Fra flæskesteg til æggekage

Nåmmen, godmorgen søndag. Det virker lige brutalt nok at starte dagen med et indlæg om flæskesteg, så bær over med mig. Og nej, det er ikke, fordi jeg vil propagandere for flæskesteg til morgenmad, selvom det ikke ville være mig, der fordømmede dem, der kunne finde på det. Helt tværtimod, faktisk.

Men nu er det bare sådan, at flæskestegen udeblev helt i går. I det hele taget gik det ikke så godt med gårsdagens to-do-liste. Lad mig lige repetere den engang:

1. Løbe en lang tur
2. Eksperimentere med ny pandekageopskrift
3. Finde/købe vinterjakke og skibukser til drengebarn
4. Alt det praktiske husarbejde som jeg ikke gider skrive om, fordi det er så kedeligt.
5. Stege flæskesteg til aften (WTF?!). Et led i “tøm fryseren planen”.

To af punkterne blev streget af listen. Punkt 1 som bekendt uden den store succes.

Nå. Men drengen fik vinterjakke og skibukser. Købt på Fisketorvet of all places. Yrk, det sted er så rædsomt, og jeg følte mig stærkt fremmegjort. Men målet helliger midlet, og drengebarn kan nu boltre sig på legeplads til vinter.

Da vi kom hjem derfra, tog jeg den hellige flæskestegsopskrift frem (svigermors). Hvis jeg har mit ægteskab kært, er det den opskrift, der skal bruges, når der laves flæskesteg her i huset og ingen anden. Og fred være med det. Men så var det, at jeg så, at stegen skulle have 2½ time i ovnen. Og det havde jeg altså på ingen måde kalkuleret med, og klokken var allerede sidst på eftermiddagen, og 2x næsten 6 årig sover jo fra kl. 19.00, så det kunne bare overhovedet ikke nåes. Familietrouble forude! Og aftensmadskrise. I stedet blev der tryllet en æggekage frem, og selvom det jo er udmærket mad, er det måske ikke lige, hvad man forventer sig af en lørdagsmiddag.

Ingredienser til hurtig og nem æggekage:
8 æg
1 dl (laktosefri) piskefløde
1 rød peber
150 g. revet, lagret cheddar
1 tsk HUSK
salt og peber

Sådan
Det hele piskes sammen og hældes i et smurt fad og sættes i ovnen i 30 min. ved 200 grader.

Nåmmen, det var da let nok. Den kan man så servere med lidt grøntsager, et par skiver bacon og en chilimayodip.

Her til morgen kastede jeg mig ud i et pandekageeksperiment, som jeg var helt sikker på ville blive en succes. Men det blev det på ingen måde, så jeg har intet at vise derfra. To-do listen lovede jo sådan set også kun, at jeg eksperimenterede og ikke, at jeg faktisk lykkes med det, så jeg havde noget at vise frem. Men jeg fortsætter ufortrødent min jagt. Måske skulle jeg have fat i noget af det kokosmel, som nordkvinderne taler så positivt om…

To-do listen i dag er mere beskeden. Jeg vil lave lidt pilates eller yoga for at løsne op i min gamle krop. Mine ben er pænt stive efter gårsdagens løbetur, og mit skinneben er ømt også når jeg går.  Men ellers står den på oprydning, vasketøj og arbejde. Spændende søndag, hva?

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

6 kommentarer til “Fra flæskesteg til æggekage”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane.
  Har du fundet økologisk laktosefri fløde nogen steder..??? Jeg har det nu bedst med, at det er øko.

  Mange hilsner fra Chanet

  Svar
 2. Hej Anne
  Lige præcis på pizza-punktet kan det være praktisk nok ikke at kunne tåle gluten. Det sætter i hvert fald nogen grænser for konsumption af fast food ;-)

  Svar
 3. Føj hvor jeg kender det, når sådan en lørdag bare ikke rigtig vil lykkes! Men klap dig selv på skulderen: Hjemme hos mig var der nok blevet bestilt pizza eller noget andet underlødigt ovenpå sådan en dag…

  Jeg håber søndag har været lidt blidere mod dig

  :) Anne

  Svar