Knasende kerneknækbrød uden mel

Knasende knækbrød uden mel er en af de opskrifter, jeg vender tilbage til igen og igen.

Jeg har tidligere bragt opskriften her sammen med opskriften på det toplækre kernebrød, som på alle måder kan tilfredsstille lysten til en god skive rugbrød (hvis en sådan trang findes). Begge dele er så gode, at de godt kan tåle en lille reprise, så her kommer opskriften knækbrødet uden mel.

Disse knækbrød uden mel er simpelthen så nemme at lave, at jeg næsten tror, jeg kunne få mine to 6-årige til at bage det for mig.

Du får selvfølgelig opskriften her nedenunder.

Knækbrød uden mel LCHF

Knækbrødene holder sig sprøde i dage- eller ugevis i en lufttæt beholder. Jeg plejer enten at have mine i et tætsluttende glas med patentlåg eller at fryse en del af dem, så jeg har nogle til at tage op, når trangen til knækbrød melder sig. De er faktisk sprøde direkte fra frost også. Optøet, selvfølgelig.

Så nemt er det! Det bliver da ikke meget bedre!Leder du efter opskriften på æggene i de små skåle på det første billede, så find den her: Oeufs en cocotte

Knasende kerne knækbrød uden mel - glutenfri, LCHF

Knasende kerneknækbrød uden mel

Udskriv Pin
|

Ingredienser

 • 2 dl hørfrø
 • dl græskarkerner
 • 1 dl sesamfrø
 • 1 dl solsikkekerner
 • 1 tsk salt
 • 2 dl koldt vand

Sådan gør du

 • Hæld alle frø og kerner hældes i en skål. Ingen af dem skal males til mel, de skal bare bruges hele.
 • Hæld salt og vand over.
 • Rør rundt og lad dejen passe sig selv i noget tid. Dejen virker utroligt våd, men vær ikke urolig. Hørfrøene skal nok suge væsken op, så dejen fæstner sig en smule.
 • Hæld dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug hænderne eller en dejskraber til at fordele dejen ud over hele pladen. Portionen passer til en bageplade. Snit dejen med en pizzaskærer, hvis du vil kunne brække dem i lige firkantede stykker.
 • Opvarm ovnen til 125 grader og bag knækbrødene i 1,5-2 timer. Jeg har eksperimenteret med tusinde forskellige bagetider og hver ovn er forskellig. 1 , 5 time ved 140 grader fungerer fint i mine nye ovn fx.
 • Når tiden er gået, tager du dem ud, og du har nu en stor fast plade knækbrød, som du kan knække i den størrelse stykker, som du synes passer dig bedst.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

161 kommentarer til “Knasende kerneknækbrød uden mel”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej!
  Jeg bagte knækbrødet i dag, og det smager skønt, men hænger dårligt sammen.
  Det stod 1 time i skålen og trak. Hvor lang tid plejer du at lade det stå, før du bager?
  Det er næsten den eneste parameter, der er at skrue på.
  Hilsener
  Ghita

  Svar
  • Hej Ghita

   Det ved jeg ikke. Mine hænger superfint sammen når de er bagt. Inden da er det mere sådan en lidt slimet masse, der nemt kan spredes ud på en bageplade.

   Svar
 2. Opskriften på knækbrød på denne side er uden æg. I den opskrift fra tidligere, som du linker til, er der æg. Hvad er korrekt o;)
  Mvh Lone

  Svar
 3. Jeg synes det er svært at finde på opskrifter især morgen, da jeg ikke kan spise varmt om morgenen. Kan jeg spiser noget græsk yougurt evt

  Svar
 4. Hvis du ønsker normal størrelse knækbrød så tager du en pizzaskærer og laver riller i den størrelse du ønsker så er de lige til at knække

  Svar
 5. Hejsa. Det lyder rigtig lækkert, men jeg kan ikke tåle hørfrø, kan de skiftes ud med noget andet uden at ødelægge smag og konsistens.

  Med venlig hilsen
  Heidi

  Svar
  • Åh det tror jeg desværre ikke. Det er jo i høj grad den gelé, som hørfrøene danner i kontakt med vand, som er ansvarlig for at de overhovedet kan hænge sammen. Eneste andet frø, som gør dette, er chiafrø men jeg ved ikke hvor vellykket det vil være i store doser…

   Svar
 6. Tusind tak for din inspirerende side!
  Har en fidus til at få firkantede stykker knækbrød: Når dejen er lagt på bagepladen (kan muligvis også udrulles mellem to lag bagepapir), skæres den op i tilpas store felter. Efter bagning kan knækbrøddene så forsigtigt knækkes i rillerne, f.eks. til at starte med over en bordkant.

  Svar
 7. Hej Jane
  Hvis man må komme med et lille “fif”, så laver jeg “små kiks” af denne opskrift, vi bruger der som snack, med 2 tsk salt, og næste gang vil vi prøve med lidt “umf” i form af paprika, chili eller hvidløg.

