Forleden lavede jeg en virkelig lækker variant over kylling i karry. Well, kyllingen var godt nok kalkun, og karryen var rød, men det lækre bestod i, at der var rørt fintmalede, usaltede cashewnødder i saucen. Det smagte fremragende. Opskriften kommer her.
Ingredienser
Kylling eller kalkun (eller andet kød) skåret i tern
1 gult løg
1-2 tsk rød karry (alt efter hvor stærk din karrypasta er. Min er meget stærk)
1 dåse kokosmælk (en ordentlig en, ikke? Ikke det der vandede noget)
1 håndfuld usaltede cashewnødder malet til mel
1 lime (bare saften)
2 spsk soya
1 spsk fishsauce
En smule sødning, svarende til måske 2 tsk sukker
Sådan
Kødet steges på en pande for sig. På en anden pande steges det hakkede løg i kokosolie sammen med karrypastaen. Når løgene er bløde, hældes kokosmælken over og piskes lidt, så karrypastaen optages helt. Lad simre et par minutter, før du tilsætter alle smagsgiverne og cashewmelet. Til sidst tilsættes de stegte kyllingetern, og det hele simrer lidt.
Og så er retten klar til servering. Denne variant var for stærk til mine børn, men hvis jeg havde været lidt mere übermensch-agtigt, havde jeg selvfølgelig taget noget af saucen fra og lavet en børnevenlig version.
Jeg spiste min portion med revet hvidkål. Det synes jeg gør det fint ud for ris.
Anledningen til thai-temaet var helt anderledes glædeligt. Siden vi kom hjem fra Thailand i januar, har vi holdt øje med flybilletpriserne for at bestille vores vinterrejse 2012. Men de har været horribelt dyre. Men pludselig forleden frigav SAS nogle billige billetter til deres gold members 24 timer før de frigav dem til offentligheden, og vi fik 4 billetter til Bangkok til en overordentlig god pris. Og så flyver vi oven i købet direkte. Wuhuuu!! Så jeg har brugt enhver ledig time siden på at surfe rundt og finde hoteller og områder, vi har lyst til at besøge. Vi har ikke råd til at flyve videre ned til sydthailand, så vi bliver oppe i Thailandbugten og tager over til østkysten ligesom sidste år. Vi starter med at geare helt ned på Koh Mak, som er en lille, stille ø uden de store muligheder. Herefter er vi ikke helt afklarede, men vi overvejer at vende tilbage til Koh Chang, dog til en anden del af øen, end hvor vi var sidst. Som noget nyt slutter vi af med to dage i Bangkok for at få en fornemmelse for den del af Thailand. Men altså, hurra! 16 dage i Thailand i februar. Så kan det vintertungsind altså bare komme an!
Prøv Koh Kood – fantastisk 😉