Kernebrød og knækbrød uden mel

Dette kernebrød er det første og det bedste kernebrød, jeg har lavet og det er bedre end stenalderbrødet. Meget bedre! Prøv det selv, hvis du ikke tror mig!

I dag skulle vi have gæster til frokost, og jeg bagte derfor kernebrød og knækbrød. Jeg har bragt opskrifterne før, men jeg bringer dem igen i en fornyet og forbedret form. Begge dele er ualmindeligt vellykkede.

Kernebrød - opskrift på det bedste LCHF kernebrød uden mel

Kernebrød uden mel

Udskriv Pin
1 stk
|
1 t 20 min

Ingredienser

 • 100 g hørfrø
 • 150 g græskarkerner
 • 100 g sesamfrø
 • 100 g solsikkekerner
 • 100 g mandler grofthakkede
 • 50 g hasselnødder grofthakkede
 • 150 g revet lagret ost
 • 5 æg
 • ½ dl olie
 • 2 tsk salt

Sådan gør du

 • Bland kerner, frø og nødder blandes i skål med olie og salt.
 • Rør æggene ind i kerneblandingen sammen med den revne ost.
 • Hæld dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir og bag i ovnen i 70 min. ved 160 grader.
Kernebrød - opskrift på det bedste low carb kernebrød - LCHF

På frokostbordet var der andre lækkerier.

Kerneknækbrød - knækbrød uden mel opskrift

Knækbrød uden mel

Udskriv Pin
1 bageplade
|
2 t 15 min

Ingredienser

 • 2 dl hørfrø
 • 1,5 dl græskarkerner
 • 1 dl sesamfrø
 • 1 dl solsikkekerner
 • 1-2 tsk salt
 • 1,5 dl koldt vand
 • 1 æg

Sådan gør du

 • Bland det hele sammen i en skål og lad den hvile i en times tid. Vær ikke nervøs for, at dejen virker alt for våd. Hørfrøene suger væsken.
 • Klat den herefter ud på en bageplade. Jeg bruger en dejskraber til at klatte den ud med, og det fungerer fint.
 • Bag i 2 timer ved 125 grader. Knæk og spis!
Knasende kerneknækbrød

Caprese
Tomatsalat med bøffelmozzerella og basilikum.

Æggemuffins med bacon
Æggemuffins med bacon.

Sojamarineret svinemørbrad
Soyamarineret svinemørbrad.

Oste
Æblerøget cheddar, manchego og vesterhavsost. Og Hanegals oksespegepølse.


Og et sultent barn :)

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

139 kommentarer til “Kernebrød og knækbrød uden mel”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane
  Har du prøvet at lave brødet uden nødder og mandler? Hvad ville du putte i som erstatning?
  Hilsen Anita

  Svar
  • Mener du kun med kerner? Det tror jeg sagtens man kan. Helt uden både nødder og kerner går jo selvsagt ikke, da det er hovedingrediensen…

   Svar
 2. Hej Jane
  Tak fordi du deler så mange lækre opskrifter.
  Vil høre om du har prøvet at erstatte osten med fx cremefraiche i dine brød? Eller falder brødet mon fra hinanden? Har desværre en mand som ikke spiser ost.
  Mh
  Karen

  Svar
  • Hej Karen
   I brødet her kan du bare udelade det. Jeg har masser af andre kernebrødsopskrifter også uden ost i.

   Svar
 3. Hej
  Mente
  Mad bandit
  Og beklager ser nu at der er svaret på kulhydrat indholdet

  Mit spørgsmål om stenalderbrød var fordi jeg havde forstået at det var no go i LCHF

  Men tak for svaret

  Svar
 4. Hej
  Jeg er forvirret
  Hvilken forskel er der på denne opskrift og på stenalder brød?
  Synes opskrifterne er ens
  Venlig hilsen
  Jane Bartholdy

  Svar
  • Jeg ved ikke hvad du mener. Dette er et stenalderbrød. Men denne har selvfølgelig ost i også men ellers helt samme koncept.

   Svar
   • Måske spørger hun, fordi du i din indledende tekst til opskriften skriver:”Dette kernebrød er det første og det bedste kernebrød, jeg har lavet og det er bedre end stenalderbrødet. Meget bedre!” :)

    Svar
  • Mit gæt vil være et sted mellem 2-4 g kulhydrat pr. skive. Men det er meget kalorierigt. Læs hvordan du selv laver energiberegninger her: Energiberegninger

   Jeg synes, det er et skråplan at se på Keto og LCHF som noget, der har forskellige tilladte og forbudte madvarer og opskrifter hæftet til sig. Forskellen ligger i kulhydratindtag. Hvordan du forvalter dine kulhydrater bestemmer du selv. Læs mere her: ER det Keto?

   Svar
  • Hej Lone
   Bare en hvilken som helst slags, du kan lide. Jeg har brugt både cheddar og den lækre svenske Västerbotten ost. Man smager ikke osten som sådan men det giver sådan en god baggrundssmag :)

   Svar
 5. Kære Jane,

  Jeg har nu prøvet flere af dine opskrifter med glæde og synes, at din hjemmeside er meget inspirerende.
  Denne kernebrødsopskrift har jeg brugt flere gange, da jeg synes, at brødet smager hamrende godt. Jeg har lavet en lille ændring, som jeg synes (hvis jeg selv må sige det) giver et stort udbytte. I stedet for at fore formen med bagepapir, smører jeg formen med smør. Dermed får jeg en skorpe af smørstegte kerner og nødder. Jeg synes, at det smager MUMS!

  Med venlig hilsen

  Svar
  • Hvor lyder det lækkert! Jeg har altid været nervøs for om brødet ville slippe formen, men det gør det fint, lyder det til :)

   Svar
 6. Kære Jane

  Tak for Din skønne blog…
  Jeg er gået i gang med lchf kost, fordi jeg rigtig godt kan lide det – og fordi en diætist Charlotte Hartvig fra Hellerup for en del år siden fik mig til at tabe mange kilo på noget, der lignede lcfh. Hun var vild med mig, fordi jeg elsker kød og meget gerne spiser hakkebøffer til morgenmad ;-)

  Livet har så gået sin vante gang – og nu er der desværre kommet 30 kilos overvægt på.

  Dengang arbejdede jeg som jordemoder – og gik gerne op til 8 kilometer på min vagt. Derudover trænede jeg to til tre gange om ugen.

  Siden hen har min skønne jordemoderkarriere indhentet mig – så jeg i dag er invalid. Jeg har kun en gå distance på ca. 20 meter – og har fået et utal af prednisolon behandlinger i meget høje doser. Det der med måneansigt har jeg fået som lovet, men tarveligt nok ikke tændstiksben ;-) Mange af mine kilo er kommet via prednisolon, men også fordi jeg gik tilbage til almindelig kost. For overskuddet var der ikke.

  Nå men nu er jeg i gang igen dog med den forskel fra før, at jeg ikke kan gå (altså ikke motionere) – og jeg drikker gerne et glas hvidvin hver aften. Og jeg er ikke så god til at få spist måltider nok, jeg får vel spist et eller to måltider på et døgn. Men det skal der laves om på ;-)

  Men når nu mit overskud ikke er så stort, vil jeg meget gerne lave et lchf rugbrød, der virkelig minder om rugbrød og ikke om kage (med alt for mange nødder) eller smager af for mange æg til de dage, hvor kroppen ikke kan mestre så meget.

  Mit dilemma er, at jeg kan ikke udholde tanken om ost i et brød, jeg tåler heller ikke ost udover smøreost.

  Jeg har i dag bagt Dine fiber flutes, men de er altså også noget kageagtige. Er det mon pofiber, der gør det?

  Mon Du kan hjælpe mig?

  Knus Pernille

  Svar
  • Hej Pernille

   Æv hvor en sur situation med dig. Jeg kender godt til de vægtøgninger med Prednison og det er sgu noget fanden har skabt.

   Jeg kunne godt tænke mig at udfordre dit brødspørgsmål og spørge dig, hvorfor du ikke bare springer brødene over. De smager jo, som du er inde på, alligevel ikke rigtigt godt. Selv spiser jeg dem stort set aldrig. Og vægttab kører i min erfaring 100 gange nemmere uden. Så måske skulle du i stedet bare gå med de hakkebøffer, noget nemt grønt og lidt smeltet smør til. Nemt, enkelt og mættende.

   Og ellers kan jeg anbefale chiaknækbrødene til de svære dage. De smager dejligt og ikke-ægget. Men jeg ville stadig holde indtaget nede så længe målet er vægttab. Find dem her: Chiaknækbrød

   Rigtig god fornøjelse!

   Svar
 7. Hvor mange kulhydrater er der i kernebrødet? Det ser lækkert ud, men kan vel ikke spises hver dag på samme måde som rugbrød?

