Jordskokkesuppe med bacon og sej

Forleden lavede jeg jordskokkesuppe. Jeg elsker den nøddeagtige smag fra jordskokkerne og i en suppe tilsat fløde og hældt over med bacon, er jeg nærmest lykkelig.

Desværre er jordskokker en pine at skrælle, og jeg synes altså jordskokkesuppen bliver bedst, hvis de bliver skrællet i forhold til hvis de bare blev skrubbet rene. Men det er måske en smags sag.

I hvert fald må du ikke snyde dig selv for denne dejlige suppe.

Jeg lavede den sådan her.

Jordskokkesuppe med bacon og sej

Jordskokkesuppe med bacon og sej

Udskriv Pin
|

Ingredienser

 • 1 kilo jordskokker
 • 4 store kartofler (ikke LCHF men et kompromis i børnefamilien)
 • 1 porre
 • 2 dl fløde
 • 1 liter bouillon
 • Bacon i tern
 • Sejfilet tilberedt i ovn

Sådan gør du

 • Få din mand til at skrælle jordskokkerne (!!) eller gør det selv :-) Skræl også kartoflerne.
 • Skær kartofler og jordkokker i tern og porren i ringe. Sauter alle grøntsagerne i en stor gryde i en spsk kokosolie. Hæld bouillon og fløde over og lad småkoge, til kartoflerne og jordskokkerne er møre. Hæld vandet fra men gem det, og brug det til at blende hele balladen. Når du har den rene, cremede masse, hælder du den tilbage i gryden, eller i en ny, og giver den et opkog, hvorefter du smager den til med salt, peber og timian.
 • Hæld suppen over den ovnbagte sej og top med baconstykker. Herligt måltid!

Den eneste Low Carb/Keto-kogebog, du behøver!

Få fornyet inspiration og opskrifter til dit Low Carb/Keto-liv.

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Læs mere her: De bedste fra Madbanditten

32 kommentarer til “Jordskokkesuppe med bacon og sej”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jordskokker, rensede og skiveskåret!!, har jeg altså fundet på frost hos nemlig.com
  Har INGEN forbindelse eller økonomiske fordele af ovennævnte firma!!
  Suppen ser såååå lækker ud og står på komfuret og koger med blomkål i stedet for kartofler ? Glæder mig! ? Elsker nøddesmag en af jordskokker ??

  Svar
 2. Hej Jane.
  Tak for et godt foredrag her i Nykøbing.
  Når vi nu gerne vil have stuvet hvidkål, hvad foreslår du som alternativ til sovsen?

  Hilsen
  Anni H.M.

  Svar
 3. hej

  jeg har læst på nettet at jordskokker er ok på striks, da kulhydratet i jordskokker er inulin og ik optages, ved du om dette er korrekt

  mvh
  Tinna Bregendahl

  Svar
  • Det er rigtigt at jordskokker indeholder inulin. Hvor meget eller hvor lidt ved jeg ikke, men jeg spiser dem med fornøjelse for de smager jo så sygt godt!!

   Svar
 4. Hej Jane

  Jeg kan se du skriver at jordskokker kun hører hjemme i den liberale del af LCHF, hvilket giver super meget mening. Dog kan jeg se flere steder på nettet at kulhydraterne i jordskokker (inulin) ikke kan optages i kroppen og derfor bare ryger med ud igen. Er det noget du ved noget om og kan be- eller afkræfte? Det er en jungle at finde ud af hvad der er reelle kilder og hvad der bare er gætterier.

  Svar
 5. Hold nu op hvor er det en lækker suppe… Har lige lavet den her til aften :-) Vi brugte fintsnittet hvidkål i bunden af tallerkenen og så suppe og bacon ovenpå. MUMS siger jeg bare og hold da op hvor bliver man mæt

  Svar
 6. Tak.
  Nu har jeg prøvet en uge og kan godt li det. Det eneste jeg synes er svært er at undvære brød. Ikke rugbrød, men hvidt franskbrød. Jeg har i dag bagt Oopsie med havremel. de er gode.
  Men tilbage til jordskokkene, Er der mange kulhydrater i dem og hvad med gulerødder?

  Svar
 7. Tak for svaret Jane.

  Jeg er lige begyndt på lchf og er 76 år og har diabetes og får metformin.
  Jeg bruger rigtig mange kraftben til suppefond og er vild med jordskoksuppe. Jeg har selv jordskokker i haven og jeg laver det gerne uden kartofler, så laver jeg en suppevisk med porrer og bladselleri. Så jeg kan jo synde engang imellem, med jordskoksuppe jævnet med piskefløde og med bacon på

  Svar
 8. Jamen både jordskokker og kartofler er da noget der gror under jorden. Er det okay? og kan man bruge en fond kogt på kraftben?

