Weekend i Paris

Først en kort arbejdsdag og så direkte ud til lufthavnen med direction Charles de Gaulle. Aaah, mes chèrs amis, comme Paris me plaît! Bare det at kunne få lov at tale dette smukke sprog er jo en udsøgt fornøjelse. Jeg boede i Paris i to år, da jeg var ung, og jeg taler derfor flydende fransk. Har i øvrigt også en kandidatgrad i fransk, men nu er det jo næppe på KU, at man lærer at tale nogle sprog. Men begge dele er længe siden. Jeg boede i Paris fra 1997-1999, og lige når jeg ser det på skrift, tænker jeg, at det næppe kan være sandt. Så gammel er jeg simpelthen ikke, at det er 14 (!!) år siden, jeg pakkede en kuffert og forlod trygge Århus for at prøve lykken i Paris. Det er jo helt urealistisk. Men ikke desto mindre sandt. Det var en anden tid, og jeg levede dengang af en diæt bestående af alkohol blandet med frugtjuice. Når jeg altså ikke spiste på restaurant. Lave mad kunne jeg ikke. Men hvem gider også lave mad i Paris, hvor der er så mange fristelser? Not me! Da jeg to år senere flyttede til København for at læse på uni, kunne jeg ikke engang koge et æg. Og jeg satte engang ild til en gryde, som jeg prøvede at stege torskerogn i. To historier som min familie elsker at underholde med, imens de med stor fornøjelse spiser den mad, jeg har lavet i dag. Fra asken til ilden. Eller noget.

Så en hurtig smuttur til Paris med manden og uden ungerne. Vi har begge styrtende travlt på job og håber meget at kunne parkere tankerne i indre by og først vende tilbage til dem mandag morgen. Måske ikke helt realistisk, men Paris har nu en særlig evne til at få en til at glemme. Eneste plan for weekenden er, at vi skal på løbe-sightseeing søndag morgen i en mennesketom by (jo, selv Paris er faktisk relativt tom søndag morgen). Jeg har lavet en super løberute, som bringer os fra vores hotel ved den gamle opera ned til Louvre, igennem Tuileries, over Concordepladsen og opad Champs-Elysées. Til venstre mellem Grand Palais og Petit Palais, over Pont Alexandre III, forbi Invalidehospitalet og så løbe langs Seinen forbi Musée d’Orsay. Ud til Eiffeltårnet, videre over Trocadero og op til en af de store boulevarder, der fører hele vejen op til stjernepladsen med Triumfbuen. Løbe ned ad Champs-Elysées (just because), dreje af ved en af sidevejene, som kan bringe os ud til en af de store boulevarder, der kan føre os tilbage til Opera Garnier. I alt 10-11 km. Det bliver fantastisk! Well, forudsat at jeg ikke drikker for meget vin aftenen før, og hvor sandsynligt er det egentligt, at jeg ikke gør det? Måske bliver det derfor rædsomt. Men turen, den er planlagt med omhu og fejler i hvert fald ingenting. Tilbage venter så bare at se, om den bliver gennemført…

What else? Måske ikke mere for nu. Forhåbentligt kan jeg blogge et par korte live indlæg fra BlogPress.

À bientôt!

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

2 kommentarer til “Weekend i Paris”

Skriv en kommentar

 1. Nyd det nu :) og kom opladet hjem til December mørke og travlhed.
  Jeg har ikke selv været i Paris i 20 år -så det er vist snart på tide.

  Det er sjovt det der med at vende tilbage til ens ungdomsbyer
  Jeg har selv boet 2 år i Dublin og savner det ind i mellem ret meget.

  God tur

  Svar
 2. Godmorgen Jane,
  Rgitig god tur (kan nok ikke komme uden om, at jeg er en smule misundelig. Jeg har aldrig været i Paris). Håber, du kan begrænse rødvinen lørdag aften, så I får en skøn løbetur på din perfekt planlagte rute. Jeg er selv ret vild med de mennesketomme storbyer. Ser frem til kærestens og min juletur til Berlin her i december. Vi har været der flere gange tidligere, men aldrig i juletiden, så det ser jeg rigtig meget frem til. Hygge i den fantastiske storby og masser af julelys (håber jeg). Nyd weekenden med manden og jeg glæder mig til at høre om den.
  God weekend!
  – frk. sveske

  Svar