Chokolademousse til hverdagsbrug

Indlægget i går om børn og mad gav jo nogle rigtig gode refleksioner fra flere af jer. I dag skal der lidt syndigere ting på bordet, for at man afstår fra e-numre til Disneysjov, behøver jo ikke være ensbetydende med en asketisk livstil. Well, askese bliver næppe et tema i dette hjem. Dertil er madglæden simpelthen for stor.

For noget, der ligner evigheder siden, postede Ditte, som har bloggen Levsundtnu, en opskrift på en cremet chokolademousse med ren og skær naturlige ingredienser. Den røg straks på bookmark, og der kiggede jeg ellers på den. Og så kiggede jeg på den igen. Og så lavede Frk. Sveske den, og så vendte jeg tilbage og kiggede lidt mere på den, for den så knaldlækker ud. Jeg fik bare aldrig lavet den.

Det gjorde jeg så til gengæld i weekenden, hvor jeg ville teste den for at se, om den stod distancen til at blive udvalgt som dessert til lørdagens dinnerparty. Og jeg må give jer, at den er lækker. Lækker og cremet. Jeg brugte Valrhonakakaopulver, der er mørkt som natten, så den fik intens chokoladesmag.

Ingredienser (4 portioner)
10 store dadler
1 stor moden banan
1 moden avokado
Saften fra 1 appelsin
4 spsk kakaopulver
1-1½ dl fløde
1 smule vaniljepulver

Sådan
Udblød dadlerne, hvis det er nødvendigt. Jeg brugte medjouldadler, så jeg gjorde det ikke. Blen dadlerne med appelsinsaften og fløden. Jeg brugte stavnblenderen for at sikre at dadlerne blev blendet helt ud. Blend de andre dele og blend til sidst det hele sammen. Hvis du har en god blender, kan du måske bare nærmest blende det hele på en gang. Jeg brugte en kombination af minihakker og stavblender.

Hæld på glas eller i skåle og lad dem sætte sig på køl et øjeblik, inden de spises.

Jeg synes, de var toplækre, men jeg synes, de egner sig bedst som hverdagsdessert. Bananen smager en del igennem. Det smager som banansmoothie med chokolade, udbrød lillepigen begejstret. og det er såmænd dejligt nok, men det synes, jeg ikke lige egner sig til mit dinnerparty på lørdag. Så jeg er stadig på udkig efter en dessert. Måske kan I hjælpe? Jeg har ganske få ønsker: Det gør ikke noget, hvis den er nem at lave, den (eller det meste) skal helst kunne laves i forvejen og så skal det helst ikke være en chokoladedessert, da jeg har lavet hjemmelavede chokolader til kaffen. Vi skal have 4-5 retter, så den skal nok heller ikke være for tung. Jeg har kig på en gang appelsincarpaccio med lakridsråcreme, som jeg har fundet her men flirter også lidt med tanken om en (raw?) pekanpie. Men forslag modtages gerne. Kom frit frem!

Den eneste Low Carb/Keto-kogebog, du behøver!

Få fornyet inspiration og opskrifter til dit Low Carb/Keto-liv.

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Læs mere her: De bedste fra Madbanditten

21 kommentarer til “Chokolademousse til hverdagsbrug”

Skriv en kommentar

 1. Det ser smukt ud men når man som jeg ikke har et overromatisk forhold til bananer synder jeg hellere lidt med noget ægte 70% chokolade. Ved at smelte 200 g mørk chokolade med højt kakaoindhold…tage det fra varmen og piske 4 æggeblommer i (disse skal have stuetemperatur ellers skiller det) herefter vendes lidt ad gangen ½ liter stiftpisket fløde i. Fyld i portionsskåle og på køl…nemt lækkert og syndigt!!!

  Svar
 2. Hej
  Hold nu op, hvor lyder det godt, den skal prøves med det samme (I morgen). MEN jeg er altså lidt nysgerrig på, hvorfor man egt ikke bare laver alm chokolademousse, da den jo bare indeholder æggeblommer, flødeskum og chokolade, så vidt jeg ved?

  Svar
  • Jeg overhælder dem med kogende vand og lader dem ligge i 10 min eller indtil de er bløde. Hvis du køber de bløde, friske dadler er det ikke nødvendigt :-)

   Svar
 3. Interessant – jeg lavede i efteråret denne

  Avocado/chokolade mousse findes på mange raw food eller primal sider

  Udgangspunktet er altid 2 godt modne avocado (Hass sorten er absolut bedst- det er den med den mørke skal)
  Mørkt kakaopulver
  en eller anden form for sødemiddel.

  Jeg startede også med 2 modne avocadoer
  Tilsatte i blenderen godt 1 dl mørk kakaopulver(uden sukker)
  og 2 spsk sukrin.
  Blendede jævnt og det smagte faktisk ok- ret stærkt og en anelse grønt.

  Fik lyst til at lege og tilsatte derfor lidt vanilie korn og et nip salt.
  Jeg synes de fleste chokolade desserter bliver bedre med lidt salt.
  og ca 1 dl piskefløde og så blev det straks endnu mere interessant.

  Man kan sagten undgå fløden eller bruge tyk mandel fløde/kokosfløde.
  Men jeg synes det rundede desserten af.
  Det er ikke sikkert at mine mål holder 100 %, da jeg har oplevet at kakaopulver smager meget forskelligt så prøv jer frem.

  Igår så jeg også en rigtig interessant raw chokolade kage med avocado som mousse hos River Cottage- den skal afprøves da den ikke kræver ov :)

  Svar
 4. det ser rigtig lækkert ud, og ville sikkert smage godt til sommer med en masse friske bær :-)

  Mvh Mitsunde.blogspot.com

  Svar
 5. Dessert til 6

  ½ liter Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  korn af 1 stang vanilje
  6 spsk sukker
  4 blade husblas

  Hindbærsirup

  200 g frosne hindbær
  150 g rørsukker
  1 vaniljestang
  1½ dl vand

  Pynt

  Frisk bær, fx hindbær

  Varm langsomt fløden op i en tykbundet gryde med vaniljekorn og -stang samt sukker. Lad det koge ved svag varme og uden låg i ca. 15 min. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Flyt gryden fra varmen, fisk vaniljestangen op og tilsæt den udblødte husblas. Rør i cremen til husblassen er helt opløst. Hæld derefter cremen i 4 større eller 6 lidt mindre skåle eller forme – skyllet med koldt vand. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 4 timer eller til de er faste og kan vendes ud.

  Hindbærsirup: Kog hindbær, rørsukker, vaniljekorn og -stang samt vand i en gryde i ca. 5 min. Hæld bærrene i en sigte over en skål. Skyl gryden og kom saften tilbage heri og bring det i kog. Kog saften ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 min. – eller til der er ca. 1½ dl sirup tilbage.

  Ved servering: Vend desserterne ud og anret dem med lidt sirup. Pynt med bær.

  Enkel flødedessert af italiensk oprindelse – om sommeren god og frisk med kompot af rabarber eller anden frugt. Om vinteren kan kompotten klares på basis af frossen frugt.

  Kilde: Ernæringsøkonom og madskribent Vibeke Lehn

  Tip fra andre
  Tina – 17. februar 2012

  Det er super lækkert og nemt!

  Mette – 27. juli 2011

  Du kan godt lave panna cottaerne 2 dage før. Lav dem så sent som muligt, brug helt frisk fløde og husk at stille dem koldt indtil serveringen. Med venlig hilsen Mette Lebeck, Arla Forum

  Svar
 6. Ååårh, alle de gode desserter. Nu er det endnu sværere at vælge. Må tage bedre halvdel med på råd. Tak for alle de gode idéer!

  Svar
 7. Hvad med klassisk citronfromage, det er så nemt og smager dejligt og frisk. Og whats not to like? Æg, citron, sukrin, fløde… :)

  Svar
 8. Jeg laver en lignende dessert. I stedet for bananen kommer jeg enten peanutbutter eller en anden nøddesmør i. Så undgås banansmagen.

  Svar
 9. I forlængelse af Julies forslag, vil jeg bare kaste crème brûlée i puljen. Æg, fløde, vanille og “sødning”.. Bum færdig! :-)

  Svar
 10. Hej Jane,
  Super, du fik den afprøvet. Jeg har faktisk ikke lavet den siden første gang. Men husker den som meget intens og banansmagen kom alligevel for meget igennem, som du skriver. Måske jeg ville udelade den, hvis jeg lavede den igen. Har nemlig også en opskrift, hvor der er 2 avokadoer til 1 banan.
  Jeg er spændt på, hvad du finder på til dessert. Jeg synes raw kage er lækkert.
  Kender ikke lige pecanpie – har du en opskrift?
  – frk. sveske

  Svar
  • Nej, jeg tror ikke, jeg har en opskrift lige ved hånden, men jeg har heller ikke travet kogebøgerne igennem endnu. Jeg stod bare og hakkede pekannødder til chokoladerne, jeg skulle lave, og fik lyst til pekanpie.

   Svar
 11. Jeg tænker noget panna cotta evt. med en lækker bærcoulis. Det tager ingen tid at forberede, laves i forvejen, og er lækkert :)
  Eller måske letkogte pærer med vanille-cremefraiche.

  Svar