Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Juleopskrifter » Hjemmelavet marcipan på den sunde måde

Hjemmelavet marcipan på den sunde måde

20. december 2011 af Jane Faerber 87 kommentarer

Hjemmelavet marcipan… uuuhmmm…. Denne opskrift er en af dem, jeg synes smager bedre end originalen og jeg laver den hvert år. Faktisk er det svært for mig at spise ‘almindelig’ marcipan. Det er jo sindssygt sødt. Lige så det hviner i tænderne.

Hjemmelavet marcipan – bedre end originalen!

Og hjemmelavet marcipan skal der til, når vi skal lave hjemmelavede julegodter!

Godterne er lavet af hjemmelavet marcipan uden tilsat sukker, som ligner marcipan, smager som marcipan og opfører sig som marcipan. Lyder det for godt til at være sandt? Det er det ikke. Se selv. Det ligner den ægte vare, ikke?

Og så skal der selvfølgelig også laves nougat og hjemmelavet pistaciemasse, hvis jeg virkelig lægger mig i selen (se længere nede).

Se også: Madbandittens Juleopskrifter (e-bog)

Hjemmelavet marcipan sukkerfri opskriftHjemmelavet marcipan - Sunde LCHF- julegodter uden sukker - Madbanditten.dk

HJEMMELAVET MARCIPAN

  • 300 g mandelmel  (reklamelink)
  • 3 spsk  SukrinMelis (reklamelink)
  • 1-2 tsk mandelessens (reklamelink)
  • 1 -2 æggehvide

SÅDAN

1. Hvis du bruger smuttede mandler, starter du med at male dem til fint mel i din foodprocessor. Ellers hælder du bare mandelmelet op i en skål.

2. Bland mandelmel med resten af ingredienserne og saml dejen til en kugle med hænderne. Lad dejen hvile en times tid i køleskab.

3. Tril den til kugler eller læg den sammen med hjemmelavet nougat og overtræk  med chokolade.

Glimrende marcipan!

Min version er ikke specielt sød, men det synes jeg heller ikke, den behøver, når den enten skal overtrækkes med chokolade eller blandes med den lækre, hjemmelavede nougat. Vil du gerne have en sødere version ,skruer du bare op for sødningen.

Skal du lave flere julegodter, kan du også nappe opskriften på pistaciemassen lige her:

PISTACIEMASSE

  • 100 g usaltede pistacienødder (gem en smule til pynt)
  • 1 spsk Sukrinmelis (reklamelink)
  • 100 g hjemmelavet marcipan (se ovenfor)
  • 1½ spsk æggehvide

Mal pistacienødderne til fin mel i foodprocessoren med Sukrinmelis og bland den med marcipanmassen og æggehviden, til du har en lille grøn klump. Den kan også med fordel hvile lidt inden brug.

Vil du bruge Keto til vægttab?

Du har nok læst de mange vilde vægttabshistorier – men er det tid til at prøve selv?

Keto kan hjælpe til mere energi, mindre sukkertrang og vægttab uden konstant sult.

Få hjælp med min bog Keto på 4 uger eller gå all in og start på mit 6 ugers lange Keto-kursus på mandag.

Måske vil du også læse

  • LCHF-julegodter: sukkerfri nougatHjemmelavet nougat
  • Julegodter - disse julegodter har jeg lavet til min familie i årDisse julegodter har jeg lavet i år
  • Julegodter på striks LCHF? Hvad gør man? Se de fire lækre idéer her!Julegodter på striks LCHF
  • Dadelkugler med appelsin og chokolade - sunde julegodter af naturlige ingredienser. Opskrift her:Dadel-appelsinkugler med chokolade

Skrevet i: Juleopskrifter

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Lone skriver

    23. december 2020 kl. 10:02

    Hej Jane. Tusind tak for alle dine skønne opskrifter. Jeg har også lavet marcipan, men jeg kogte noget sukrin gold og kokossukker ind og tilsatte det mandelmelet, så jeg undgik den kolde smag af sukrin. Rigtig god jul! Vh Lone

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      23. december 2020 kl. 13:01

      Sikke et fantastisk tip! Tusind tak❤️

      Og glædelig jul til dig også!

      Svar
  2. Pia skriver

    17. december 2020 kl. 12:28

    Hej Jane

    Har du måske en opskrift på det de kalder “snebolde”
    Kunne godt tænke mig at lave dem

    Med venlig hilsen
    Pia pedersen

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      17. december 2020 kl. 12:42

      Hej Pia

      Jeg kopierer lige mit svar til fra forleden. Tænker du ikke har set det☺️:

      Nej desværre. Hvad er det ydre lag egentlig lavet af? For det er lidt sprødt, ikke? Marcipanfyldet i midten kan vi jo fint lave og chokoladeovertræk også – men der mangler noget sprødt i overtrækket så? Og det tænker jeg desværre kommer fra sukker…

      (du skrev her: https://www.madbanditten.dk/lchf-juleopskrifter/)

      Svar
  3. Christel skriver

    20. december 2019 kl. 00:14

    Hej Jane,
    Jeg har forsøgt mig med marcipanen- jeg har ikke kunnet finde mandelessens nogen steder- men kun “mandelaroma”- ved du om det er det samme? Jeg synes ikke det rigtigt gav “marcipan-smag” til min mandelmasse….

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      20. december 2019 kl. 07:26

      Nå er det sandt? det ville jeg ellers tro var det samme. Måske skal mængden bare øges lidt…

      Svar
  4. Charlotte Skovbak Stokkendal skriver

    19. december 2019 kl. 09:13

    Hov havde ikke læst svaret sorry 🎅🤪😂

    glædelig jul 🙂

    Svar
  5. Charlotte Skovbak Stokkendal skriver

    19. december 2019 kl. 09:12

    Hvor længe kan disse holde sig? Vi prøvede de blev muggen sidste år? Så hat du en idé om holdbarhed?

    glædelig jul
    mvh Charlotte

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      19. december 2019 kl. 09:20

      Muggen? Jeg troede mandelmelet kunne holde sig forevigt nærmest.

      Jeg plejer at sige at holdbarheden følger holdbarheden på de æggehvider, man har brugt i marcipanen. Jeg har ikke tidligere tænkt mandelmelet ind i det, må jeg indrømme.

      Og det kan også fryses. Jeg har frosset de færdige konfektstykker et år, hvor jeg havde lavet alt, alt for meget. Og det klarede de helt fint også.

      Svar
  6. Alice skriver

    13. december 2019 kl. 18:44

    Hvor længe kan den hjemmelavede sukkerfri marcipan holde sig

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      13. december 2019 kl. 20:02

      Lige så længe som de æggehvider, du har brugt, kan holde sig 🙂

      Svar
  7. Linda Brandt skriver

    8. december 2019 kl. 11:11

    Hej
    Jeg har ellers bestilt juleopskrifter. Men har endnu ikke modtaget den på min mail.
    Hilsen Linda Brandt

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      8. december 2019 kl. 11:23

      Hej Linda
      Hvis du bare lige scroller en anelse ned, kan du se dit tidligere spørgsmål og mit svar til dig. Og det gælder altså stadig at du skal skrive til support, hvis vi skal hjælpe dig. Brug denne adresse: support@madbanditten.dk

      Svar
  8. Ayla skriver

    8. december 2019 kl. 08:10

    Hej Jane,
    Har lige lavet marcipanen og føler mig helt vildt skyldig når jeg spiser det. Hold da op det smager godt. Tusinde tak

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      8. december 2019 kl. 10:24

      Ja ikke? Det smager jo fænomenalt godt :))

      Svar
  9. Linda Brandt skriver

    6. december 2019 kl. 18:42

    Hej Jane
    Jeg købte den der juleopskriftsmappe i sidste uge, den er bare ikke kommet på min mail endnu.

    Kan du se om det er fordi betalingen måske er gået tabt? eller andet.
    Glæder mig til at modtage den.
    DBH. Linda Brandt

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      6. december 2019 kl. 19:10

      Hej Linda

      Det tjekker vi gerne men du skal skrive til support om det på support@madbanditten.dk og så tjekker de det for dig.

      Svar
  10. Mette skriver

    6. december 2019 kl. 16:12

    Hej Jane

    I år vil jeg prøve denne her. Men jeg kan ikke tåle de falske sukkertyper, jeg får simpelthen inflammation i kroppen og derefter gigtudbrud.
    Er der en anden måde at gøre der på?
    Giver det overhovedet mening uden?

    Tak igen for din hjælp og vejledning, der fuldstændigt har ændrer mit liv 🙂 ingen gigtudbrud på keto 🙂
    Mette

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      6. december 2019 kl. 16:49

      Kan du tåle en lillesmule almindeligt sukker? Jeg tænker i så fald flormelis.
      Den samlede mængde kulhydrat derfra vil jo stadig blive lille, da du jo ikke spiser hele portionen. Og jeg tror altså den bliver bedst af bare lige en lille mængde tilsat sødme.

      Ellers skal du måske have fat i et produkt som yaconsirup, hvis det stadig findes. Naturligt men stadig med lavt kulhydrat/lav blodsukkerpåvirkning.

      Det er mine bedste bud!

      Og fedt at det har gjort en forskel for dig med Keto! Så dejligt for dig🙏🏼

      Svar
      • Mette skriver

        6. december 2019 kl. 17:25

        Ja det er måske en god ide! Det tror jeg godt, så længe jeg ikke spiser så meget.
        Tak!

        Svar
  11. Betina Berg Holm Andersen skriver

    4. december 2019 kl. 10:00

    Hej
    Jeg skal igang med din hjemmelavede marcipan. Kan jeg udskifte Sukrinmelis med Sukringold?
    Tusind tak for en skøn blog der gør det simpelt og nemt at leve keto 🙂

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      4. december 2019 kl. 10:06

      Mjaah smagsmæssigt tror jeg såmænd godt men det farver jo lidt og det knaser også lidt. Derfor synes jeg SukrinMelis er mere velegnet.

      Svar
  12. AnneH skriver

    13. december 2018 kl. 15:17

    Vanvittigt lækker marcipan! Jeg eeeeelsker marcipan, og denne er den bedste!

    For at gå til yderligheder prøvede jeg for sjov også at lave en variant af 200 gr hasselnødder og 100 gr kokosmel, som jeg kværnede til mel i foodfætteren. Sukrinmelis og lidt revet appelsinskal i, og så samlede jeg den med en sjat cognac (i stedet for æggehvide).
    Rullede den færdige masse ind i film, og efter et par dage i køleskabet smager den ikke længere så sprittet, men bare forfærdelig farligt! En tyk skive af dette (eller af din originiale marcipan) på et stykke 85% chokolade, og så er der ingen vej tilbage!
    Jeg advarer bare!

    Jeg kan ikke mærke særlig forskel i konsistensen på den med æggehvide og den med cognac, men tænker at holdbarheden nok er lidt længere, hvis der ikke er æg i…. men det bliver stensikkert ikke relevant at tænke specielt meget i de baner, hvis jeg kender mig selv ret.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      13. december 2018 kl. 16:58

      Ej så spændende en variant! Det var slet ikke faldet mig ind at lege med den klassiske opskrift. Det tror jeg, jeg skal lidt i år 🙂

      Svar
  13. Grethe skriver

    19. november 2017 kl. 16:31

    Hvor længe kan marcipanen og nougaten holde sig?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      20. november 2017 kl. 08:59

      I køleskab, længe vil jeg sige. Måske et par uger. Det er dog aldrig sket herhjemme men det har andre årsager 🙂

      Svar
  14. Gitte skriver

    22. december 2016 kl. 07:41

    Hej og glædelig jul. Prøvede at lave marcipanen i går, men den smulrer og hænger ikke ordentligt sammen. Da jeg overtrak små kugler med chokolade gik de let i stykker. Måske er mandlerne ikke tørret nok? Har du selv prøvet det?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      22. december 2016 kl. 07:52

      Nej ikke rigtigt. Altså den smuldrer jo mere end almindelig marcipan, som jo er fedtet pga. alt sukkeret men min hænger fint nok sammen til både at trille og blive overtrukket.

      Et par tanker:
      – tilsæt mere æggehvide, hvis den smuldrer
      – lad marcipanen køle af i køleskab inden trilleri
      – varm den godt i hænderne inden du triller
      – lad kuglerne blive fastere i køleskab inden du dypper dem i chokolade
      – brug for alt i verden ikke fedtreduceret mandelmel
      – brug almindeligt købemandelmel i stedet for at lave mandelmel selv, hvis din blender ikke maler mandlerne fint nok

      Mere kan jeg ikke komme på 🙂

      Svar
  15. Susan Müller skriver

    8. november 2016 kl. 14:55

    Har lige lavet din marcipan. Jer er på julemesse på
    Gavnø slot, og der byttede jeg 4 små nisser
    for 500 gr Valenciamandler. Marcipanmandlen over alle. Smuttede dem. Lod dem tørre på køkkenbordet, og malede dem i en minihakker. Ca 150 gr mandler. Mandelsmuldret blev rigtigt fint. Tilsatte et bærger æggehvide.4 tsk sukrin melis. Resultater er langt bedre end onkel Antons.Tak for tippet🎄🎄

    PS. Jeg tilsatte ingen mandelessens, det er ikke nødvendigt, hvis mandlerne er iorden🐝

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      8. november 2016 kl. 15:31

      Hold nu fast, hvor et lækkert tip! Jeg er jo næsten julefjendsk af natur, men nu er det lige før jeg glæder mig til december 🙂

      Svar
  16. Kristina skriver

    10. september 2016 kl. 15:26

    Nu bliver jeg nødt til at sige det!
    Du er simpelthen min LCHF Gud 😃😍😍😍
    Jeg er blevet så inspireret og motiveret af dine opskrifter. 1000 tak for en fantastisk side, som holder mit mod helt i top 😍

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      11. september 2016 kl. 15:13

      Hvor er du sød. Tak 🙂

      Svar
  17. Sidsel skriver

    20. december 2015 kl. 18:13

    Øv øv min marcipan er slet ikke blevet god, sidste år var den 👍🏼👍🏼
    Den er tør og samtidig er det som om den “sveder”, mine hænder er våde efter og have æltet den, og den smuldre.

    Hvad har jeg min gjort forkert ?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      3. januar 2016 kl. 09:38

      Har du mon kommet til at bruge mandelmelet fra Funktionel Mad?

      Svar
      • Sidsel skriver

        3. januar 2016 kl. 10:37

        Nej, lavede den af malet mandler, dog med skal, men det burde jo ikke gøre det.
        Lavede så kransekage, hvor jeg kun brugte malet mandler, sukrin og æggehvide og der blev marcipanen rigtig god. Måske det sukrin melis og mig der bare ikke virker sammen ☺️

        Godt nytår 🎉

        Svar
  18. Sidsel skriver

    8. december 2015 kl. 07:18

    Har du en opskrift på kransekage ? 🎉🎉

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      9. december 2015 kl. 07:54

      Nej det har jeg faktisk aldrig lavet, men mit gæt er at denne marcipan snildt vil kunne bruges 🙂

      Svar
      • Dorte skriver

        12. december 2015 kl. 16:59

        Jeg har lige lavet kransekagestykker, det kan man sagtens. De skal bare bages på 225 grader i 8-9 minutter.

        Svar
        • Sidsel skriver

          12. december 2015 kl. 17:55

          Ajjj fantastisk, TAK Dorte 🙏🏼
          Puttede du noget i marcipanen, eller var den “bare” rå ?

          Svar
  19. Charlotte skriver

    11. december 2014 kl. 09:41

    Hej Jane.
    Jeg har lige et spørgsmål ang fristende lækkerier. Jeg skal holde fødselsdags og julehygge den 21 dec. og da jeg vil lave så meget som muligt klar i dag pga juletravlhed på jobbet er jeg kommet i tvivl om jeg kan fryse kernesund nutella og havregrynskugler og den slags. Det er den letteste måde at gemme lækkerier væk for mine ekstremt chokolade hungrende teenagere for i køleskabet vil de ikke holde to dage om jeg så tap’er dåser og krukker til…Smil. Dejlig dag til dig.

    Svar
    • Jane skriver

      11. december 2014 kl. 09:50

      Jeg tror ikke det går med nutellaen, men de andre ting kan godt fryses, vil jeg sige 🙂

      Svar
  20. Sara skriver

    9. december 2014 kl. 20:33

    hej Jane.

    ved du ca hvad holdbarheden på den blandede marcipan er?

    Svar
  21. Helle T skriver

    8. december 2014 kl. 10:07

    Hej. Er mandelessens det samme som mandelaroma?

    Svar
  22. Maria Hilstrøm Andersen skriver

    7. december 2014 kl. 19:39

    Jeg bliver NØD til at prøve denne her, sammen med nougat’en! SÅ har bestilt hasselnuss muss hjem (Synes det lyder for skægt på tysk :)) Så kan det være at sukkerjunkien her kan klare sig igennem jul på fyn uden at falde for meget i slik skålen !

    Svar
  23. Helle skriver

    5. december 2014 kl. 20:11

    Jeg har lige lavet opskriften. Det var det HELT vildt så godt det smager! Det er jo næsten umuligt at smage, at der ikke er sukker i?!

    Jeg er målløs. Jeg er da helt færdig med købt marcipan (som jo består af en tredjedel sukker)

    Svar
  24. Louise skriver

    5. december 2014 kl. 12:51

    hej Jane. Jeg tænkte på, skal man bruge sukrinMELIS eller er det fint med sukrinsukker, da det er det, jeg har en hel pose af herhjemme? 🙂
    Vh Louise

    Svar
    • Jane skriver

      5. december 2014 kl. 13:34

      Jeg bruger melis fordi det ikke knaser. Du kan evt knuse alm sukrin i en kaffemølle…

      Svar
      • Lea skriver

        25. december 2016 kl. 14:38

        Man kan koge sukrin op med vand så det ikke knaser.. 😊 vh. Lea

        Svar
  25. Dorthe særkjær skriver

    22. november 2014 kl. 16:31

    Kan man fryse den hjemmelavede marcipan ned. Og hvis hvor længe mon den kan holde sig i fryseren?

    Svar
  26. Margit skriver

    17. oktober 2014 kl. 00:11

    Kan man bruge købe-mandelmel???

    Venlig hilsen

    Margit

    Svar
    • Jane skriver

      17. oktober 2014 kl. 07:40

      Ja, men det skal være denne slags (eller tilsvarende): Mandelmel – det må ikke være den fiberholdige fra Funktionel Mad.

      Svar
  27. Line skriver

    2. marts 2014 kl. 16:05

    Hej Jane.

    Kender du et sted, hvor man kan købe (HELT) ren mandelessens?

    Svar
    • Jane skriver

      2. marts 2014 kl. 16:15

      Det tror jeg ikke findes. Gør det? Jeg er aldrig stødt på det..

      Svar
  28. Karina Helbo skriver

    17. januar 2014 kl. 22:02

    Hej Jane – eller en der kender svaret 🙂
    Kan man bruge købt mandelmel – i stedet for selv at male mandlerne?
    Jeg glæder mig til svaret – og til at prøve opskriften. Det lyder VILDT lækkert 🙂

    Svar
  29. Mia skriver

    28. november 2013 kl. 16:04

    Hold nu op det smager godt!! Lavet det med mandler med skral, og det smager himmelsk. Hvis man ikke har lavet det før, så skynd jer at komme igang.

    Svar
    • Sidsel skriver

      17. december 2015 kl. 23:06

      Ristede du mandlerne i ovnen inden ?

      Svar
  30. Bente skriver

    19. november 2013 kl. 22:08

    En hurtig “jeg må bare have noget guf” er din marcipan, hvor æggehviden erstattes af en lille slat Baileys – samler også de hakkede mandler rigtig fint (- og det smager også fint med usmuttede mandler !)

    Svar
  31. Pernille Bjerring skriver

    13. november 2013 kl. 10:43

    Kan man bruge anden sødning end agavesirup – jeg er altså ikke helt sikker på det der agavesirup…F.eks. ahornsirup?

    Svar
    • Jane skriver

      13. november 2013 kl. 11:21

      Jeg bruger heller ikke agavesirup længere. Se denne opskrift i stedet: https://www.madbanditten.dk/2012/12/03/hjemmelavet-marcipan-med-orangechokolade-og-hindbaer/

      Svar
  32. Kristina Holst Henriksen skriver

    13. oktober 2013 kl. 22:55

    Hej Jane
    Den her marcipan er temmelig meget bedre end den jeg, førhen, gik og købte i dyre domme. Et hit hos mig og mine 🙂 Jeg har i dag brugt den til at “overtrække” nogle træstammer….ikke værst. Alt sammen lchf, men i den søde ende. Det sker ikke tit, men det skal til en gang i mellem. I øvrigt lavede jeg træstammerne ud fra en blanding af din opskrift på romkugler og min gamle, nu i lchf format, opskrift på romkugler. Ganske godt resultat 🙂
    Kristina

    Svar
    • Jane skriver

      14. oktober 2013 kl. 11:19

      Træstammer? Orv hvor syndigt! Det må jeg klart prøve!!

      Svar
  33. Zaynab skriver

    12. oktober 2013 kl. 14:18

    Kan man bruge ahornsirup istedet for agave? 😉

    Svar
  34. Randi skriver

    21. august 2013 kl. 13:20

    jeg lavede denne marcipan da datteren kikkede forbi hun sagde dog at hun så bestemt ikke kunne lide marcipan men så smagte hun den og ja så var hun helt vild valgt dog at lave kransekage af den da datteren sagde at det spiste hun ikke hun spise dog 2 store stykker kransekage af denne marcipan

    Svar
  35. Rolf skriver

    25. juli 2013 kl. 12:14

    hej
    ADVARSEL – vil blot lige kommentere at man som diabetiker UNDER INGEN OMSTÆNDIGHEDER MÅ BRUGE agavesirup

    Svar
  36. Naja skriver

    16. juni 2013 kl. 19:34

    Halløj Jane :o)
    Kan man udelade mandelessens?…. :o)

    Svar
    • Jane skriver

      16. juni 2013 kl. 19:45

      Ja helt sikkert! Jeg putter det kun i for mere “ægte” marcipansmag (ironisk, ikke?)

      Jeg slettede din anden kommentar. Begge var gået igennem 🙂

      Svar
  37. Lisbeth skriver

    14. december 2012 kl. 16:10

    Det smager da herre godt.. Har netop lige lavet en portion 😉 Må hellere få lavet nougat nu jeg er så godt igang hehe

    Svar
    • Jane skriver

      14. december 2012 kl. 16:39

      Ja, det smager topnice 😉 Og nougaten, jeg siger dig, den er farlig… :-/

      Svar
  38. Betina skriver

    3. december 2012 kl. 19:58

    Okay, så tror jeg at jeg tørre dem 🙂

    Svar
  39. Betina Truelsen skriver

    2. december 2012 kl. 19:46

    Tak for en super god og spændende blog. Hvis man ikke lader mandlerne trække så længe, skal de så også tørres i ovnen ?

    Jeg pleje at overhælde dem med kogende vand og så lige lade dem stå et lille minut eller 2, så er de lige klar til at smutte. Men tænker så at de ikke behøver at tørre i ovnen, eller skal de alligevel ind, bare i kortere tid ??

    Svar
    • Jane skriver

      2. december 2012 kl. 20:34

      Jeg tror, de skal tørre, hvis de har været våde. Jeg synes ikke at mandlerne kan blive malet til fint mel, hvis de er våde, men det er måske bare mig… :-/

      Svar
  40. Mathilde skriver

    21. november 2012 kl. 20:40

    Hej! Tusind tak for en dejlig opskrift( og side), har prøvet den for første gang idag og uhhhmmm! Herhjemme skal der ihvertfald ikke købes marcipan længere når man selv kan lave det- og spise det med god samvittighed 😀

    Svar
    • Jane skriver

      22. november 2012 kl. 06:52

      Hvor dejligt at høre, tak Mathilde! 🙂

      Svar
  41. monika skriver

    14. oktober 2012 kl. 21:02

    Hej, er netop gået igang med nul korn nul sukker livsstil. Jeg har “vundet” et 8 mdrs forløb med en træner/kostvejleder, og jeg er SÅ glad for at have fundet din side, jeg har aldrig haft det bedre end nu, (den sidste uge), men må også indrømme at inspirationen hurtigt mangler når en hel familie skal tilgodeses. Nå, men mit spørgsmål var egentlig, Agavesirup? hvor finder man det henad?

