Omelet under låg

Godmorgen lørdag. Pragtfulde lørdag morgen. I stilhed og med tid til at sidde længe over morgenmaden. Ugen har været temmelig hektisk. Vi kom trætte hjem fra Paris sidste søndag omkring midnat, og så startede arbejdslivet tidligt mandag morgen. Jeg har knoklet med at afslutte flere store projekter på arbejdet og har (forhåbentlig) sidste deadline på mandag. Så en hektisk uge, hvor jeg er stået tidligere og tidligere op og taget tidligere og tidligere på arbejde. Derfor er lørdag morgen velkommen, og jeg ville lave noget helt særligt og mere tidskrævende til morgenmad end mine normale lyn-scramblede æg.

I Umahros kogebog “Herrerevolution” havde jeg fundet en skøn opskrift på en omelet med dampede grøntsager tilberedt under låg, og den har jeg lavet her til morgen. Det kom der dette lækre måltid ud af.

Omelet under låg

Udskriv
2 personer
|
20 min

Ingredienser

 • 4 store æg
 • 2 spsk fedtstof (kokosolie eller smør)
 • 1 tsk karry
 • 1 tsk gurkemeje
 • 1 gul peber i ringe
 • 1 to mat i skiver
 • 1 lille håndfuld spinatblade
 • Bladene fra en træt basilikumsplante
 • Evt. et par dryp tabasco, så smagen kommer hen i nærheden af cowboyæg
 • salt, peber

Sådan gør du

 • Du skal bruge en pande, som du kan lægge låg på.
 • Pisk æggene sammen med krydderierne.
 • Lad fedtstoffet stege på panden ved høj varme og hæld æggeblandingen på, når det er smeltet.
 • Lad æggemassen stivne i bunden, og kun i bunden, den skal stadig være flydende på toppen.
 • Her lægger du dine grøntsager og lægger låget på og skruer langt ned. Så passer den sig selv i 10 minutters tid (Umahro mener, at man kan nå at gå i bad imens, men her er jeg ikke enig. Måske et godt eksempel på, at bogen er skrevet til mænd og ikke til kvinder ;-))
 • Server og spis. Vi lavede bacon til. Det er vel weekend! Fremragende morgenmad. I morgen vil jeg lave en osteversion, tror jeg

Det er da virkelig selvforkælelse fra morgenstunden!

Det smarte ved denne morgenmad er, at den kan bestå af alle de små rester grøntsager, du har i dit køleskab, og som du måske har svært ved at få brugt. Jeg brugte peberfrugt, spinat, tomat og basilikum, men det kunne også have været gulerod i tynde strimler, rødløg i ringe, etc. Kun fantasien – og indholdet i køleskabet – sætter

Server og spis. Vi lavede bacon til. Det er vel weekend! Fremragende morgenmad. I morgen vil jeg lave en osteversion, tror jeg!

I weekenden vil jeg desuden øve mig på at behandle mig selv lidt bedre end jeg har gjort på det sidste. Jeg vil spise bedre mad og færre tilfældige måltider. Jeg vil spise mindre sukker (hørt!) og få gang i motionen igen. Jeg vil finde ro til at slappe af og lytte til musik og meditere, og jeg vil tilbringe mindre tid ved computeren og mere tid ude i den virkelige verden. Desværre er jeg nødt til at tage på arbejde på søndag, men til gengæld kan jeg afspadsere en dag mellem jul og nytår, så det er vel egentligt ok.

God lørdag derude!

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

En kommentar til “Omelet under låg”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?