  Svar
 8. Har et kernebrød i ovnen lige nu og det har fået omkring halvanden time nu.. Det vil simpelthen ikke lade være med at være vådt! Overfladen på brødet bobler ligesom når vand koger. Jeg har fulgt opskriften fuldstændig til punkt og prikke. Jeg forstår ikke hvad jeg har gjort forkert.

  Svar
  • Det kan jeg heller ikke forklare. Jeg har bagt det måske 200-300 gange i løbet af alle årene og det fungerer hver gang. Bagetiden kan selvfølgelig variere med ovn, så er det vådt, skal det bare have længere.
   De sidste par år har jeg bagt chiaknækbrødet i stedet. Jeg synes, de hænger bedre sammen, når først de er bagt.

   Svar
 9. Jeg er lige startet på lchf, og er blevet gennem venner anbefalet at lave dit knækbrød. Hold da op, hvor er det fantastisk! Tak for nogle super gode opskrifter ?

  Svar
 10. Hej.. Jeg er helt vilde med dine opskrifter og har allerede prøvet en del.. spørgsmål.. hvis jeg nu ikke bryder mig om græskarkerner hvad kan jeg så erstatte dem med? På forhånd tak – Kristina ?

  Svar
 11. Hej Jane
  Er lige startet på LCHF kosten, og er viild med disse knækbrød. De er så nemme at lave og smager fantastisk med smør og ost på.
  Men måske jeg spørger lidt dumt, når man spiser LCHF, er der så en begrænsning på hvor mange/meget man må spise af disse knækbrød? Jeg syntes de er super gode som morgenmad, da jeg aldrig har tid til at lave æg/bacon, kaffeæggelatte mv. om morgenen

  Svar
  • Ja min anbefaling er at man vænner sig af med at spise brød og i stedet baserer sin kost på grøntsager, kød og fedt. Brøderstatninger bør derfor ikke have så meget plads. Sådan får du det bedste resultat med LCHF.

   Svar
 12. Hej Jane.
  Har lige prøvet din opskrigt her til aften, og de smager vildt godt! Dog smuldrer mine ret meget, er det mon fordi de har fået for længe?

  Svar
  • Åh det ved jeg ikke lige. Jeg laver oftere chiaknækbrødene, som jo er det samme bare med chiafrø og så snitter jeg dem med en pizzaskærer, inden jeg kommer dem i ovnen og på den måde er de nemme at brække uden spild.

   Jeg freestyler lidt, når jeg laver dem, men sådan cirka sådan her: Chia-knækbrød

   Svar
 13. hej jane
  sikke en dejlig side du har fået lavet , jeg bruger siden hver dag til inspiration.
  jeg er ny i faget så jeg starter med at ligge stille og roligt ud. jeg er skarter med at droppe alt stivelse med go resultat. det er så et problem i weekenderne,når jeg er ude hvor der er meget stivelse over alt hvor man kommer.
  jeg elsker dine knækbrød jeg spiser dem næsten hver dag, men er lidt bange om man kan spise for meget af det. kan man få for meget af det ?
  har prøvet at undersøge det men kom ikke rigtig til noget resultat
  theresa

  Svar
 14. Hej Jane.
  De her er blevet SÅ populære herhjemme.
  Jeg er ikke på lchf levestilen, men er lige i færd med 5:2 kuren.
  Kan du fortælle mig hvor mange kalorier sådan en omgang knæk indeholder?

  Svar
  • Hej Tanya. Jeg udregner aldrig kalorier, så det ved jeg desværre ikke. I det her tilfælde tror jeg også, det ville være nyttesløst, da fx hørfrøene passerer ufordøjet igennem kroppen. Hvor meget og hvor lidt der optages, kan ikke ses i en kalorietabel.

   Svar
 15. Kære Jane.
  Jeg er den lykkelige ejer af dine 4 bøger – jeg har et stort ønske – et fælles register – både for emne og opskrifter – der angiver i hvilken bog opskriften findes – så man ikke behøver at bladre rundt for at finde opskriften. På forhånd tak
  venlig hilsen
  Alice

  Svar
 16. Hej Jane

  Hos os er vi i godt gang med LCHF på ca. 6 uge og vi er begge glade for det. Vi fornemmer at det virker godt for maven og energien i løbet af dagen. Min kæreste er glad brødspiser og også en snært kræsen. Hun har svært ved at undvære alm. knækbrød og er ikke glad for de brunchpandekager, amerikanske pandekager eller det knækbrød er har fået lavet. Vi har 2 af dine bøger og fortsætter selvfølgelig med opskrifterne for at finde noget.

  Jeg lavede dine knækbrød i weekenden og tænkte om det ville fungere hvis man malede det hele inden. Har du prøvet det?

  Tak for en god side og gode opskrifter.

  Svar
 17. Hej Jane.

  De er super lækre ud, de skal prøves ;-)
  Men er disse knasende knækbrød ok at spise, hvis jeg er i opstart, og for så vidt undgår kulhydrater?

