Grøn ærtesuppe med peberrodscreme

Ærtesuppe blev en god aftensmad for mig i går, da jeg var lidt handikappet efter et besøg hos tandlægen.

I går var jeg nemlig til tandlægen og få skiftet den sidste af mine (giftige) amalgamfyldninger i tænderne. I min barndom var skoletandlægerne vilde med at bore tænder ud og fylde dem med den slags skidt. Senere har mange spekuleret over, om det nu også var så skidesmart, og jeg er bare egentlig ikke så vild med tanken om kviksølv i min mund, så jeg har over en periode fået skiftet alle mine. Og i går var altså den sidste. Så nu kan jeg grine med pivåben mund og have fine, hvide tænder. Herligt, herligt! Dyrt, som ind i helvede, men herligt.

Det er jo ikke et særligt voldsomt indgreb sådan at få skiftet en fyldning, men jeg bliver alligevel bedøvet godt og grundigt. Det giver mig en smertefri behandling, men til gengæld giver det mig totalt hængemule resten af dagen. Eller sådan føles det i hvert fald. Og ethvert forsøg på at drikke et glas vand, endte med, at jeg hældte det ned af mig. Glimrende! Heldigvis havde jeg besluttet at tage hjem fra arbejde bagefter og tage resten af arbejdsdagen på hjemmekontoret. God beslutning.

Menuen til aften stod heldigvis på suppe. Det er Middagsfred, der har leveret råvarer og menu til ugens aftensmad, og mandagens mad bestod af grøn ærtesuppe med peberrodscreme. Jeg er egentlig ikke sådan ubetinget vild med ærtesuppe, men som så mange gange før, overraskede Middagsfreds opskrift mig med at være dejlig smagfuld. Kombinationen af sødmen fra de grønne ærter og den stærke peberrodscreme fungerede rigtig godt.

Og farverig mad ser altså bare indbydende ud…

Ærtesuppe - lækker opskrift

Grøn ærtesuppe med peberrodscreme

Udskriv Pin
|

Ingredienser

 • 2 poser frosne ærter (ca. 1200 g)
 • 1 løg
 • Bouillon svarende til to terninger
 • 8 dl vand
 • dl fløde
 • salt, peber

Sådan gør du

 • Løget hakkes og sauteres i en gryde i lidt kokosolie ved middel varme. Når løgene er klare, hældes ærterne oveni sammen med vandet. Lad det koge i ca. 10 min.
 • Hæld en lillesmule af væsken fra og tilføj i stedet fløden og blend suppen med stavblenderen direkte i gryden. Lad herefter suppen få et opkog i 2-3 min. Smag til med salt og peber.
 • Peberrodscremen består af  en god cremefraîche 38 % rørt med fintrevet peberrod. Friskrevet, ikke det der man køber revet, som er helt gummiagtigt. Smag til med salt og hvid peber. Snyd ikke dig selv for denne creme.Den giver virkelig hele retten et løft.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

9 kommentarer til “Grøn ærtesuppe med peberrodscreme”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Suppen er i dag blevet testet og godkendt at 3 generationer, både mig, mor og mormor sagde god for den :) den eneste der ikke var 100% tilfreds er min mor der næsten ikke kan spise suppe uden kødboller, men vi har indgået det kompromis at hunkan få lov til at prøve med lidt ristet bacon når vi skal spise resten til frokost i morgen ;)
  Jeg lavede 1 1/2 portion, så der er rigeligt med rester til når min søster også skal spise med i morgen, så må vi jo se om hun er lige så glad for den som min mormor og jeg er :)

  Svar
 2. Hej. Jeg savner et foto af retten – som du skriver “farverig mad ser indbydende ud”, men jeg kan altså ikke se noget foto, og det er en skam. Har forsøgt mig på forskellige udgaver af browsere, men uden held.

  Svar
 3. Åh bare det var mig. Jeg har stadig amalgam fyldninger og ville ønske, at jeg havde råd til at få dem fjernet. Det kommer helt sikkert i fremtiden, for jeg er sikker på, at de er en væsentlig årsag til at jeg får overvækst af candida, så snart jeg stresser det mindste!!
  Vil da lige anbefale Derivatio og Clorella den grønne perle til udrensning, hvis der skal være røget lidt ud i kroppen under behandlingen :-)
  KH Charlotte

  Svar
  • Tak for tippet, Charlotte, det vil jeg benytte mig af. Jeg synes, det var en lillesmule angstfremkaldende at få dem skiftet, altså i selve øjeblikket, fordi jeg spekulerede i eksponeringsrisikoen. Så chlorella coming up. Jeg tog dem i december og synes jeg havde fin effekt af dem. Nu har jeg forsøgt mig med spirulina, men synes ikke jeg har mærket nogen forskel der…

   Og jeg er også glad for at amalgamfyldningerne nu er væk. Men det kræver godt nok en portion mod – og penge – at gå til tandlægen og bede om at få det lavet frivilligt, synes jeg ;-)

   Svar
 4. Havde min fjerde dag i dag med yoga fra morgenstunden – kan mærke min krop takker mig og at det kan mærkes positivt både på energiniveau og fordøjelse! :-) så jeg hænger i. Virkeligt sejt gået af dig med både yoga og løb!

  Svar
 5. Nej hvor ser det lækkert ud!! Skal prøves. Desværre er morgenyogaen svær, kan simpelthen ikke komme ud af fjerene!! Total deprim:( Prøver istedet at gøre det eftermiddag/aften, hvilket kun er lykkedes 1 gang. Men jeg kæmper videre!!

  Svar
  • Jeg synes også nogle dage er nemmere end andre. Generelt er jeg dog A-menneske med stort A, så jeg har nok lidt en fordel der. Til gengæld splatter jeg helt sammen om aftenen, så den får jeg ikke meget spas ud af…

   Svar