Hjemmelavet marcipan på den sunde måde

Hjemmelavet marcipan… uuuhmmm…. Denne opskrift er en af dem, jeg synes smager bedre end originalen og jeg laver den hvert år. Faktisk er det svært for mig at spise ‘almindelig’ marcipan. Det er jo sindssygt sødt. Lige så det hviner i tænderne.

Hjemmelavet marcipan – bedre end originalen!

Og hjemmelavet marcipan skal der til, når vi skal lave hjemmelavede julegodter!

Godterne er lavet af hjemmelavet marcipan uden tilsat sukker, som ligner marcipan, smager som marcipan og opfører sig som marcipan. Lyder det for godt til at være sandt? Det er det ikke. Se selv. Det ligner den ægte vare, ikke?

Og så skal der selvfølgelig også laves nougat og hjemmelavet pistaciemasse, hvis jeg virkelig lægger mig i selen (se længere nede).

Se også: Madbandittens Juleopskrifter (e-bog)

Hjemmelavet marcipan og pistaciemasse

Udskriv Pin
|

Ingredienser

HJEMMELAVET MARCIPAN

PISTACIEMASSE

 • 100 g usaltede pistacienødder (gem en smule til pynt)
 • 1 spsk Sukrinmelis (reklamelink)
 • 100 g hjemmelavet marcipan (se ovenfor)
 • spsk æggehvide

Sådan gør du

HJEMMELAVET MARCIPAN

 • Hvis du bruger smuttede mandler, starter du med at male dem til fint mel i din foodprocessor. Ellers hælder du bare mandelmelet op i en skål.
 • Bland mandelmel med resten af ingredienserne og saml dejen til en kugle med hænderne. Lad dejen hvile en times tid i køleskab.
 • Tril den til kugler eller læg den sammen med hjemmelavet nougat og overtræk  med chokolade.

PISTACIEMASSE

 • Mal pistacienødderne til fin mel i foodprocessoren med Sukrinmelis og bland den med marcipanmassen og æggehviden, til du har en lille grøn klump. Den kan også med fordel hvile lidt inden brug.

Hjemmelavet marcipan sukkerfri opskrift Hjemmelavet marcipan - Sunde LCHF- julegodter uden sukker - Madbanditten.dk

Glimrende marcipan!

Min version er ikke specielt sød, men det synes jeg heller ikke, den behøver, når den enten skal overtrækkes med chokolade eller blandes med den lækre, hjemmelavede nougat. Vil du gerne have en sødere version ,skruer du bare op for sødningen.

Skal du lave flere julegodter, kan du også nappe opskriften på pistaciemassen lige her:

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

87 kommentarer til “Hjemmelavet marcipan på den sunde måde”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane. Tusind tak for alle dine skønne opskrifter. Jeg har også lavet marcipan, men jeg kogte noget sukrin gold og kokossukker ind og tilsatte det mandelmelet, så jeg undgik den kolde smag af sukrin. Rigtig god jul! Vh Lone

  Svar
  • Hej Pia

   Jeg kopierer lige mit svar til fra forleden. Tænker du ikke har set det☺️:

   Nej desværre. Hvad er det ydre lag egentlig lavet af? For det er lidt sprødt, ikke? Marcipanfyldet i midten kan vi jo fint lave og chokoladeovertræk også – men der mangler noget sprødt i overtrækket så? Og det tænker jeg desværre kommer fra sukker…

   (du skrev her: https://www.madbanditten.dk/lchf-juleopskrifter/)

   Svar
 2. Hej Jane,
  Jeg har forsøgt mig med marcipanen- jeg har ikke kunnet finde mandelessens nogen steder- men kun “mandelaroma”- ved du om det er det samme? Jeg synes ikke det rigtigt gav “marcipan-smag” til min mandelmasse….

  Svar
  • Muggen? Jeg troede mandelmelet kunne holde sig forevigt nærmest.

   Jeg plejer at sige at holdbarheden følger holdbarheden på de æggehvider, man har brugt i marcipanen. Jeg har ikke tidligere tænkt mandelmelet ind i det, må jeg indrømme.

   Og det kan også fryses. Jeg har frosset de færdige konfektstykker et år, hvor jeg havde lavet alt, alt for meget. Og det klarede de helt fint også.

