Tynde pandekager – helt uden mel!

Tynde pandekager uden mel kan godt være lidt svære at lave, men nu har jeg øvet mig flere gange og vil gerne dele opskriften med jer.

Da jeg skrev mine 10 gode nytårsforsæt overvejede jeg at tilføje et, der hed “lav flere pandekager”, men 10 var sådan et godt tal, og der var ikke lige et, jeg ville undvære, så jeg lod den med pandekagerne ligge. Men tynde pandekager er bare sådan en dejlig spise, men jeg har bare ikke altid haft lige meget held med mine forsøg. Særligt ikke når de skulle være glutenfri og helst også LCHF. Det tætteste, jeg kom var nok disse lækre brunchpandekager, og så selvfølgelig de lækre bananklatter, jeg lavede i weekenden, men som dog nok lige skal justeres en smule for at blive god spise for blodsukkerudfordrede som mig.

Meeen… jeg synes stadig ikke helt, jeg var i mål. Det er svært at bage pandekager af mandelmel og weekendens forsøg med bananklatterne inspirerede mig til at prøve en anden vej. Og det gik godt. Skidehamrende godt, faktisk! Se selv.

Det ligner traditionelle pandekager og smager faktisk også sådan. Og så er de nemme at vende på panden og helt uden mel! Men hvordan?

Tynde pandekager uden mel - glutenfri og LCHF

Tynde pandekager – helt uden mel

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
10 stk
|
15 min

Ingredienser

 • 4 æg
 • æggehvide (jeg brugte 3 bægre af de pasteuriserede)
 • 150 g fromage frais (det er et gæt, jeg hældte bare i)
 • 1 skviiis fløde ca. ½ dl tror jeg
 • 2 spsk Sukrin (reklamelink)
 • 1-2 tsk kardemomme
 • 1/4 økocitron revet skal herfra
 • 8 tsk loppefrøskaller (reklamelink)
 • en smule salt

Sådan gør du

 • Pisk dejen sammen og steg på panden i kokosolie eller smør.

Noter

De er pivgode og smager som almindelige pandekager. Selv drengebarnet kunne lide dem, og det er altså et kvalitetsstempel af dimensioner, når det kommer til sød(ere) sager.

LCHF - glutenfrie - pandekager

De er blevet en dejlig afveksling i min morgenmad, hvor jeg spiser dem sammen med et kogt æg.

Nu er jeg jo ikke så overskudsagtig, at jeg står og bager pandekager om morgenen på en hverdag, så pandekagerne er altså lavet aftenen før og spist kolde om morgenen. De kunne vel også varmes, men jeg synes, de er fine kolde også.

Så morgenmad er én ting, men ellers kan de både bruges i desserter eller som mellemmåltid. Man kunne også droppe at søde dem og bruge dem som madpandekager. Glimrende! Endelig en nem og medgørlig LC pandekage. Yes!

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

113 kommentarer til “Tynde pandekager – helt uden mel!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Min super gode pandekager:
  3 æggeblommer
  2 dl vand ( mandelmælk-halvt af hver)
  3dl boghvede mel (grov -fin..halvt af hver)
  Lidt salt
  Reven skal af enten ØKO citron-appelsin
  Saften må godt komme med.!!
  Knivspids vanilla pulver..
  Alt røres sammen og æggehviderne piskes og røres forsigtigt i.. steges i olie på en lille pande,og spises med en kvart banan rulles ind og eller ahornsirup ?? ps. Har lavt blodsukker så ingen fare..?? ?

  Svar
 2. Dejen bliver tykkere og tykkere. Så kommer jeg mere væske i. Så tager det 200 år at stege pandekager. Jeg duer ikke til loppefrø skaller. Kan jeg bruge Pofiber i stedet?

  Svar
  • Ja helt sikkert. Pofiber fungerer rigtigt fint synes jeg, men det var slet ikke på markedet i de første mange år, jeg spiste LCHF. Men det fungerer generelt meget bedre, synes jeg.

   Svar
 3. Tip til disse lækre pandekager ?

  Jeg hev dem i ovenen for at holde dem lune mens jeg lavede hele portionen, satte ovnen på 150 grader og det gjorde at de faktisk fik en lækker næsten sprød side, rigtig lækkert.

