Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Nytår » Lækker laksetatar med æbler og urter

Lækker laksetatar med æbler og urter

26. marts 2012 af Jane Faerber 19 kommentarer

Laksetatar - Lækker nytårsforret: Laksetatar med æbler og urter --> Madbanditten.dk

Laksetatar er en perfekt forret til nytår. Både fordi den smager virkelig dejligt men også fordi den kan laves i forvejen, hvilket er rigtig rart, når man skal lave mad til mange mennesker. Desuden kan de fleste lide laksetatar, hvilket er et ekstra plus.

Laksetatar – nem forret, også til mange

At skulle lave mad til mange mennesker, som man tit skal til nytårsaften kan godt sætte værtinden lidt under pres. Tro mig, jeg ved det. Hvert år til nytår laver jeg fuld menu til 15-16 mennesker og hvert år tænker jeg, at det “gør jeg da bare lige”. Men det er meget mad, der skal laves, det er det bare.

Alt, jeg kan lave i forvejen er derfor kærkomment. Jeg har stået nogle år og været så træt, når gæsterne endelig kom, at jeg blev halvfuld allerede under forretten. Og det duer altså ikke.

NB: husk at din laks skal have været frosset i min. 24 timer, da den skal spises rå!

Denne laksetatar med æbler og urter er diskret og mild i smagen. Jeg synes dog, den smager skønt.

LAKSETATAR –  forret til seks personer

  • 400 g fersk laks
  • 100 g røget laks
  • 1 skalotteløg
  • 1 grønt æble (de syrlige)
  • ½ agurk
  • 5 spsk olivenolie eller cremefraiche 38%
  • ½-1 spsk sennep
  • 1-2 spsk citronsaft
  • 4 spsk hakkede krydderurter (f.eks. dild, kørvel eller måske lidt mynte)
  • salt, peber

Sådan

1. Skær den ferske (rå) laks og den røgede laks skæres i tern. Husk, at den ferske skal have været frosset ned i min. 24 timer, når den skal spises rå.

2. Rør en dressing af olie/cremefraiche, sennep, citron og krydderurter og vend den i laksen.

3. Skær æblet i små tern og hak skalotteløget fint.

4. Skræl agurken og pil den våde midte fra og skær resten i tern. Bland alle dele til en lækker tatar.

5. Hvis du har en anretterring, kan du få den til at se fin og flot ud.  

Server evt. med det lækre madbrød med havsalt og oregano til.

Godt nytår fra Madbanditten!

Billeder taget af Columbus Leth.

Vil du bruge Keto til vægttab?

Du har nok læst de mange vilde vægttabshistorier – men er det tid til at prøve selv?

Keto kan hjælpe til mere energi, mindre sukkertrang og vægttab uden konstant sult.

Få hjælp med min bog Keto på 4 uger eller gå all in og start på mit 6 ugers lange Keto-kursus på mandag.

Måske vil du også læse

  • Kammuslinger i hvidløgsmør - lækker opskrift på forret med kammuslingerKammuslinger i hvidløgssmør
  • Sauce mousseline - asparges med rejer og sauce mousseline - opskrift på elegant forretAsparges med rejer og sauce mousseline
  • Limemarineret laks med rødløg og kapers - nem og velsmagende forret - Nytårsmenuen 2015 --> Madbanditten.dkLimemarineret laks med rødløg og kapers
  • Oksemørbrad - opskrift på perfekt stegt oksemørbrad med svampesauce og friterede jordskokkerOksemørbrad med svampesauce

Skrevet i: Gæstemad, Nytår

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. sascha skriver

    28. december 2020 kl. 19:51

    Har lige lavet den med fersk torsk i stedet for laks,,,,mums

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      29. december 2020 kl. 08:19

      Uh hvor skønt! ❤️

      Svar
  2. Linda hansen skriver

    29. december 2019 kl. 17:31

    Hej Jane
    Jeg har tænkt mig at lave denne forret på tirsdag til vores nytårsgæster. Hvilken str anretterring har du brugt. ?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      29. december 2019 kl. 18:56

      Åh det kan jeg ikke lige huske. Billedet er 3-4 år gammelt og ikke taget herhjemme. 8-10 cm, vil jeg skyde på. Den kan også fint serveres i små glas eller lign. Det har jeg gjort andre gange.