  Mvh
  Lena

  Svar
 18. Jeg er ny på LCHF – i gang med 5 dag i dag :-)
  Jeg tænker også at bage disse knækbrød til mellemmåltid med en skrive ost på arbejdet.
  Vil du kalde disse knækbrød striks LCHF eller bare LCHF? Hvis de ikke er striks, kan man så ændre på opskriften så de bliver det?

  Svar
  • Bagværk er som udgangspunkt ikke striks LCHF men hvis man skulle vælge en slags brød, kunne det godt være disse. Et bedre og mere kulhydratfattigt valg er oopsies. Generelt synes jeg dog, det er en bedre idé at skrue op for madmængden til hovedmåltiderne, så man kan klare sig til næste måltid uden at spise mellemmåltid.

   Svar
 19. Super lækkert og nemt! Jeg “snyder” dog lidt, og putter en god halv dl glutenfri havregryn i – desuden en god håndfuld fintrevne gulerødder – og følger ellers resten af opskriften. Det giver nogle knækbrød som hænger godt sammen men stadig er sprøde og lækre. Der er naturligvis lidt flere kulhydrater i, men ikke nogen jeg bilder mig ind at tage skade af! :-)

  Svar
 20. Hej Jane.

  Dejligt knækbrød. Jeg har dog været lidt udfordret af, at de knækker i mange små stykker.. Er er et godt trick til at undgå det?

  Svar
  • Njaarh, det tror jeg også mine gør. Du kan skære igennem dem med en pizzaskærer, inden du bager dem, men det er lidt svært med de hele kerner. Prøv evt. chia-knækbrødet næste gang. Det er lige før det hænger bedre sammen.

   Svar
 21. Dejlige knækbrød. Bagte dem i går og spiste dem med os i morges. Nu har jeg så vold-spist af dem som snack til aftenkaffen, så nu skal jeg til at bage flere.

  Jeg har svært ved (efter mit rygestop), at holde mig fra godbidder til sofahyggen om aftenen. Disse knækbrød kan måske hjælpe til ikke at røre søde sager. Men feder de egentlig hvis jeg indtager en hel del? Og er der andre bagsider ved at spise dem dagligt f.eks.?

  Svar
  • Jo, desværre er der vist ikke noget, man kan spise ubegrænset af uden at gå op i vægt :-/
   Ud fra et kulhydratsynspunkt kan det også blive til en del kulhydrater, hvis du spiser mange…

   Svar
 22. Knækbrøddene i original opskrift er superlækre – synes både store og små her i husstanden. Men jeg synes ind imellem at det bliver for meget med alle de kerner, så – man kan fint erstatte 2,5 dl af kernene med groftrevet gulerod (2,5 dl let sammenpresset). Knækbrøddene bliver mere lette, meget sprøde go stadig rigtig dejlige (og lidt sundere synes jeg, der ALDRIG kommer til at gå udenom gulerødder bare fordi de vokser under jorden). Nøjes med at bage 90 minutter – eller ingen yderligere ændringer.

  Svar
 23. Så ABSOLUT min ynglingsopskrift fra dig! De er SÅ lækre både morgen, middag, aften, som mellemmåltid osv. Jeg har dem ALTID…. og savner overhovedet ikke brød o.lign.!!!
  Har også lige fundet ud af, at bruge dem som “chips”… små brud…. en lækker dressing af creme fraice godt med salt, peber, hvidløg og citron…. dyp…. MUMS!!!!!!
  Jeg elsker dem!!

  Svar
 24. Hej
  Vi – min mand og jeg er næsten lige startet på denne kur/livsstil. Men vi har lidt svært ved at undvære brød – især til frokost. Jeg har lavet kernebrødet med ost og æg, men hvor meget må man spise? Er det 1 skive eller hvad skal man rette sig efter?

  Svar
  • Det kan jo være lidt svært at sige, men måske kan man spise en skive til frokost – sammen med grøntsager, kød og fedt, så noget af måltidet ligner det man spiste tidligere. Normalt vil jeg ikke anbefale at spise brøderstatninger for ofte, da de indeholder mange kulhydrater, kalorier og omega 6-fedtsyrer, men i en overgangsfase kan det måske gå an. Er målet vægttab, og lykkes man ikke med det, vil kernebrødet være noget af det første, jeg vil skære fra eller reducere i.

   Svar
 25. jeg brugte bare en færdig blandet 310 gr. pose Classic korn blanding til knækbrød fra Knaseriet fra Rema 1000 tilsatte herefter 1.5 DL. Vand 1tsk. Salt og et æg lod det stå i en time og bagte det i alm. Ovn i knapt 2 timer. Og MUMS meget nemt knækbrød der smager dejligt. OBS. Mit bagepapir hang lidt fast så det smurte jeg sidste gang med lidt olie.

  Svar
 26. Her i familien bager vi altid knækbrødet med chili pulver og salt, sådan kan vi alle bedst lide dem- sprøde og Spicy !!!

