Chicken nuggets på den sunde måde

I går havde jeg en dag fra helvede. Den startede med, at jeg vågnede kl. 01.30, fordi bedre halvdel (tidligere kendt som Overskudsmennesket) roterede i sengen som en rôtisseriekylling. Han var stresset og kunne ikke sove. Jeg kunne ikke sove for al den rumsteren, så jeg tog dynen under armen og gik på sofaen. Hvor jeg heller ikke kunne sove. For nu blev jeg stresset. Først over ikke at kunne sove og derefter over den travle dag, jeg havde foran mig, og hvor rædsom den ville blive, hvis jeg ikke fik sovet.

Kl. 4 faldt jeg endelig i halvoverfladisk søvn, men synes alligevel det var brutalt, da vækkeuret ringede en time senere for at fortælle mig, at det var yogatid. Jeg sagde skråt op med yoga og blev liggende til 5.30 (hvor ekstravagant!), og stod derefter op.

Shit, jeg havde det skidt. Jeg havde kvalme af træthed, og jeg havde ondt i maven, men jeg skulle tidligt afsted, fordi jeg skulle være på kontoret kl. 7.15 for at mødes med en kollega, som jeg skulle følges med til dagens Go’ Morgenmøde ude på IT-Universitetet.

Go’Morgenmødet handlede om udbudsret. Nogen på min arbejdsplads har nemlig besluttet, at for en humanist som mig, så ligger den slags jo lige til højrebenet, så jeg sad og prøvede at holde øjnene åbne til to stive timers gennemgang af implementeringsbekendtgørelsen, håndhævelsesloven og de spændende kendelser, der var kommet fra Klagenævnet siden sidst. #somebodyjustshootme

Tilbage på kontoret havde jeg styrtende travlt, inden turen efter frokost gik helt op til Humlebæk, hvor jeg havde en præsentation om sociale medier. Ja, man skal i hvert fald ikke komme og sige, at jeg ikke er alsidig. Og jeg var træt og havde stadig kvalme og ondt i maven og nu også brændende, røde stresskinder, og det virkede meget nærliggende at dulme noget af al den elendighed med noget sukker.

Til mit eget held havde jeg for travlt til at gå ned og hente noget, så jeg kløede bare på med arbejdet og glemte alt om mad og drikke. Okay, kun om drikke. Frokost fik jeg dog. 

Efter vellykket præsentation og transport fra nord til syd, ramte jeg matriklen herhjemme kl. 16.00, hvor jeg kastede mig frådende over disse lækre chokolader, som jeg heldigvis havde lavet dagen før. For chokolade skulle der altså til, hvis jeg skulle opretholde min eksistens.

Imens jeg sad der og spiste chokolade, kom jeg i tanke om, at jeg havde lovet at hente ungerne kl. 16, og det var jo ligesom allerede for sent, så jeg småløb ned til børnehaven (så fik jeg da også lidt motion) og fik hentet ungerne med hjem.

Fååårk, en dag, mand! Men tænk, hvor anderledes den ville have været, hvis jeg havde sovet om natten. Søvn er vigtigt. Virkelig vigtigt. Husk det!

Nå, men der skulle jo også laves aftensmad og der var chicken nuggets på menuen, Eller i hvert fald noget, der ligner. Nu vil jeg ikke lægge skjul på, at jeg aldrig kunne finde på at servere chicken nuggets for mine børn. Heller ikke selvom man sætter Mc foran og serverer dem i en kasse med legetøj.

Jeg er stolt af, at mine børn nu er 6 år og stadig ikke ved, hvad det der store gule M står for. Jeg ser ingen grund til at ændre på den del af deres opdragelse. De ved i øvrigt heller ikke, hvem Gud er, men det må jeg nok hellere løfte sløret for, inden de starter i skole.

Men selve idéen om kyllingenuggets fejler jo ingenting. Vi laver dem nogle gange med cornflakes, og det smager faktisk dejligt. Her er de lavet med sesam, og det er nok lidt mere up my alley. Disse er lavet med kyllingeinderfileter vendt i æg, som var pisket med lidt sennep, urtesalt, hvid peber og løgpulver og så vendt i sesam og stegt på panden i godt med fedtstof.

Ret simpelt, faktisk. Også selvom jeg stegte dem lidt kluntet, så de blev lidt sorte hist og pist.

Chicken nuggets

Som dip til rørte jeg en rest rygeost op med kommen, og det var faktisk ret lækkert. Men man skal nok kunne lide kommen, og det kan jeg godt.

chicken nuggets dip

Dagen i dag er startet helt anderledes. F.eks. har jeg sovet hele natten og har både lavet yoga og løbet morgentur i solopgang, inden jeg mødte fløjtende ind på kontoret kl. 9.00. Overskudsstart, siger jeg bare. I aften skal jeg ud og spise med bedre halvdel, for vi er langt bedre venner, når vi begge får sovet om natten. Hvor vi ender, ved vi endnu ikke, men hvis der er nogle af jer, der ligger inde med forslag til et sted i indre København, hvor man kan spise casual hverdagsmad, så lytter jeg gerne til jeres gode erfaringer.

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

6 kommentarer til “Chicken nuggets på den sunde måde”

Skriv en kommentar

 1. Så er opskriften afprøvet – og godkendt af BÅDE mor og 15-årig teen-ager. De slugte godt nok mange sesamfrø, men for pokker. Det varer nok ikke længe, før de kommer på menuen igen. Af en pose på 500 gram efterlod vi tre stk. på fadet. Det er da vist ret godt gået. Restaurant “Den Gyldne Måge” (aka. McD) – gå hjem og læg jer med jeres sølle nuggets. Disse slår alt! Jane, tusind tak for dine inspirerende opskrifter og idéer.
  Mia

  Svar
 2. WOW – lækre “nuggets”. Dem må jeg prøve at hælde på 15-årig teen-ager. Men med en spændende og måske krydret dip, skal de nok glide ned. Ellers må “mor” jo selv klare ærterne. Jeg stemmer nu mest for dem med sesam-frøene. Corn-flakes har vi ikke så meget af på vores matrikel.
  Forhåbentlig venter der dig en god nats søvn, så du kan få indhentet dit underskud. Jeg kender godt det med at være så træt, at kvalmen melder sig – drøn-ubehageligt.
  Mia

  Svar
  • Tak Caro. Paté Paté kender jeg, og det er jo virkelig godt. Den anden vil jeg lige tjekke ud. Tak for tip! :-)

   Svar