Glutenfrie fiskefrikadeller med hjemme-lynrørt remoulade

Glutenfrie fiskefrikadeller er sådan en luksus. Jeg elsker fiskefrikadeller med remoulade. Virkelig elsker. Men fiskefrikadeller er som regel fyldt med gluten, og remoulade er fyldt med sukker, så jeg kan ikke ligefrem prale af, at det er noget, jeg spiser ofte. Nå ja, og så kan manden heller ikke lide fiskefrikadeller, og al fiskefars jeg finder er fyldt med mel, og sådan kan det nogle gange gå, at ens vej er brolagt med dårlige undskyldninger.

Glutenfrie fiskefrikadeller og hjemmerørt remoulade

Men i går var jeg i Irma og så, at de sørme har fiskefars på frost. Uden noget som helst andet i end fisk! Hvorfor har jeg aldrig kigget på det før? Ned i kurven røg fluks to pakker, for mig og ungerne er alene hjemme i dag, og så skulle den saftsuseme stå på glutenfrie fiskefrikadeller.

Og hjemmerørt remoulade selvfølgelig! Men nu var jeg jo ikke lige ude i så god tid, at jeg kunne nå at lave mine egne pickles, så jeg travede to supermarkeder tyndt for at finde et glas. Det kan man så åbenbart ikke få, så jeg købte et glas af Irmas drueagurker og måtte nøjes med det.

Det er mit første forsøg ud i hjemmerørt remoulade og det blev skisme lækkert, de manglende pickles til trods. Se selv:

HJemmerørt remoulade uden sukker - opskrift

Jeg glemte selvfølgelig at afmåle mængderne, så her kommer ingredienserne på øjemål:

Glutenfrie fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade. Sund og nem LCHF-opskrift her: Madbanditten.dk

Glutenfrie fiskefrikadeller med hjemme-lynrørt remoulade

Udskriv Pin
|

Ingredienser

FISKEFRIKADELLER

 • 400 g fiskefars uden mel (bed fiskehandleren hakke det for dig eller kør den selv på foodprocessor.)
 • 1 løg, finthakket
 • 1 spsk loppefrøskaller (reklamelink)
 • 2 små æg
 • salt, peber og lidt muskatnød
 • kokosolie til stegning

HJEMMERØRT REMOULADE

 • 4-5 store spsk god mayonnaise
 • 1 tsk dijon sennep
 • 1 lille håndfuld finthakkede drueagurker
 • 1 tsk karry
 • 1 tsk sukrinmelis (reklamelink)
 • ½ tsk gurkemeje

Sådan gør du

Fiskefrikadeller

 • Rør farsen sammen med elpiskeren.
 • Form farsen til små deller og steg dem i kokosolie på panden.

Remoulade

 • Hak drueagurkerne groft og giv dem herefter en tur i mini-foodprocessoren.
 • Rør dressingen sammen, og bland til sidst drueagurkerne i.
 • Det var pærenemt. Hvorfor har jeg dog ikke lavet det før?

Tilbehør til fiskefrikadeller

Græsk salat og fiskefrikadeller med remoulade er muligvis for nogen en lidt sær kombination, men nogle gange skal man bare spise sin favoritmad, uanset hvordan de passer sammen. Det er jo det samme, børn gør, og det er det, der får dem til at putte remoulade på makrelmad og andre lækre ting. Børn har et herligt og inspirerende fusionsagtigt forhold til mad.

Nå, men tror I lige, at jeg skal lave pickles i weekenden? Det tror jeg da nok, at jeg skal. Og så skal der snart laves vaskeægte hjemmerørt remoulade herhjemme. Oh yes…

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

20 kommentarer til “Glutenfrie fiskefrikadeller med hjemme-lynrørt remoulade”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg har lige haft lavet den hjemmelavde remoulade, mums! Der røg bare fint hakket gulerod og blomkål i også! Kan virkelig anbefales hvis man er til en grov version :-)

  Svar
 2. Min fiskehandler har noget, som han kalder torskepluk..det er det, der er tilovers, når han laver filet..dette er et prisbilligt alternativ til hele stykker fisk..udover at bruge disse til fiskefrikadeller (hvor jeg seføli hakker røget spæk og kommer i farsen), laver jeg også fiskekrebinetter: fiskekødet hakkes evt. lidt ekstra med en kniv og blandes derefter med salt, samt hakkede krydderurter efter smag..jeg synes at persille og purløg smager fantastisk sammen og bruger oftest dette..farsen formes til krebinetter, der steges gyldne i en god klat smør..der serveres klaret smør og grøntsager efter smag til..mums…

  Svar
 3. Jeg arbejder i Irma, dog kun i weekenden, men altså.. der er mange der køber det der frosne fiskefars.. Så.. Spis endelig -det er altså af fin kvalitet :) Men ellers ja, så er det bare at hakke/blende noget frisk fisk :)
  Christian Bitz har i øvrigt en fantastisk opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller i en af sine bøger :)

  Svar
 4. Blander mig lige i fiskefrikadellen diskusionen. ;)
  Hvis i bare køber noget hvid fisk (torsk eller lign.) er det bare at hakke i blendeen og lave frikadeller af dem som i gør med svinefars. Så kan de jo også tilføjes friske krydderurter som citronmelisse og melen kan udelades.

  Svar
 5. Fantastisk tip med fiskefarsen i Irma! Jeg kan ikke tåle mel pga PCO og har været i 3 fiskehandlere i dag, hvoraf ingen kan skaffe fiskefars uden mel. De bestiller åbenbart allesammen færdigrørt fiskefars et andet sted, da de ikke selv har tilladelse til at lave det. Ved søgning på Irmas hjemmeside finder jeg det der hedder Irmas Hakket Fiskekød. Det må være det, du har brugt?? Det lyder jo fantatsisk at kunne lave fiskedeller ud fra den, i stedet for at skulle ud i en kødhakker mv. af fiskefiletter.. Tak! Bh Kat

  Svar
 6. Åh Undskyld. det blev bare lidt irriterende, da den er inde over mange gange hvor jeg idag har prøvet at finde opskrifter.
  No bad feelings

  Svar
 7. Gud hvor jeg synes det er irriterende at reklamen for Facebook går ind over opskriften, så det ikke er muligt at læse mængden af ingredienserne. Dette da en del af opskrifterne ikke står i bogen. Kan reklamen for FB ikke flyttes

  Svar
 8. Jeg har nu lavet din remolade til et stort hit..:0).. Jeg synes dog bare min bliver meget tynd…!! Hvad gør jeg forkert ?! Min ligner mere grød med klumper i end remo :o)
  Nogle råd til at gøre den stivere?!

  Svar
 9. Ja for pokker da!

  Jeg lavede “vitello” tonato i går af en rest skinkeculotte – godt med mayo og tun (selvom vi jo lige har lært at tun er noget skidt!), masser af kapers og hakket rødløg og en lækker tomatsalat til. Også ganske anbefalelsesværdigt til kødrester :)

  Svar
 10. Phew ;-)
  Jeg tror også jeg laver en ny omgang i dag. Vi skal have roastbeef til aften og jeg kan lige se den for mig serveret kold med hjemmerørt remoulade til min frokost i morgen. :)

  Svar