  Svar
 27. Hej Jane
  Det undre mig at du her på siden skriver at knækbrødet skal bages i 2 timer, når der i bogen står at det kun skal bages i 1,5 time. Ingredienserne er jo helt de samme. Så hvilken tid skal jeg rette mig efter ? Vh Anja

  Svar
  • Jeg har altid bagt det i to timer men ved testningen til bogen fandt vi frem til at 1,5 time var fint. Måske afhængigt af ovntypen. Så sæt timeren på 1,5 time og se, om du synes, det er klart. Hvis ikke giver du det lidt længere :)

   Svar
 28. Tak for opskriften. De smager rigtig godt, men Jeg er På GAPsdiæt og fik ondt i maven af dem. Så prøvede jeg at sætte kernerne i blød i Valleforce og vandnatten og og det hjalp. Og vi synes de smager endu bedre.

  Mvh. Kirsti

  Svar
 29. Hej Jane,

  Elsker normalt knækbrød bagt på kerner, men synes desværre hørfrøene giver en rigtig træls bismag. Kender du til noget man kan putte i, istedet, for at få den samme konsistens? :-)

  Svar
  • Nogle af dem kan måske erstattes af chiafrø. Både chiafrø og hørfra gelerer jo i selskab med væske og det er med til at binde sammen på knækbrødene. Derfor vil et bedre bud nok være at finde en helt anden opskrift…

   Svar
 30. Havde lige nogle æggehvider til overs fra marcipanfremstilling i julen – giver en mere neutral knækbrødssmag – ikke så “ægget”. Absolut super-nemme og lækre snacks :-)

  Svar
 31. Super lækre knækbrød som jeg tit vender tilbage til. Jeg har dog eksperimenteret med at putte enten hakket rå cashewnødder eller mandler i… enten eller – og max 1 dl. Det giver en vildt god smag! og så putter jeg 2 æg i og kun 1 dl. vand..

  Svar
 32. Jeg har kørt på LCHF i 2½ uge nu, og tabt mig en del allerede….
  Vi har fundet ud af de kun skal have 1½ time i ovnen…..

  Svar
 33. Hej, er ny i dette forum. Og er egentligt mest ude på at tabe mig 5 kg.
  Har bestilt en bog og glæder mig til at komme igang med en ny bedre livsstil. Dog har jeg lige et spørgsmål, er der nogle der drikker Cola og stadig her succe med at tabe sig ? Jeg drikker ca. 1-2 dåser coca cola om dagen. Dette er virkelig min stor last, har forsøgt mange gange at kvitte uden held! Og hvad med vin er det helt bandlyst ?.

  Svar
 34. Hej Jane
  Hvor mange kalorier er der i dit kerneknækbrød uden mel hvis vi tager udgangspunkt i din opskrift?
  Det smager super lækkert. :-)

  Svar
 35. Nystartet på lchf ( 2 uge) bagte knækbrødet i fredags og måtte smide det ud og havde endda bagt dobbelt portion , der skal efter min smag og jeg er ellers til salt , ikke 2tsk salt i , det var uspiseligt og jeg vil til en dobbelt portion komme knap det halve i , altså nok 1 1/2 tsk pr portion , smadder ærgerligt med alt det arbejde

  Svar
  • Flere siger det samme. Måske jeg snart skal rette det i opskriften. Efter en tid på LCHF har man brug for mere salt (pga. at man ikke lagrer så meget væske og derved salt længere), så måske er det det, der gør, at maden i starten virker for salt..

   Svar
   • Der tror jeg du har helt ret , jeg købte bogen og bagte efter opsk der og på FB er der rigtig mange der siger det samme , alt for salt, derfor jagter jeg nu noget nyt at bage og har helt mistet lysten til samme opskrift for det var virkelig uspiseligt . Har næsten tænkt …. Pyt jeg suser på noget med mel og bagepulv men jeg ville så gerne holde lchf , tak for rettelsen det er jeg sikker på mange bliver glade for :-)))

    Svar
 36. Hej Jane

  Jeg har lige købt din bog og er godt i gang med at ændre på mine kostvaner … familien er med på det meste :) Men nu har jeg bagt dit knækbrød og det er KUN mig der spiser det – så ved du sådan ca. hvor lang tid det kan holde sig i en lufttæt beholder ?? vil du anbefale mig at fryse det halve ned for at få mere ud af bagværket ?
  Tak for en god webside!!

  Kh Anette

  Svar
  • Du kan sagtens fryse det. Det gør jeg altid. Og så tager jeg et stykke op ind imellem, når lysten til knækbrød melder sig :-)

   Svar
 37. Hej
  Det lyder super lækkert, men inden jeg prøver opskriften af, vil jeg lige spørge, om du tror, at man kan bage det på samme måde med iblødsatte kerner og frø?
  Jeg har en meget sart fordøjelse pga. graviditet, og har læst (Rebecca Person; BABY) at man kan sætte alle frø og kerner i blød ligesom med bønner, for at gøre dem mere skånsomme ved mavsen.

  Svar
 38. Mest fantastiske knækbrød. Forsvinder næsten ude de ude af ovnen. Vi er allerede afhængige!!!!

  Er der forresten nogen der har erfaring med varmluft og disse knækbrød??

  Svar
 39. Hej Jane, ffantastisk blog og hjemmeside du har. Jeg bager også knækbrød, dog uden græskar og æg , men med husk og hvedeklid. Og spiser det både til morgen og frokost, for har stor held med at besøge toilettet. Men ser der står flere stedet at man skal undgå for meget brød pga nødder, gælder det også med dette? Og kan det have indvirkning på mindre vægttab? Lidt træls hvis det er, for har det svært med min mave og wc ellers. Kh fleur

  Svar
  • Det gælder også dette. Dog synes jeg, dette er et af de bedre valg, da det indeholder mange hørfrø som passerer direkte igennem kroppen :)

   Svar
 40. Hej Jane.

  Har smagt dette lækre knækbrød hos min søster, og jeg synes virkelig at det var et hit! Ville derfor selv lave det, men har nu fundet ud af at jeg muligvis har æggeallergi, og spiser derfor ikke æg pt.
  Har du mon nogen idé om man kan lave en variation uden æg? Altså om man kan putte noget andet i, som kan binde det sammen?

  Tak for en skøn blog!

  Mvh. Mille.

  Svar
  • Du kan godt lave dem helt uden æg og kun med vand. Måske en smule mere vand end i min opskrift. Hørfrøene danner sådan noget slim, som binder dem sammen. Men det er vigtigt at de får lov at trække væske ind, inden de bages :-)

   Svar
 41. Hej Jane
  Tak for opskriften. Uimodståelige knækbrød ligger nu i kagedåsen, og hvis jeg ikke havde sat den langt væk, ville en stor del af dem være spist nu!
  Jeg valgte at rive lidt parmesan i dejen, og så var jeg gået tør for solsikkekerner, så der røg en god håndfuld pinjekerner i dejen istedet.
  Næste gang vil jeg nok reducere saltmængden en smule – i hvert fald, hvis jeg bruger parmesan, som jo også er lidt salt.
  Trykker iøvrigt frømassen flad mellem to bageplader – med bagepapir imellem. Papiret slipper fint igen. Bruger også et pizzahjul til at skære riller efter ca. 20 minutter i ovnen – men det et jo en smags sag, om man ønsker dem skarpt skårne eller knækkede :-)
  Mvh. Jette

  Svar
  • Uhm – jeg har også lavet en parmesanversion, men jeg havde svært ved at få mine lige så sprøde som de ostefrie. Havde du held med det?

   Svar
 42. De er vildt lækre de her knækbrød, kom til at bage til mødregruppen en dag(plus nutellaen på avocado) og vupti, rub og stub var væk. Præv eventuelt og skifte alment salt ud med kryddersalte. Giver et ekstra pift :-)

  Svar
 43. Tak igen for hurtigt svar, og det har besvaret mit spørgsmål, tusind tak for det! Når du så bruger mandelmel i dine opskrifter, hvilken en af dem er det så?
  Sov godt.
  Betina.

  Svar
 44. Kære Jane.

  Først skal du have tusind tak fordi du skriver tilbage på alle vores spørgsmål, det er virkelig flot at du gør det! Jeg er blevet lidt forvirret mht mandelmel generelt, og jeg har surfet rundt som en gal for at blive kloger på det. Men der er SÅ mange ider om det og holdninger. Så nu prøver jeg dig, for det virker på mig som om at du har ekspermiteret med det.
  Det mandelmel man selv kan lave, har det ikke samme bage evne som det man kan købe sig til? Håber at du forstår hvad jeg mener.
  Kh Betina

  Svar
  • Ja, det er sørme også blevet en tidskrævende affære at svare på (de fleste) kommentarer ;-)

   Der findes to slags mandelmel. Den ene slags er bare mandler, der er malet til mel. Det kan du gøre selv eller du kan købe det sådan. Men du kan også købe en særlig slags mandelmel fra mærket Funktionel Mad, og det kan ikke sammenlignes med den anden slags. Mandelmel fra Funktionel Mad er affedtet og enormt fiberrigt. Det betyder, at du skal bruge mindre mængde og at bagevnen er bedre. Mandelmelet fra Funktionel Mad kan du se HER. Håber, det besvarer dit spørgsmål :-)

   Svar
 45. Hej Jane

  Fik for fire dage siden anbefalet din blog af min søde veninde som er er fast læser af dig – og ja nu er jeg også med. Har selv været i gang i fire dage og jeg vil bare fortælle at din opskrift på knækbrødene er virkelige lækre.
  Dine opskrifter er virkelig inspirerende og lækre!