  Svar
  • Jeg ved ikke hvor mange kulhydrater, der er i, men jeg anbefaler altid at lade LCHF-kosten bestå af grøntsager-kød-fedt og så gemme brøderstatninger til sjældne lejligheder.

   Svar
 8. hej jane bagte dette lækre brød igår, og det smager bare fantastisk, men ville lige høre, om det er godt at spise det hver dag. jeg spiser det ved siden af min mad, som består af fx lidt æggekage med grøntsager og kylling i, jeg spiser 1 skive om dagen og der er intet på, bare som en lille snack:)

  Svar
  • Det kan jeg ikke svare på. Det kommer jo an på om det fungerer for dig. Selv spiser jeg det hverken dagligt eller ugentligt.

   Svar
 9. Jeg synes, det er et mega lækkert brød, og god erstatning for både rugbrød og franskbrød. Er nysgerrig på ernergifordelingen, har du udregnet en sådan?

  Svar
 10. Hej Jane. Har bagt dette fantastiske brød i dag – mums! Jeg har frosset det ned i skiver som du har foreslået. Jeg vil høre om man godt kan bruge det i madpakken, f.eks. et par skiver med god pålæg, og selvfølgelig suppleret med grønt osv. Men kan man det, eller er det i den “syndige” LCHF-ende, der bedst egner sig som en sjældnere fornøjelse :-) Mit udgangspunkt er ikke at tabe mig, vil jeg gerne porientere.

  Svar
  • Jeg er klar over at “brød”-tanken ikke er en del af LCHF, men tænker mere som et supplement til madpakken, de dage hvor det lige skal gå stærkt? Eller bør det makro-mæssigt ske sjældent i forhold til LCHF?

   Svar
  • Det synes jeg godt, man kan. Især når du ikke er ude efter vægtnedgang. Jeg bruger det ind imellem i madpakken. Min oplevelse er dog, at det ikke mætter helt så godt som en frokost bestående af kød, grønt og fedt, men det kan du jo prøve dig frem med :)

   Svar
 11. Jeg er helt ny i lchf, og hvor heldig er man så, at falde over din side og dine lækre opskrifter lige fra start. Det kan kun blive en succes!

  Svar
 12. Hej jeg er også igang med at stille og roligt at ændre lidt i mine spise vaner og er er overhovedet ikke kræsen så det er bare at komme lidt i gang og kigger stille og roligt efter lidt inspiration og der er din side jo fantastisk;-)
  Og jeg spiser jo normalt 4-6 skiver rugbrød på arbejdet (Bagerens) ..ville jeg der kunne spise dit kernebrød hver dag og kan man erstatte nogle af alle de kerner med eksempel havregryn for som mange andre også er inde på er alle de kerner og nødder dyre i lænden ;-)
  På forhånd tak.

  Thomas

  Svar
  • Altså, du kan jo gøre helt som du vil og vejene til sundhed er mange. Mit svar er ud fra et LCHF-synspunkt. Min holdning er, at du ikke vinder meget på sundhedskontoen ved at erstatte dit brødforbrug 1:1 med brød bagt på nødder og kerner. Pointen i LCHF er at lære sig at mad ikke centrerer sig omkring brød og i stedet spise kød, grøntsager og fedt. Og en smule kernebrød ind imellem. Hvor meget man kan spise af det er jo individuelt. Selv spiser jeg det meget sjældent. Havregryn er ikke LCHF.

   Svar
 13. Kan man spise kernebrødet (som skulle smage som rugbrød) hver dag til middag eller hvordan?? Har lidt svært ved og vurdere hvad man ellers kan tá med på arbejde der ikke er for “bøvlet”

  Svar
 14. Hej Jane.

  Jeg har besluttet mig for at skulle bage dette lækre brød, da jeg mangler lidt erstatning for alm. rugbrød som jeg stort set ikke spiser mere. Men til frokost kunne jeg godt tænke mig at kunne spise pålæg i ny og næ.
  Mit spørgsmål er så, hvor lang tid dette brød kan holde sig uden at være frosset ned? Jeg tænker især nu da der er ost i?

  Mvh. Nanna.

  Svar
 15. Hej Jane. Tror du man kan bruge kokosolie uden smag istedet for olivenolie? – synes olivenolien giver for meget smag.
  Vh Susanne

  Svar
 16. Hej Jane.
  Har lige prøvet at lave dette kernebrød til min chef( en bagermester), han var vild med det, det smager også fantastisk. Har her til aften skåret nogle tynde skiver( 2mm) kommer smør og salt på og så riste i ovnen, ligesom at spise chips. De er rigtig gode.
  Vil det være er problem hvis det bliver sat i produktion og sælges, tror det vil glæde rigtig mange.
  Der er en super blog du har, læser den hver dag og bruger den meget, en bibel for mig. ;-) .
  Kh Camilla

  Svar
  • Nej det ville da bare være fedt, hvis nogen ville begynde at sælge den slags brød. Jeg ser at både Baresso og 7/11 er begyndt at sælge Paleo-boller, så der sker rigtig noget på den front!