  Super opskrift dom er en favorit herhjemme ☺️

  Svar
 4. Sukrin kg pris 144 kroner, Husk kg pris 450 kg… LCHF eller Paleo folk eller økologi mennesker og hvad der nu ellers findes… i er allesammen lige skøre… og i er sikkert ikke mere sunde eller raske end normale sunde fornuftige mennesker… vil faktisk kalde det unormalt det i har gang i med at man skal spise på en bestemt måde…. en normal sund og varieret kost og noget motion og man er et sundt og rask menneske og normal vægtig…. men ja køb i bare jeres specielle lchf mad og brug timer på at lave mad på en bestemt måde og med specielle ingredienser som er “tilladt” og ting som “ikke er tilladt”… i er jo lige så skøre eller endnu mere skøre end religiøse mennesker som ikke må spise ting pga. Religion….
  Og det er jo ikke engang fordi dansker kan finde ud af at lave mad. I dur jo ikke til madlavning… men i tror sikkert det at lave simple ting som pandekager og andet pjat er madlavning bare fordi det er en opskrift og specielle lchf varer i bruger. Tosser!

  Svar
  • Hvis nu du en dag kommer ud af din selvbestaltede dommerrolle, ville det være interessant, hvis du havde lyst til at uddybe, hvorfor LCHF som livsstil provokerer dig så meget, at du synes en sådan kommentar er på sin plads.
   Samtidig vil jeg dog lige nævne, at hvis du vil i dialog med nogen på denne hjemmeside, skal du moderere dit sprog. Vi taler pænt og respektfuldt til hinanden her – uanset kostoverbevisning.

   Svar
 5. Hej jane ? Jeg bliver lige lidt forvirret i den her opskrift ? Du ved efterhånden der ikke skal meget til ..? De der ægge hvider.. Skal de bare i skålen med de andre æg osv.. Eller skal de piskes eller hvad er pointen med de hvider ?
  Hvis jeg vil bruge hviden fra alm æg hvad svarer de bæger så til i æg.. ?
  Vil også lige sige at min fødselsdag nærmer sig og på ønskelisten står slf din nye bog, jane ?? big hug Rikke

  Svar
  • Ja bare i skålen med æggehviderne. Jeg brugte æggehvider for at gøre dejen lidt tyndere. Jeg ved ikke helt hvad det svarer til. 3-4 stykker måske. Opskriften er fra 2012 og det er virkelig længe siden jeg har lavet dem… :-/

   Og tak, søde du! <3

   Svar
 6. Hej Jane. Jeg tror også der gik noget helt galt da vi lavede pandekagerne. Vi fuldte opskriften med de 8 tsk HUSK, men pandekagerne blev meget tykke og gummi-agtige, nærmest som tyk slim, der ikke kunne vendes eller bages. Normalt plejer jeg også at blande husk op med vand, før jeg putter det i. Hvad er der mon galt?

  Svar
 7. Jeg lavet dine pandekager i går, og jeg synes det var svært at vende dem, de 3 første blev fine, svær at vende
  Men resten var svært at lave pandekage af, en del gik i stykker og røg i skraldeposen.
  Jeg bruger den gule fiberhusk, og brugte kun det halve af hvad du bruger af den grønne.
  Jeg vil helt sikkert prøve igen, for de smagte godt de gode af dem

  Svar
 8. Jeg hsvde samme problem som flere andre, nemlig at de blev voldsomt tykke og de var slet ikke til at arb med. Efter at have læst rigtig mange kommentarer finder jeg nu ud af at HUSK og FIBERHUSK ikke er det samme! Se det havde været virkelig god info for en nybegynder som mig

  Svar
 9. Hej Jane
  Endnu en superopskrift fra dig. Jeg prøvede dem i weekenden. Jeg havde dog ikke kardemomme og gav den i stedet lidt ekstra citronskal. Multo delikat og ser præcis så lækre ud som på dit billede. Og som en anden siger – også den første blev god. Tusind tak – også for denne opskrift. Jeg elsker din blog og din tilgang. Dejligt at du ikke laver det, der egner sig til LCHF i stedet for at lave alt muligt, som bare er bedst med mel, f.eks. vaniljekranse. Så hellere lade være.
  Jeg får din fjerde bog næste uge – og jeg glæder mig simpelt hen bare. Du er altid en stor inspiration.
  Mange hilsner
  Hanne

  Svar
 10. Hej Jane.