  Svar
 46. Hej Jane.
  Jeg ville rigtig gerne prøve dine knækbrød.
  Jeg tænker på om man kan male kernerne i dejen??
  God dag.
  Kh ida

  Svar
 47. Uhm…. det lyder lækkert. Vil bage allerede i eftermiddag. Skriver du aldrig hvormange kulhydrater der er pr. 100 gr. eller pr. portion?

  Svar
  • Nej, det gør jeg aldrig. Jeg tæller hverken kalorier eller kulhydrater eller noget andet :-)

   Hvis du vil begrænse kulhydraterne meget, bør brøderstatninger af frø og kerne kun udgøre en lille del af din kost.

   Svar
 48. Tak for opskriften! Du nævnte tidligere at du har en god opskrift på et rugbrod.
  Er det muligt at få den? Eller kan man allerede læse den et sted? Hilsen Ania

  Svar
 49. Hej Jane! Jeg er helt ny i det her, og har købt bogen slank med ketolysekuren af Torkil P. Andersen. Jeg kan læse at man i starten af kuren ikke må spise mere end 15 g kulhydrat om dagen. Jeg er i tvivl om hvor meget kulhydrat der vil være i dine opskrifter på kerneknækbrød. Er det samme kur som den du har. LCHF? Hvorfor skriver du ikke ved opskrifterne hvor meget kulhydrat der er i? Vil lige sige, at det er nogle lækre opskrifter og håber selvfølgelig at det er nogle jeg kan bruge :-) Kærlig hilsen Lilian

  Svar
  • Kære Lillian
   Jeg kender ikke detaljerne i ketolysekuren, desværre, Jeg regner aldrig hverken kalorier eller kulhydrater ud på mine retter, da en del af min opskrift på et sundt er at lære at spise, til man er mæt, og ikke til man er nået en eller anden grænse. LCHF er ikke nogen slankekur. Det er en måde at spise på for altid – som dog for mange resulterer i vægttab.
   Generelt vil jeg dog sige, at hvis du skal spise så få som 15 g kulhydrater om dagen, så er kerneknækbrødet ikke din ven. Så skal du i stedet vælge kød, fedt og grøntsager, der vokser over jorden.

   Pøj pøj med det! Kh. Jane

   Svar
 50. Jeg holder meget af din blog og nyder rigtig godt af dine opskrifter – tusind tak fordi du gider dele alle dine fantastiske ideer med os andre :-)

  Jeg har nu bagt knækbrødet og gjorde mig et par erfaringer, som jeg lige vil dele… måske nogen kunne bruge dem ;-)
  Jeg blandede emmentaler ost i dejen, fordi jeg elsker ost og fordi jeg længes efter de der gourmetknækbrød med emmentaler på – og hvedemel i. Det kan anbefales hvis man ligesom mig er fjollet med ost.

  En anden ting er, at da der var gået 15 min. tid, tog jeg pladen ud af ovnen og markerede med en pizzaslicer, hvor store jeg gerne ville have stykkerne. På den måde smuldrer knækbrødene mindre og der er mere “rigtigt” knækbrød til mig ;-)

  Svar
  • Årh, jeg har længe ville lave en version med parmesan. Men det lyder da toplækkert med emmenthaler, som også er en af mine yndlingsoste :-)

   Svar
 51. Knækbrødene ser rigtig lækre ud, men vil bare lige høre om de er meget skrøbelige (nu hvor der ikke er mel i)? Sagen er den, at jeg tænker at lave dem til noget tapas-aften og at de derfor skal dyppes i forskelligt dip og sådan. Jeg har lidt en fornemmelse af at det godt kunne blive en succes :)

  Svar
 52. Hej, har lige bagt knækbrødne, jeg kiggede til dem da de havde været i ovnen i lidt over en time. Da var de færdige, hvilket jeg også tror de havde været en halv time før. Kan det virkelig passe de skal have to timer i ovnen, eller er det mig der misforstår din opskrift, og at man rent faktisk skal slukke for ovnen når man sætter dem ind og så derefter lade dem stå i to timer?

  Svar
 53. Kunne man evt tilsætte lidt chiafrø? Og er det nok, at de bare trækker i vand den time dejen skal hvile?

  Svar
 54. spændende hjemmeside. Den kommer jeg til at besøge jævnligt, tror jeg. Jeg har taget tilløb flere gange til low carb, men har fundet det for tungt, men jeg har heller ikke haft den store inspiration. Nu har jeg fået skaffet diverse engelske/amerikanske lowcarb kogebøger og fundet denne side, så er der lidt at hjælpe mig igang.

  Svar
 55. Hej!

