Ispinde med Sukrin+ (stevia)

For et godt stykke tid siden købte jeg en pose Sukrin+, som er Sukrin blandet med stevia, for jeg var selvfølgelig nysgerrig efter at prøve denne nye variant. Generelt har jeg ikke fundet mig helt til rette med noget sødemiddel. Sukrin, synes jeg, har en lidt mærkelig eftersmag, og det samme gælder faktisk stevia.  Min erfaring siger, at man får det bedste resultat ved at blande forskellige sødemidler, så det gør jeg oftest. Nu er stevia jo blevet godkendt herhjemme, og det resulterer i, at producenterne spytter steviaprodukterne ud. Og det er jo som udgangspunkt positivt. Da stevia i sin reneste form søder 300 gange mere end sukker, er de fleste produkter på hylderne blandingsprodukter, og det er værd at bruge tid på at undersøge, hvad det egentligt er blandet med. Sukrin+ var jeg dog tryg ved, da sukrin i min optik er en af de bedste sukkererstatninger, man kan vælge, og stevia er jo det nye sort.

Jeg ville lave is sammen med ungerne, så vi kunne fejre deres sidste dag i børnehave.  Lækre, cremede ispinde forude.

Ispinde med Sukrin+

Udskriv Pin
8 ispinde
|

Ingredienser

  • 6 æggeblommer
  • dl fløde
  • 2 spsk sukrin+
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 spsk god kakao
  • 1 stor moden banan
  • 1 spsk lucumapulver kan udelades
  • 2-3 spsk kokos kan udelades

Sådan gør du

  • Pisk først æggeblommerne med sukrin+ (eller din forertrukne sødning), til de bliver lyse.
  • Pisk herefter fløden luftig med vaniljepulveret og bland de to dele.
  • Hæld vaniljemassen i fire isforme. Jeg bruger sådan nogle børneisforme fra Rice.

Den tilbageblivende vaniljeblanding blandes nu med en blendet banan, kakaopulver, lucuma og kokos, hvis man er til det i is. Og nu er der til yderligere fire isforme af samme slags som før. Perfekt arrangement. På frost med dem, og dagen efter kan man så nyde disser lækkerier.

De vinder måske ikke ligefrem nogen skønhedskonkurrence, men smagen var god. Jeg er især til chokoladeisen, og denne var intens i sin chokoladesmag, om end banansmagen også smagte igennem. Men konsistensen var god, og der var ingen mærkelig bismag fra sødemidlerne.

Uuuhmmm…. jeg elsker is!

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

6 kommentarer til “Ispinde med Sukrin+ (stevia)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Åhja. Sødemidler er generelt noget, der bør bruges varsomt. Sukrin er jo 100% erythritol, og selvom det markedsføres som “naturligt” er en vis grad skepsis nok også på sin plads der… :-(

      Svar
  1. Lækker is-opskrift! Mums!
    Har du regnet på, hvor mange Kh der er i en portion?
    (Ellers må jeg jo selv i gang med at regne ;D)
    Har ikke Truvia i skabet (kendte det ikke, for at være ærlig) i hvor høj grad kan det sammenlignes med Stevia?
    Og kan jeg bruge dette i stedet?
    Lucumapulveret kendte jeg heller ikke (pinligt?) Har selvfølgelig googlet det og wow, det ser da ret spændende ud :P) Hvor mange Kh mon der så er i dét…? (Jeps, jeg spiser en meget streng LC(HF) med ganske få Kh på en dag – følger min datter på 14 der har diabetes (type 1) som har oplevet at få det markant bedre af meget færre Kh og dermed meget mindre insulinbehov). Selv har jeg det selvfølgelig også meget bedre – lidt af en skøn opdagelse :)

    Svar
    • Nej, jeg har ikke regnet på det, men de er nok ikke kompatible med en streng LCHF. Både bananen og lucumapulveret indeholder pænt mange kulhydrater.

      Truvia er bare et andet steviaprodukt. I forhold søder det dobbelt så meget som sukker, så i dosis svarer det til Sukrin+

      Hvor er det godt at høre, at din datter har fået det bedre. I gamle dage behandlede man diabetes med lav-kulhydratskost, for ellers døde de. Jeg ved ikke, hvornår den misforståelse opstod at diabetikere bør spise low fat og masser af kulhydrater, for det er jo ganske enkelt selvmodstridende.

      Svar
      • Mange tak for al info :D
        Jo, jeg var godt klar over, at bananen mv. nok gjorde opskriften lidt for fuld af Kh efter vores behov ;)
        Og du har helt ret; indtil insulinen blev udviklet i starten af 1900-tallet behandlede man med LC kost – men desværre døde børnene alligevel, blot kunne man holde dem i live i længere tid på LC kosten. Type 1 diabetikere har livet igennem behov for (basal) insulin selvom de ikke spiser Kh. (Vi spiser ca. 25-50 Kh/døgn). Her er Type 2 diabetikere langt mere ‘heldige’ da de ved at spise LCHF kan opnå ikke længere at have behov for medicin overhovedet. Har kendskab til mange solstrålehistorier fra Sverige. Tror man i lægeverdenen er så fascineret af insulinen, at man helt har glemt at tænke sig om ;)

        Svar