Knasende kerneknækbrød uden mel

Knasende knækbrød uden mel er en af de opskrifter, jeg vender tilbage til igen og igen.

Jeg har tidligere bragt opskriften her sammen med opskriften på det toplækre kernebrød, som på alle måder kan tilfredsstille lysten til en god skive rugbrød (hvis en sådan trang findes). Begge dele er så gode, at de godt kan tåle en lille reprise, så her kommer opskriften knækbrødet uden mel.

Disse knækbrød uden mel er simpelthen så nemme at lave, at jeg næsten tror, jeg kunne få mine to 6-årige til at bage det for mig.

Du får selvfølgelig opskriften her.

Knasende kerne knækbrød uden mel - glutenfri, LCHF

Knasende kerneknækbrød uden mel

Føj til favoritter Udskriv Pin
20 stk
|
2 t

Ingredienser

Sådan gør du

 • Hæld alle frø og kerner hældes i en skål. Ingen af dem skal males til mel, de skal bare bruges hele.
 • Hæld salt og vand over.
 • Rør rundt og lad dejen passe sig selv i noget tid. Dejen virker utroligt våd, men vær ikke urolig. Hørfrøene skal nok suge væsken op, så dejen fæstner sig en smule.
 • Hæld dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug hænderne eller en dejskraber til at fordele dejen ud over hele pladen. Portionen passer til en bageplade. Snit dejen med en pizzaskærer, hvis du vil kunne brække dem i lige firkantede stykker.
 • Opvarm ovnen til 125 grader og bag knækbrødene i 1,5-2 timer. Jeg har eksperimenteret med tusinde forskellige bagetider og hver ovn er forskellig. 1 , 5 time ved 140 grader fungerer fint i mine nye ovn fx.
 • Når tiden er gået, tager du dem ud, og du har nu en stor fast plade knækbrød, som du kan knække i den størrelse stykker, som du synes passer dig bedst.

Noter

 • 2 dl = 120 g hørfrø
 • 1,5 dl = 80 g græskarkerner
 • 1 dl = 55 g sesamfrø
 • 1 dl = 50 g solsikkekerner
Knækbrød uden mel LCHF

Knækbrødene holder sig sprøde i dage- eller ugevis i en lufttæt beholder. Jeg plejer enten at have mine i et tætsluttende glas med patentlåg eller at fryse en del af dem, så jeg har nogle til at tage op, når trangen til knækbrød melder sig. De er faktisk sprøde direkte fra frost også. Optøet, selvfølgelig.

Så nemt er det! Det bliver da ikke meget bedre!Leder du efter opskriften på æggene i de små skåle på det første billede, så find den her: Oeufs en cocotte

Vil du have flere opskrifter på glutenfri knækbrød? Du finder mine bedste opskrifter lige her.

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

161 kommentarer til “Knasende kerneknækbrød uden mel”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej!
  Jeg bagte knækbrødet i dag, og det smager skønt, men hænger dårligt sammen.
  Det stod 1 time i skålen og trak. Hvor lang tid plejer du at lade det stå, før du bager?
  Det er næsten den eneste parameter, der er at skrue på.
  Hilsener
  Ghita

  Svar
  • Hej Ghita

   Det ved jeg ikke. Mine hænger superfint sammen når de er bagt. Inden da er det mere sådan en lidt slimet masse, der nemt kan spredes ud på en bageplade.

   Svar
 2. Opskriften på knækbrød på denne side er uden æg. I den opskrift fra tidligere, som du linker til, er der æg. Hvad er korrekt o;)
  Mvh Lone

  Svar
 3. Jeg synes det er svært at finde på opskrifter især morgen, da jeg ikke kan spise varmt om morgenen. Kan jeg spiser noget græsk yougurt evt

  Svar
 4. Hvis du ønsker normal størrelse knækbrød så tager du en pizzaskærer og laver riller i den størrelse du ønsker så er de lige til at knække

  Svar
 5. Hejsa. Det lyder rigtig lækkert, men jeg kan ikke tåle hørfrø, kan de skiftes ud med noget andet uden at ødelægge smag og konsistens.

  Med venlig hilsen
  Heidi

  Svar
  • Åh det tror jeg desværre ikke. Det er jo i høj grad den gelé, som hørfrøene danner i kontakt med vand, som er ansvarlig for at de overhovedet kan hænge sammen. Eneste andet frø, som gør dette, er chiafrø men jeg ved ikke hvor vellykket det vil være i store doser…

   Svar
 6. Tusind tak for din inspirerende side!
  Har en fidus til at få firkantede stykker knækbrød: Når dejen er lagt på bagepladen (kan muligvis også udrulles mellem to lag bagepapir), skæres den op i tilpas store felter. Efter bagning kan knækbrøddene så forsigtigt knækkes i rillerne, f.eks. til at starte med over en bordkant.

  Svar
 7. Hej Jane
  Hvis man må komme med et lille “fif”, så laver jeg “små kiks” af denne opskrift, vi bruger der som snack, med 2 tsk salt, og næste gang vil vi prøve med lidt “umf” i form af paprika, chili eller hvidløg.

  Svar
 8. Har et kernebrød i ovnen lige nu og det har fået omkring halvanden time nu.. Det vil simpelthen ikke lade være med at være vådt! Overfladen på brødet bobler ligesom når vand koger. Jeg har fulgt opskriften fuldstændig til punkt og prikke. Jeg forstår ikke hvad jeg har gjort forkert.

  Svar
  • Det kan jeg heller ikke forklare. Jeg har bagt det måske 200-300 gange i løbet af alle årene og det fungerer hver gang. Bagetiden kan selvfølgelig variere med ovn, så er det vådt, skal det bare have længere.
   De sidste par år har jeg bagt chiaknækbrødet i stedet. Jeg synes, de hænger bedre sammen, når først de er bagt.

   Svar
 9. Jeg er lige startet på lchf, og er blevet gennem venner anbefalet at lave dit knækbrød. Hold da op, hvor er det fantastisk! Tak for nogle super gode opskrifter ?

  Svar
 10. Hej.. Jeg er helt vilde med dine opskrifter og har allerede prøvet en del.. spørgsmål.. hvis jeg nu ikke bryder mig om græskarkerner hvad kan jeg så erstatte dem med? På forhånd tak – Kristina ?

  Svar
 11. Hej Jane
  Er lige startet på LCHF kosten, og er viild med disse knækbrød. De er så nemme at lave og smager fantastisk med smør og ost på.
  Men måske jeg spørger lidt dumt, når man spiser LCHF, er der så en begrænsning på hvor mange/meget man må spise af disse knækbrød? Jeg syntes de er super gode som morgenmad, da jeg aldrig har tid til at lave æg/bacon, kaffeæggelatte mv. om morgenen

  Svar
  • Ja min anbefaling er at man vænner sig af med at spise brød og i stedet baserer sin kost på grøntsager, kød og fedt. Brøderstatninger bør derfor ikke have så meget plads. Sådan får du det bedste resultat med LCHF.

   Svar