  Herhjemme går resterne heller ikke til spilde! Jeg bruger det som drys ovenpå min ymer. Skal det være total luksus, kommer der lige en skefuld honning i også! ;-)

  Svar
 56. Hej Jane.
  Jeg bagte med stor succes dit lækre knasende knækbrød i går.
  Desværre var der en masse kerne tilbage på bagepladen da jeg havde brækket det i stykker. Da jeg elsker smagen af de bagte kerne synes jeg ikke de skulle gå til spilde.
  Så jeg samlede alle resterne i min minihakker og gav den en hurtig tur. Derefter smeltede jeg en plade hvid chokolade over vandbad med lidt kokosolie i. Til sidst vendte jeg de hakkede kerner i chokoladen og fordelte det i små konfektforme.
  De er et hit!!! Ungerne er vilde med dem :-)

  Synes bare jeg ville dele det lille fif med dig… Du er jo så sød og dele alle dine gode fif med os andre… og tusind tak for det :-)

  Hilsen Cindy

  Svar
 57. Hejsa. Har lige lavet “dej” til dine knækbrød – dobbelt portion. Har du prøvet at bage dem ved varmluft?! Jeg vil jo have to plader der skal bages!!

  Svar
 58. Pingback: Kerneknækbrød
 59. Hejsa!
  Jeg fandt din blog i dag, da jeg søgte et knækbrød uden mel på google. Og hvor er jeg dog glad for, at jeg klikkede ind på den!
  Din blog er meget inspirerende!
  Jeg har lavet “dit” knækbrød i dag, og det er bare super lækkert! Tak!!! :-)
  Jeg har prøvet at lave rugbrød uden mel, men måtte smide det ud. Smagen af æg var for dominerende og vammel (fik helt kvalme af smagen). :-(
  Jeg vil helt klart prøve nogle flere af dine opskrifter,

  Svar
   • Hej igen,
    Jeg har efterhånden bagt disse knækbrød en 3-4 gange, for lige så snart de er spist op, skal lageret fyldes igen. Burde måske bage lidt større portioner ad gangen. :)
    Jeg har fundet ud af, at det er solsikkekernener, jeg ikke kan lide smagen af, så jeg bruger mandler i stedet.
    Desuden kan jeg varmt anbefale at putte kanel i…det smager fantastisk godt!
    Mvh.
    Rebecca

    Svar
 60. Hej Jane en helt fantastisk blog har prøvet flere af dine opskrifter og selv husets tenager syntes godt om flere af tingene.
  Vi prøver i en periode at droppe stivelse, korn, sukker og skruge ned for frugten.
  Har fundet masser af inspiration i din blog til at lette projektet, det handler meget om at være forberedt og tænke 1-2 dage frem både mht. frokost og aftensmad
  vores datter på 13år har fået lov til at beholde kartofler, grovboller og rugbrød.
  sidder nu og venter på at hælde dejen til knækbrødet på bagepladen
  Tusind tak for alt det du gavmildt deler ud af :-)

  Svar
   • Hold da op, det er da det lækreste knækbrød, jeg nogensinde har fået, tak for opskrift! Jeg startede for en måneds tid siden på Paleo-Primal-kost efter flere længere perioder som bl.a. vegetar/veganer, og selvom jeg egentlig ikke tænker særligt meget over fraværet af brød i min hverdag, så har jeg prøvet et par kornfrie opskrifter uden held. Men da jeg så denne opskrift, vidste jeg, at jeg havde fundet noget godt ;) Jeg bor i UK, hvor de fleste skoler har totalt nøddeforbud pga. allergier, og jeg er ved at lempe mine børn væk fra korn (hvilket faktisk går fint, men de er også kun 5 og 7 år), så madpakken er noget af en udfordring. Men det her knækbrød er da perfekt, og de elskede det!

    Svar
 61. Så lækkert knækbrød, min svigermor sagde at det kunne man sælge….

  Jeg er ellers ikke selv til knækbrød men det her mums, det holder ikke længer herhjemme
  1000 tak for at du deler med os andre

  Svar
 62. Lovprisning af dette knækbrød. Det smager vidunderligt, er noget nær det nemmeste bageprojekt, jeg nogensinde har kastet mig ud i, skal ikke rulles ud og det forsvinder så hurtigt, at jeg endnu ikke har nået at fryse det. Og får SÅ meget ros for det, alle steder jeg har serveret det. TAK!

  Svar
  • Selv tak, Stinna! Det er skønt at høre. Det er også min favorit og den, jeg bliver ved med at vende tilbage til igen og igen.

   Svar
 63. Hej Jane
  Så er det vidst på tide med en kommentar. Læser trofast med, men får aldrig rigtig kommenteret. Hold nu op, hvor er de gode de knækbrød. Har netop bagt dem for første gang og både jeg selv og ungerne elsker dem :-). Har i øvrigt lavet et par af dine disney lækkerier her til aften også med stor succes. Tak for inspirationen. Håber vi ses snart. Knus Charlotte

  Svar
  • Ej, hvor dejligt at høre, Charlotte. De knækbrød er simpelthen også på min favoritliste. Jeg håber også, vi snart ses. Det er alt for længe siden… :(

   Svar
 64. Må man drikke en god kop kaffe til disse dejlige knækbrød?, som jeg er ved at bage i skrivende stund. Kaffe er det, jeg nødigst vil undvære – jeg drikker dog ikke meget – højst et par kopper dagligt!

  Svar
  • Ja kaffe ville da være dejligt til :-) Selv drikker jeg kun sjældent kaffe, men det handler mere om at jeg får mavepine af den mælk, jeg synes, der skal i… ;-)

   Svar
 65. De står nu i ovnen, jeg rullede dejen ud mellem to stykker bagepapir med en kagerulle, der sad kun ganske få frø tilbage på det øverste lag :-)

  Svar
 66. Super gode knækbrød, ligner præcis billedet, selv om de kun fik en time i ovnen :-) evt. holde lidt tilbage med noget saltet, men jeg synes nu selv, at de ikke smagte så salte, efter at de var bleven afkølet :-) Tak for en dejlig opskrift uden mel og besvær!

  Svar
   • Hej Jane

    Tusinde tak for en inspirerende og overskuelig side=)
    Jeg er gået i gang med striks LCHF og har svært ved at overskue om kerner er usmart. Jeg ser du har sat denne lækre opskrift på som striks morgenmad, men har kernerne ikke nemt for mange kulhydrater?
    Kunne hjemmelavet flæskesværd være er godt supplement til fedt indtag – jeg syntes det er svært at få nok=)
    Mange hilsner Trine

    Svar
    • Det hele er jo et spørgsmål om mængder. Lige med kerneknækbrødene er det lidt tricky, da det er uvist hvor meget der optages i kroppen. Hele hørfrø ryger jo ufordøjet igennem eller en del af dem gør.
     Jeg synes ikke, at flæskesvær er en god fedtkilde. De er jo som regel af virkelig dårlig kvalitet. Desuden indeholder de mere protein end fedt. En gang imellem fint nok, men de ville ikke være mit førstevalg.

     Svar
     • Man skal passe på , hvor mange knækbrød stykke , man spiser . Jeg har lige lavet opskriften og blev 21 stk . Altså 9,5 gr hørfrø/ stk . Dvs MAX 2 om dagen

 67. Hmm…lidt svært at forklare, ikke brændte men bare meget kraftigt. Jeg forsøgte at bage en ny portion ved 180 grader i 25 minutter. Det smagte meget bedre, men blev naturligvis ikke så knasende :-)

  Svar
 68. Hejsa og mange tak for den fine opskrift.

  Jeg har lige bagt dem og synes at de smager meget af “varme” – hvis det giver mening. Og jeg tænkte også at det var utrolig lang tid de skulle have. Normalt når jeg bager knækbrød med mel, for de 15 minutter ved 200 gr.

  Er det rigtigt at de skal have to ( 2 ) timer ?

  Svar
  • Hej Annette,
   Jeg er ikke sikker på at jeg forstår, hvad du mener med at de smager “varme”, det må du lige forklare… Men det er rigtigt at jeg bager dem i 2 timer ved lav temperatur. Det er for at beskytte kernernes sunde fedtstoffer. :-)

   Svar
 69. Hej Jane

  Super gode knækbrød:P Lette at lave og smager fantastiske.
  Lavede dem i går og sidder og smovser dem i dag på arbejdet, mens de andre får rundstykker. Synes ikke selv jeg går glip af noget, selvom en af de mandlige kollegaer kom med et halv forarget udtryk om “Ej nu må du stoppe” lige indtil han fik smagt et lille stykke:) Ja for han fik ikke mere en et lille stykke,skal jo have nok til mig selv;) Resten er blevet frosset ned og vil tage dem op og spise dem efterhånden.
  Er kommet godt i gang med LCHF denne uge efter en influenza og synes det går rigtig godt, selvom jeg var utrolig træt på 3. dagen men nu går det meget bedre:)

  Tak igen for din super gode blog som trofast følger med i.

  De bedste hilsner på ulykkesdagen fredag d. 13. fra Heidi

  Svar
  • Ej, hvor er det dejligt at høre, Heidi. Jeg er sikker på, at du kun vil opleve, at det går bedre og bedre herfra. Tak for din søde kommentar :-)

   Svar
   • Hej Jane, Spændende blog du har. Jeg er ved at bage dit knækbrød, men har brugt “stenalderbrød”-blanding (havde en blanding der alligevel skulle bruges) – men der var masser af hørfrø i. Som jeg læser det du skriver, sørger hørfrøene (når de har stået lidt) for at “klistre” dejen sammen? For der er jo ikke andet til at holde sammen på det (æg, mel el.lign) – Er det korrekt forstået?
    Håber jeg har tilmeldt mig det rigtige sted?
    De bedste hilsner
    Marianne

    Svar
 70. Jane, hvor længe er de om at tø fra du tager dem op fra frys? Jeg tænker i forhold til at tage en op fra frost om morgenen for at kunne spise den til frokost.

  Svar
  • Hej Sofie, de kan sagtens tø op mellem morgen og frokost. Hvis det skal gå stærkt, har jeg dem en hurtig tur på brødristeren. Det kan også gøre det :-)

   Svar