Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Børnemad » Lækre, dessertagtige bananklatter

Lækre, dessertagtige bananklatter

25. januar 2012 af Jane Faerber 25 kommentarer

Forleden delte læser Lars sin opskrift på nogle lækre bananpandekager, og dem lavede jeg i weekenden. Hold fast, de er lækre! Det siger jeg jer. Familien elskede dem, undtagen mærkelige drengebarn, som ikke kan lide ting, der smager sødt (?!). De er lækre og svampede og smager helt kageagtigt. Mums!

 

Og så var de nemme at lave! Jeg brugte to bananer, 1 æg, 1 skvis fløde, 1 stor spsk mandelsmør, 1 spsk ærteprotein og lidt HUSK. Og så stegte jeg dem i godt med kokosolie (ved mellemvarme. De brænder nemt på). Proteinen, HUSK og kokosolien er for damage control af blodsukkeret. Både protein, fedt og fibre sænker blodsukkerbelastningen. I nogle perioder er det vigtigere end andre. Men det er absolut nogle af de bedste pandekager, jeg har lavet, og det er ikke sidste gang, de kommer på bordet herhjemme. Tak Lars 🙂

 

 

Næste gang tror jeg, jeg vil bytte om på mængderne af æg og banan, så de bliver lidt mindre søde og endnu mere blodsukkervenlige. Det tror jeg godt de kan tåle uden at tabe for meget i lækkerhed 🙂

 

 

Vil du bruge Keto til vægttab?

Du har nok læst de mange vilde vægttabshistorier – men er det tid til at prøve selv?

Keto kan hjælpe til mere energi, mindre sukkertrang og vægttab uden konstant sult.

Få hjælp med min bog Keto på 4 uger eller gå all in og start på mit 6 ugers lange Keto-kursus på mandag.

Måske vil du også læse

  • Helt enkle ostebrød - kun 3 ingredienser! --> madbanditten.dkEnkle ostebrød med squash og gulerod – kun 3 ingredienser
  • Italienske kødboller i tomatsauceLækre kødboller i tomatsauce
  • Bagt blomkål i andefedt - lækkert Keto tilbehørBlomkål i andefedt
  • Smørstegt græskar-"spaghetti" med hvidløg og rosmarin --> Madbanditten.dkSmørstegt græskar-spaghetti med hvidløg og rosmarin

Skrevet i: Børnemad, Lækkerier, Opskrifter

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Sabine skriver

    4. marts 2016 kl. 19:16

    Jeg plejer at tage 4 bananer 2 æg og 2-3 spsk HUSK. Rører det med håndmixer og bager klatterne i ovnen ved ca 100-150 grader varmluft. Det er super lækkert og man bøvler ikke med fedtstoffer og besværlig klatter der ikke vil vendes på panden 🙂 De smager meget af banan, hvilket min papdatter på 3,5år er vild med 🙂

    Svar
  2. Randi skriver

    8. september 2014 kl. 18:54

    Lige et fif til endnu nemmere bananklatter. 1 banan og 1 æg blendes. Jeg tilsætter så 2 spsk. hj.lavet nøddemüsli. Passer med tre klatter på panden og MUMS, så er der en lækker snack eller morgenmad

    Svar
  3. monica jørgensen skriver

    19. januar 2014 kl. 15:21

    Hej har lige lavet en lidt anden version da jeg ikke havde mandelsmør og ærteprotein.
    jeg brugte 2 æg
    1 banan
    ½ dl fløde
    1 spsk. fedtreduseret mandelmel
    1 spsk. husk
    1spsk. proteinpulver
    lidt vaniliepulver
    kokosolie til stegning
    uhm de blev gode

    Svar
  4. Louise Lindegaard Hansen skriver

    28. december 2013 kl. 22:07

    Hej Jane.

    Jeg er nybegynder med alt det her LCHF, men hvor er det bare nogle FANTASTISKE opskrifter du har herinde, og til den første skal jeg helt sikkert ud og købe din bog, og glæder mig allerede til den kommende bog 🙂 ..

    Mht. de her pandekager, så var jeg lidt i nød i morges! Jeg havde simpelthen sådan en lyst til bananpandekager, men havde hverken mandelsmør eller ærteprotein (hvor køber man overhovedet det? 😀 ), men jeg fandt en opskrift på iform.dk, som jeg gerne vil dele med jer, hvis det er ok? Det er nemlig kun “basisvarer” man bruger og er MEGA nemt.

    1 banan, 1 æg, 1 dl mælk ca. 4-5 spiseskefulde havregryn.
    Bland det sammen og steg dem på panden i noget kokosolie – de smagte bare SÅ godt!

    Jeg glæder mig allerede til at skulle afprøve flere af dine opskrifter – i morgen skal vi ud at spise, men mandag står den på blomkålspizza 🙂 ..

    Svar
    • Jane skriver

      29. december 2013 kl. 09:44

      Du kan sagtens udelade havregryn (som jo i hvert fald ikke er LCHF) og bare lave dem af banan, æg og evt. en smule hytteost for ekstra protein. Jeg bruger en lille banan til 2-3 æg og et par spiseskeer hytteost. 🙂

      Svar
  5. Sara Lykke Hersted skriver

    24. oktober 2013 kl. 17:49

    Hej Jane..Jeg er lige blevet introduceret til Madbanditten, er allerede stor fan 🙂 Lige et spørgsmål : Hvad er mandelsmør og hvor kan man købe det?

    Svar
  6. Melissa skriver

    21. september 2013 kl. 14:53

    Jeg troede bananer var ‘no-go’ en en low carb diet…?

    Svar
    • Jane skriver

      21. september 2013 kl. 16:19

      Tjah, det synes jeg hænger sammen med hvor striks man er og hvad målet med ens lavkulhydratkost er. Selv synes jeg, at frugt har en plads i desserter og som sukkererstatning i mad til mine børn 🙂

      Svar
  7. Pia skriver

    12. august 2013 kl. 21:47

    Hej!
    Er lige begyndt at følge lidt med herinde, og det ser da vildt lækkert ud- der er da en del der må prøves!:)
    I taler om at lave dem i muffinsforme- det synes jeg lyder virkelig godt, har nemlig heller ikke lige tid til at stå med panden om morgenen- men altså- hælder jeg bare lidt af dejen i en form pg så i ovnen?? Hvor lang tid skal de så have, bare sådan ca???
    Tak for en god blog, med spændene opskrifter:)

    Svar
  8. rikke skriver

    11. august 2013 kl. 10:27

    åh de pandekager driver mig til vanvid – de bliver bare en klistret masse på panden..kunne man få den oprindelige opskrift igen da den ikke er til at finde herinde!!! med måle enheder og instrukser – for de lykkedes bare IKKE for mig
    mvh

    Svar
    • Jane skriver

      11. august 2013 kl. 11:12

      Overvej disse i stedet: https://www.madbanditten.dk/2013/04/03/tykke-amerikanske-pandekager-lchf/ Det er de bedste – og nemmeste – jeg har lavet 🙂

      Svar
  9. Dorte skriver

    30. maj 2013 kl. 13:56

    Hej Jane

    Super hjemmeside du har her 🙂

    Kan se disse bananklatter skal bruge mandelsmør, men kan man ikke bruge peanutbutter? Tænker nemlig at det må gå rigtig godt til bananerne eller har det en anden konsistens?

    Svar
    • Jane skriver

      31. maj 2013 kl. 08:38

      Jo, peanutbutter kan sagtens bruges 🙂

      Svar
  10. Lina skriver

    22. maj 2013 kl. 22:40

    Mine blev helst klistrede og var ikke til at få af panden…endte med at lade mig inspirere fra andre opskrifter og blande ekstra mel og ris i samt kanel, kardemomme, danskvand og lidt eddike for til sidst at få noget der virkede på panden og samtidig smagte godt. Til gengæld blev de meget lækre til slut, men jeg undrer hvordan I nåede frem til et lækkert resultat uden alle de omveje jeg måtte gå?

    Svar
    • Jane skriver

      23. maj 2013 kl. 22:31

      Tjah jeg lavede mine efter opskriften og havde ikke problemer… :-/

      Svar
  11. Maria Andersen skriver

    8. januar 2013 kl. 11:45

    Dem skal jeg prøve idag !! Må tilbage på sporet! Mon ikke at jeg kan erstatte ærteprotein med lidt mandelmel ?

