Ferien er slut… (og opskrift på sund trøstechokolade)

Sådan tre uger, de går egentlig temmelig hurtigt, når man holder ferie. Hvordan er det fx gået til, at jeg allerede skal starte på arbejde igen i morgen? Jeg er ikke tilfreds med situationen, lad mig bare sige det sådan. Det tog mig en uge at slippe arbejdstankerne. Og det til trods for at jeg faktisk gik derfra med rent bord. Den midterste uge var okay, og den sidste uge begyndte arbejdstankerne stille og roligt at snige sig ind i hovedet igen. Det er altså en ommer, og jeg overvejer at søge dispensation for tabt ferie. Kan man det? Sikkert ikke.

Nå, men ellers har det jo været en rigtig god ferie, og til trods for ovenstående har jeg faktisk været virkelig langt nede i gear. Jeg har været langt mindre hektisk, end jeg normalt er, ferie eller ikke ferie, og det klæder mig faktisk meget godt at være lidt afslappet, hvis jeg selv skal sige det. Som altid har jeg brugt en del af ferien på at spekulere over, hvordan mit (vores) liv kan blive bedre. Iflg. reklamerne skal jeg jo spørge Arbejdernes Landsbank, hvis jeg vil vide, hvad der giver mit liv værdi, men så langt er jeg dog ikke kommet. Jeg vil gerne passe mit arbejde og passe min familie. Det er alt det andet, der stresser mig. Husarbejde fx. Rod. De stigende mængder vasketøj. Alt det jeg ikke når (eller orker). Hvordan kommer vi hen til en hverdag, som indeholder lige dele pligter og fornøjelser? Det vil jeg gerne gå lidt videre med. I ferien fik jeg taget hul på at lave lidt yoga. Jeg bestilte for lang tid siden et yogakit fra Yogakompagniet med nogle dvd’er, og for en gangs skyld er det med en instruktør, som er enormt behagelig, så man faktisk kan holde ud af lave programmet flere gange. Selve yogaøvelserne er helt basic og stille og rolige. Ikke noget poweryoga her. Det er meget åndedrætsfokuseret, og jeg kan mærke i hele kroppen, hvor godt det gør mig. Når jeg trækker vejret “rigtigt”, bliver jeg altid helt overrasket over, hvor overfladisk jeg egentlig trækker vejret normalt, og hvor direkte afstressende det er at tage et par dybe indåndinger. Så det kunne jeg godt tænke mig at gå lidt videre med. Jeg er stiv som et bræt og kunne godt trænge til både lidt øget kropsbevidsthed og smidighed. Så yoga får en chance.

Men hvad gør man ellers, når man står her ved tærsklen til seks måneders hardcore arbejde, før der igen bliver et pusterum. Jo, man gør to ting.

Punkt 1: Man går i gang med at surfe efter destination til næste rejse. Det er vinterrejsen, sandsynligvis i februar, og vi kigger pt. på Thailand, Indien og Gambia. Prisen spiller en større rolle i år, end den plejer. Noget med et huslån, som vi er nødt til at begynde at betale af på, og noget med en kombination af nogle polske håndværkere, et hul i haven og et kæmpe skybrud, der har gjort, at vores karnap er ved at løsrive sig fra resten af huset. Og hvor går grænsen egentlig til det der force majeure? Nå.

Punkt 2: Man griber ud efter det eneste man kender og ved virker: chokolade! Hjemmelavet godt nok og uden blodsukkerstigning og dårligt humør i dagevis. Åh, hvor er det godt, altså. Tænk, at jeg nu er sådan en, der laver chokolade! Tak til alle de norske bloggere, som bringer den ene lækreste choko-opskrift efter den anden.

Jeg lavede disse. Årh, så gode de blev:
chokolader med knas

Ingredienser (opskriften gav mig ca. 40 stykker)
100 g kakaosmør
1 spsk kokosolie
2 spsk lucumapulver (kan udelades)
1½ dl god kakao (jeg brugte RAW kakao)
Sødning svarende til 3-4 spsk sukker (jeg brugte mit nyindkøbte stevia)
1 stor spsk hasselnøddesmør
vaniljepulver

Som fyld brugte jeg hakkede, let ristede hasselnødder, lidt ristet kokos og gojibær. Men det kan jo varieres i det uendelige eller udelades helt. Den rene chokolade smager fortrinligt.

Sådan gør du
Smelt kakaosmørret ved lav varme sammen med kokosolien. Rør lucumapulveret ud i det og tilsæt sødningsingredienserne. Sukrin er ikke så godt her, idet det klumper sammen, når det varmes op. Tilsæt kakao, vanilje og hasselnøddesmør og rør lidt mere. Når blandingen er godt blandet sammen, hælder du det i en form dækket med film, hvor du i bunden har lagt dit fyld. Rod lidt rundt i det. I fryseren med den og en halv time senere kan du skære den i firkanter og lægge dem over i en anden beholder.

Jeg opbevarer mine i fryseren. De kan snildt spises direkte derfra. Køleskabet ville sikkert være lige så fint.

Over and out for nu. Sidste aften i frihed skal nydes i stilhed.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

2 kommentarer til “Ferien er slut… (og opskrift på sund trøstechokolade)”

Skriv en kommentar

  1. Uhh for da den!! Jeg sidder her og forsøger at kontrollere mit mundvand, den chokolade må jeg simpelthen prøve.
    Velkommen tilbage Jane – jeg glæder mig meget til at følge med i – og blive inspireret af -, om du kommer nærmere et svar på et balanceret forhold mellem pligter og fornøjelser.
    KH Charlotte

    Svar