   Svar
 17. Hej Jane.
  Er blevet henvist til din side :-) er lidt nysgerrig på dit brød :-) men jeg kan ikke tåle æg. Hvad kan jeg erstatte æg med i opskriften ??? :-(
  Hilsen Christina

  Svar
 18. Hej Jane
  Kan osten udelades i kernebrødsopskrifterne? Gør osten noget specielt i brødet? Er det der som bindemiddel eller pga. smagen?

  Mange hilsener fra Karina

  Svar
 19. Hej, :)
  Jeg har nødeallergi så tænkte om man kunne undlade nødderne i denne opskrift uden det har den store forskel? Eller skal jeg erstatte dem med noget andet?
  Vh Amalie

  Svar
 20. Hej
  Ville bare sige tak for alle de dejlige opskrifter, jeg er ikke 100% lchf endnu men prøver mig stille og roligt frem, men kan godt mærke forskel på min mave når jeg spiser efter lchf

  Svar
 21. Det her brød er intet mindre end fantastisk! Virkelig!!! Jeg lavede det af sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner og mandler – 150 gram af hver. Det smager meget bedre end almindeligt rugbrød, også selvom man ikke kan erstatte det lige over – men det er perfekt som en ekstra lejlighedsvis treat. Og så er det vildt nemt at lave! Dog lidt dyrt, men sådan et brød holder nok også længe.. hvis jeg altså får lov at have det for mig selv ;-)

  Svar
 22. Hej Jane.

  Har netop bagt det rugbrød fra din bog. Hvordan opbevarer jeg brødet bedst muligt?Det smager fantastisk.
  Jeg er indenfor de sidste 6 uger, indtrådt i LCHF verdenen. En fantastisk livsstil. Jeg har lånt din bog på biblioteket, og har nu erfaret, at jeg bare må eje den.

  Jeg glæder mig til din nye bog udkommer.

  Svar
  • Jeg skærer brødet i skiver og fryser det ned med madpakkepapir imellem. På den måde kan jeg tage en enkelt skive op efter behov :)

   Svar
 23. har for første gang bagt både rugbrødet og knækbrødet og MUMS, men jeg er ny i det her, så vil høre hvor meget man egentlig “må” spise om dagen, hvis man vil ned i vægt?? jeg har både spist rugbrødet til middag og til aften, og knækbrødet… ja det kan man heller ikke lade være:)

  Svar
 24. Har lige set at man ikke skal bage det med malede nødder, så jeg giver det 140 grader og 80 min, så ser jeg om det lykkedes.
  Ludwig

  Svar
 25. Hej igen Jane

  Tak for dit hurtige svar idag.

  Jeg har nu handlet til en lidt federe tilværelse med gode pølser med chili, chili gauda og sødmælk til kaffen, lidt grænse overskridende men sådan er det.

  Jeg har lige bagt brødet, men malet det godt i blender, da jeg ikke brøder mig om store kerner, så håber det går.

  Hvor lang tid tror du det kan holde sig inden man fryser, og hvad skal det pakkes ind i?

  Har læst på din blog og opskrifter en hel weekend nu, begynder og finde små løsninger, når man som mig ikke så godt kan lide kerner og grøntsager.

  Ludwig

  Svar
 26. Har du en god måde jeg kan bruge til at finde ud af om retterne kan fryses ?

  Er der f.eks en ingrediens der ikke kan ?

  jeg er helt ny i mange af ingredienserne. Nu er bogen og ingredienserne i hus så nu skal jeg igang :) Glæder mig.

  Svar
 27. Hej Jane

  Dejlig blok du har og jeg elsker dine bøger ;)

  Jeg var lige inde og se om dit brød er det samme som stenalderbrød og det er det jo ;) men jeg faldt over denne kommentar fra Thomas Rohde

  “Det er vigtigt at nødder, kerner og mandler kommer HELE i brødet. Blendes eller kværnes de, så frisættes de sunde men sarte fedtsyrer og de kan harskne, når brødet bages ved 160 grader (og så er de ikke spor sunde mere).”

  Har du hørt om det

  Med venlig hilsen

  Lena Bendix

  Svar
 28. Hej Jane
  Tror du man kan undlade osten eller erstatte den med noget andet? vil gerne undgå mælkeprodukter.
  Tak for din skønne blog

  Svar
 29. Efter at vi havde spist kernebrøddet til frokost i nogle dage, fik vi lidt nok af den meget grove konsistens.
  Min svigerdatter havde fortalt mig at hun blendede og malede kerner og nødder, for så kunne hendes små drenge også spise brøddet.
  Det har jeg så prøvet – og vi synes faktisk at brødet bliver bedre af det. Ligner lidt mere “rigtigt” rugbrød.
  Men jeg er kommet i tvivl om det har noget at sige sundhedsmæssigt, eller er det ok at tilberede det på denne måde.
  Mange hilsener fra Lea

  Svar
  • Jeg er også lidt i tvivl ift. malede nødder/kerner og bagning i ovn. For en sikkerheds skyld ville jeg sætte temperaturen ned og bage det længere.

   Svar
 30. Hej Jane.

  Som andre nok har bemærket, så er brødet temmelig dyrt. Nødder koster jo en del. Der nogle andre ting man kan putte i brødet, som er billigere. Du siger man kan tilføje mere æg eller ost. Er der andet?

  Mvh Lars

  Svar
 31. Tak for de super lækkre opskrifter !
  -dette kernebrød er simpelhen SÅ lækkert!
  jeg har hverken allergi eller problemer med maven, men vil bare frygtelig gerne tabe mig. Jeg har nu fulgt LCHF principperne i ca 3 uger, det går rigtig godt, jeg savner hverken pasta eller sukker MEN jeg har ikke tabt mig nævneværdigt ca 1 kg :-(
  Jeg vil tro at jeg spiser for store mængder af alt det gode, fx dette brød + nødder. Har du nogle vejledende retningslinjer for hvor mange kulhydrater man per dag kan indtage?
  Jeg ved godt det er et kæmpe arbejde, med det ville være rigtig godt hvis dine opskrifter var forsynet med antallet af kulhydrater og fedt% per fx 100 g.
  Tak for en super blog

  Svar
 32. Godt, og det gik fint med brødet i dag, så der er kun lidt reaktion på hørfrø. Ha, vil du tro, ny kollega starter i dag og kender din bog/har den og spiser sådan LCHF agtigt men vist ikke 100%:-)

  Svar
 33. Tak Jane. .ja det kom kraftigt i aften igen da jeg var ude at løbe..bliver provokeret af sved men måske er det stadig hørfrø. Ssmtidig har jeg lige læst st solbadning kan give dette. .det er sved under gammel hud…efter solbadning så måske er der dobbelt forklaring:-) ja underligt med din DSB tur…har du oplevet noget med hørfrø før?

  Svar
 34. Må skynde mig at tilføje at der vist også er andet i reaktionen. Har ikke spist hørfrø i dag men slået ud igen på kroppen.hmm. må se hvad det er…det er noget med højt fedtindhold af en slags…det er ligesom små vandblærer..i udslættet.

  Svar
  • Pudsigt! For jeg slog faktisk ud forleden på underarmene efter at have kørt i DSB-tog, hvor min bare underarme havde hvilet på armlænene. Det var ret tydeligt. Men da du så sagde det med hørfrø, kom jeg i tanke om at jeg havde spist hørfrøknækbrød, og det gør jeg ellers kun sjældent. Well, mit er næsten væk igen. Håber, dit forsvinder igen også :-)

   Svar
 35. Oj…så var jeg så glad…men glemte at hørfrø i større mængder vist er noget jeg ikke helt tåler. ….udslag på kroppen med små blærer/knopper. Kun overkroppen. Så næste brød bliver uden hørfrø…hmm. Det er da mærkeligt..er ellers ikke overfølsom..så det blev en antihistamin nu. Dejlig blog i øvrigt. Næste bog må jeg lige holde øje med…det der med at få fedtet bæk fra maven…hmmm. nogle siger væk med mælkeprodukter. Men har svært ved at undvære osten..og en latte om ugen:-) selvom lchf latte er god..