  Svar
  • Det kommer an på hvor nøjeregnende man er med kulhydraterne. Kartofler er ikke LCHF og rodfrugter mest hvis man dyrker meget motion eller ikke går efter vægttab. Fond kogt på kraftben er en RIGTIG god idé! Gid flere gjorde sig i den slags!

   Svar
 9. Hej Jana,
  Har netop købt din bog og vi er i fuld gang med at prøve opskrifter (mums) – første ret var kylling vendt i flæskesvær som var kravet hjemmefra (læs 2 sønner) hvis jeg ville have dem med på “bogen”. Lavede rigeligt i håbet om, at der var lidt tilbage til madpakken – men ak nej – fadet var rippet.
  I aften skal vi prøven suppen – men jeg er lidt i tvivl
  om det nu er ok at bruge kartofler?

  Svar
   • Hej Jane,

    Håber du kan nå at svare i god tid inden min datters konfirmation på lørdag ?

    Jeg vil gerne lave en suppe til skrub-af-mad, og synes jordskoksuppen kunne være et godt valg.
    Her kommer mine spørgsmål:

    1. Har du en bedre ide til skrub-af-mad / suppe ?
    2. Hvad gør kartoflerne godt for i denne suppe ? Kan jeg ikke ligeså fint lave den på ren jordskok ?
    3. Kan suppen fryses ?
    4. Hvor meget skal jeg lave til 25 voksne og 25 børn (hvoraf nok kun de 15-20 spiser suppe). Jeg bager også brød til ?

    De bedtse hilsner
    Anne Lind

    Svar
    • Hej Anne
     Suppen her smager skønt men jeg tænker lidt, at den er for besværlig at lave til mange. Jordskokker er såååå besværlige at skrælle og suppen bliver finest og mest ensartet af at blive skrællet og ikke bare skrubbet. Kunne en blomkålssuppe måske gøre det i stedet? Denne med blomkål og hvidløg er lækker og nem: https://www.madbanditten.dk/2017/02/26/blomkaalssuppe/

     Svar
     • Hej igen ?

      Tusind tak for hurtigt svar.
      Du har ret – måske er det for besværligt at skrælle jordskokker …

      Ang. blomkålssuppen, så har jeg et par tillægsspørgsmål:

      1. Hvor hvidløgsagtig er smagen ? Og vil det evt. skræmme nogle gæster fra at spise den ?
      (Nok et ret mærkeligt spørgsmål … ??)

      2. Jeg har ca. 3,5-4 liter hjemmelavet kyllingesuppe i fryseren, og er igang med at koge suppe på kyllingesuppe og 3 liter vand. Hvor meget suppe skal jeg lave til ca. 40 personer ?

      Kh. Anne Lind

     • Hej igen

      Du er nødt til at lave en prøveportion og se, hvad du synes. Smag er så subjektivt.

      Jeg ved ikke hvor meget suppe, der skal bruges til 40 mennesker.

 10. Mums mums mums så er der lavet en super lækker jordskokkesuppe med bacon knas (drømmer mig til fisken :-) hold op, hvor er det godt, og så kan jeg sidde og blive rigtig lækkersulten af at kigge i min nyerhvervede bog LCHF by dig Jane, nam nam. Tak for skønne ideer til mad..

  Svar
 11. En lille heads-up så vover jeg mig ud i denne i aften, så tag lige telefonen af lydløs, jeg får måske brug for en hotline ;)

  Svar
 12. Fantastisk! Jeg var på Madklubben Tivoli den anden dag og fik en fantastisk jordskokkesuppe, så nu kan jeg også prøve at lave den selv :). Den er i hvert fald noteret i den lille bog, min kære søster gav i tidernes morgen :). Men kan du ikke lige uddybe hvad 1 l. bouillon præcis betyder, til de ikke så køkkenvante, der aldrig har brugt bouillon? ;)

  Svar
  • Selvfølgelig søster :-) 1 liter bouillon er 1 liter vand med bouillonterning eller bouillonpasta svarende til 1 liter. Det står på pakken, hvordan de passer i forhold. Jeg bruger sådan en økologisk en, som er fri for gluten og alverdens andet skrammel. Herbamare – dem med urtesaltet – laver en fin bouillon, hvis du alligevel skal ud og investere ;-)

   Svar
   • Hej Jane, ved ikke hvordan jeg kontakter dig på anden vis her på bloggen, så det bliver i denne gamle streng: har erhvervet mig din fine Madglad kogebog og skal lave retten jordskokkesuppe. Der skal bruges grøntsagsbouillon men umiddelbart kan jeg ikke finde en opskrift på en hjemmelavet en af slagsen – kun okse- og kyllingebouillon? Kan du hive en god opskrift ud af ærmet?
    Pft. Kristian

    Svar