Choko-karamelkage uden gluten, mælk og tilsat sukker

Denne choko-karamelkage uden gluten, mælk og tilsat sukker kan være fin til børnefødselsdagen, hvis du gerne vil servere noget, der er tilnærmelsesvist i orden.

Det kan være noget af en udfordring at insistere på at holde børnefødselsdag uden en masse tilsat sukker. Jeg er gået lidt på kompromis og har kavet en kage baseret på naturlige ingredienser pyntet med sukkerholdig glasur og gejl. Jeg er virkelig ikke vild med sukrin-melis til glasur, så glauren her er ganske ægte.

Til gengæld blev kagen bare toplækker.

Virkelig god og svampet og med fin smag af både chokolade og banan og med en snert af karamel.

Jeg bagte en dobbelt portion, og brugte halvdelen til fødselsdagen i dag, hvor det gjaldt noget mere familie og venner med børn, og den anden halvdel bruges i morgen til den store finale:

Børnefødseldagen med vennerne! 10 børn i huset i morgen. Somebody just shoot me! På den anden side. Med de tømmermænd jeg har haft i dag burde jeg være dybt taknemmelig for, at det ikke var i dag, det store slag skulle stå.

Choko-karamelkage uden gluten, mælk og tilsat sukker

Choko-karamelkage uden gluten, mælk og tilsat sukker

Udskriv Pin
|

Ingredienser

 • 200 g pekannødder malet til mel
 • 250 g cashewnødder malet til mel
 • 50 g kokosmel
 • 250 g dadler
 • 5 spsk (raw) kakao
 • 6 spsk lucumapulver
 • 2 tsk vaniljepulver
 • 1 knsp salt
 • 8 æg
 • 100 g kokosolie eller smør
 • 1 dl yaconsirup
 • 2-3 modne bananer
 • dl sødmælk, soyamælk, mandelmælk eller lign.

Sådan gør du

 • Mal nødderne til mel og bland i en skål med kokosmel, kakao, lucuma, vanilje og salt.
 • Blød dadlerne op ved at lade dem ligge i kogende vand i 10 min., skær dem i små stykker og put dem i foodprocessoren sammen med æg og bananer.
 • Blend til dadlerne er næsten helt opløst.
 • Pisk ægge-dadelmassen sammen med nøddemelet og tilsæt mælkeproduktet og det smeltede fedtstof og yaconsirupen.
 • Hæld dejen i en smurt form og bag i ovnen ved 160 grader i 60.70 min.

Choko-karamelkage uden gluten, mælk og tilsat sukker

Inspirationen til kagen kommer i øvrigt ovre fra Nanna Stigel. Hun laver altså lækre, sunde sager til børn.

Og mig? Jamen jeg har spist for meget kage i dag. Men den smagte simpelthen så godt. Og det samme gjorde i øvrigt den levnede halvdel af chokolade-banan-lagkagen, som havde overvintret i fryseren siden sidste weekend. Øj altså… :)

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

20 kommentarer til “Choko-karamelkage uden gluten, mælk og tilsat sukker”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Kære Jane,
  Tak for mange gode opskrifter og inspiration :) Jeg vil sådan rent public-service-agtigt gøre opmærksom på, at dine links i denne opskrift til både lucumapulver og yaconsirup leder til en side der ikke længere eksisterer. Og det er en skam – for jeg lærer om så mange gode og sunde(re) ingredienser her på siden.

  Svar
  • Smagsmæssigt ja. Sundhedsmæssigt nej. Agavesirup indeholder næsten udelukkende fruktose, som metaboliseres i leveren og nemmere omdannes til fedt end andre typer sukker. Jeg bruger aldrig agavesirup. Se her hvorfor jeg bruger yacon: HVORFOR YACONSIRUP

   Svar
 2. Hej Jane :-
  Lige et spørgsmål mht hvordan jeg kan få malet de nødder… Har spurgt i min lokale kop og kande, men der kunne de ikke hjælpe mig :-( hvad hedder sådan en “maskine” og hvad koster den ca? Dn kan vel fås ved de fleste isenkræmmere, ik? på forhånd tak… Mvh Annika

  Svar
 3. Lyder super lækker.. . Jeg ved dog ikke hvad lucumapulver er??? Kan du give et prej om hvad det er, så kan jeg måske regne ud hvad jeg kan erstatte med (eller anskaffe lucumapulver). Tror du det gør noget hvis jeg bruger stevia/sukin istedet for sirupen??

  Svar
  • Lucumapulver er en peruviansk frugt, der er blevet pulveriseret. Den har en lidt karamel/ahornagtig smag. Hvis du udelader det, kan du måske bruge ahornsirup i stedet.

   Du kan godt bytte agavesirup med anden sødning. :-)

   Svar
 4. Nøøøøøj, så god den er!

  Lavede den i dag til lidt simpel bryllupsdagshygge med mand og unger og den var jo intet mindre end fantastisk! Jeg halverede opskriften, så passede den til min springform. Det smagte jo som rigtig kage! Selvom jeg elsker LCHF og alt det vi som regel spiser i stedet for, så er jeg altså tosset med, at man kan få noget godt og nogenlunde fornuftigt, der samtidig smager som en gammel kending :)

  Og ungerne spiste den også! Ældsten på 2½ er normalt ekspert i at spotte, når jeg prøver at snige noget sundt forklædt som slik i ham – men den her åd han og bad om et stykke mere. Hurra! :D

  Svar
  • Jeg kunne ikke være mere enig! Og tillykke med bryllupsdagen. Jeg er imponeret over, at der overhovedet er overskud til at fejre det med to børn under 2½ (puh!):)

   Svar
 5. Mums, den ser lækker ud! Den glæder jeg mig til at prøve :o)

  Når du skriver kokosmel, er det så det almindelige revet kokos, man kan købe alle steder, eller er det MEL, som man skal i helsekost eller på nettet efter?

  Jeg er også pjattet med druepindene – it’s all about presentation :o)

  Svar
  • Hej Eva – jeg har brugt helt almindeligt kokosmel. Coops eget mærke, for at være præcis, da den indeholder markant færre kulhydrater end øvrige mærker.

   Og du har ret. Presentation is everything ;-)

   Svar
 6. Lækker kage den skal lige i gemmekassen :)

  Jeg blander lidt alm florsukker i sukrin florsukkeret- altså fortynder det grimme ;) sukker- så kan jeg godt leve med det .
  Jeg har nemlig bagt syndige hindbærsnitter ( ganske vist med speltmel )
  Jeg har endnu ikke lavet en tærtebund/ mørdej uden mel jeg synes fungere til den slags.

  Svar