Luksusmorgenmad: Smoothie med hørfrødrys

Luksusstart på dagen. ½ times yoga ved solopgang efterfulgt af denne lækre anretning.

Luksusmorgenmad: Smoothie med hørfrødrys

Udskriv
|

Ingredienser

 • ½ banan
 • 100 g jordbær fra frost
 • 30 g solbær fra frost (det var dem, der gav vingummismag)
 • 1 bæger pasteuriserede æggehvider
 • 1 spsk ærteprotein
 • 1 skviis olie
 • 1 skviis fløde
 • 1 skviis soyamælk
 • 1 lille tsk sukrin
 • Vaniljepulver

Sådan gør du

 • Blend hele balladen. Ovenpå putter jeg lidt lækkert hørfrødrys bestående af hørfrø malet i kaffemøllen blandet med kanel og kardemomme. Det smager sygt godt!

Jeg laver mine morgensmoothies så tykke, som min foodprocessor vil trække, så jeg kan spise dem med ske som yoghurt. Jeg er ikke så vild med at drikke mine måltider. Denne lækre sag smagte fuldstændigt af vingummier. Lidt frækt til morgenmad, synes jeg nok. Den bestod af:

I dag får jeg besøg af to smukke damer fra Sverige. Det ska bli jätte trevligt! Jow, jow, jeg husker sørme da enkelte fraser fra mine 36 privatlektioner med Rasmus Sjöberg.

Bedsteveninden fra København kommer også. Disse tre, smukke, skandinaviske damer har jeg kendt siden jeg var barn, altså 19, og flyttede til Paris. De havde gjort det samme, og selvom vi var unge og frygtløse, så var det nogle gange en angstfremkaldende oplevelse at være alene i en kæmpestor by så langt væk hjemmefra. Og lad mig bare afsløre, at det var i tiden før internet og før sms.

Dengang var man fandme hurtigt langt væk fra alting. Men anyway, folk kom og gik i Paris, men vi holdt sammen  igennem kærestesorger, hjemve og andre ungdomskvaler. Og vi blev på en måde lidt for tidligt voksne af den oplevelse. Og nu har vi allesammen fået børn og familie – ingen af os i øvrigt med de mænd, vi græd over dengang – og vi ses derfor  langt sjældnere, end vi egentlig gerne ville. Alligevel er det bare så nemt at være sammen. Vi glider fuldstændigt glat tilbage i hinandens liv, og det er bare så dejligt. Jeg regner dem som min udvidede familie. Sådan en kan være rar at have, når man nogle gange synes, at ens rigtige af slagsen er gået fra forstanden.

Så bedre halvdel og 2 x 6 årig sendes ud af huset, og vi bliver fire damer og en lillebitte næsten helt nyfødt baby. Vi skal have lækre kødboller i cremet tomatsovs og en grøn salat og langtidshævede flutes. Måske en kande grøn juice. Nemt og enkelt. Og Evas squashkage, som jeg  glæder mig vildt meget til at sætte tænderne i.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

6 kommentarer til “Luksusmorgenmad: Smoothie med hørfrødrys”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Ej gider du lige lade være at være sådan en der laver yoga kl 5.30! Hvor gad jeg bare godt være sådan en tjekket morgenfrisk yogamor, der lige stillede uret til kl 6 og fik lavet yoga, kaffe og morgenmad inden ungerne vågnede. Det kommer vist aldrig til at ske haha. Godt gået, også selvom det var en ener eller noget :)

  Svar
  • Ha ha! Den er skam god nok! Men læg lige mærke til at jeg sov det meste af den foregående dag, aften etc. Men jeg er A-menneske med kæmpe stort A. Til gengæld er der ikke meget spas i mig om aftenen…

   Svar
 2. Tror du ikke især man har den type forhold med folk, man har delt en speciel oplevelse med? Sådan oplever jeg det faktisk med de fleste af dem, jeg kender fra min tid i Paris.

  Svar
 3. Det er så skønt med de veninder man bare lige klikker sammen med igen, til trods for at der kan gå længe mellem man ses. Sådan et sæt har jeg også og jeg mødte dem også på rejse – i Australien :) jeg håber, I har haft en dejlig dag! Og jeg skal helt sikkert også afprøve det der hørfrødrys, det lyder lækkert.

  Svar
 4. Jeg nåede og se Hungry for Change et par gange og fik den da også prakket på sønnike og mine øvrige facebook venner. Jeg håber virkelig, at rigtig mange af dem gav sig tid til og se den og efterfølgende føler sig inspireret. Jeg synes jo selv, at den er helt fantastisk, skønt meget, meget, MEGET Americanosk ;)

  Ha’ nu en rigtig dejlig dag med veninderne og den lille nye. Idéen med de malede hørfrø rørt op med kardemomme og kanel, den snupper jeg altså lige. Tak. Det lyder nemlig rigtig godt!

  Svar