Kernebrød uden mel

Dette kernebrød uden mel er det bedste, jeg har prøvet, og det, som kommer tættest på et traditionelt kernerugbrød. Hvis du gerne vil spise en skive brød og stadig spise low carb, LCHF eller glutenfrit, anbefaler jeg det varmt.

Total optursløbetur i morges! 9 km på under en time inkl. røde trafiklys og tissepause nede ved Damhussøen. Vejret var perfekt. Klart, vindstille og sol. Det var smukt, og jeg er et bedre menneske her bagefter. Det er så taknemmeligt at løbe sig op efter en skade. I starten er det godt nok hårdt og rædsomt, men efter et stykke tid kommer der er en fase, hvor formen bedres så hurtigt, at man mærker fremskridt fra gang til gang. Og det er bare topmotiverende. Det varer ikke ved, I know. Men jeg er glad for igen at kunne tage de længere ture. Herlig start på dagen.

Tilbage i køkkenet bagte jeg et lækkert glutenfrit kernebrød uden mel til brunchgæsterne. Det blev virkelig vellykket. Opskriften følger nedenfor.

Kernebrød - det bedste og originale low carb kernebrød. Opskrift her:

Kernebrød uden mel

Udskriv Pin
1 brød
|
1 t 20 min

Ingredienser

 • 100 g hørfrø
 • 100 g sesamfrø
 • 150 g solsikkekerner
 • 100 g græskarkerner
 • 100 g mandler grofthakkede
 • 50 g valnødder grofthakkede
 • 50 g ost revet (jeg brugte en lagret västerbottenost)
 • 5 æg
 • 2 tsk salt
 • 1 dl smagsneutral olie

Sådan gør du

 • Bland alle kerner, frø og nødder med salt og olie i en skål og lad dem stå lidt.
 • Pisk æggene godt sammen i en separat skål, og hæld dem derefter i kerneblandingen sammen med de revne ost og rør, så det hele er grundigt blandet.
 • Hæld dejen ned i en rugbrødsform beklædt med bagepapir og bag brødet i 70 minutter ved 160 grader midt i ovnen.
 • Når brødet er færdigt, tager du det ud af formen og lader det køle ned.
 • Hvis der levnes, kan resterne med fordel fryses ned i skiver adskilt med madpakkepapir til en anden god gang.

Noter

Kombinationen af kerner og nødder betyder ikke alverden. Her er det bare om at tage, hvad man lige har i skuffer og skabe.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

31 kommentarer til “Kernebrød uden mel”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg har lige forsøgt mig med dette brød – jeg er helt ny på LCHF, så jeg er totalt eksperimenterende og inspireret af dine opskrifter! :D
  Nøjsh, hvor er det bare et lækkert, lækkert brød! Så glad for jeg fandt din opskrift :D

  Svar
 2. Hej jeg er på ind i lchf. Og mangler noget brød til frokosten i weekenden.
  Brødet er fryse egnet, som du beskriver.
  Men hvor lang tid vil man kunne have det i køleskabet?

  Hilsen morten

  Svar
  • Jeg tror såmænd godt, det kan holde sig en 4-5 dage i køleskab. jeg spiser det ikke så tit og fryser det derfor ned i skiver. Det er hurtigt at tø op på brødristeren :)

   Svar
 3. Jeg er vild med idéen bag dette brød, og jeg har da også bagt det nogle gange.

  Mit store problem er, at jeg virkelig ikke kan forlige mig med æggesmagen ?

  Efter bare en halv skive kan jeg ikke få mere ned, fordi æggesmagen bliver alt, alt for voldsom.

  Jeg har forsøgt mig med at bruge FiberHusk (selvfølgelig med vand) i stedet for æg, men desværre smuldrede brødet fuldstændigt.

  Nu kiggede jeg på din opskrift på nøddebarer og lagde mærke til, at du brugte rene æggehvider for netop at fjerne æggesmagen.

  Kan man gøre det samme med dette brød?

  Tak for en utrolig inspirerende blog og fantastiske opskrifter :)

  Venlig hilsen

  Charlotte

  Svar
 4. Er nød til at hører. Da jeg er på vej ind i den store verden af LCHF opskrifter og gode alternativer.

  Jeg har i skrivende stund dette forhåbelige lækre kernebrød i oven. Vi kan pt ikke helt undvære brødprodukter/brødligende produkter, men ville så erstatte vores brød med dette og nogen af de lækre opskrifter på boller.

  Min spørgsmål lyder så, vi er enige om at dette her brød og bollerne og generelle produkter uden mel og stivelse er langt bedre end det alm. vi kender? Forstået på den måde at der er mange Kalorier i dette brød, men er det ikke stadig “bedre” at spise to skiver af det her om dagen, end 2 skiver alm. rugbrød eller hvordan skal jeg gribe det an?

