Lækre LCHF chokoladetrøfler

Hvis man gerne vil holde børnefødselsdag uden for meget sukker og kemi, så koster det timer i køkkenet. I dag har jeg lavet en kæmpeportion lækre LCHF chokoladetrøfler, som vi kan servere for gæster i morgen, og som lillepigen kan dele ud i børnehaven på mandag. Jeg har også lavet en dobbelt portion af de lækre, raw brunkagekugler, da det fortsat er den eneste type kage, som drengebarnet vil spise. Så mor er træt nu, okay?

Inspirationen til disse LCHF chokoladetrøfler kom ovre fra Henriette, som igen havde idéen fra Birgitta Höglund. Jeg gjorde dem lidt børnevenlige med en smule dadler. Deraf ryger kulhydratindholdet jo op, så det kan du selv vurdere om går hos dig.

Sidste år lavede jeg verdens bedste glutenfrie romkugler, og de kan altså også varmt anbefales. Men de indeholder noget mere kulhydrat end disse.

Portionen, jeg lavede i dag, var dobbel og gav 40-50 kugler.

romkugler
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

LCHF chokoladetrøfler --> madbanditten.dk

Lækre LCHF chokoladetrøfler

Udskriv Pin
|

Ingredienser

LCHF CHOKOLADETRØFLER - 40-50 STK

 • 170 g kokosolie
 • 30 g kakaosmør (kan erstattes af kokosolie)
 • 200 g kokosmel (tjek lige kh indholdet. Det varierer meget!)
 • 1 dl kokosfløde (det tykke, der flyder øverst i en dåse kokosmælk)
 • 1 dl hasselnødder malet til mel
 • 120 g dadler
 • 4 spsk god kakao (jeg brugte raw kakao)
 • 2 æggeblommer
 • Lidt vaniljepulver
 • 1-2 tsk kardemomme
 • 1 knsp salt
 • Sødemiddel efter smag
 • tsk romessens (kan udelades)
 • Ekstra kokos til at trille kuglerne i

Sådan gør du

 • Bland kokosmel  med nøddemelet, kakao og krydderierne. Smelt kokosolie og kakaosmør og bland det med æggeblommerne og kokosfløden.
 • Udblød dadlerne kort i kogende vand og kør dem igennem foodprocessoren sammen med lidt af væsken fra fedtstoffet. Bland hele baduljen sammen og rør den godt sammen med en ske. Lad blandingen stå på køl en halv times tid, før du ruller den til kugler.
 • NB: hvis du har brugt kakaosmør, kan blandingen blive ret hård, men så ælter du den bare en tur med varme hænder, inden der skal rulles.
 • Rul til kugler og til dem i kokos. Lad dem stå på køl indtil servering.
 • Lækre og topfarlige chokotrøfler. Udfordringen består nu i at gemme nogle til gæsterne…

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

33 kommentarer til “Lækre LCHF chokoladetrøfler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. jeg kan simpelthen ikke få dadler ned. har prøvet så mange forskellige opskrifer med dadler. Uden succes. Kan det erstattes eller udlades

  Svar
 2. Kære Jane, jeg er vild med dine opskrifter, bøger, idéer og blog. Det er meget inspirerende. Jeg har ikke fulgt med så længe, måske er det indlysende, hvis man har eller læser dine bøger fra ende til anden. Jeg er OK ferm i et køkken og holder mig sjældent til en opskrift. Men nogle gange er det jo godt at smage lige netop det man ser på billedet. Jeg har noget der frustrerer mig en smule ved i dine opskrifter. F.eks. skriver du ved grønne pandebrød- brug et “lille” broccolihovede. Hvad er lille.. Ville være så fedt med en vægt angivelse. Så er du også sikker på at folk får en succes med dine opskrifter. Du skriver også bare fløde ved is. Er det 38% eller 9%? Kan forstå hvis der står piske- eller kaffefløde og så lige en enkelt ting mere.. Når du skriver 2 æggeblommer i disse romkugler, som ikke skal bages, skal de så være pasteuriserede? Det skal ikke opfattes som et surt opstød, men bare et fif der gør det nemmere for brugeren og dermed succes og glædesraten:-)

  Svar
 3. Hejsa Linda og Jane :-)

  Jeg har også kastet mig ud i denne recept…Uden den store success…De virker fugtige nok i hånden men falder fra hinanden til krymler når jegt trykker på dem.
  Når jeg tager en i munden og tygger den, virker den “tør, klæbet” og “vokser” i munden så jeg ikke kan synke den.
  Hvis jeg så spiser den med lidt mælk til er der ingen problem…
  Skulle de en tur i ovnen ? – skal jeg prøve med lidt fløde i ?

  Hilsner,

  Henrik

  P.s.: Jeg har ikke brugt noget kakaosmør….

  Svar
 4. Hej Jane
  Nu kastede jeg mig ud i at lave de her trøfler, men jeg lavede en fejl. Jeg kom til at bruge kokosfibre i stedet for kokosmel. Jeg synes at dejen er tør og smagen er lidt for koncentreret og er sikker på at børnene ikke vil bryde sig om dem, hvis jeg begynder at trille dem. Har du forslag til, hvad jeg kan bruge det til eller kan jeg tilsætte noget andet deri, så dejen ikke går til spilde?

  Svar
 5. Hej Jane

  Jeg vil gerne prøve at lave en af dine opskrifter på romkugler/trøfler. Jeg kan bedst lide trøfler, som er helt bløde, så jeg vil høre hvilken af dine opskrifter du kan anbefale i den henseende.

  Svar
 6. Hej Jane
  Tak for en super fed blog!
  Jeg er ny inden for Lchf, og jeg starter på mandag med denne livsstil (Glæder mig SÅ meget, tror lige det er det rigtige for mig)
  Da jeg er helt ny har jeg nogle spørgsmål.
  fx: Disse chokoladetrøfler, må man spise dem så ofte man vil? Eller hvor mange anbefaler du man spiser?
  Er det okay at spise alt det man vil fx foran fjernsynet om aftenen, fx ost eller de sunde pandekager med flødeskum.?
  Er det okay med sødmælk, eller skal det helst være fløde?
  Hvad siger du til De Danske vægtkonsulenters yoghurt, er den okay? eller skal det være græsk yoghurt 10%)

  Ser frem til at høre fra dig, håber du har en fantastisk påske!
  Med venlig hilsen Tina

  Svar
  • Kære Tina – der er desværre ikke givet grønt lys til at spise ubegrænset af noget på lchf. Man taler om at man ikke behøver måle og veje og kontrollere sit madindtag men det er under forudsætning af at man lytter til sin sult og mæthed. Maden, du spiser, er primært grøntsager, kød, naturligt fedt og fede mejeriprodukter. Brøderstatninger, kager og godter hører stadig til ved særlige lejligheder. Læs evt. mere her: https://www.madbanditten.dk/hvad-er-lchf/

   Svar
 7. Er der mon mulighed for og bruge affedtet kokosmel istedet for og få kulhydratindholdet lidt ned, ved du det? De ser virkelig lækre ud! :)

  Svar
 8. Hej Jane
  Allerførste tak for en fantastisk hjemmeside og bøger!
  Startede med at slippe rugbrødet og i stedet spise dit kernebrød. Kunne med det samme mærke en kæmpe forskel i min mave ( har døjet med maven så længe jeg kan huske). Nu er jeg – ved hjælp at dine inspirerede opskrifter og artikler – stort set ren LCHF’er og jeg har det fantastisk! Så 1000 tak!

  Nå det var jo egentlig dine chokoladetrøfler jeg ville kommentere på. De set lækre ud og skal bestemt prøves! Hvor længe kan de holde dig i køleskabet?
  Har netop prøvet at lave dadelkugler; 50 g dadler, 75 g mandler, lidt agavesirup, lidt kakaopulver og kokos eller lakridspulvet til at rulle kuglerne i. Nøj det var nemt og virkelig lækkert! Ungerne var vilde med dem og spurgte sket ikke hvad der var i ( de troede med garanti at de var usunde;))
  Mange hilsner
  Kathrine

  Svar
 9. Ok, tak for svar:-).
  Synes heller ikke det smager meget af lakrids!
  Hvilket mærke kokosolie vil du anbefale?
  Mvh. Maria.

  Svar
 10. Hej Jane.
  I din bog benytter du lakridspulver til at rulle dine chokoladetrøfler i. Men hvad er forskellen på lakridspulver og lakridsrodspulver? Har nemlig fået købt lakridsrodspulver og troede faktisk at lakridspulver var en slags pulveriseret tyrkisk peber el. lign.
  Mvh. Maria.

  Svar
  • Jeg er ikke helt hjemme i lakridspulverproduktion, men de to produkter kan slet ikke sammenlignes. Lakridsrodspulver smager ikke meget af lakrids, mens lakridspulveret har intens lakridssmag. Sidstnævnte er lavet ud fra lakridssaften og ikke roden.

   Svar
 11. Jeg lavede de her kugler i dag.. De lød bare SÅ lækre og jeg blev bare SÅ skuffet :(
  Jeg købte ingredienser for en formue men måske ved jeg hvor fejlen ligger? Jeg var så fokuseret på at få så lavt indhold af kulhydrat som muligt og valgte fedtreduceret kokosmel fra FunksjonelMat som slet ikke havde alm kokosmel konsistens, men var som decideret mel :( jeg måtte komme flere dadler og mere væske i for at de overhovedet kunne holde sammen og alligevel er de melede/tørre.. Er du enig med mig om at det er kokosmelet der er skyld i det, eller?

  Svar
 12. Hejsa

  Super inspirerende blog du har :-) Og de ser virkelig lækre ud.
  Men jeg har det problem at jeg er er ret uvidende i et køkken… Så jeg har følgende dumme spørgsmål: Kan man bruge en almindelig blender i stedet for foodprocessoren? Jeg har nemlig ikke sådan en… Jeg har også en opskrift i bogen “slip Slikket” som jeg gerne vil afprøve, men også den kræver foodprocessor :-( Så håber der er noget andet man kan bruge?

  Venlig hilsen

  Smilehul

  Svar
 13. Lavede disse til det infame Disney-halløj i går, dog erstattede jeg dadler med søde øko. abrikoser for lavere GI, og ja de var suverænt lækre, så tak!

  Svar
 14. Tak :)

  Disse kugler smager så godt. Nærmest som kakaotoppe (af ussel kvalitet) fra Netto, bare i en lødig udgave. Uuhhhmmm :)

  Svar