Svimlende lækker æblekage – og så er den tilmed sund!

I går skulle jeg have gæster, og ingredienserne i mit køkken var få. Og så var det jo passende, at der lige var en lækker opskrift på nem og lækker æblekage i min Fristende Lavkarbo bagebog.

Kagen var pivnem at lave og vakte stor begejstring.

sund æblekage

Svimlende lækker æblekage

Udskriv Pin
6
|
30 min

Ingredienser

Sådan gør du

  • Først skræller du æblerne og skærer dem i små tern og blander dem med sukrin og kanel i en skål.
  • I en anden skål piskes ægget med crème fraîchen og yaconsiruppen. De tørre dele hældes i og blandes godt. Æbleternene tilsættes, røres godt rundt, og hældes ud i en lille bageform beklædt med bagepapir.
  • Min fik 25 min. i ovnen ved 200 grader. Tag det som vejledende.
  • Server med lidt vaniljeis eller med resten af den gode crème fraîche.
  • Kagen hænger ikke så godt sammen, så æstetikken ryger lidt, når den kommer over på tallerkenen. Til gengæld smager den himmelsk. Så godt at gæsterne bad om opskriften. Flere gange.

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

44 kommentarer til “Svimlende lækker æblekage – og så er den tilmed sund!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Denne æblekage er klart godkendt. Jeg gør det ikke meget i kager/desserter. Men da jeg skulle besøge en veninde, der gerne vil diske op med lækkerier, valgte jeg i stedet at overraske med denne kage. Så kunne jeg glæde hende og mig selv, ren win win ;-) Jeg serverede denne med en klat flødeskum. Den laktosefri, fordi den indeholder mindre kulhydrater.

    Svar
  2. Skøn kage!
    Glemte dog bagepulver og fik ikke læst opskriften helt igennem inden jeg gik i gang, så piskede alle tingene sammen på engang.
    Synes dejen virkede lidt for fast, så gav den et æg mere og resultatet blev intet mindre end fantastisk.
    Velsmagende og skærefast.
    Kunne anrette flotte skiver og kagen var dejlig moist!

    Tusind tak for opskriften, den vil blive lavet mange gange i fremtiden.

    Svar
  3. Kære Jane. Vil bare lige sige, at jeg har bagt kagen – helt uden at æstetikken røg sig en tur, så alt i alt repræsenterer den sig altså bare lækker visuelt og smagsmæssigt! Tak for den – og dine øvrige dejlige opskrifter. God sommer til dig og din familie.
    Knus

    Svar
  4. Jeg puttede to æg i i stedet for ét, og kagen hang fint sammen. I øvrigt supplerede jeg kanelet i dejen med et drys kardemomme, hvilket også var et hit. Alt blev spist.

    Svar
  5. Hej Jane
    MUMS den smager jo næsten som en almindelig æblekage, der er ellers ikke ret meget lchf kage/snacks jeg kan lide..
    Ved du om den kan fryses?
    Den smager så godt jeg ikke kan lade den stå..

    Svar
  6. Woooow! Jeg sidder pt og gufler denne lækkerhed i mig. Var noget skeptisk da jeg lavede dejen, da jeg synes der var langt mere æble end kage, men for dælen da den er god :D
    Thumbs up Jane!!

    Svar
  7. Hej Jane.

    Jeg kender slet ikke til LCHF universet, men da en kollega er på bølgen og jeg vil lave en kage til arbejdet, fandt jeg din opskrift :)
    Er det her en kage jeg kan lave om aftenen og tage med på arbejdet dagen efter?
    Og hvorfor skal der HUSK i? Er det ikke noget mod forstoppelse? :P (Husk jeg er en LCHF idiot :) )

    Svar