Fristende lavkarbo fastelavnsboller med chokoladecreme og hindbær

Åh, disse fastelavnsboller var nærmest guddommelige…!

Jeg er ikke nogen ørn til at bage kager og da slet ikke af den sunde, lavkarbo slags, som de kalder det i Norge.

Det er Cecilie til gengæld, og det er også hendes opskrift, jeg har afprøvet her. Og de blev simpelthen så gode, at det er nu er uomtvisteligt, at jeg MÅ eje Cecilies lækre bagebog, og den er nu kommet på min ønskeseddel til min fødselsdag om en måneds tid.

Her er fastelavnsbollerne, som fik englene til at synge men blodsukkeret til at forblive stabilt.

Selv mit bollehungrende drengebarn elskede disse boller, og jeg var lykkelig over at kunne give ham dem med god samvittighed. Til gengæld kunne han ikke lide fyldet i fastelavnsbollerne, men det var forventet, da han ikke kan lide chokolade (WTF?).

I fastelavnsbollerne fyldte jeg en creme bestående af fløde piske med vanilje blandet med pasteuriserede æggeblommer pisket med sukker (truvia). Da cremen blev alt for tynd, måtte jeg røre kakaopulver i for at få lidt hold på den. Derudover smurte jeg overbollen med lidt hjemmelavet sylt (hindbær kogt med sødning og vanilje). På toppen sigtede jeg lidt sukrinmelis.

PS: Jeg ved godt, at fastelavn var i sidste (forrige?) uge, men jeg skal jo lige op i gear efter min lange ferie :-)

LCHF fastelavnsboller

Fristende lavkarbo fastelavnsboller med chokoladecreme og hindbær

Udskriv Pin
|

Ingredienser

Opskriften giver 8 boller:

 • 4 æg
 • 4 spsk sukrin gold
 • 1 dl fløde
 • 50 g smeltet smør
 • 1 dl kokosfibermel
 • 2 tsk bagepulver
 • 3 spsk loppefrøskaller
 • 1 tsk kardemomme
 • æg til pensling

Sådan gør du

 • Pisk æg og sukrin godt sammen.
 • Hæld fløde og det smeltede smør i og pisk lidt mere. Rør alle de tørre dele sammen og bland dem godt med den våde del. Lad dejen stå og hvile i 10 min, så den sætter sig.
 • Efter 10 min. er dejen så fast, at det kan lade sig gøre at forme boller med hænderne.
 • Dejen har en virkelig mærkelig konsistens, jeg siger det bare, men bollerne bliver altså ret almindelige alligevel.
 • Skyl hænderne i koldt vand, hvis dejen klistrer for meget. Pensl med æg. Bag bollerne midt i ovnen ved 175 grader i 18 min.
 • Lad bollerne køle af på en rist.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

37 kommentarer til “Fristende lavkarbo fastelavnsboller med chokoladecreme og hindbær”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?