   Svar
  • Hej Linda
   Hvis du bare lige scroller en anelse ned, kan du se dit tidligere spørgsmål og mit svar til dig. Og det gælder altså stadig at du skal skrive til support, hvis vi skal hjælpe dig. Brug denne adresse: [email protected]

   Svar
 3. Hej Jane
  Jeg købte den der juleopskriftsmappe i sidste uge, den er bare ikke kommet på min mail endnu.

  Kan du se om det er fordi betalingen måske er gået tabt? eller andet.
  Glæder mig til at modtage den.
  DBH. Linda Brandt

  Svar
 4. Hej Jane

  I år vil jeg prøve denne her. Men jeg kan ikke tåle de falske sukkertyper, jeg får simpelthen inflammation i kroppen og derefter gigtudbrud.
  Er der en anden måde at gøre der på?
  Giver det overhovedet mening uden?

  Tak igen for din hjælp og vejledning, der fuldstændigt har ændrer mit liv :-) ingen gigtudbrud på keto :-)
  Mette

  Svar
  • Kan du tåle en lillesmule almindeligt sukker? Jeg tænker i så fald flormelis.
   Den samlede mængde kulhydrat derfra vil jo stadig blive lille, da du jo ikke spiser hele portionen. Og jeg tror altså den bliver bedst af bare lige en lille mængde tilsat sødme.

   Ellers skal du måske have fat i et produkt som yaconsirup, hvis det stadig findes. Naturligt men stadig med lavt kulhydrat/lav blodsukkerpåvirkning.

   Det er mine bedste bud!

   Og fedt at det har gjort en forskel for dig med Keto! Så dejligt for dig??

   Svar
 5. Hej
  Jeg skal igang med din hjemmelavede marcipan. Kan jeg udskifte Sukrinmelis med Sukringold?
  Tusind tak for en skøn blog der gør det simpelt og nemt at leve keto :-)

  Svar
  • Mjaah smagsmæssigt tror jeg såmænd godt men det farver jo lidt og det knaser også lidt. Derfor synes jeg SukrinMelis er mere velegnet.

   Svar
 6. Vanvittigt lækker marcipan! Jeg eeeeelsker marcipan, og denne er den bedste!

  For at gå til yderligheder prøvede jeg for sjov også at lave en variant af 200 gr hasselnødder og 100 gr kokosmel, som jeg kværnede til mel i foodfætteren. Sukrinmelis og lidt revet appelsinskal i, og så samlede jeg den med en sjat cognac (i stedet for æggehvide).
  Rullede den færdige masse ind i film, og efter et par dage i køleskabet smager den ikke længere så sprittet, men bare forfærdelig farligt! En tyk skive af dette (eller af din originiale marcipan) på et stykke 85% chokolade, og så er der ingen vej tilbage!
  Jeg advarer bare!

  Jeg kan ikke mærke særlig forskel i konsistensen på den med æggehvide og den med cognac, men tænker at holdbarheden nok er lidt længere, hvis der ikke er æg i…. men det bliver stensikkert ikke relevant at tænke specielt meget i de baner, hvis jeg kender mig selv ret.

  Svar
  • Ej så spændende en variant! Det var slet ikke faldet mig ind at lege med den klassiske opskrift. Det tror jeg, jeg skal lidt i år :)

   Svar
 7. Hej og glædelig jul. Prøvede at lave marcipanen i går, men den smulrer og hænger ikke ordentligt sammen. Da jeg overtrak små kugler med chokolade gik de let i stykker. Måske er mandlerne ikke tørret nok? Har du selv prøvet det?

  Svar
  • Nej ikke rigtigt. Altså den smuldrer jo mere end almindelig marcipan, som jo er fedtet pga. alt sukkeret men min hænger fint nok sammen til både at trille og blive overtrukket.