  Nu har jeg søgt og søgt, og jeg har lidt svært ved at finde ud af om jeg skal bruge HUSK, eller om jeg kan bruge Loppefrøskaller fra urtekram?

  De bedste hilsner fra Tanja

  Svar
 11. Hej Jane.

  Har du forslag til hvad man kan proppe i dem, når man gerne vil bruge dem til morgen, fx kødfyld??

  Hilsen Berit

  Svar
 12. Hei Jane. Jeg er en norsk følger og sliter littegrann med en del danske ord. Hva er fromage frais? Jeg vil så gjerne prøve dine pannekaker. De ser og høres kjempegode ut :)

  Svar
  • Fromage Frais svarer til Kvark – giver det mening? et proteinholdigt yoghurtprodukt, kan man sige… men ellers kan du bruge græsk yoghurt :)

   Svar
 13. For det første tuuusind tak for denne side og dine bøger, er lige ved at skifte over fra Dukan til denne fantastike nye LCHF verden..
  Har lavet en lille modifikation på disse nøøøøj de er godt, kom kanel og kardemomme i og lige lidt kokosmel, fuglene synger allerede og jeg glæder mig så meget til i aften når de skal spises altså den jeg ikke lige prøve smagte ;)

  Svar
 14. Hej Jane.
  De her pandekager kommer til at redde mig i lang tid fremover. De smager fantastisk!!
  Jeg undlod kardemomme men tilsatte til gengæld noget vaniliepulver. Brugte flydende sød i stedet for sukrin da det lige var hvad jeg havde i huset. Jeg havde kun fiberhusk og brugte 3 tsk. uden top. Det var nok til at få en passende konsistens på dejen – ikke for tynd og ikke for tyk.
  Tak for dine mange gode opskrifter som vi PCO-piger også kan spise :-)

  Svar
 15. Har lige forsøgt mig med disse pandekager, puha et umuligt projekt – fatter ikke hvordan du kan skrive de er nemme at vende på panden ?? Mine klaskede fuldstændig sammen. Det var umuligt at vende dem i luften eller at få en silikone paletkniv ind under ….. Hvad mon jeg gjorde forkert ??

  Svar
 16. Hvor kan man se fremgangsmåden henne? :)
  Og kan man bruge mælk i stedet for fromage fraich? Hvis man ikke er helt så striks

  Svar
 17. Kære Jane
  Tak for en vidundelig site og for masser af inspiration.
  Jeg har brug for et tip ;) Hvad gør man med ovenstående pandekageopskrift for, at dejen ikke bliver for tyk, når HUSK’en begynder at suge væde? Dejen bliver hurtigt så tyk, at det er stort set umuligt at bruge den. Hvad gør du?
  Tak for hjælpen.
  Hilsen Camilla :-)

  Svar
 18. Hej Jane

  Uhmmm idag er hjemmearbejdsdag, så frokosten står jeg selv for. Dvs at jeg allerede nu havde tænkt mig at den skulle bestå af røget laks og har naturligvis altid advokadoer hjemme. Eneste ting jeg manglede var “tilbehør” = de her lækre pandekager.
  Dog har jeg ik nogle past.æggehvider. jeg tænker at hvis jeg kun lige skal lave til mig selv her til frokost, så kunne jeg evt udskifte de 4½ med bare en gang æggehvide (skilt ad fra de hele æg jeg har). Eller har du evt andre gode ideer til hvad man kunne erstatte det med?
  jeg tænkte måske lidt flødesmøre ost? Eller en større klat fromage F. ?

  Svar
   • Jeg har lige prøvet dine pandekager – er ret ny i det her univers, men trives storartet – og jeg tilsatte ca. 1½ spsk. sesammel fra Funktionel Mad, hvilket gjorde dem endnu mere som “rigtige” pandekager. Det kan klart anbefales.

