Jeg rejser ingen steder uden…

Mad på rejser er tit en udfordring, hvis man ønsker at leve sundt. Og der er bare ikke noget værre end at starte sin ferie med et ustabilt blodsukker, urolige børn og hysterisk mor. Og det gælder såmænd ikke bare på selve rejsen, men også når man først er fremme ved destinationen. Derfor har jeg simpelthen nogle ting, jeg bare ikke rejser uden. I starten rystede min mand på hovedet af mig, men med årene har han fundet ud af, at netop disse ting gør mig til et langt behageligere menneske. Og så pyt da med, at det er lidt mærkeligt.

Første skridt er rejsen. Vi skal rejse sent på aftenen i år, så vi kan spise god aftensmad hjemmefra og rejser derved på et tidspunkt, hvor vi ikke normalt spiser noget. Så det er jo nemt nok. Vi sætter os bare op i flyet og lægger os til at sove, og når vi vågner er der morgenmad, og der er som regel en eller anden form for æg, og så er vi snart i Bangkok. Easy-peasy! Alligevel kan der godt være nogle huller med lidt akut sult, og her kan vi så tage lidt fra madpakken, som indeholder lidt forskelligt.

Alt dette skal jo langt fra i håndbaggagen, men der ryger i hvert fald et par af Hanegals salamier og et par blokke vesterhavsost i. Vi har sådan et lille kølelegeme, som kan hjælpe til at holde håndbaggagemaden bare lidt kølet ned, og så går det snildt. I håndbaggagen ryger også lidt grønt. Gulerødder, peberfrugter og agurk. Måske lidt nødder. Så er der lidt at gnave på.

Vi har en overnatning i Bangkok og et par timer til lynsightseeing, og næste dag går turen ud til øerne. Det foregår ved en køretur på 4-5 timer og en sejltur på en times tid. Uden mad. Så her gælder det også om at have lidt i baghånden. Forhåbentlig finder vi noget i Bangkok, som vi kan tage med os, og hvis ikke, klarer vi den på madpakken.

Andre ting, som er en fast del af mine rejser er en flaske hørfrøolie (billigere end NN fiskeolien og fin nok til rejsebrug). Og min elskede Vita Biosa, som smager som noget, nogen har kastet op, men som jeg er kommet til at elske, fordi den gør min mave helt rolig og glad. Så kan jeg få min morgensjus med olie hver morgen, ligesom jeg har olien til situationer, hvor der måske går lidt for længe mellem måltiderne. Herudover tager jeg også altid min egen grønne te med. Det er jo lidt åndsvagt, kan jeg godt se, men jeg elsker bare at sidde og drikke (god) te om morgenen og mærke, hvordan kroppen langsomt vågner. Og den morgente, de serverer i Thailand, er mere sådan et morgenchok i form af en earl grey, der har trukket 3-4 timer for længe. Eller deres helt vanvittige kaffe, der både minder om olie i smag og konsistens. Og med den viden synes jeg, det er er bedre at tage sin egen te med. Så kan man sætte sig ude på terrassen efter morgenmaden og nyde udsigten over morgendisen på havet, imens man drikker sin te og læser sin bog. Hvis det ikke er lækker ferie, så ved jeg snart ikke.

Vitaminpillerne kommer også med. Jeg tager ikke alle mine mærkelige kosttilskud med, kun de allervigtigste. Jeg har ikke helt besluttet hvilke endnu.

Det gode ved LCHF er også, at man er mæt og stabil så længe efter et måltid. Man når ikke dødsangststadiet, hvis der går mere end tre timer mellem måltiderne, for det er faktisk temmelig besværligt at have det sådan, når man er på farten. Så selvom det kræver en smule mere planlægning hjemmefra, giver det på alle måder en nemmere og mere rolig rejse.

Så vi er næsten rejseklar nu. Sommertøjet er vasket, kufferten er (næsten) pakket, og alle manglende dele er indkøbt. Nu mangler bare lige to arbejdsdage, og så er det afsteeeeed…. :-)

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

17 kommentarer til “Jeg rejser ingen steder uden…”

Skriv en kommentar

 1. Vita biosa er fyldt med sukker, tænker jeg…både den ene og den anden slags: Jeg spiser min elskede surkål??

  Svar
  • Hvorfor tænker du, at vita biosa er fyldt med sukker? Det er det ikke. Det er rigtigt, at der er brugt sukker i processen, men det spises jo op af organismerne i drikken. I den færdige drik er der deklareret 0 g sukker pr. 100 g. Hvis du havde smagt drikken, ville du vide – uden at kigge på indholdsopgørelsen – at den på INGEN måder smager henad noget sødt. Surkål er jo genialt til samme formål men generelt er det også en god idé at få sine probiotiske bakterier fra forskellige stammer.

   Svar
 2. Kære Jane
  Det er efterhånden lang tid siden Jeres rejse gik til Thailand, men jeg er nødt til at spørge hvordan du opbevarede/fik vita’en med dig hele vejen uden den blev “dårlig”‘
  Vores familie skal til borneo og vil meget gerne have den med men tvivler på den kan klare turen derned plus dernede har vi vist ingen køleskab i junglen …;-)
  Mine børn drikker den rent om morgenen, mega sejt synes jeg !
  Har du mon forslag til probiotika i fx pille form som ikke skal holdes koldt ?
  Vh Vibeke

  Svar
  • Åh, de gange jeg har haft den med, har vi haft køleskab derude, så det har ikke været det store problem. De sidste par gange har jeg dog rejst uden vita biosa, og jeg har faktisk ikke haft andre probiotiske tilskud med men har bare klaret mig uden. Mine unger har taget sådan nogle tyggetabletter fra apoteket, Bifiform hedder de vist, men jeg tror ikke, at de er specielt fantastiske… Så desværre, ikke lige meget hjælp at hente her… :-/

   Svar
 3. Pingback: Driller maven?
 4. Hej Jane,
  Må da også lige ønske dig god tur her på din egen blog. Nyd lyset derude (det savner jeg herhjemme, selv om solen heldigvis er her i dag).
  Dejligt, der er flere end mig, som gerne vil være godt forberedt, selv om jeg dog ikke er så god til at huske de ting, som ellers ‘styrer’ blodsukkeret og derfor hurtigt bliver fristet i lufthavne og storbyer. Min egen the er nu også altid med på tur, da jeg heller nødig vil vågne på en kop earl grey, så undværer jeg hellere.
  KH
  – frk. sveske

  Svar
  • Tak sveske. Når man ikke kan tåle gluten, er man altid tvunget til at tænke i madpakke ved rejser, hvor det meste mad, man kan få er brød eller pastabaseret. Sidste år bestilte jeg glutenfri mad ombord på flyet, hvilket resulterede i, at jeg fik kogt laks og kartofler til morgenmad, imens de andre mæskede sig i omeletter. I år har jeg ikke bestilt særmenu ;-)

   Svar
 5. Det var da godt nok lidt af en produkt fetich du har gang i der :-)
  Det er normalt ikke tilladt at tage grønsager/frugt med i håndbagagen da disse (primært frugten) kan indeholde kerner der kan skade den biologiske balance i destinationslandet (f.eks. kæmper England med en eller anden æblesort som dræber de andre æbletræer – den kom fra asien så vidt jeg husker).
  Jeg er selv blevet stoppet i lufthavnen i San Francisco fordi jeg havde et æble i håndbagagen (der var simpelthen en vagthund der markerede på min bagage da den gik forbi, og så havde jeg ellers bare at få smidt æblet ud).
  Heldigvis kan man få oceaner af fantastisk velsmagende og frisk frugt og grønt overalt i Thailand.

  Hvis det var mig der skulle pakke lidt “snacks” til flyveturen, så ville jeg nok tænke lidt mere på mine medpassagerer. Både ost og salami anses for at være “lugtende” fødevarer og derfor til gene for omgivelserne der ikke selv sidder og nyder produktet.
  Det er måske bare fordi jeg har fløjet så meget at den slags ting efterhånden irriterer mig grænseløst når jeg sidder i begrænsede område man har i et fly. Det samme gør sig forøvrigt gældende for folk, især kvinder, der tager for meget parfume på undervejs eller den omvendte hvor folk allerede ved ankomst lugter stærkt svedigt.

  Hørfrø olien forstår jeg ikke helt. Hvis det er for omega-3, så ville jeg da langt hellere spise noget af al den fantastiske fisk de serverer i Thailand. Det er en langt bedre vej at få omaga-3 i forhold til hørfrø (som ikke indeholder EPA (eicosapentaensyre) og DHA (docosahexaensyre) der er de gavnlige lange umættede fedtsyrer i omega-3).

  God tur ned til varmen – der vil jeg også snart gerne ned igen.

  Kim Schulz

  Svar
  • Tak Kim, og god pointe med lugten. Spekulerer sjældent over det på langdistancefly, hvor familie på fire bænkes på række med fire sæder og derfor slipper for ufrivillig nærkontakt med andre rejsende. Hvilket i øvrigt også er et punkt hvor jeg er ret så sart.

   Og bare for god ordens skyld: Madpakken og resten skal bestemt ikke stå i stedet for al den lækre og gode mad, vi kan få derude. Oh joy, det er jo den halve glæde :-)

   Svar
 6. Hej Jane

  Sikke et inspirerende indlæg! Jeg vil gerne til at starte dagen ud med et olishot, kan du anbefale en begynder olie?:-) Har du erfaringer med Oil of Life?
  Og ikke mindst: rigtig, rigtig god rejse til jer alle, håber det bliver lige så fantastisk, som det lyder!

  Svar
  • Hej Trine
   Jeg startede selv med Udo’s Choice, som er en pendant til Oil of life. De er begge udmærkede olier. I dag er min yndlingsolie nr. 1 fiskeolien Arctic Cod Liver oil fra Nordic Naturals, som dog også er af en hel anden prisklasse. Det er en af de reneste fiskeolie, du kan få på markedet, og den er hver en krone værd (og jeg arbejder altså ikke for dem eller noget :-)). Den har en tynd konsistens i modsætning til de andre to og så har den en diskret smag af appelsin. Blandet med en smule juice, ryger den nemt ned. :-)

   Svar