Verdens bedste (gryde)-brød

Mange af jer har sikkert hørt om – eller selv prøvet – det meget omtalte grydebrød. Verdens bedste brød, kaldes det. Brødet, som på mærkværdig vis skal bages i en gryde inde i ovnen for at få den tykkeste, mest knasende skorpe. Nu er  jeg jo ikke selv brødspiser, så jeg følte mig lidt snydt her. Men derfor kan jeg jo godt bringe opskriften til glæde for jer ikke-gluten-udfordrede læsere.

Hvis nogen skulle være i tvivl er et brød som dette ikke Low Carb.

grydebrød - få opskriften på verdens bedste - og nemmeste -brød her!

Verdens bedste (gryde)-brød

Udskriv Pin
|

Ingredienser

  • ½ liter koldt vand
  • 1 stykke gær på størrelse med en ært
  • 1 liter mel (jeg brugte lidt rugmel og ellers hvedemel for resten)
  • 2-3 tsk salt (jeg brugte 2 tsk og iflg. smagsdommeren kunne det godt bruge lidt mere end det)

Sådan gør du

  • Opløs gæren i det kolde vand
  • Rør mel og salt i
  • Sæt til hævning på køkkenbordet i 12 timer
  • Ælt dejen forsigtigt med hænderne
  • Læg dejen til anden hævning i et fad smurt med olivenolie i 2 timer. Overdækket så dejen ikke tørrer ud.
  • Tænd din ovn på 250 grader varmluft og stil din gryde med låg derind, så den bliver varmet helt op også. Gryden skal være en 4 liters gryde (jeg brugte en høj suppegryde, og den var ikke specielt velegnet. En lidt fladere version ville have gjort sig bedre).
  • Når ovnen er varm, lader du den lige varme yderligere en ½ time, inden du tager gryden ud og forsigtigt hælder dejen der over i. Læg låg på og stil den i ovnen på en rist og sæt timeren på 30 min
  • Efter 30 min tager du låget af og giver brødet yderligere 15 min. ved 230 grader.
  • Brødet er færdigt og bør afkøle på en rist min. 20 min. inden du skærer i det.

Her direkte fra ovnen

Og her til afkøling

Pivnemt, altså! Og bestemt ikke sidste gang, det bliver gæstebrødet her i huset.

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

2 kommentarer til “Verdens bedste (gryde)-brød”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?