  Svar
 36. Hold fast det blev godt det brød! Tak Jane for dine gode madopskrifter. Jeg prøvede også lige LCHF kaffen. Fin fin:-) har spist LCHF i 1 , 5 år…går aldrig tilbage til mel…sukker og processeret mad. Men dejlig naturlig mad…

  Svar
 37. Spændende. Så er kernebrødet i gang i ovnen. Første gang jeg prøver dette. Spiser meget lav kolhydratmængde om dagen i følge den mere strikte version af LCHF. Det er fordi at mange nødder får mig til at tage på. Nå det er en anden sag. Over 45 års alderen syndrom måske:-) skal blive spændende med kernebrødet. Har kndtryk af at stenslderbrød er meget oppe i tiden.. Det meste bliver nok frosset ned bagefter af brødet. …tror jeg.

  Svar
 38. Hej Jane
  Min søster “lokkede” mig i går til at kigge på din hjemmeside, fordi jeg altid er sulten :-) I dag var så min første dag på LCHF og jeg er virkelig overrasket over alle de skønne opskrifter. Jeg har her til eftermiddag bagt dette skønne kernebrød og det smager jo helt fantastisk. Tak for sparket :-) Håber jeg taber mig ved denne nye livsstil.
  Hilsen Jannie

  Svar
 39. Hej.
  Rugbrød uden mel – ser så lækkert ud! Har du en ide til hvad jeg kan bruge istedet for ost da jeg har barn med mælkeallergi…
  Tak!
  Mvh. Maria

  Svar
 40. Hej Jane! :)
  Skøn blog og herlig bog!
  Jeg har bagt dit kernebrød. Jeg er helt vild med det!!! :D
  Men jeg synes det har en lidt “stærk” smag. (ikke det helt rigtige ord, men håber du forstå), pga. osten.
  Har du et tip til en anden ost, som man kan bruge, men som er uden så meget smag?
  Rigtig god weekend
  Louise

  Svar
 41. Hej Jane,
  Nu har jeg brugt denne opskrift et par gange og må sige, at jeg bliver mere og mere glad for den. Jeg smider nødderne og mandlerne i min kaffemølle, så får jeg noget der ligner mel og brøddet har nemmere ved at holde sammen. Og så synes jeg at 1 tsk. salt er nok. I går var jeg så (næsten) løbet tør for både brød og solsikkekerner og græskarkerner, så jeg brugte lidt andet jeg havde i skabene: 50 g birkes og 50 g chiafrø og 50 g pinjekerner sammen med den lillebitte rest af solsikkekerner og græskarkerner jeg havde tilbage. Det blev til et virkelig lækkert og saftigt brød. Tak for opskrifterne.

  Svar
 42. Hej Jane. Jeg har et kernebrød i ovnen og kom til at tænke på, hvor det er bedst at opbevare det? I køleskab eller på brødhylden? Og kan det forresten fryses? (Bliver nok ikke nødvendigt i en husstand på fem pers. – men alligevel….)

  Svar
  • Jeg fryser det skiveskåret med madpakkepapir imellem. Jeg spiser det ikke så tit. Ellers ville jeg sige køleskab, tror jeg..

   Svar
 43. Hej Jane

  Tusind tak for din fantastiske blog, jeg drager vildt nytte af alle din fine lækre opskrifter.
  Jeg har været på LCHF I snart 4 uger og har tabt 4 kg, jo længere ind I forløbet man kommer jo nemmere er det :D

  Længere oppe har du et billed af nogle æggemuffins men jeg kan ikke finde opskriften snøft er det måske en opskrift du vil af med :D

  Svar
  • Det er bare omelet bagt i muffinforme. Indlægget er hundrede år gammelt så jeg husker ikke længere den præcise opskrift. Men det er dødnemt… ;)

   Svar
 44. Hej,
  Så har jeg også fået fingre i din bog og har med stor interesse læst om hvilken forfatning du var i (med blodsukker-issues, maveproblemer osv.), før du gik over til LCHF! :) Meget kan jeg genkende fra mig selv, så nu kaster jeg mig ud i det. :)

  Men jeg har så det problem, at jeg ikke kan tåle nødder overhovedet, og det er jo så rigtig øv ift. de opskrifter der indeholder nødder, mandelmel osv. :( Hvis jeg fx. gerne ville lave dit kernebrød (jeg får nok svært ved at undvære noget brød-agtigt helt), kan det overhovedet lade sig gøre, hvis man er nødt til at udelade nødderne?

  Lidt sjovt iøvrigt at læse om din mands gradvise overgang til LCHF… Jeg havde forventet en del skepsis her fra hjemmefronten, men da jeg stod med bogen og sagde bacon, æg og smør, var han allerede overbevist! :D

  Mvh.

  Svar
 45. Hej Jane,
  Hvilken olie bruger du til brødet? Jeg har tidligere forsøgt med olivenolie, men oplever at det bliver lidt ‘harsk’ i smagen?! Er der andre gode muligheder?
  Mvh Kristina

  Svar
  • Jeg har kun brugt olivenolie. Jeg ved ikke lige hvad man ellers kunne bruge. Gad vide hvordan smør eller kokosolie (uden smag) ville gøre sig :-)

   Svar
 46. Hej Jane, jeg følger din blog med stor begejstring, og har brugt rigtig mange af dine opskrifter med stor succes. Skal hvertfald også have bestilt din bog! Glæder mig.
  MEN jeg bagte både dette “rugbrød” og knækbrød, det blev ALT for salt, og det endte i skraldespanden. . Desværre. Jeg går ellers højt op i “stop madspild”. Blot en tanke, måske skulle det nævnes i opskriften om det er groft eller fint salt du bruger og at feks 3 tsk er til de som kan lide det meget salt. Jeg er ellers ikke kræsen eller på nogen måde saltforskrækket, men det var bare alt for meget salt.
  Kh. Sandra

  Svar
  • Du er ikke den første, der siger det, Sandra. Min mand kan nærmest ikke få det salt nok, og det er nok det, der har afspejlet sig her. Jeg har ændret opskriften til to. Og så må man jo tage ekstra på af det salte smør, hvis man synes, det ikke er salt nok ;-)

   Svar
 47. Det er altså et virkelig godt alternativ til rugbrød det kernebrød! Og vildt nemt at lave. Jeg er på min anden LCHF dag, og jeg fornemmer, det bliver godt for mig!

  Svar
 48. Hej Jane, min stivelsesfri heltinde!
  Alt for lidt tid til alle dine lækre opskrifter. Jeg skal i gang med projekt kernebrød, men må lige spørge.. Du skriver at man skal piske æggene. Sådan med et elektrisk piskeapparat, eller bare med en gaffel?
  Har selv spist lchf siden november, dog med to daglige skiver rugbrød, og har tabt 19 cm i taljen. Det er nærmest magi!
  Tak fordi du deler dine fede opskrifter og tanker!

  Svar
  • Bare rør dem sammen med en gaffel. Happy baking! Brødet er så godt!! Så du også kernebrødet med chokolade? To die for!! ;)

   Svar
 49. Kære Jane

  Jeg må altså prøve sådan nogle pandekager en dag til morgenmad, men jeg er lidt bekymret for, at det vækker en sukkertrang. (Har en fornemmelse af, at der findes en psykisk afhængighed af sukker, for jeg synes nogen gange, at jeg næsten bare skal lugte noget sødt for at vække trangen).
  Vil egentlig spørge omkring kernebrødet. Jeg har læst mig til at kernerne bør lægges i vand først pga fytynsyre. Hvad tænker du omkring det? Jeg er IKKE god til at undvære brød til frokost!
  Kh Gurli

  Svar
  • Jeg kan sagtens følge dig, Gurli. De bløde brøderstatninger kan også vække gamle minder om brød hos mig. Du kan sagtens udbløde kernerne, så de bliver nemmere at fordøje. Jeg gør det ind imellem men har ikke prøvet at gøre det med kernerne til kernebrødet.

   Svar
  • Jeg synes faktisk også, det er lige salt nok. Min mand kan dog ikke få det sal nok, så han er slet ikke enig. Men mindre salt vil også kunne gøre det. Helt bestemt :-)

   Svar
 50. Det er frokostbord, jeg gerne lader mig invitere til ;-) Utrolig lækkert at se på og alt sammen noget, som min mave og smagsløg vældig godt kan lide!

  Svar
 51. Øjj, det ser fantastisk ud :-D Det kernebrød vil jeg vildt gerne prøve, men jeg kværner og iblødsætter altid nødder og kerner før brug. Har du erfaring med det, og om det fx nedsætter mængden af væske/æg, der skal tilføres? Ellers må jeg bare eksperimentere :-) For øvrigt, hvilken ost bruger du?

  Svar
  • Ja, der må du prøve dig frem. Jeg har ikke iblødsat nødderne i denne opskrift. Det er forskelligt, hvilken ost jeg bruger. Ofte bruger jeg oste med god smag: lagret cheddar, vesterhavsost eller lign.