    Svar
 19. Prøvede pandekager det blev en mega fiasko, ved ikke hvad jeg gjorde forkert, men det belv en klisteret masse som ikke kunne vendes på panden, er der en bestemt måde det skal blades på

  Svar
 20. TUsind tak for en lækker opskrift på pandekager, de er top lækre!!!
  Jeg har erfaring med kun at bruge 1-2 tsk fiberhusk, og to pander, så kan man nå det inden dejen bliver alt for tyk. ;)

  Svar
 21. Jeg har prøvet pandekagerne fra din bog og de var super gode :) dog kunne jeg godt have brugt en lille advarsel om, at man ikke kan lave dejen aftenen i forvejen ;) Den havde forvandlet sig til en omgang uigenkendelig tyk masse næste morgen.. Går ud fra det er pga. Husk. Vil man kunne lave dejen og så bare vente med at putte husk i til man skal bruge den? Hilsen en som er meget doven om morgenen :D

  Svar
  • Ha ha, ja, det er jo altså tilfældet med alt bagværk, der indeholder fibre eller fiberholdige meltyper. Men uden at have prøvet det, tænker jeg, at det da nok kan gå fint at vente med at tilføje fibrene til næste morgen :-)

   Svar
 22. Hej Jane
  Sikke en lækker blog! jeg overvejer kraftigt at sætte min kost om til LCHF da jeg synes det lyder helt fantastisk ;)
  Jeg har et lille spørgsmål, som jeg håber du kan besvarer. Jeg har tidligere ledt efter Sukrin i butikkerne, men uden held. Ved du om der er nogen steder man kan købe det? Ellers må jeg jo bestille en stor omgang over nettet. Et andet spørgsmål er omkring græsk yoghurt. Kan man spise det hvis man spiser efter LCHF. Jeg kan selv ikke se nogen grund til at man ikke måtte gøre det, men nu når man kan spørge eksperten, ja så lader man jo ikke vær :)

  Svar
  • Sukrin finder jeg i de fleste helsekostbutikker. Ellers kan du bestille det HER,

   Du kan godt spise græsk yoghurt om morgenen. Personligt trives jeg ikke på det og bliver sulten hurtigt og får sukkertrang om eftermiddagen, men der er vi jo så forskellige. Så på hvor “stabilt” du ligger resten af dagen, og hvis der er slinger i valsen, må du skifte til protein/fedt (fx æg, kød/ost, grønt) om morgenen. :-)

   Svar
   • Mange tak for svar, jeg vil med det samme (i løbet af de næste par dage) smutte forbi helsekosten, og se om de ikke forhandler det ;)
    Jeg har det nu super godt med at spise græsk yoghurt om morgenen, så jeg er meget glad for at jeg kan fortsætte med det :) Vil selvfølgelig se hvordan det bliver når jeg skifter livsstil helt til LCHF.

    Svar
 23. Hej
  Er ny i det her lchf og lavede pandekagerne her til morgen, de blev bare slet ikke så fine som dem du har lavet, dejen var så tyk at jeg ikke kunne få dem flade… Jeg var en tvivl om hvor meget en måleske var og gik ud fra det var en spiseske, er det forkert og kan det være det der er gået galt ?
  Ellers en dejlig hjemmeside med en masse lækre opskrifter :)

  Svar
 24. Hej Jane.
  Tak for en genial opskrift som jeg efterhånden har varieret på utallige måder. :)
  Jeg er begyndt at lave dem i vaffeljernet i stedet for at stege på panden. Både fordi det går hurtigere men også fordi jeg også er ekspert i at ødelægge pandekager. Man skal blot huske ikke at overfylde vaffeljernet da den store mængde æggehvide virker som hævemiddel.

  Svar
  • Min bliver først tyk henimod slutningen, hvor jeg nærmest må smøre den ud på panden. Kan det tænkes, at du har brugt den gule fiberhusk i stedet for grov husk/loppefrøskaller? De suger nemlig langt mere væske og der skal derfor bruges mindre. Dejen skal desuden bruges med det samme, da fibrene ellers suger væsken til sig…

   Svar
 25. Er helt vildt med dine opskrifter og glæder mig så meget til din bog.
  Overvejer at tage en tur til nabolandet Sverige for en lille shoppetur. Er der spisesteder og butikker som du kan anbefale?

  Svar
  • Åh, jeg er faktisk overraskende lidt kendt i det svenske. Jeg tog dog turen derover fornyligt og her handlede jeg i ICA Maxi ude ved Turning Torso. Altså i Malmø. De havde rigtig gode varer og generelt gode priser. Vi spiste på en vietnamesisk restaurant, der hed Lemongrass (lemongrass.se) og det var sådan LêLê-agtigt men ikke helt LCHF. :-)

   Svar
 26. Er det den gule husk til bagning eller den alm husk du bruger :) ?

  Jeg har nu været lchf spiser i en lille mdr. og min krop har aldrig haft det bedre !

  god weekend

  Svar
 27. Jeg vil bare lige sige, at jeg lavede disse pandekager med grøntsagsfyld til min søster, svoger, niece (5år) og nevø (3 år) i går. Min niece og nevø er enormt kræsne og spiser sjældent mere end en lille håndfuld aftensmad. I går spiste de 3 rimelig store pandekager fyldt med grønt og kød. Så disse pandekager var en succesoplevelse!! Tak for det! Min nevø på 3 år sagde endda ‘ej Moster – skal vi have dine pandekager på søndag igen’ :D

  Svar
 28. Hej Jane
  Jeg er meget inspireret af din blog og ikke mindst alle dine lækre opskrifter. Er meget fristet til at prøve LCHF livsstilen og finde ud af hvad den kan gøre ved mig og min krop.
  MEN … jeg kan se du bruger rigtig mange æg og i offentlige sundhedsdebatter synes jeg tit, at der bliver sagt, at man bør spise maks et æg om dagen .. Hvis jeg skulle leve LCHF, så ville jeg nemt komme til at spise to-tre æg om dagen ..
  Hvad er din holdning til æggemængden ?

  De bedste hilsner
  Nanna

  Svar
 29. Det her er måske et blankt spørgsmål, at stille :) men nu forsøger jeg …

  pisker du æggeviderne stive, før du vender dem i dejen ? eller blander du hele møjet sammen ?

  Svar
 30. Kan man erstatte HUSK af “fiber HUSK”? Er kommet til at købe sådan en pakke kostfibre som også består af frøskaller.

  Svar
 31. Kan også laves uden sødemiddel og istedet blande frisk spinat i. (Skal lige blancheres kort inden de skæres i mindre stykker og blandes i dejen)

  Svar
 32. Der er ingen måleskeer i min husk, og jeg kom nok lidt for meget i – for jeg måtte fortynde hen ad vejen med lidt vand. Hvor blev de dog lækre! Jeg har aldrig været til pandekager, så jeg lavede kun en lille portion for at have noget ‘brødagtigt’ til min morgenmad..

  Gad vide om man kan bage dem i ovnen. Jeg er ikke så god til tålmodigt at stå og stege pandekager – det vil jeg prøve senere.

  Svar
  • Der er også forskel på mængden, om man bruger de grove loppefrøskaller eller den fine gule husk. Jeg bruger kun de grove. En måleske svarer cirka til 1 tsk.

   Svar
 33. Hej Jane
  Jeg har lavet disse flere gange med succes og forsøgte i dag at tilsætte 1-2 spsk kokosmel. det blev rigtigt godt og kan anbefales.
  Hilsen Helle

  Svar
 34. Hej Jane

  Jeg overvejer lidt at tage din udfordring om en “kornfri” uge op. Jeg kan se at du bruger meget HUSK som erstatning for mel i dine opskrifter, men jeg er ret meget i tvivl om, hvilket HUSK produkt man skal bruge. Der er FiberHUSK som vist er lavet til bagværk – http://husk.dk/produkter/fiberhusk.html og så er der HUSK – http://husk.dk/produkter/naturlaegemiddel.html
  Der er en lille oversigt over dem her: http://husk.dk/produkter.html

  Håber du vil hjælpe :)

  Svar
  • Hej Anna,
   Det er rigtigt at fiberhusk er lavet til bagning. Jeg bruger faktisk bare den anden HUSK, altså psylliumskallerne, til bagning. Begge dele kan helt sikkert bruges, Jeg tror, at fiberhusk bare er HUSK, der er pulveriseret endnu mere.

   Spændende med kornfri uge. Det vil jeg glæde mig til at høre om ;-)

   Svar
   • Super! Tak for det hurtige svar :) Har lige et mere: hvad er grunden til at bruge 4 æg og 4 æggehvider fremfor eksempelvis bare 6 æg?

    Svar
    • Uh, det er jo noget tid siden, jeg kom på den kombi, og jeg kan faktisk ikke huske, hvad der lå til grund for det valg. Måske indholdet i køleskabet ;-) Eller måske noget med at få dejen tyndere. Tror sagtens du kan bruge hele æg.