    Svar
  12. Sheila Nielsen skriver

    16. april 2012 kl. 15:56

    Jeg prøvede at lave disse bananklatter i forgårs, og må nok sige jeg er fyldt af imponade – de er vildt lækre! (Dog minus ærteprotein; har ikke købt det endnu..)
    Nu har jeg været undercover LCHF-begynder en uge.. Det er jo utroligt så positiv en indvirkning det har på min krop, hold da op. For det første har jeg tabt et kilo, (lige på taljen; mesa like!) for det andet sulter jeg ikke mere – tværtimod og for det tredie hvilket er klart bedst: Der er for første gang i MANGE år styr på mit blodsukker, humør og kulhydrat “cravings”. Jeg kan ikke komme mig over hvor effektivt LCHF er og det velvære jeg føler. Kommer lige fra et møde hvor der blev serveret en gigantisk høj, svampet, chokoladeovertrukket banankage – men jeg nøjedes med frisk ananas for jeg vidste, at jeg ville få det fysisk skidt af den kage. Så det var ikke svært at takke nej 🙂
    Oki, det var lige en kort historie der blev lang, kan jeg se. Men endnu en gang tak for inspiration og gode opskrifter!

    Svar
    • Jane skriver

      16. april 2012 kl. 19:53

      Ej, hvor er det dejligt at høre. Sheila. Sikke en tilbagemelding. Man kan blive helt høj af, at det er muligt at have det så godt på hel almindelig mad – blot ved at sammensætte det en smule anderledes end ellers. Pludselig giver alting mening. Man spiser den kost, kroppen er beregnet til at optage næring fra, og derfor stopper den med at sende signaler efter alt muligt andet. Hurra!

      Svar
  13. Henriette skriver

    26. januar 2012 kl. 12:32

    ægteskab og mellem- trænger snart til et mindre slidt tastatur 🙂

    Svar
  14. Henriette skriver

    26. januar 2012 kl. 12:31

    Jeg plejer at bruge et stort æg til 1 mellem banan
    – og så er jeg så pervers at jeg sagten kan spise sprød bacon til 😉
    Efter jeg havde en Canadisk ven har jeg lært at der findes et helligt ægteksab melem bacon og pandekage og ahornsirup 🙂

    Svar
  15. Helle C. skriver

    25. januar 2012 kl. 20:03

    Mon de kan bages i små muffinforme? Jeg ville gerne lave dem til mine børn til morgenmad, og de kan altså spise HELT vildt meget, og det tager jo lidt tid at stå og glo på en pande om morgenen..
    – Måske kunne jeg putte en anelse 87% chokolade i jeg har liggende! – og så bare fyre kokosolie i også.

    Jeg er selvfølgelig nødt til at bage en enkelt på panden, da 4årige lillepige nægter at spise muffins, men gerne vil have pandekage, sgu besværligt med de unge rnogengange 😉

    Prøver det i morgen tidlig!

    Svar
    • Jane skriver

      25. januar 2012 kl. 20:14

      Ja da! Det minder mig om da mine børn var mindre. Da lavede jeg altid “pandekageboller” til dem (pandekagedej i muffinsforme). Dengang godt nok med alm. mel og bagepulver, så de hævede op, men idéen holdt 100 %. Tror den stammede fra “Krudtugler og kanelsnegle”.

      Og hvis de skal mætte ungerne, kan du med fordel bruge 2 (eller 3) æg og 1 banan. Tror stadig de ville være pænt søde i smagen. Og med mørk chokolade… uh, don’t get me started! 🙂

      Svar
  16. frk. sveske skriver

    25. januar 2012 kl. 09:57

    Årh mums, jeg har også en opskrift, der minder meget om liggende – de må snart afprøves. Pandekager til morgenmad er bare et hit (i hvert fald hos mig).
    – frk. sveske

    Svar
    • Jane skriver

      25. januar 2012 kl. 20:15

      Pandekager er et genialt koncept, og jeg er lige lykkes med en ny opskrift helt uden mel. Poster den snarest 🙂

      Svar

Trackbacks

  1. Søde pandekager til ungerne (og voksne må også smage!) siger:
    3. juni 2013 kl. 07:35

    […] pandekager er en variant af bananklatterne, som jeg lavede for længe siden. Det er nemme og gode børnepandekager. Nå ja, og voksne må […]

    Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler