Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • SHOP
    • International publications
  • LCHF Kickstart
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Kager
    • Desserter
    • Lækkerier
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • FAQ om LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • KETO
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til Keto – striks LCHF
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO Living
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
  • Maveproblemer
    • Fordøjelse og maveproblemer
Hjem » Opskrifter » Aftensmad » Indisk simremad med lækre toppings

Indisk simremad med lækre toppings

17. januar 2012 af Jane Faerber 7 kommentarer

Indisk simremad er bare så nemt og lækkert og det falder altid i smag hos hele familien. Måske mest fordi der er så mange lækre toppings.

Her midt i al snakken om usle fedtstoffer – og tak for al jeres fantastiske feedback – er det vist på tide at bringe en opskrift på en lækker simre-ret med fuldfed creme fraîche (38 % selvfølgelig). Ikke noget Milda 4 % erstatningsprodukt her. Never!

Nogle dage har man brug for comfyfood, og her er indisk simremad genialt. Varme, cremede saucer med aromatiske krydderier, som er gode at varme sig på, når temperaturen falder, eller bare når man har brug for lidt varmende mad. Jeg har aldrig været i Indien, og jeg har faktisk også kun ganske få gange spist indisk mad, men det hænder, at jeg laver det selv efter bedste evne.

Forleden havde jeg et par pakker hakket oksekød, som jeg gerne ville lave noget af, som både kunne blive til aftensmad og til et par frokoster efterfølgende. Jeg tog udgangspunkt i opskriften på en hurtig indisk lammeret, som jeg fandt… øøøhm.. på min egen blog, og den var da virkelig helt fortrinlig, selv med oksekød, hvis jeg skal sige det selv. Jeg synes, det er lidt vanskeligt at angive præcise mængder af krydderier, da man jo smager til henad vejen.

Jeg serverede retten med lidt valgfri toppings: ristet kokosmel, ristede mandelsplinter og rosiner. Ungerne elsker den slags, som de kan sidde og pille i, og som de kan pynte deres mad med. Lidt ananas i tern ville også have gjort sig godt, men det var improvisationsmad, så indholdet i skuffer og skabe var ikke lige til det.

Og raitadressing, selvfølgelig.

Resten af familien fik også naan brød. Et kort øjeblik ærgrede jeg mig over, at jeg ikke kan spise gluten, for der er bare noget særligt over brød stegt på panden. Det sender en direkte tilbage til spejdertiden, hvor man levede af snobrød. Eller noget. Anyway, jeg kom hurtigt videre og blev stopmæt uden.

Måske vil du også læse

  • Blomkålspandekager - opskrift på pandekager med blomkålFå grøntsager indenbords med blomkålspandekager
  • Lækre kyllingefrikadeller med urter og sorte sesamKyllingefrikadeller med urter og cremet pestodip
  • Sundt fastfood: Fastfood favoritter - sund(ere) tømmermandsmad. Snaskede opskrifter lige her: Madbanditten.dkFastfood favoritter
  • Karameliseret hvidkål med spicy oksekød --> madbanditten.dkKarameliseret hvidkål med spicy oksekød

Skrevet i: Aftensmad

Skriv et svar Annuller svar

Kommentarer

  1. Berit skriver

    26. april 2015 ved 17:27

    Hej Jane

    Har lige lavet din simreret, men den ligner slet ikke billedet i din bog (spis dig mæt og glad). Efter jeg kom creme fraichen i, blev det guligt (nok pga. gurkemejen). I din bog er din ret hel rødlig. Har du en idé om hvad jeg har gjort forkert? Forstår nemlig ikke hvordan saucen skulle kunne blive rød, når der er gurkemeje i.

    Mvh. Berit

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      26. april 2015 ved 17:46

      Det handler nok mere om fotografens redigering 🙂

      Svar
  2. Heidi skriver

    31. marts 2014 ved 20:26

    Hej Jane.
    Det ser rigtig lækkert ud, vil lige høre om du serverede andet til end brød? Her tænker blomkålsris eller andet i den stil.

    Svar
  3. Vibeke skriver

    19. marts 2014 ved 20:51

    Hey
    jeg laver også et super pandebrød stegt i kokosolie, lavet af æggehvider, mandelmel, kokosfibre, husk, lidt salt og kardemomme… Det tager 5 minutter og smager fantastisk:) og kan sagtens passe til indisk:)
    Tak for en god blog:)
    Vibeke

    Svar
  4. Henriette skriver

    17. januar 2012 ved 12:45

    Anne det er en super god ide- med lidt nigella frø så de er autentiske 🙂
    Sjovt vi fik kalkun tandoori – lavet med hjemmelavet creme fraise som ikke var super stift …;) g romanesco kål -så mon der var indisk mad i luften 🙂

    Svar
  5. Anne skriver

    17. januar 2012 ved 09:23

    Mums, det ser lækkert ud!
    Hvad med “naan-oopsies” næste gang? Jeg bager oopsies på panden, og de er superlækre 🙂

    Svar
    • Jane skriver

      17. januar 2012 ved 10:56

      God idé, Anne! Det skal jeg da huske!

      Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD DIG NYHEDSBREV

signup

KETO LIVING

keto

POPULÆRE INDLÆG

  • Opskrifter
    Opskrifter
  • Aftensmad
    Aftensmad
  • Keto opskrifter
    Keto opskrifter
  • Brunkål
    Brunkål

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

INSTAGRAM

Indlæs mere...Følg på Instagram

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved