Spicy, thai-inspirerede tundeller

Vi kan alle have brug for at spare på pengene. Fødevarepriserne er fløjet i vejret, og det bliver dyrere og dyrere at leve sundt. Kulhydrater, særligt de raffinerede, er billig mad, og hvis man gerne vil udelukke dem fra sin kost,  kommer man nemt til at bruge rigtig mange penge på mad. Her i husstanden hersker der en slags en strudseopførsel omkring fødevarebudgettet. Vi ved begge, at det er skyhøjt, men ingen af os tør rigtigt at regne på, hvad det egentlig løber op i. I stedet har vi bare besluttet os at spare. Få spist ud fra fryseren og skufferne og skabene, før vi fylder alt for meget nyt på. Og nød lærer som bekendt nøgen kvinde at lave lækker mad ud af det, der nu engang er til rådighed, så her kommer en kick-ass lækker opskrift på spicy, thai-inspirerede tundeller.
Her serveret med lidt let grønt og en stærk chilimayo som dip.

Portionen giver 6 deller (ikke på maven, det kan jeg love), og de kan jo så række til alt mellem 1 -1½-2 personer alt efter appetit, køn, tid på dagen/måneden, etc…

Spicy thai-inspirerede tundeller

Spicy, thai-inspirerede tundeller

Udskriv Pin
|

Ingredienser

 • 1 dåse tun i vand (frås lidt og køb en af de dyre. Der ER altså forskel!)
 • 1 æg
 • ½ hakket rødløg
 • 1 tsk gul karrypasta
 • 1 tsk gurkemeje (fordi gurkemeje tilsyneladende er det nye sort!)
 • 1 spsk loppefrøskaller
 • salt, peber

Sådan gør du

 • Farsen røres sammen med en gaffel til den er pænt jævn, formes til frikadeller og steges i kokosolie på panden. 3-4 minutter på hver side, vil jeg tro.
 • Bon appétit!

Bon appétit!

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

12 kommentarer til “Spicy, thai-inspirerede tundeller”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Lyder som en rigtig lækker og nem opskrift dejligt! Og ja Gurkemeje er det nye sort og det er der en god grund til, det skulle eftersigende kunne være med til at forebygge kræft. Jeg har boet i Indien, hvor det jo hele tiden bliver brugt og fik fortalt at Indien er et af de lande, hvor der er den laveste forekomst af kræft. Dette kæder de sammen med deres enorme forbrug af Gurkemeje. Der er mange andre frygtelige sygedomme i Indien, men lige kræft skulle være lavt der. Jeg ved ikke om det er videnskabeligt bevist, men det er jo under alle omstændigheder et godt krydderi:-)

  Svar
 2. Hej Jane,

  Jeg er total nybegynder inden for LCHF, men er blevet inspireret af en bekendt, som virkelig har tabt både kilo og “omkreds”.
  Jeg vil lige høre …. .når du skriver HUSK i dine opskrifter, er det så “loppefrøskaller” (den grønne pakke) eller er det den gule pakke HUSK-fibre (som også bruges til bagning)?

  Svar
  • Jeg bruger de grønne husk – eller loppefrøskaller fra Urtekram eller Skallin men stadig de grove. Hvis du bruger den gule, tror jeg, mængden skal halveres ift. mine opskrifter :-)

   Svar
 3. Mange tak Rebecca. Og jo, man må absolut kunne lave fiskedellerne med anden fisk end dåsetun. Jeg må på fisketilbudsjagt, så det fortsat kan hænge sammen med fattigrøvskonceptet :)

  Svar
 4. Helt klart et indlæg til mig :) fattigrøv big time;)
  Jeg køber kun msc mærket tun oftest den i olie.
  Hvis det går helt vildt for sig er den i glas fra Irma også god.
  Alt andet smager af kattemad
  – og efter at ha set Hughs fishfight er jeg også overbevidst om at man bør undgå alle billige tun.
  Problemet med tun er bare at det faktisk ikke er børne eller kvindemad( hvis man vil ha flere børn….
  – indeholder skyhøje mængder tungmetaller og har derfor deres helt egen grænseværdier.

  Svar
 5. Jeg undgår for så vidt ødelagte olier, så jeg køber min tun i vand, men det er så pest eller kolera, kan jeg forstå på Charlottes kommentar ;-)

  Svar
 6. Mon strudseopførslen smitter for sådan har vi det også hjemme i min familie!! Vi sparer også, så tusind tak for denne opskrift. Den glæder jeg mig til at prøve :-)
  Jeg kan anbefale tun i olie, da olien binder tungmetallerne, så de fleste sies fra og de ikke bliver tilbage i tunen.
  KH Charlotte

  Svar
 7. Ha ha, jeg kan godt li’ dit nye tag “LCHF for fattigrøve”. Lige hvad verden mangler (hvor mange har ikke droppet low carb på grund af økonomien?)

  Opskriften er fluks føjet til bookmarks, for det er dæleme da lige hvad man kan diske op med, når køleskabet ellers er tomt :)

  Jeg er nysgerrig: Bruger du tun i olie eller vand?

  /Anne

  Svar