To lækre kyllingesalater og en stor, orange juice

Det er lørdag, solen skinner, og der er bare 2 uger til vi skal holde ferie. Alt er godt. På sådan en lækker lørdag får man lyst til at forkæle sig selv med en sommerfrisk kyllingesalat til frokost (ikke et ord om at aftensmaden er røget fløjten 5 ud af de seneste 7 dage, og at jeg har levet af knækbrød, godt nok disse,  med diverse toppings. Så meget for er-det-her-nyttigt og lignende selvfedhed). Nå. Men i dag er det fridag, og der skal hældes lidt grønt på den gamle krop. Derfor er der indkøbt kilovis af frugt og grøntsager, og der bliver blendet og juicet på livet løs. Men nu gør flydende føde det jo ikke alene for en hulekvinde som mig, så tilbage til den lækre sommerfriske kyllingesalat, som skulle prydes med avokado og en brombær-granatæble-vinaigrette. Jow, jow, mindre kunne sørme da ikke gøre det!

Jeg tog min kyllingefilet og skar den i mindre tern og blandede dem i en marinade af 1 spsk olivenolie, saft og skal af 1 økocitron, 1 fed hvidløg, 1 tsk timian og lidt salt og peber. Kyllingestykkerne røg i et ovnfast fad og fik 12 min. ved 200 grader. De blev lækre og møre og med god smag af både citronen og hvidløg.

Imens snittede jeg lidt romainesalat og diverse grønt. Bælgede 2 kilo ærter eller lign. som drengebarnet nærmest nåede at fortære inden jeg fik puttet nogle på min salat. Vinaigretten havde jeg lavet dagen før, men den bestod af følgende: 4 spsk olivenolie, 4 spsk granatæble-eddike, 1 spsk akaciehonning eller sukrin og en håndfuld optøede (eller friske) brombær, som havde fået en tur med stavblenderen. Den var meget dekorativ med sin dybrøde farve, og den smagte dejligt og frisk og sødt.


Det er da en lækker frokost.

Manden lavede også en kyllingesalat, om end i en noget anden version, og han ville meget gerne have publiceret sin version på bloggen også. Og den er selvfølgelig velkommen her også. Hans version bestod af en rest kylling fra i går, som han skar i små tern og blandede i en dressing bestående af gräddfil (utroligt lækkert, svensk creme fraîche agtigt produkt for dem som tåler komælk) og Hellmann’s mayo (som vi altså er blevet lidt tossede med her i huset), sammen lidt snittet porrer og ærter. Salt og peber. Sådan her endte den:

Han var ret stolt af den opskrift, og jeg undlod at nævne, at jeg vist havde lavet en lignende tidligere på sommeren, hvor vi havde gæster til frokost.

Til kyllingesalaten drak han en gulerod, æble, asparges juice.

God lørdag!

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

0 kommentarer til “To lækre kyllingesalater og en stor, orange juice”

Skriv en kommentar