Nakkekotelet med tzatziki

Øj, en træt dag. Det lykkes mig ellers at komme i fitnesscenter i formiddag, og med det besøg har jeg nu været der 2 gange i 2011, hvilket betyder, at jeg er lige ved at slå rekorden for 2010. Jeg synes, fitnesscentre er verdens røvhul, men mit skinneben driller, og jeg kan ikke løbe, og de har jo altså nogle smarte maskiner, hvor jeg kan få pulsen op med  mindre belastning. Jeg havde ungerne med, og de legede lystigt i den indhegning, som bliver kaldt børnehjørnet. De blev nærmest fornærmede, da jeg kom og sagde, at vi skulle hjem og jeg endte med at måtte love dem, at vi ville blive længere næste gang. Da jeg kom hjem, tog jeg bad og faldt i søvn på sofaen og sov 40 min. Godt så.

Dagens menu blev i dag båret af aftensmaden. En økologisk nakkekotelet med grillede peberfrugter, asparges og tzatziki.

En god tzatziki kan jo næsten løfte enhver ret. Jeg laver den helt simpelt med revet, drænet agurk, græsk yoghurt 10% (jow, det skal være 10%, du får bare slet, slet ikke samme resultat, hvis du vælger 0,01% varianten), hvidløg, citronsaft, salt, peber og lidt olivenolie.

Mmh, dejlig cremet tzatziki. Jeg lavede en stor portion, så jeg også har til gæsterne i morgen. Jeg skal på arbejde hele dagen men have gæster til middag. Det kræver lidt planlægning.

Frokosten var desværre ingen nydelse. Idéen var en blandet salat med nogle lækre radiser, som jeg havde købt på vej hjem fra fitness, og så med en gang vildlaks og lidt feta og lidt god olivenolie. Men fetaen var dårlig og blev erstattet med manchego, og det virkede bare slet ikke. Og laksen var alt for salt, og salaten havde en mærkelig bismag. Det ser man selvfølgelig ikke på billeder, men det var altså ingen nydelse.

Og nu hvor ungerne sover, er jeg bare ved at falde ned af stolen af træthed. Så jeg ryger lige fluks på sofaen med en kop the, og inden klokken er 22 (ja, okay 21.30, arh, 21.15) ligger jeg nok i min seng. Gamle liv.

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

3 kommentarer til “Nakkekotelet med tzatziki”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane.
  Jeg sidder ind i mellem og kværner i gennem dine lækre opskrifter og bliver inspireret. Nu lader jeg mig inspirere af orientalske kødboller med humus og tzaziki til.
  Men vil egentlig bare sige at jeg vildt godt kan lide din måde at skrive på. Ærligt og sjovt og med følelser bag og lidt kærlighed. Så tak for det!
  Mange hilsner Maj-Britt
  Mor til 3 tøser – pyyyhhhh (har lige læst din personlige indlag om børn. YOU ARE NOT ALONE!!!

  Og btw, bearnaisedippen er et hit. Min ældste elsker den på trods af at hun hader løg!

  Svar
  • Hvor er jeg glad for at høre det. Tak. Noget af det bedste, jeg ved, er at skrive, så det varmer virkelig :)

   Og tak for opbakning! Det er jo dæleme ikke nemt altså! :)

   Svar
 2. Meget præcist formuleret, det med røvhullet, meget præcist :p Jeg meldte mig endelig ud for ikke så længe siden.

  Og hey, lækker aftensmad og frokost også, hvis ikke du havde afsløret det om laksen og bismagen.

  :) C.

  Svar