Thailand – mest om maden

Så er vi tilbage i Danmark efter en pragtfuld ferie. Jeg kan slet ikke begribe mit held over, at det tilsyneladende lykkes os at være væk, imens det var allerkoldest i Danmark. Vi modtog mange beretninger om kulderekorder, imens vi sad derude og svedte på stranden.

Thailand er jo et fantastisk land. Det er så smukt, at jeg nogle gange måtte knibe mig i armen for at være sikker på, at det er virkeligt. Vi var på Koh Mak, Koh Kham og Koh Chang, og det er paradisisk, det siger jeg jer.

Koh Mak er en lille palmeø, som  foruden et par hoteller huser en kokosplantage. And that’s it! Kokospalmer og øde strande. For vildt, altså! Koh Kham er naboø til Koh Kham og den er indtil videre ubeboet, så vi padlede derover i havkajak. Her fandt vi en strand med kridhvidt sand og krystalklart, turkisfarvet vand med små tropefisk. Det er utroligt, at den slags stadig findes. På Koh Chang kom vi tilbage til civilisationen, og det var okay med lidt mere liv efter en periode udenfor rækkevidde. Koh Chang var luksusversionen af turen med stort, flot resort, kæmpe morgenmadsbuffet, spa og massage og den slags fornødenheder.

Vi nød hvert et sekund. Og kom heeeelt ned i gear. Det var virkelig tiltrængt. Som altid når vi er derude, brugte jeg en del tid på at spekulere over, hvordan jeg skal få overført en del af den ro, jeg føler derude, til mit hektiske hverdagsliv herhjemme. Desværre har svaret ikke åbenbaret sig for mig endnu. Andet end at jeg har besluttet mig for, at jeg vil begynde at gå til yoga. Mumler noget med et skinneben, der stadig driller on/off…

Man spiser jo godt i Thailand. Nedenfor har jeg samlet et par highlights. På godt og ondt:

Rød karry med kylling

Smørstegte kammuslinger

Spicy kyllingesalat med citrongræs og urter

Spicy papayasalat med peanuts

Oksekød med garlic og pepper

Chicken satay med peanutdip

Thai beef salat

Agurkesalat med kylling og chili

Barbecue på stranden

Friskfanget haj

Grillkyllinger

Vietnamesiske forårsruller (fundet på morgenmadsbuffeten)

Eksperimenterede en dag med denne morgenmad. Det gjorde jeg ikke igen… ;-)

Knasende krabber

 

Lidt lækkerrier i et thai “supermarked”

Vil du se mere? Så klik HER

Advarsel: indeholder stærkt misundelsesfremkaldende motiver…! Som dette: Jeg siger det bare!

 

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

7 kommentarer til “Thailand – mest om maden”

Skriv en kommentar

  1. Jamen altså Jane! Jeg faldt tilfældigvis over dette indlæg i sidste uge, hvor jeg tilfældigt rodede rundt på din blog. Så jeres skønne billeder og ikke mindst billeder af den lækre thaimad, og nu er vi vel sådan ca nærmest på vej til Thailand. Vi har været afsted fire gange før, og havde snakket om at vi ville have været afsted igen her omkring påske. Men vi endte i stedet med at købe ny lejlighed, som skal lægges til vores nuværende, og som kræver en del renovering, og derfor blev ideen skudt ned. Vi har kort kigget lidt på charterferie, men var bare aldrig rigtig hooked.
    Efter at have set dette indlæg, blev der lige kigget flybilletter (for sjov selvfølgelig), forsøgte at lokke manden lidt (vidste godt det var en tosset ide), og idag er han så igang med at spørge om ferie fra jobbet (jeg er på barsel). Og efter al sandsynlighed smutter vi afsted 3 uger i maj/juni!! Ja, der går ikke langt fra tanke til virkelighed, når det gælder Thailand ;-)

    Vi har som sagt været der fire gange før, senest for 2 1/2 år siden. Vi booker og planlægger også selv, og derfor ved vi jo hvad vi går ind til. Booker kun første hotel hjemmefra og tager den så efterhånden, mens vi er afsted. Thailand er bare så nemt og fantastisk!!