      Svar
  3. Line skriver

    23. februar 2019 kl. 09:12

    Super. Tak for svar🙂

    Svar
    • Belinda skriver

      23. december 2020 kl. 16:50

      Hej 🙂… Kan denne laves dagen før den skal serveres!? 🙂 Glædelig jul

      Svar
      • Jane Faerber skriver

        23. december 2020 kl. 17:12

        Jeg er ikke sikker på, det er en god idé at gemme den optøede laks så længe. Men du kan forberede de øvrige elementer og røre laksen i på dagen. Sådan tror jeg, jeg ville gøre.

        God fornøjelse ❤️

        Svar
  4. Line skriver

    22. februar 2019 kl. 20:23

    Kan man bruge frossen laks fra supermarkedet? Jeg kan læse mig frem til, at det bliver frosset hurtigt efter fangst, hvor det hos fiskehandleren ofte har flere dage på bagen.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      23. februar 2019 kl. 06:33

      Det er vigtigt at laksen har været frosset i mindst 24 timer når du skal spise den rå. Om du køber den frossen eller fryser den selv er ligemeget. Det, jeg kigger mest på ved laks er at jeg ikke vil have at den kommer fra norsk opdræt👍🏼🐟

      Svar
  5. Maja Søndergaard Grønholm skriver

    28. december 2018 kl. 18:51

    Kan man min bruge den røget laks, hvis man ikke er så vild med tanken om at spise rå laks?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      29. december 2018 kl. 09:54

      Mjaaah men det bliver ikke lige så godt. Så måske hellere lave en laksemousse af tilberedt laks som fx denne: https://www.madbanditten.dk/2016/03/02/laksesalat-med-peberrod/

      Svar
  6. Vibeke skriver

    9. november 2017 kl. 13:05

    Kære Jane.
    Spørgsmålet er allerede stillet, men kan ikke se noget svar ;o). Jeg vil også gerne vide hvor lang tid i forvejen kan man lave det.? Blir det bedre af at stå og trække lidt, eller er det bedst at lave det lige inden det skal spises?

    PFT.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      9. november 2017 kl. 17:16

      Den kan sagtens trække lidt. Skal den trække længe, vil jeg røre æble og agurk i kort før servering 🙂

      Svar
  7. Maria skriver

    30. december 2016 kl. 23:50

    Lige et sidste måske dumt spørgsmål. Hvor lang tid i forvejen kan man lave det.? Blir det bedre af at stå og trække lidt, el er det bedst at lave det lige inden det skal spises?

    Svar
  8. Fie Østergaard skriver

    30. december 2016 kl. 18:20

    Kære Jane,
    Jeg synes det ligener, at der er noget “hvidt” i din tatar – lidt mayo måske??

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      30. december 2016 kl. 18:21

      Jeg har flere gange lavet den med cremefraiche 38% – det smager også super!

      Svar
  9. Maria skriver

    30. december 2016 kl. 10:46

    Jeg overvejer denne som forret i morgen aften, men har lige et enkelt spørgsmål. Skal det være en bestemt slags sennep? Har nemlig en grovkornet i køleskabet, men kan den mon gå?
    Vh Maria

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      30. december 2016 kl. 12:35

      Ja det tror jeg sagtens kan gå 🙂

      Svar
  10. Sjønne skriver

    26. marts 2012 kl. 17:51

    Mmmm det ser lækkert ud – dejlig enkel anretning, som garanti er packed med god smag 🙂

    Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler