Hjemmelavet marcipan på den sunde måde

Hjemmelavet marcipan… uuuhmmm…. Denne opskrift er en af dem, jeg synes smager bedre end originalen og jeg laver den hvert år. Faktisk er det svært for mig at spise ‘almindelig’ marcipan. Det er jo sindssygt sødt. Lige så det hviner i tænderne.

Hjemmelavet marcipan – bedre end originalen!

Og hjemmelavet marcipan skal der til, når vi skal lave hjemmelavede julegodter!

Godterne er lavet af hjemmelavet marcipan uden tilsat sukker, som ligner marcipan, smager som marcipan og opfører sig som marcipan. Lyder det for godt til at være sandt? Det er det ikke. Se selv. Det ligner den ægte vare, ikke?

Og så skal der selvfølgelig også laves nougat og hjemmelavet pistaciemasse, hvis jeg virkelig lægger mig i selen (se længere nede).

Se også: Madbandittens Juleopskrifter (e-bog)

Hjemmelavet marcipan og pistaciemasse

Udskriv Pin
20 portioner
|
1 t

Ingredienser

Hjemmelavet marcipan

Pistaciemasse

 • 100 g usaltede pistacienødder (gem en smule til pynt)
 • 1 spsk Sukrinmelis (reklamelink)
 • 100 g hjemmelavet marcipan (se ovenfor)
 • spsk æggehvide

Sådan gør du

Hjemmelavet marcipan

 • Hvis du bruger smuttede mandler, starter du med at male dem til fint mel i din foodprocessor. Ellers hælder du bare mandelmelet op i en skål.
 • Bland mandelmel med resten af ingredienserne og saml dejen til en kugle med hænderne. Lad dejen hvile en times tid i køleskab.
 • Tril den til kugler eller læg den sammen med hjemmelavet nougat og overtræk  med chokolade.

Pistaciemasse

 • Mal pistacienødderne til fin mel i foodprocessoren med Sukrinmelis og bland den med marcipanmassen og æggehviden, til du har en lille grøn klump. Den kan også med fordel hvile lidt inden brug.
Hjemmelavet marcipan sukkerfri opskrift
Hjemmelavet marcipan - Sunde LCHF- julegodter uden sukker - Madbanditten.dk

Glimrende marcipan!

Min version er ikke specielt sød, men det synes jeg heller ikke, den behøver, når den enten skal overtrækkes med chokolade eller blandes med den lækre, hjemmelavede nougat. Vil du gerne have en sødere version ,skruer du bare op for sødningen.

Skal du lave flere julegodter, kan du også nappe opskriften på pistaciemassen lige her:

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

89 kommentarer til “Hjemmelavet marcipan på den sunde måde”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Lige lavet en portion marcipan som ikke er helt så god som håbet. Måske det er fordi jeg ikke malede mandler selv men brugte mandelmel? Er det nødvendigt at smutte mandlerne først udover for farvens skyld? Kan der er evt bruges Sukrin sirup Gold i stedet?

  Svar
  • Nej, det bliver klart bedst med færdigkøbt mandelmel, synes jeg. Og der er de jo smuttede.

   Du kan sagtens bruge sukrinsirup. Det farver sikkert lidt men det kan man måske godt leve med. Jeg brugte tidligere den hvide fibersirup men den er desværre udgået.

   Svar
 2. Hej Jane. Tusind tak for alle dine skønne opskrifter. Jeg har også lavet marcipan, men jeg kogte noget sukrin gold og kokossukker ind og tilsatte det mandelmelet, så jeg undgik den kolde smag af sukrin. Rigtig god jul! Vh Lone

  Svar
  • Hej Pia

   Jeg kopierer lige mit svar til fra forleden. Tænker du ikke har set det☺️:

   Nej desværre. Hvad er det ydre lag egentlig lavet af? For det er lidt sprødt, ikke? Marcipanfyldet i midten kan vi jo fint lave og chokoladeovertræk også – men der mangler noget sprødt i overtrækket så? Og det tænker jeg desværre kommer fra sukker…

   (du skrev her: https://www.madbanditten.dk/lchf-juleopskrifter/)

   Svar
 3. Hej Jane,
  Jeg har forsøgt mig med marcipanen- jeg har ikke kunnet finde mandelessens nogen steder- men kun “mandelaroma”- ved du om det er det samme? Jeg synes ikke det rigtigt gav “marcipan-smag” til min mandelmasse….

  Svar
  • Muggen? Jeg troede mandelmelet kunne holde sig forevigt nærmest.

   Jeg plejer at sige at holdbarheden følger holdbarheden på de æggehvider, man har brugt i marcipanen. Jeg har ikke tidligere tænkt mandelmelet ind i det, må jeg indrømme.

   Og det kan også fryses. Jeg har frosset de færdige konfektstykker et år, hvor jeg havde lavet alt, alt for meget. Og det klarede de helt fint også.

   Svar
  • Hej Linda
   Hvis du bare lige scroller en anelse ned, kan du se dit tidligere spørgsmål og mit svar til dig. Og det gælder altså stadig at du skal skrive til support, hvis vi skal hjælpe dig. Brug denne adresse: support@madbanditten.dk

   Svar
 4. Hej Jane
  Jeg købte den der juleopskriftsmappe i sidste uge, den er bare ikke kommet på min mail endnu.

  Kan du se om det er fordi betalingen måske er gået tabt? eller andet.
  Glæder mig til at modtage den.
  DBH. Linda Brandt

  Svar
 5. Hej Jane

  I år vil jeg prøve denne her. Men jeg kan ikke tåle de falske sukkertyper, jeg får simpelthen inflammation i kroppen og derefter gigtudbrud.
  Er der en anden måde at gøre der på?
  Giver det overhovedet mening uden?

  Tak igen for din hjælp og vejledning, der fuldstændigt har ændrer mit liv :-) ingen gigtudbrud på keto :-)
  Mette

  Svar
  • Kan du tåle en lillesmule almindeligt sukker? Jeg tænker i så fald flormelis.
   Den samlede mængde kulhydrat derfra vil jo stadig blive lille, da du jo ikke spiser hele portionen. Og jeg tror altså den bliver bedst af bare lige en lille mængde tilsat sødme.

   Ellers skal du måske have fat i et produkt som yaconsirup, hvis det stadig findes. Naturligt men stadig med lavt kulhydrat/lav blodsukkerpåvirkning.

   Det er mine bedste bud!

   Og fedt at det har gjort en forskel for dig med Keto! Så dejligt for dig??

   Svar
 6. Hej
  Jeg skal igang med din hjemmelavede marcipan. Kan jeg udskifte Sukrinmelis med Sukringold?
  Tusind tak for en skøn blog der gør det simpelt og nemt at leve keto :-)

  Svar
  • Mjaah smagsmæssigt tror jeg såmænd godt men det farver jo lidt og det knaser også lidt. Derfor synes jeg SukrinMelis er mere velegnet.

   Svar