     Svar
     • Jeg bruger bare seks hele æg til opskriften og det fungerer perfekt for mig:) Elsker bare de pandekager til morgenmad med peanutbutter og sukkerfri nutella. Mine er lavet med reven citronskal, vanilje og kardemomme som smagsgivere.
      God weekend
      Hilsen Heidi

     • Perfekt, tak for tilbagemeldingen. Jeg har lige lavet en version med kardemomme og kanel. De kan også anbefales :-)

 35. Glæder mig til at prøve dem og spændt på om de kan fryses, men det kan jo komme an på en prøve:)

  Skal over og handle stort ind i Tyskland når jeg kommer hjem fra skiferie – kæmpe udvalg, billige priser og ingen tåbelig fedtafgift.

  Glæder mig til at komme i gang med LCHF, med alle de super lækre opskrifter man kan finde rundt omkring på nettet kan det jo næsten ikke slå fejl. Håber også at slippe af med min mavepine efter aftensmaden og min eftermiddags træthed og når ja, sukkermonsteret:P

  Endnu engang super blog.

  Svar
 36. Kan istemme at de smager duper, men vil advare mod at tynde dejen med vand når HUSKen har suget for meget væde mens de andre bliver bagt – det fører til ubehagelig sprutten fra panden :)
  Vil ellers lige benytte lejligheden til at fortælle hvor fantastisk glad jeg er for at have fundet din blog – som PCO pige er det skønt med en SÅ inspirerende side fyldt med lækre sager som jeg rent faktisk kan spise!

  Svar
 37. De ser super lækre ud:) Har besluttet mig for at starte på LCHF efter min skiferie i uge 9.
  Har lige et spørgsmål til pandekagerne og det er om de kan fryses?

  Håber du har en dejlig ferie i Thailand og forresten rigtig god og inspirerende blog.

  Svar
  • Hej Heidi
   Beklager det sene svar. Skulle jo lige hjem fra Thailand og sååhn…
   Jeg har ikke prøvet at fryse pandekagerne, men det tror jeg sagtens, de kan. Jeg har planer om at lave en stor portion i weekenden, og så vil jeg gøre et forsøg. Kunne være dødrart lige at kunne tage et par stykker ud af fryseren… :)

   Svar
 38. De ser brandlækre ud!!! Denne sundere version skal prøves!
  Et godt råd er at give dem lidt kardemonne og kanel – det giver en skøn smag!

  Følger med på din blog m glæde! Jeg lever selv lidt efter samme princip og var sidste år på “flad mave kuren” i 3 måneder inkl løb… Så kom julen… Siden da er jeg ikke rigtig kommet op på min sundhedshest igen. Men man skal jo leve lidt. Så jeg sigeg bestemt ikke farvel til lækre sager, jeg finder bare lidt sundere alternativer :)

  Svar
  • Og det er jo sådan det gøres bedst! Man kan jo ikke leve hele sit liv i askese, så de sundere alternativer må være vejen frem :-)

   Svar
 39. Jeg har lige lavet en portion af disse – dog uden de søde dele og krydderierne – da jeg vil bruge dem til aftensmaden som madpandekager:-) har slet ingen problemer haft – heller ikke med første pandekager der ellers ALTID brænder på – og når jeg syntes dejen blev lige tyk nok, hældte jeg lidt mælk i – andet flydende kan sikkert også bruges:-)

  1000 tak for en super opskrift:-)

  Svar
 40. Super gode – blev serveret som dessert til gæster med flødeskum iblandet få optøet jordbær med lidt tør-ristet mandelsplitter som pynt.
  Men også fremragende til at tage med på arbejde og rejse uden noget.

  Svar
 41. Jeg har prøvet opskriften og jeg må have gjort et eller andet galt … først blev dejen alt for tyk og det resulterede i at pandekagen blev for tyk og brændte på før den var bagt nok til at kunnde vendes, så kom jeg et æg mere i, stadig for tyk, lidt mælk i, stadig for tyk, lidt mere, stadig for tyk, lidt mere og nu var den for tynd til at hænge sammen.
  Hvad kan jeg have gjort galt? Kan det være fordi jeg brugte almindelig HUSK og ikke økologisk?

  Svar
  • Hej Mikkel
   Det er svært at sige, men det kan lyde som om mængden af HUSK skal justeres. HUSK suger jo helt enormt meget væske. Den første pandekage, jeg laver, brænder også tit på. Det er lige indtil jeg finder den rette temperatur på panden, så plejer det at gå nemmere.

   Svar
  • :-) Jamen så kan du bruge græsk yoghurt eller crème fraîche i stedet. Begge dele kan godt give mig mavepine. Det er dødirriterende. Jeg flytter snart til Sverige, hvor jeg kan få den slags laktosefrit. Punktum!

   Svar
 42. Tusind tak for denne opskrift. Jeg har selv prøvet at finde en egnet glutenfri opskrift og haft noget kørende med fermenteret boghvede, men det bliver aldrig rigtig til noget, der kan narre familiens unge madbanditter. Denne opskrift skal prøves.

  Er du sød også snart at give os en opskrift på LCHF-blodpølse? Det er tilsyneladende en fortrinlig kilde til knoglevenlig mangan :-)

  Svar
  • Ha ha, LCHF-blodpølse ville jeg snarere forvente fra din hånd. Jeg har i hvert fald svært ved at forestille mig, at det nogensinde skulle komme ud af mit køkken :-)

   Svar
 43. Hej Jane. Først 1000 tak for din dejlige blog. Har spist LCHF de sidste 2 år, og tabt rigtig mange kilo(45). Det sidste års-tid har været vedligeholdelse, og trængte virkelig til ny inspiration, og det skal jeg love for jeg har fået her. Har lavet masser af dine opskrifter siden jul, og hvor er der allerede mange favoritter :-)
  Har lige lavet pandekagerne, super-lækre og svampede, de knækker heller ikke når de rulles (som jeg syntes de gør med mandelmel). Brugte dog cremefraiche istedet, og det fungerede fint. Igen 1000 tak for din fine blog, og god weekend .-)

  Svar
  • Tak Charlotte for den søde kommentar og tillykke med dit flotte vægttab. Du er jo et levende bevis på alle de gode sidegevinster ved LCHF. Og hvor er jeg glad for at høre, at du finder inspiration i opskrifterne. :-)

   Og at pandekagerne ikke knækker og smuldrer gør dem jo lige så nemme at bruge som traditionelle pandekager. Jeg skal bestemt bage dem igen i weekenden :-)

   Svar
  • Jeg brugte fromage frais for at undgå mælk, som giver mig mavepine. Vil du helt undgå mælkeprodukter eller hvad tænkte du på?

   Svar
   • Jeg tror nærmer den svarer til en halv teskefuld.
    *Tjekker lige*
    Nej, du har selvfølgelig helt ret Jane! Det passer så præcist, med en teskefuld, at mit øje ikke kan se forskel. Jeg fyldte “Husk!-skeen” med vand, og hældte det over i en måle-teske.

    Jeg gælder mig til at prøve disse pandekager, men jeg mangler også “fromais frais”, hvad det så end er.

    Svar
 44. Det skal prøves næste gang jeg køber ind ( har ingen fromage frais ;)
  Jeg synes det lyder dejligt med noget uden mandelmel/kokosmel.
  Vi holder altid pandekage tirsdag i fastalavns ugen – efter jeg har boet i Irland- så det ville være dejligt at ha en version til mig klar.

  Svar
 45. Hvor er du god Jane!
  De ser vildt lækre ud – og jeg kan kun give dig ret i at det er en kunst at lave dem uden mel. Jeg kan godt lide dem med fint kokosmel, men din opskrift må klart prøves. TAK :-)

  Svar
 46. Sjovt, jeg bruger faktisk en fremgangsmåde der minder meget om denne, insipret af din kanelomelet, så jeg putter selvsagt også kanel i, og en smule bagepulver hvis de skal være amerikanske!
  Sommetider, putter jeg også optøede, mosede hindbær i, som giver en super smuk farve, samt en syrlig bid en gang i mellem, når man lige får et hindbær. Det er meget lækkert! Laver dem også nogle gange små, og bruger dem som snack på farten! :) Elsker din blog btw, og at du opdaterer så tidligt. Så kan jeg tjekke den samtidig med mail og sådan om morgenen! :)

  Svar