    Svar
    • Jane skriver

      15. oktober 2012 kl. 07:36

      Tillykke med det! Det er da ikke det værste, man kan vinde 😉

      Agavesirup kan du købe i de fleste store supermarkeder eller i helsekosten. Efter min mening bør det kun bruges i små mængder. https://www.madbanditten.dk/2012/08/26/hvad-er-problemet-med-agavesirup/

      Kh. Jane

      Svar
  42. malene w skriver

    9. juli 2012 kl. 15:39

    Hej. Fin opskrift. Vil lige høre når der nu er æggehvide i hvor længe er holdbarheden så, jeg antager at den skal opbevares i køleskab. Men hvis den nu laves om til kontakt og evt. Overtrækkes med chokolade plejer jeg at opbevares det på dåse i et skab. Mvh.

    Svar
    • Jane skriver

      9. juli 2012 kl. 16:52

      Holdbarheden tør jeg ikke sige, men æggehvider har vel generelt pæn lang holdbarhed. Hjemme hos os holder godter ikke særligt længe 😉 Jeg vil dog mene, de skal opbevares på køl, når der er æggehvider i.

      Svar
  43. Bente skriver

    22. december 2011 kl. 23:02

    Hvis du skal smutte mandler,er det bare og koke opp vann,ha mandlene i,og vente på at de begynner og flyte opp til vannoverflaten.Når de har kokt et par min.slår du bare kaldt vann i,så du kan ha hendene i.Deretter er det bare og smutte,da slipper mandlene og ligge så lenge i vann.Dette lærte jeg da jeg gikk på husmorskoli i Bagsværd.

    Svar
    • Jane skriver

      23. december 2011 kl. 08:06

      Sikke et godt tip. Tak Bente!

      Svar
  44. frk. sveske skriver

    21. december 2011 kl. 09:03

    UHM… Jeg elsker marcipan, men det bliver nok ikke lige i år, jeg når projektet. Jeg er nok også lidt skepsis mht. at bruge minihakkeren til mandelmelet… min bliver ret hurtig varm, synes jeg. Hvor mange watt har din?
    Opskriften ryger helt sikkert på min ‘to try’-liste.
    – frk. sveske

    Svar
  45. Jane skriver

    21. december 2011 kl. 08:50

    He he, jeg er faktisk ikke den store marcipanfan. Well, indtil det bliver blandet med nougat og chokolade, så går jeg all in… 😉

    Svar
  46. Newyorkerbyheart skriver

    20. december 2011 kl. 22:02

    Århhhh *savle* *savle* jeg ELSKER marcipan, som i virkelig elsker. Jeg skal virkelig tage mig selv i nakken og ikke sætte alt for meget til livs her i julemåneden. Næste år, vil jeg prøve at lave det selv 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

    Svar

Trackbacks

  1. Sunde påskeæg med marcipan og chokolade | LifeByNan siger:
    5. marts 2016 kl. 15:21

    […] Opskriftsinspiration // Madbanditten […]

    Svar
  2. l c h f┃jordbærkage cupcakes┃ – agtigtagtigt siger:
    7. april 2014 kl. 11:02

    […] lavede jeg ud fra Madbandittens opskrift. Jeg undlader bare at smutte mandlerne, men blender dem med skal og det hele. Jeg synes det er […]

    Svar
  3. 5 x LCHF julekonfekt med hjemmelavet marcipan.. :) | Low Carb Livsstil siger:
    22. december 2013 kl. 16:55

    […] tog udgangspunkt i Janes marcipan opskrift, men sjussede mig frem undervejs, og prøvede mig frem med flere forskellige […]

    Svar
  4. Sukkerfri marcipankonfekt - Fru Kofoeds Køkken siger:
    7. december 2013 kl. 16:37

    […] sukkerfri marcipan, og denne gang er det faktisk lykkedes nogenlunde fint. Ikke mindst takket være Madbandittens tip om at komme en æggehvide i marcipanmassen – det hjælper virkelig til at give den rigtige […]

    Svar
  5. Romkugler af den helt uforglemmelige slags – LCHF | krissekrasse siger:
    13. oktober 2013 kl. 22:27

    […] en portion marcipan som den her, og rul den ud mellem to lag bagepapir. Den er ikke helt så smidig som almindelig marcipan, men […]

    Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler