Lækre brunchpandekager

Efter utallige fejlslagne forsøg og enkle middelmådige lykkedes det mig endelig at lave nogle lækre lchf brunchpandekager, som hænger bare sådan nogenlunde sammen. Og som ungerne elsker, og som også kan spises kolde.

Der er mælk i, så for mig er det ikke nogen, der kan spises i rå mængder. Men hele pandekageidéen var faktisk også meget for ungernes skyld, så det går nok. Ellers må mælk byttes med fløde.

Nå, men det hele startede faktisk med forsøget i søndags. Jeg blev så vred over, at den pandekagedej, jeg havde lavet, fuldstændig væltede rundt på panden, når jeg prøvede at vende dem, at jeg valgte at ignorere skålen med dejen, imens jeg spiste min morgenmad. Efter en times tid vendte jeg tilbage til den, og så, at den havde sat sig lidt. Jeg puttede lidt ekstra mandelmel i,og pludselig havde jeg en god, tyk dej, som jeg kunne lave lækre, tykke brunchpandekager af. Og som kunne vendes på panden uden at gå i tusind stykker.

Opskriften kommer selvfølgelig her.

Brunchpandekager

Lækre brunchpandekager

Udskriv Pin
|

Ingredienser

10 tykke brunchpandekager

 • 80 g mandelmel fra Funktionel Mad (kan ikke byttes til alm. mandelmel)
 • ½ spsk loppefrøskaller (husk)
 • 1 spsk sukrin
 • 1 tsk salt
 • ½ tsk kardemomme
 • revet citronskal af ½-1 økocitron
 • 3 dl mælk (fx biodynamisk gårdmælk fra Naturmælk)
 • 3 æg
 • 75 g smør

Sådan gør du

 • Bland mel, sukrin, salt, kardemomme og citronskal. Pisk mælken i lidt ad gangen, til en klumpfri dej. Pisk æggene i. Hæld det smeltede smør i dejen. Lad dejen stå lidt og sætte sig, inden du bager pandekagerne. Steg pandekagerne i smør eller kokosolie ved jævn varme, til de er lysebrune på begge sider.
 • De smagte topgodt! Citronskallen i kombination med kardemommen gav dem en sød, dessertagtig smag.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

30 kommentarer til “Lækre brunchpandekager”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Nu har jeg prøvet at lave pandekagerne to gange og de smager jo fantastisk, men begge gange har jeg fået ondt i maven og kvalme. Hvad kan det skyldes? Har rigtig mad i et par mdr nu og har nydt hver dag og mundfuld, så det undrer mig at jeg reagerer sådan på denne opskrift.
  Tak for stor inspiration og skøn mad

  Svar
 2. Kan man KUN købe det mandelmel fra Funktionel mad??
  Får man Sukrin i helsam hvis man ikke køber online?

  Er helt nybegynder, og da jeg lige lagde 400 g mandelmel i kurven og 400 g sukrinMelins, skulle jeg af med 288 incl fragt og det synes jeg måske lige var i overkanten!!! Findes der andre muligheder for indkøbssteder?

  Svar
  • Alle produkter burde fås i helsam/helsekosten også. Du behøver dem dog ikke. LCHF handler mest om rigtig mad og ikke om mærkelige og dyre specialingredienser, så det kan være en fin idé at starte uden :)

   Svar
 3. Så blev pandekagerne afprøvet. Og med succes. Selv den kræsne teenager på 15 spiste så han næsten fik ondt i maven. Dog synes min bedre halvdel af de er lidt for grove til ham. Det er sikkert mandelmelet.

  Svar
 4. Spændende opskrift, som bestemt skal prøves.
  Jeg undrer mig lidt over, at man bruger fedtreduceret mel på en høj-fedts-diæt???? Er der er en god grund til det?

  Svar
  • Ja, det kan virke lidt selvmodsigende. Men det handler om at man fedtreducerer for at skåne de sarte fedtsyrer fra mandlerne, så man ikke ødelægger dem ved bagning. Og det er vel egentlig en meget god grund :-)

   Svar
 5. Lækre pandekager. Jeg havde dog ikke det rigtige mel, men fik det til at virke med 200 gram mandler som jeg malede. Jeg brugte kun 1 æg og udelod smørret i selve dejen, for at den ikke blev for smattet.
  De blev rigtig lækre :-)

  Svar
 6. Ajjj, de har lige fået bedømmelsen fantastiske af ungerne. Det var de BEDSTE pandekager, de nogensinde havde smagt. Lækkert at de bliver sprøde. Og moderen også glad – ikke forvænt med gode pandekager efter 12 år uden gluten. De fungerede fint med hjemmelavet mandelmel og en anelse mere HUSK. Og har ikke sødestof, og det manglede heller ikke.

  Svar
 7. Meget lækre pandekager!
  Lavede en stak i går aftes efter aftensmaden, så det var begrænset hvor mange vi kunne gufle, men så var der til morgenmad også. Varmede dem kort på brødrister og puttede en god klat creme fraiche og hjemmelavet blåbærsylt (en pose blåbær i gryde med lidt vand, en skefuld kokossukker, en tsk. vaniljekorn og så kogt godt ind) ovenpå. Usandsynligt smukt og smagsfuldt! Mums.

  Svar
 8. God opskrift, men jeg savner nu noget man kan kommen ovenpå dem, da mine blev lidt tørre.Nogen forslag til det???
  Hvor længe skal de stå så dejen så den bliver mere fast??? Er det en time i køleskabet eller kan dejen laves dagen før???
  Kan de fryses ned??? :)

  Svar
 9. HUSK består af Loppefrøskaller, som kan købes i Matas.
  Men Matas forhandler også “loppefrøskaller” i en plastikpose med 400 gr til kr. 80 (maj 2012).
  – Stor prisforskel på de to produkter:
  HUSK 200 gr koster kr. 51
  Loppefrøskaller 400 g kr. 79.
  Sidstnævnte er fra Natur Drogeriet.
  Quinoa i Roskilde forhandler også loppefrøskaller, som iflg. dem er finere end HUSK og bedre egnet til madlavning.

  Svar
 10. Hvis man er vant til selv at lave mandelmel og ikke nødvendigvis ønsker at bruge 99 kr. på 500 h mandelmel fra Funktionel Mad (+ 89 kr. i fragt hvis man ikke har en forhandler i nærheden…så virker denne opskrift HVER gang:
  1/2 Cup homemade almond flour
  1 pkt Splenda (eller andet sødemiddel fx Hermesetas granulat)
  2 eggs-beaten
  1/3 cup seltzer water
  1 tbsp. heavy cream
  1/4 tsp. salt
  dash of cinnamon

  Simply combine all ingredients and cook on a hot, lightly greased griddle or skillet. Serve with sugar free syrups, or cool a bit and use as “bread” with low-carb spreads. (If using with non-sweet toppings, leave out sweetener and cinnamon.)
  Har forøvrigt bestil lowcarbbrødet fra samme Funktionel Mad and it better be good…49 kr. for et ½ kg brød er dog også en slags penge!

  Svar
 11. Hej de damer
  Jeg tror særligt, det er fibrene i Funktionel Mads mandelmel, der gør, at det hænger lidt bedre sammen ift. almindelige mandelmel.

  Kærnemælk Anne? Det ved jeg faktisk ikke. Det har jeg aldrig overvejet…

  God pointe, Henriette med mandelsmuldret. Hvordan tørrer du det?

  Svar
 12. Det er fordi der er ret stor forskel på alm mandelmel og det der funkismel.
  Der er mindre fedt og mere fibre/protein i.
  Jeg synes dog at hjemmelavet mandelmel fra når man laver mandelmælk er ret tæt på det dyre mel.
  Altså mandelsmulderet som jeg så tørrer og kværner i kaffekværn.

  Svar
 13. Hej Henriette,
  Tak for opklaringen, men jeg fik vidst formuleret mig forkert :)
  Jeg mente selvfølgelig, hvorfor man ikke kunne bytte det ud med alm. mandelmel…

  Og hvor ville jeg dog i øvrigt ønske, at den almindelige dagligvarehandel kunne se en idé i at føre den slags produkter…

  Svar
 14. Lyder dejlige
  Anne
  Mandelmelet har meget mindre kulhydrater og påvirker dermed dit blodsukker mindre.
  Det er stjernedyrt med dejligt.

  Det der husk- kan det mon skiftes ude med hørfrømel??
  jeg kan simpelthen ikke tåle husk :(

  Svar
 15. Lækkert, de må prøves!

  Er der en grund til, at man ikke kan bytte mandelmelet ud med almindeligt mel? Og kunne det være en løsning at bruge kærnemælk i stedet for alm. mælk (mange mælkeallergikere tåler syrnede produkter bedre – deriblandt min søn)

  :) Anne

  Svar
 16. Mums de ser gode ud dem må jeg prøve en dag. Forsøgte mig med lchf vafler Mums de var gode men ikke særlig sprøde mere pandekage agtig :-b

  Svar