Godmorgen lørdag – med pandekager

Her i huset startede weekenden med pandekager. Og røræg og bacon og gode oste. Og det er noget familien kan lide. Her med små fedtede barnefingre:

Pandekagerne er lidt vanskelige at lave. Eller måske har jeg bare ikke fundet den rigtige opskrift endnu. Eller måske ville opskriften fungere bedre, hvis jeg lavede store, traditionelle, flade pandekager i stedet for disse små tykke, som er mere brunchpandekageagtige.

Til 12 stk har jeg brugt flg.:
4 æg
3 dl piskefløde
3 dl mandelmel
2 spsk HUSK
½ tsk bagepulver
2 tsk sukrin
Lidt vaniljepulver
Lidt salt

Jeg brugte noget mandelmel, som jeg købte i Frankrig. Det er dybest set bare malede mandler, som man lige så godt kunne male selv. Men hånden på hjertet, det fungerer altså ikke supergodt. Dejen er porøs, og pandekagerne er svære at vende på panden, uden at de går i stykker. Tidligere ville jeg have brugt mandelmelet fra Funktionel Mad, som jeg synes havde nogle lidt bedre bageegenskaber, men jeg har ikke kunnet finde det i helsekostbutikkerne længe.

Apropos mel med få kulhydrater, så har Funktionel Mad lavet en ny brødblanding, som jeg glæder mig til at få fingrene i. Læs mere om den her. Jeg tror, jeg skal en tur på helsejagt i weekenden.

Men tilbage til pandekagerne. Har du en god opskrift? Så del den gerne med mig :)

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

7 kommentarer til “Godmorgen lørdag – med pandekager”

Skriv en kommentar

 1. Jeg glæder mig til du finder de ultimative små tykke pandekager ;)
  Jeg har ikke rigtigt lykkedes på det felt.
  Kan godt nogle med ricotta men der indgår også lidt ( 3 spsk) spelt/hvedemel -har prøvet dem med alm mandelmel og det funkede ikke.
  Det fra FF er simpelthen over min pengepung :(

  Ellers laver jeg nok mest fløde/flødeost + kokosmel omeletter og bilder min datter ind at det er pandekager ;) bare der er bacon og ahorn sirup så er hun ret glad.

  Svar
 2. De ser gode ut. Jeg synes lavkarbo pannekaker er lettest å steke veldig tynne og uten smør. Jeg har ikke funnet den perfekte pannekakeoppskriften enda jeg heller…. tester og tester :-D

  Svar