    Men det der slog mig er, at her i maj-juni er billetterne meget billigere, selvom det er med så kort varsel. Med egypt air fx. ned til 13.500 for 4 pers. Og omkring 17.000 direkte med Thai, og en masse andre afgange mellem de to prislejer.
    Det er jo lavsæson og derfor er overnatning også meget billigere. Vi kan jo så ikke helt vælge og vrage mellem destinationerne, men koh samui, Koh phanang og Koh Tao skulle være rigtig fint på denne tid, så det satser vi på. Bangkok ligeledes (dog varmt!).

    Nå, men altså. tak fordi du deler dine smukke billeder. Det blev en dyr omgang for os ;-)
    Men er sikker på jeg bare vil nyde at ligge i hængekøjen, drikke frugtshakes og hygge med mand og børn på stille fredelige strande på Koh phanhang :-)

    Vil dog tippe dig om, engang at prøve siamcruise.com. Det er en helt igennem fantastisk oplevelse, og den bedste vi nogensinde har haft i Thailand. Man sejler tre dage/to nætter på en gammel ricebarge (båd). Man har cykler ombord og er så på guidede ture i lokalområdet. I tre dage så vi ikke en eneste turist, men så til gengæld det ægte thailand. Min kæreste og jeg (inden vi fik børn), var de eneste to med båden (august), og havde guide, kok, bådsmand og skipper helt for os selv. Åh det var så godt!
    Vi har lige skrevet fordi vi overvejdede turen igen, men desværre har de kun en barnestol til cyklerne og vi har to børn, som har brug for det. Men vi skal helt sikkert prøve det igen en anden gang. Thailand kommer vi i hvert fald til mange mange gange ud i fremtiden :-)

    Tak for en dejlig blog, dejlige opskrifter. Vil nyde Thailand mange kilo lettere :-)

    Kh Louise

    Svar
  2. Det ser simpelthen bare skønt ud! Thailand må på listen over kommende rejsemål.
    Mvh/Margrethe, en ny meget begejstret læser af din blog

    Svar
    • Tak Margrethe, og velkommen til :-)

      Thailand er pragtfuldt. I år var vores tredje tur derud og det har været fantastisk alle gange. Eneste ulempe er, at det er så pokkers langt væk, og at det koster en del at komme helt derud. Resten holder 100 % :-)

      Svar
  3. Tak skal I allesammen have :-)

    Thomas, man kan godt leve moderat lchf derude. Ris og nudler er selvfølgelig dømt ude til fordel for kød og grøntsager. Jeg bestilte ofte to retter for at få kød nok og plukkede så lidt i dem. Om aftenen spiste vi tit på de steder, der havde grill med friskfanget fisk eller spyd med kød og grøntsager. Mad koster jo i nærheden af ingenting derude. Vi spiser fire mennesker på restaurant for 100 kr. Thairetterne indeholder jo godt nok ofte en del sukker, men det må man så tage med, hvis man vil have smagsoplevelserne. Desuden synes jeg, man snyder sig selv, hvis man ikke også nyder deres helt enormt smagfulde frugter. Ananas, papaya, pomelo og den der mærkelige pink dragefrugt med det hvide frugtkød med sorte prikker. Øøøj, det var også godt! :-)

    Svar
  4. Det ser rigtig dejligt ud! Kan også se man godt kan leve nogenlunde LCHF dernede, blot ved at udelade risen og nudlerne? Eller var det lidt mere kompliceret?

    Svar
  5. Årrhhh, hvor ser det bare lækkert ud, lige med undtagelse af de der krabber ;-) Glæder mig nu endnu mere til ferie, dog ikke lige til Thailand, men Tyrkiet, kan vel også gå an i en snæver vending ;-) Velkommen hjem :-)

    Svar
  6. Velkommen hjem:) Har savnet dine indlæg! Det ser fuldstændigt paradisisk ud, er kun lidt misundelig, er faktisk mere til skiferie,LOL

    Svar