  Svar
  • Både og, vil jeg sige. I mine øjne vinder I ikke på hverken vægt- eller sundhedsfronten ved at erstatte jeres nuværende brødforbrug med “LCHF-brød”. I vil derved få for mange kulhydrater, kalorier og også for mange omega 6-fedtsyrer og derfor ikke opnå de gode resultater, I har hørt om. Brødene her kan man spise af i de tilfælde, hvor man har sværest ved at undvære sit brød, men hoveddelen af ens kost bør bestå af grøntsager, kød og fedt. Efter min mening i hvert fald ;-)

   Svar
 5. Hejsa . Nu bliver jeg helt i tvivl , ved at læse kommentar er det sundt eller ikke sundt brød. Jeg bager et om ugen og spiser 2 skiver om dage. Er helt vild med brødet det smager mulms. Men hvis det ikke er sund for en der vil holde vægten , må jeg hvis heller holde igen. Vil gerne holde min vægt ned har tabt 45 kg kun ved kost omlægning og igang med motion. Skal derfor tænke på hvad jeg spise. Som du ved man bliver hvad man spise . :)

  Svar
  • Hvis du taber dig, er det jo bare fint, men hvis du oplever at vægten står stille, vil det være et oplagt sted at skære. :-) Det er jo meget energirigt og indeholder også en del kulhydrater…

   Svar
 6. Hej Jane

  Jeg bager selv dette rugbrød, jeg hakker dog ikke nødderne, det gør det sådan lidt mere snack agtig og ikke så “grumset” at tygge i. Det ser også sindsyg lækkert ud når man skærer en skive. Jeg har oveni kun 4 æg i og kun en 1/2 dl olie i. Det fungere ganske godt, selv børnene elsker det her rugbrød. Mvh Anja

  Svar
 7. Hej Jane. Har lige input alle ingredienserne ind til fatsecret.com og den hele brød giver 154 carbs øg er…..4148 kalorier! Godt vi taler ikke kalorier med lchf. Så med 10 skiver er der c. 15.4 carbs.Ikke så dårlig. :)

  Svar
  • Ja, det er ikke hverdagskost, det brød :-) Vi får dog 18-20 skiver ud af det, så det nedbringer begge en del. Søren spiser det ofte. Jeg spiser det meget sjældet. Jeg har helt vænnet mig af med at spise brød.. Og tak for i går :-)

   Svar
 8. Hej
  Er det din egen opskrift eller har du den et andet sted fra?
  iForm har nemlig lige bragt en opskrift som til forveksling ligner din, og hvis det er din, synes jeg faktisk det er en skam at du ingen credit får.
  Mvh Ida

  Svar
  • Hej Ida
   Det er en sød tanke, men det er svært med denne her type brød (og opskrifter i det hele taget), for der findes jo hundredvis af varianter. Nogle kalder dem kernebrød og andre kalder dem paleobrød. Hvis jeg har kopieret opskriften et sted fra eller ladet mig inspirere, linker jeg dertil eller nævner kilden. Her har jeg nok snarere sammensat min variant ud fra de mange forskellige lækre kernebrødsopskrifter, der findes.

   Svar
 9. Pingback: nurmanaiamnsz
 10. Jeg synes også det er rart at have i fryseren, så jeg kan tage en skive eller to med, hvis jeg er inviteret ud i selskaber, hvor det ikke er passende at spise pålæg og ost uden noget under… ;-)

  Svar
 11. Jeg har lavet samme slags brød i lang tid, det smager rigtig godt, minder meget om rugbrød i konsistens og er virkelig godt, hvis man indimellem savner brød under osten eller lignende.. Jeg har dog aldrig kommet revet ost i, men det skal helt sikkert prøves næste gang..

  Som du selv siger er det ikke noget man skal fråse i, hvis man er low-carb, men en skive engang imellem er skønt.

  Svar
 12. Hej Rikke
  Dejligt at høre, at du kunne lide brødet. Det er jeg glad for.

  Det er altid svært at svare sådan generelt på spørgsmål. Vi er jo alle forskellige. Selv ville jeg kun spise 1 skive om dagen og ikke hver dag. Selvom nødder og frø er meget nyttige, indeholder de en del kulhydrater, og for mig bidrager de ikke med meget mæthed. Måske er det anderledes for dig. :)

  Svar
 13. Hej Jane!
  Jeg bagte brødet igår, det blev rigtig lækkert. Jeg undlod bare at komme ost i.
  Det kan godt gå hen og blive lidt vanedannede ;)
  Kan man godt spise det sammen med de andre madvarer fra LCHF i løbet af en dag eller for man så for mange kulhydrater på en dag? Eller er det kun noget man skal spise en gang i mellem?

  Svar
 14. Hej Carla
  Brødet smager lidt kernerugbrødsagtigt. Jeg ved ikke, hvor mange kalorier, det indeholder men helt sikkert en pæn del mere end traditionelt rugbrød :)

  Svar
 15. hej :)
  brødet ser rigtig lækkert ud! og især lækkert for mig, som er både hvede- og gærallergiker!
  er det rugbrødsagtigt? og ved du hvor mange kalorier der er i alt/i én skive?

  Svar