Julegodter: Vaniljefudge

Okay, så kom der alligevel gang i julegodterierne herhjemme. Når jeg skal lave søde sager, som samtidig er lchf, kigger jeg altid over til fristendelavkarbo Cecilie, Norges dronning af godteri. Her fandt jeg også opskriften på de skønne vaniljefudge, som smager fantastisk. Og som er så rich i smag og konsistens, at man faktisk ikke kan hælde dem allesammen indenbords på engang. Og mådehold plejer ellers ikke ligefrem at være et fremtrædende karaktertræk her…

De, som fortsat lider af fedtforskrækkelse, må hellere kigge den anden vej.

Denne opskrift på vaniljefudge kan jo kombineres med alverdens ting: nødder, chokolade, lakridspulver, etc. Jeg har holdt den helt plain denne gang af hensyn til drengebarnet, som jo er lidt traditionelt anlagt.

Men så fik jeg da taget hul på julegodterne. Og der er blevet købt ind til de lækreste chokoladegodter, som jeg skal lave, når jeg får tid (og helst inden jeg udrydder chokoladen i jagten på en akut serotoninstigning!). Der skal vist intensiveres lidt på løbefronten, hvis det skal hænge sammen med bikiniform i februar… ;-)

vaniljefudge

Vaniljefudge

Udskriv Pin
20 stk
|
1 t

Ingredienser

Sådan gør du

 • Hæld alle ingredienserne i en gryde og lad småkoge i 30-40 min, imens du jævnligt rører.
 • Når massen er blevet lysebrun og den begynder at sætte sig lidt i kanten, er den færdig.
 • Hæld den i en form beklædt med folie og sæt den på køl eller frost.
 • Skær ud i mundrette bidder og server!

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

49 kommentarer til “Julegodter: Vaniljefudge”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane. Jeg har lige fundet din side. Jeg har proevet at finde en opskrift på bloed nougat for meget lang tid og vupti, i dag loekkedes det. Jeg er Dansk, men har boet i Canada siden 1974, så det goer mig lækkersulten for Danske godter og mad en gang imellem. Jeg er ellers blevet god til at immitere, men nougat kunne jeg ikke klare. Jeg er også en Keto pige og har været de sidste 3 år, så jeg blev så glad da jeg fandt dig. du vil se mig besoege din side tit. læder mig til at se hvad du kan hjælpe mig med. Mit bogstav Ø hvirker ikke , hahaha, jeg vill lige lave gåsetegn rundt om, oe, som jeg brugte i stedet, og så skrev den lige et stort, Ø, i stedet. ha, en god dag. Hilsen Jette

  Svar
 2. Havde sådan glædet mig til at smage disse. Fulgte opskriften til punkt og prikke, men så skillede den fuldstændig. Prøvede igen med en ny portion, lidt kortere tid og mindre varme, men det skiller. Den når ikke at sætte sig inden den skiller. Nu har jeg opgivet ?

  Svar
  • Åh hvor træls. Jeg ved ikke hvad jeg skal råde dig til. Som du kan se på billedet er mine ikke skilt. Men jeg har oplevet at de skiller også og det er jo så irriterende når man har ventet så tålmodigt så længe. Jeg tror, det er vilkårene når man er amatørkaramelmager.

   Svar
 3. Hej ☺️
  Jeg vil lave din nougat. Men kan ikke finde ud af om hasselnøddecreme og hasselnøddesmør er det samme ?

  Sidsel ?

  Svar
 4. Hej Jane,
  Tak for en god blog! Jeg nyder at læse med og lade mig inspirere. I karamel opskriften der, er mon muligt at bruge kokossukker istedet for sukrin? eller ville det mon være en dårlig ide?.
  KH
  Sophie

  Svar