Det er virkelig nemt at bage LCHF kager. Her er en chokoladekage, som er helt simpel, og som næsten er sund. Eller noget. Den er i hvert fald mættende og kan spises uden at forvandle følsomme sjæle til frådende, hysteriske sukkermonstre. Og så smager den faktisk overraskende okay. Mini-madammen spiste den med stor fornøjelse, men drengebarnet ville hellere have en skål broccoli (nogle gange spekulerer jeg på, om han virkelig, virkelig kan være min?!).
Nåmmen tilbage til kagen.
Ingredienser
5 æg
6 spsk sukrin
75 g smør eller kokosolie
1-2 tsk vaniljepulver
2 tsk bagepulver
5 spsk god kakao (usødet)
4 spsk mandelmel (Jeg bruger denne men man kan også male sit eget)
4 spsk kokosmel
1 spsk HUSK
Så let er det
Æggene piskes med sukrin og de øvrige tørre ingredienser blandes i. Til sidst røres det smeltede smør/kokosolie i, og dejen hældes i en smurt form og bages i 25 min. ved 175 grader. Voilà!
Idéen til kagen er hentet herfra hvor der i øvrigt findes mange, lækre opskrifter.
Kan man bruge Raw kakaopulver?
Spændende opskrift – men jeg er godt nok også i et dilemma mellem choko og brocco nu (not) 🙂