Tynde pandekager – helt uden mel!

Tynde pandekager uden mel kan godt være lidt svære at lave, men nu har jeg øvet mig flere gange og vil gerne dele opskriften med jer.

Da jeg skrev mine 10 gode nytårsforsæt overvejede jeg at tilføje et, der hed “lav flere pandekager”, men 10 var sådan et godt tal, og der var ikke lige et, jeg ville undvære, så jeg lod den med pandekagerne ligge. Men tynde pandekager er bare sådan en dejlig spise, men jeg har bare ikke altid haft lige meget held med mine forsøg. Særligt ikke når de skulle være glutenfri og helst også LCHF. Det tætteste, jeg kom var nok disse lækre brunchpandekager, og så selvfølgelig de lækre bananklatter, jeg lavede i weekenden, men som dog nok lige skal justeres en smule for at blive god spise for blodsukkerudfordrede som mig.

Meeen… jeg synes stadig ikke helt, jeg var i mål. Det er svært at bage pandekager af mandelmel og weekendens forsøg med bananklatterne inspirerede mig til at prøve en anden vej. Og det gik godt. Skidehamrende godt, faktisk! Se selv.

Det ligner traditionelle pandekager og smager faktisk også sådan. Og så er de nemme at vende på panden og helt uden mel! Men hvordan?

Tynde pandekager uden mel - glutenfri og LCHF

Tynde pandekager – helt uden mel

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
10 stk
|
15 min

Ingredienser

 • 4 æg
 • 3 bægre pasteuriseret æggehvide
 • 150 g fromage frais (det er et gæt, jeg hældte bare i)
 • 0,5 dl fløde ca.
 • 2 spsk Sukrin (reklamelink)
 • 1-2 tsk kardemomme
 • 0,25 øko-citron revet skal herfra
 • 25 g loppefrøskaller (reklamelink)
 • en smule salt

Sådan gør du

 • Pisk dejen sammen og steg på panden i kokosolie eller smør.

Noter

De er pivgode og smager som almindelige pandekager. Selv drengebarnet kunne lide dem, og det er altså et kvalitetsstempel af dimensioner, når det kommer til sød(ere) sager.

LCHF - glutenfrie - pandekager

De er blevet en dejlig afveksling i min morgenmad, hvor jeg spiser dem sammen med et kogt æg.

Nu er jeg jo ikke så overskudsagtig, at jeg står og bager pandekager om morgenen på en hverdag, så pandekagerne er altså lavet aftenen før og spist kolde om morgenen. De kunne vel også varmes, men jeg synes, de er fine kolde også.

Så morgenmad er én ting, men ellers kan de både bruges i desserter eller som mellemmåltid. Man kunne også droppe at søde dem og bruge dem som madpandekager. Glimrende! Endelig en nem og medgørlig LC pandekage. Yes!

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

114 kommentarer til “Tynde pandekager – helt uden mel!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Min super gode pandekager:
  3 æggeblommer
  2 dl vand ( mandelmælk-halvt af hver)
  3dl boghvede mel (grov -fin..halvt af hver)
  Lidt salt
  Reven skal af enten ØKO citron-appelsin
  Saften må godt komme med.!!
  Knivspids vanilla pulver..
  Alt røres sammen og æggehviderne piskes og røres forsigtigt i.. steges i olie på en lille pande,og spises med en kvart banan rulles ind og eller ahornsirup ?? ps. Har lavt blodsukker så ingen fare..?? ?

  Svar
 2. Dejen bliver tykkere og tykkere. Så kommer jeg mere væske i. Så tager det 200 år at stege pandekager. Jeg duer ikke til loppefrø skaller. Kan jeg bruge Pofiber i stedet?

  Svar
  • Ja helt sikkert. Pofiber fungerer rigtigt fint synes jeg, men det var slet ikke på markedet i de første mange år, jeg spiste LCHF. Men det fungerer generelt meget bedre, synes jeg.

   Svar
 3. Tip til disse lækre pandekager ?

  Jeg hev dem i ovenen for at holde dem lune mens jeg lavede hele portionen, satte ovnen på 150 grader og det gjorde at de faktisk fik en lækker næsten sprød side, rigtig lækkert.

  Super opskrift dom er en favorit herhjemme ☺️

  Svar