   Et par tanker:
   – tilsæt mere æggehvide, hvis den smuldrer
   – lad marcipanen køle af i køleskab inden trilleri
   – varm den godt i hænderne inden du triller
   – lad kuglerne blive fastere i køleskab inden du dypper dem i chokolade
   – brug for alt i verden ikke fedtreduceret mandelmel
   – brug almindeligt købemandelmel i stedet for at lave mandelmel selv, hvis din blender ikke maler mandlerne fint nok

   Mere kan jeg ikke komme på :)

   Svar
 8. Har lige lavet din marcipan. Jer er på julemesse på
  Gavnø slot, og der byttede jeg 4 små nisser
  for 500 gr Valenciamandler. Marcipanmandlen over alle. Smuttede dem. Lod dem tørre på køkkenbordet, og malede dem i en minihakker. Ca 150 gr mandler. Mandelsmuldret blev rigtigt fint. Tilsatte et bærger æggehvide.4 tsk sukrin melis. Resultater er langt bedre end onkel Antons.Tak for tippet??

  PS. Jeg tilsatte ingen mandelessens, det er ikke nødvendigt, hvis mandlerne er iorden?

  Svar
  • Hold nu fast, hvor et lækkert tip! Jeg er jo næsten julefjendsk af natur, men nu er det lige før jeg glæder mig til december :)

   Svar
 9. Nu bliver jeg nødt til at sige det!
  Du er simpelthen min LCHF Gud ????
  Jeg er blevet så inspireret og motiveret af dine opskrifter. 1000 tak for en fantastisk side, som holder mit mod helt i top ?

  Svar
 10. Øv øv min marcipan er slet ikke blevet god, sidste år var den ????
  Den er tør og samtidig er det som om den “sveder”, mine hænder er våde efter og have æltet den, og den smuldre.

  Hvad har jeg min gjort forkert ?

  Svar
   • Nej, lavede den af malet mandler, dog med skal, men det burde jo ikke gøre det.
    Lavede så kransekage, hvor jeg kun brugte malet mandler, sukrin og æggehvide og der blev marcipanen rigtig god. Måske det sukrin melis og mig der bare ikke virker sammen ☺️

    Godt nytår ?

    Svar
 11. Hej Jane.
  Jeg har lige et spørgsmål ang fristende lækkerier. Jeg skal holde fødselsdags og julehygge den 21 dec. og da jeg vil lave så meget som muligt klar i dag pga juletravlhed på jobbet er jeg kommet i tvivl om jeg kan fryse kernesund nutella og havregrynskugler og den slags. Det er den letteste måde at gemme lækkerier væk for mine ekstremt chokolade hungrende teenagere for i køleskabet vil de ikke holde to dage om jeg så tap’er dåser og krukker til…Smil. Dejlig dag til dig.

  Svar
 12. Jeg bliver NØD til at prøve denne her, sammen med nougat’en! SÅ har bestilt hasselnuss muss hjem (Synes det lyder for skægt på tysk :)) Så kan det være at sukkerjunkien her kan klare sig igennem jul på fyn uden at falde for meget i slik skålen !

  Svar
 13. Jeg har lige lavet opskriften. Det var det HELT vildt så godt det smager! Det er jo næsten umuligt at smage, at der ikke er sukker i?!

  Jeg er målløs. Jeg er da helt færdig med købt marcipan (som jo består af en tredjedel sukker)

  Svar
 14. hej Jane. Jeg tænkte på, skal man bruge sukrinMELIS eller er det fint med sukrinsukker, da det er det, jeg har en hel pose af herhjemme? :)
  Vh Louise

  Svar
 15. Hej Jane – eller en der kender svaret :-)
  Kan man bruge købt mandelmel – i stedet for selv at male mandlerne?
  Jeg glæder mig til svaret – og til at prøve opskriften. Det lyder VILDT lækkert :-)

  Svar
 16. Hold nu op det smager godt!! Lavet det med mandler med skral, og det smager himmelsk. Hvis man ikke har lavet det før, så skynd jer at komme igang.

  Svar
 17. En hurtig “jeg må bare have noget guf” er din marcipan, hvor æggehviden erstattes af en lille slat Baileys – samler også de hakkede mandler rigtig fint (- og det smager også fint med usmuttede mandler !)

  Svar
 18. Kan man bruge anden sødning end agavesirup – jeg er altså ikke helt sikker på det der agavesirup…F.eks. ahornsirup?

  Svar
 19. Hej Jane
  Den her marcipan er temmelig meget bedre end den jeg, førhen, gik og købte i dyre domme. Et hit hos mig og mine :-) Jeg har i dag brugt den til at “overtrække” nogle træstammer….ikke værst. Alt sammen lchf, men i den søde ende. Det sker ikke tit, men det skal til en gang i mellem. I øvrigt lavede jeg træstammerne ud fra en blanding af din opskrift på romkugler og min gamle, nu i lchf format, opskrift på romkugler. Ganske godt resultat :-)
  Kristina

  Svar
 20. jeg lavede denne marcipan da datteren kikkede forbi hun sagde dog at hun så bestemt ikke kunne lide marcipan men så smagte hun den og ja så var hun helt vild valgt dog at lave kransekage af den da datteren sagde at det spiste hun ikke hun spise dog 2 store stykker kransekage af denne marcipan

  Svar
 21. hej
  ADVARSEL – vil blot lige kommentere at man som diabetiker UNDER INGEN OMSTÆNDIGHEDER MÅ BRUGE agavesirup

  Svar
  • Ja helt sikkert! Jeg putter det kun i for mere “ægte” marcipansmag (ironisk, ikke?)

   Jeg slettede din anden kommentar. Begge var gået igennem :-)

   Svar
 22. Tak for en super god og spændende blog. Hvis man ikke lader mandlerne trække så længe, skal de så også tørres i ovnen ?

  Jeg pleje at overhælde dem med kogende vand og så lige lade dem stå et lille minut eller 2, så er de lige klar til at smutte. Men tænker så at de ikke behøver at tørre i ovnen, eller skal de alligevel ind, bare i kortere tid ??

  Svar
  • Jeg tror, de skal tørre, hvis de har været våde. Jeg synes ikke at mandlerne kan blive malet til fint mel, hvis de er våde, men det er måske bare mig… :-/

   Svar
 23. Hej! Tusind tak for en dejlig opskrift( og side), har prøvet den for første gang idag og uhhhmmm! Herhjemme skal der ihvertfald ikke købes marcipan længere når man selv kan lave det- og spise det med god samvittighed :-D

  Svar
 24. Hej, er netop gået igang med nul korn nul sukker livsstil. Jeg har “vundet” et 8 mdrs forløb med en træner/kostvejleder, og jeg er SÅ glad for at have fundet din side, jeg har aldrig haft det bedre end nu, (den sidste uge), men må også indrømme at inspirationen hurtigt mangler når en hel familie skal tilgodeses. Nå, men mit spørgsmål var egentlig, Agavesirup? hvor finder man det henad?

  Svar
 25. Hej. Fin opskrift. Vil lige høre når der nu er æggehvide i hvor længe er holdbarheden så, jeg antager at den skal opbevares i køleskab. Men hvis den nu laves om til kontakt og evt. Overtrækkes med chokolade plejer jeg at opbevares det på dåse i et skab. Mvh.

  Svar
  • Holdbarheden tør jeg ikke sige, men æggehvider har vel generelt pæn lang holdbarhed. Hjemme hos os holder godter ikke særligt længe ;-) Jeg vil dog mene, de skal opbevares på køl, når der er æggehvider i.

   Svar
 26. Hvis du skal smutte mandler,er det bare og koke opp vann,ha mandlene i,og vente på at de begynner og flyte opp til vannoverflaten.Når de har kokt et par min.slår du bare kaldt vann i,så du kan ha hendene i.Deretter er det bare og smutte,da slipper mandlene og ligge så lenge i vann.Dette lærte jeg da jeg gikk på husmorskoli i Bagsværd.

  Svar
 27. UHM… Jeg elsker marcipan, men det bliver nok ikke lige i år, jeg når projektet. Jeg er nok også lidt skepsis mht. at bruge minihakkeren til mandelmelet… min bliver ret hurtig varm, synes jeg. Hvor mange watt har din?
  Opskriften ryger helt sikkert på min ‘to try’-liste.
  – frk. sveske

  Svar
 28. He he, jeg er faktisk ikke den store marcipanfan. Well, indtil det bliver blandet med nougat og chokolade, så går jeg all in… ;)

  Svar
 29. Århhhh *savle* *savle* jeg ELSKER marcipan, som i virkelig elsker. Jeg skal virkelig tage mig selv i nakken og ikke sætte alt for meget til livs her i julemåneden. Næste år, vil jeg prøve at lave det selv :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  Svar