Glutenfri jordbærkage

I dag fik vi gæster til eftermiddagskaffe og jeg ville gerne servere en lille let sommerkage. Jeg havde for lang tid siden faldet over Cecilies lækre kokosmuffins og bookmarket dem til en anden god gang. I stedet for muffins bagte jeg dog bare hele dejen i en springform, smurte lidt vaniljecreme på og lagde jordbær på i sirlige rækker. Det er taknemmeligt med jordbær, ikke? Det ser altid så lækkert ud! Kagen smagte dejligt og vakte begejstring hos både de voksne og hos lillepigen. Drengebarnet ville ikke smage, han havde jo sine peberkagekugler, og ellers var han mest vild med jordbærene og med at slikke skålen med vaniljecreme.

Bunden bestod af:
4 mellemstore æg
2 spsk sukrin
1 dl kokosmel
1 spsk HUSK
Lidt mandelmel (kan udelades)
1 dl kokosmælk
1 tsk vaniljepulver
1 tsk bagepulver
3 spsk kokosolie

Sådan
Pisk æggene luftige med sukrin og vanilje. Bland de tørre dele i, og tilsæt kokosmælken og kokosolien til sidst. Put i en smurt springform og bag ved 175 grader i 15-20 min. Jeg stillede kagen på køl, så den satte sig inden jeg begav mig ud i at dekorere den med vaniljecreme og jordbær. Vaniljecremen er lavet af piskefløde med lidt sukrin og vanilje. Havde jeg foretaget et klogere valg, ville kagen også have været mælkefri.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

8 kommentarer til “Glutenfri jordbærkage”

Skriv en kommentar

 1. Ved godt, det er nogen år siden efterhånden, men jeg er på jagt efter en svampet jordbærkage, vi skal have som bryllupskage, og kom til at tænke på denne.

  Har dog lige et spørgsmål: tror du bundene kan fryses og stadig holde den svampede og bløde konsistens?
  Jeg har jo en del andet at se til den dag ;)

  Svar
 2. hvor stor springform brugte du :) og hvilken kokosmel bruge du? den billige (altså grove stykker )eller den dyre

  Svar
 3. Tak for en lækker opskrift. Helt sikkert også en ide, som jeg godt kunne finde på at kaste mig ud i på torsdag, når det er skt. hans :-)

  Svar
 4. He he, og tak. Drengebarnet er ualmindeligt nuttet. Som sagt, han må være fra en anden planet (i virkeligheden slægter han nok bare sin far ;-))

  Svar