   Svar
   • Tak for svar – kom til at tænke på at jeg selvfølgelig bare skal tørre nødderne efter iblødsætning, og SÅ bruge dem til brød ;-) Så nu er jeg klar til at afprøve opskriften i aften :-)

    Svar
 52. Hvor længe kan brødet holde sig? Det ligner stenalderbrødet som jeg lige har bagt. Jeg tænker alle de nødder og frø er rigelig kalorier for en person selvom jeg undgår sukker, mel osv.
  Mvh
  Monika

  Svar
  • Jeg opbevarer brødet i skiver i fryseren og tager en skive ud, når jeg skal bruge det. På den måde holder det længe og jeg undgår at måtte smide ud. Det er ikke min tanke, at denne type brød skal erstatte et almindeligt brødforbrug 1:1. Jeg advokerer mere for, at man tilrettelægger sig med en kost uden brød, og når man så ind imellem har brug for en skive brød under pålægget, vælger man denne slags.

   Et stort indtag af nødder og kerner gør, at man får alt for mange Omega 6 fedtsyrer og det må man også gerne være opmærksom på.

   Svar
 53. Hej :)
  Først må jeg sige: FANTATISK side du har fået lavet!! :)
  Men hvad kan man erstatte mandler og nødderne med ?? Jeg er nemlig ekstrem allergisk overfor nødder etc.

  Svar
  • Hej Emilie
   Tak for din søde kommentar :-) Jeg vil tro, at du sagtens kan erstatte nødderne med flere frø og kerner.

   Svar
 54. Hej
  Det ser godt nok lækkert ud det kernebrød og selv om jeg ikke har brug for at undvære gluten i min kost tror jeg at jeg vil prøve at bage det.
  Har en noget lignende opskrift på knækbrød som jeg bager jævnligt med meget stor succes.

  Svar
 55. Jamen det er bare så godt! Slut med glutenfrie brød, der er tørre som papir og som smager af jord. Super tip med bagepulver, Britta, det vil jeg prøve næste gang.

  Svar
  • SÅ fortsætter udviklingen: Seneste omgang har jeg tilsat 2 tsk. bagepulver og erstattet osten med 2-3 spsk husk og 2 dl. vand. Det fungerer supergodt og det er godt at få flere fibre :-)

   Svar
   • Hej Britta.
    Jeg er lige nysgerrig for at høre om det er Fiber Husk (det man tit bruger til glutenfribageopskrifter, eller om det er Husk (også kaldt loppefrøskaller) du skifter osten ud med.
    Har prøvet at bage det super lækre brød med ost, og er nu interesseret i at prøve det uden.
    Og til Jane, tak for en helt vildt inspirerende blog, som jeg nu dagligt besøger. Glæder mig til at røve endnu flere opskrifter herinde fra.
    Kh Line

    Svar
 56. Jeg er også helt forfalden til dette kernebrød. har prøvet idag at tilsætte 1 tsk bagepulver. Jeg synes, det er blevt en anelse bedre i konsistensen – altså lidt mere luftigt. Dejlig spise :-)

  Svar
 57. Million tak for opskriften på dette lækre kernebrød! Jeg var sgu tæt på og tude af lettelse, da jeg smagte på den første bid! ;o

  Det føles desværre ikke særlig godt med alm. brød i min mavse (trist, for jeg elsker ellers rugbrød), og jeg har derfor virkelig savnet noget brødagtigt at sætte i stedet for. Det er nu fundet og det smager himmelsk! Ikke nok med det, men det har altså også den helt rette konsistens og rugbrødsfornemmelse i munden. Namme nam :o

  Svar
 58. Hei.Har du prøver og sende alle kjernene i foodprosseor et øyeblikk,også bakt brød av det?? Takk for mange flotte oppskrifter.Tåler ikke laktose,så det er litt vansklig en gang i mellom.

  Svar
 59. Hej Karen
  Tak, det er jeg glad for, at du synes. Jeg – og familien – er også blevet helt afhængige af det. Jeg var ligesom dig blevet træt af knækbrød. Og dette både ligner og smager som godt kernebrød. Genialt, simpelthen genialt!

  Svar
 60. Hej
  Jeg har simpelthen lige bagt – og smagt – dette vidunderlige kernebrød! TAK for opskriften, er da helt forrygende :-) Var blevet lidt træt af kerneknækbrød og nyder virkelig dette reelle brød med dets gode og fyldige substans- Lidt øko-smør, lidt skarp cheddar…WOW det er godt!
  KH Karen

  Svar
 61. Hej Helle,
  Knækbrøddet holder sig rigtig fint sprødt i en lufttæt beholder. Og det kan også fryses. Brød af kerner og nødder er jo lidt dyre at lave, så det duer ikke at de bliver kedelige og må smides ud…

  Svar