Om lidt er det nytår. Med årene er jeg kommet til at holde af årets sidste aften. Jeg inviterer altid gæster, og i år er ingen undtagelse. Vi bliver fire voksne og 3 børn, så selskabet er overkommeligt. Børnene, som er hhv. 1 år og 6 år får egen menu og spiser deres mad sammen med de voksnes forret. Herefter lægges ungerne i seng og de voksne spiser videre i fred og fordragelighed.
Menuen er ikke 100 % på plads, men det bliver noget i denne retning:
Velkomst til nytårstalen
Soyamandler og hvid pizza en miniature
Vin: Cremant de Bourgogne
Forret
Stegte kammuslinger med wasabimayo og citrusmarinerede sukkerærter
Vin: Sancerre
Hovedret
Intervalstegt kalvemørbrad med valgfri rossini*, dampede asparges, sellerifritter og trøffelsauce
Vin: Santenay Premier Cru
*Rossini er et udtryk for, at man lægger et stykke foie gras oven på kødet. Jeg spiser ikke foie gras. Delvist af etiske hensyn.
Mellemret
Udvalg af lækre oste med honningristede valnødder
Vin: mere Santenay eller evt. en Amarone
Dessert
Raw chokoladekage med hindbærcoulis
Vin: Uafklaret
Senere
Kaffe og avec og hjemmelavede marcipan og nougatchokolader
Hvad er der på menuen hjemme hos jer?
Shit det lyder lækkert, er helt ked af vi ikke kommer 🙂 Jeg kende rikke vinen, men vores menu er
Forret
Gravad krondyr med sødlig tranebær/hindbær kompot, friséesalat og korianderyoghurt
Hjemmebagt brød og økologisk, saltet smør.
Mellemret
King Crab mille feuille; krabbekød rørt med økologisk creme fraiche og citron, serveret på frisk salat med granatæble og let syrlig krabbesirup
Hovedret
Dansk oksemørbrad fra Himmerland med kartoffel flan, kraftig trøffelsauce, sauté af skovens vilde svampe, bagte rødløg og spinat
Dessert
Marcel chokoladekage med mandel-nougatine og hyben-jordbær coulis
Midnat
Friskbagt kransekage.
Godt nytår, Bibi 🙂
Det staves nok Tokai kommer jeg til at tænke på
Som du ved ligger mit køkken i ruiner, så der er ikke plads til de store udskejelser. Jeg tror vi går efter kolde anretninger af en slags. Vi er bare os to voksne og børnene, så det betyder alligevel mindre.
Men jeg ser at du mangler dessertvin. Vi fik en guddommelig Tokay til jul (vi er utradionelle og spiser kejseræbler: bagte æbler med marcipan i hullet og hertil flødeskum) Tokay’en er god til chokoladedesserter synes jeg
Åhh det lyder godt!!
Vi er slet ikke på plads med menuen endnu – det bliver engang i morgen. Vi skal være hjemme og jeg krydser fingre for, at vores ven fanger en masse torsk i dag, så vi får torsk med grønne dampede asparges og fiskesennepsovs – det fik vi sidste år, og det var så MUMS!!
Nytårstorsk, selvfølgelig!
Hey jeg kommer forbi hos dig 😉
Hos os skal vi ha blinis ( til mig bliver det nok en boghvede/speltFRI version i år 🙁 )
Med røget øko laks – cf 38 % og rødløg- kinarejer med rosapeber til tøsebarnet.
Tør champagne som vi tog hul på til dronningen 😉
En Angus culotte. tilbehør ikke lagt fast men sikkert en sprød grøn salat og nok en af mine syndige sauce- måske portvin baseret.
dessert
Min søster står for den – så den er næppe sukkerfri men det tager jeg med 😉
Men da en af gæsterne er sukkersyg så plejer det ikke være hysterisk sødt.
Senere vi har rigelig hjemmestøbt chokolade og lækker madeira vin så mon ikke vi står igennem 🙂
Du skal være velkommen 🙂
Jeres menu lyder da sørme heller ikke værst. Røget laks og cf 38%. Åh, så englene synger 🙂