørt remoulade og rødbederåkost siger:
    13. marts 2013 kl. 11:47

    […] Remouladeopskrift og inspiration til måltidet kommer fra Jane. […]

    Svar
  3. Fiskefilet med tomatsalat og radiser siger:
    18. maj 2012 kl. 13:20

    […] af rødspætter vendt i æg og sesam med en klat af den gode remoulade, tomat/mozzerellasalat med hjemmelavet pesto og de gode radiser med olivenolie. Sikke et […]

    Svar
  4. Mellemmåltider – godt eller skidt? siger:
    9. maj 2012 kl. 06:52

    […] En dåse torskerogn i skiver stegt på panden, nogle gode klatter hjemmerørt remoulade og lidt grønt (okay, måske et trist eksempel at bringe, men det var lige, hvad der var på […]

    Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • KETO Living
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler