Lækre foryngende drikke

I løbet af min fødselsdag har flere nævnt, at jeg nu er tættere på 40 end på 30. Ååårh mand! Sikke en vinkel. Jeg var verdens ældste 22-årig – sådan føltes det i hvert fald, da jeg flyttede til København efter at have boet to år i Paris. I 20’erne følte jeg mig ældgammel. Jeg var slet ikke på alder med mine jævnaldrene. Det er nu begyndt at indhente mig, og jeg føler mig nu yngre og yngre for hvert år. Altså i hvert fald mentalt ;-) Jeg skyer ansvar og lider af Peter Pan syndrom og stikker hovedet i jorden, hvis ting bliver for voksne. Jeg ved ingenting om min pension, vores huslån, jeg har ikke en pind forstand på økonomi, jeg trækker min konto over hver måned, jeg er uhandy og alt sådan noget med værktøj er fremmed land, og jeg kan slet ikke fordrage, når nogen siger, at jeg skal have kendskab til den slags. For jeg gider faktisk ikke beskæftige mig med ting, som ikke interesserer mig. Men det skal man jo og det hører med til at blive voksen, siger folk til mig. Voksen, tænker jeg, jeg vil fandme ikke være voksen.

Med det i mente er det jo ligegyldigt at der står 1977 på fødselsattesten.

Nå, men det mentale er nok den nemme del, det er på fysikken, den halter. Men alle ved jo, at hvis man også vil holde sig ung fysisk, så kræver det væske. Masser af væske. Vi drikker allesammen for lidt, fortæller damebladene os hele tiden. Og jeg er jo bidt af en gal juicer i øjeblikket, så i dag bød jeg mig selv på denne fine foryngende fødselsdagssjus af persille, mynte, broccoli, hvidkål, squash og ½ æble. Virkelig dejlig og forfriskende.

I det fine glas i dagens anledning :-)

Og ellers skal der jo vand til. Jeg drikker en del danskvand, og så er jeg blevet fan af lunkent vand. Ja, det lyder måske nok lidt trist, men jeg synes, at det slukker tørsten bedre. Iskoldt vand gør ondt at få ned i maven, synes jeg. Men uanset præferencer til temperatur, så er det en god idé at peppe sit vand lidt op, hvis man synes, det bliver lidt kedeligt at drikke vandet alene. Så her på min hjemmearbejdsdag lavede jeg en stor kande, som jeg fyldte med citronskiver, agurkeskiver og myntestilke. Særligt agurken giver sådan en dejlig frisk smag i vand.

 

PS: Sørg for at citronen er økologisk, inden du smider den i med skræl. Min agurk var fx ikke økologisk, så den skrællede jeg inden. Jeg ved sgu ikke, om det gør en forskel, for jeg ville jo spise den inkl. skræl, men jeg tænkte, at den måske kunne give en bitter smag.

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle Madbandittens opskrifter, egen favoritside, færdige madplaner med indkøbsliste og slip for forstyrrende annoncer.

Start 7 dages gratis prøveperiode nu

 

7 kommentarer til “Lækre foryngende drikke”

Skriv en kommentar

 1. Åh haha! Jeg kan rigtig godt lide dette indslag Jane Faerber. :). “Det hører med til at blive voksen. Voksen! Jeg vil fandme ikke være voksen”. Rart at vide at mindst én ude i verden, har det på samme måde som jeg!

  Svar
 2. Jane, nu må jeg altså svinge stokken! Alle selvstændige kvinder bør forstå et minimum af økonomi. Om ikke andet så fordi gemalen kunne skride eller stille træskoene (og tro mig, det bliver ikke nemmere, hvis det først sker når man er 78 eller 92). Så næste gang vi ses bliver du prakket en bog på (ingen hårshampoo denne gang). Bogen hedder ‘Din økonomi’ og er af Michael Møller og Niels Christian Nielsen. Og når du har læst den, overtager du både lån, budget og investeringer. Eller i hvert fald kan din bankrådgiver ikke længere tage dig på det forkerte ben.

  PS. Tillykke igen ;-)

  Svar
 3. Kan du anbefale lunkent vand fremfor isvand. Isvand er med til at lukke ned for fordøjelsen, mens lunken og varmt vand eller the er med til at støtte den – altså fordøjelsen! Og som ekstra tip så drik helst før eller efter maden, så du ikke fortynder mavesyren og får sværere ved at nedbryde maden, så tarmen skal arbejde mere. Og så skal helsenørden nok holde mund ;-) KH C

  Svar