Forårsmad

Jeg kan mærke, at jeg skal oppe mig, hvis jeg skal blogge om mad i øjeblikket. Det er bare, som om fokus har været på udendørsliv og dasen på terrassen og lange gåture og bare sugen til sig af alt det lys og alle de farver, der pludselig er eksploderet i den grå verden. På madsiden bliver alting pludselig enormt simpelt, og der er bare grænser for, hvor mange gange man kan vise billeder af et stykke kød med en grøn salat. Men det er nu altså alligevel hvad jeg har tænkt mig at gøre.

Her er fx en skål asparges. De er blancheret og vendt i god olivenolie og salt og peber. Højt kulinarisk niveau, ikke?

Dem kunne man fx servere med lidt revet parmesan som tilbehør til en skive roastbeef.

Resterne af asparges’ne kunne man så bruge næste dag i en grøn salat, som man kunne servere til et par skiver stegt flæsk (øko, I might add…)

Jeg må indrømme, at fokus på det seneste har været på noget andet end mad. Nemlig på at finde en metode til at blive kvit med drengebarnets børneeksem. Han har altid haft lidt, men i denne vinter har det været værre end nogensinde, og det er ikke blevet dæmpet af foråret, solen og den friske luft. Så nu har vi intensiveret indsmøringen med gode cremer og mere end fordoblet hans dosis olie for at give fugt til huden indefra.

Virker det ikke, må vi kigge på, om vi skal kaste os ud i den store diæt. Det ser dog ud til, at det går i den rigtige retning, men om en uges tid, kan vi sikkert bedre se, hvor det bærer hen. Håber det virker. Børn på diæt er så vanskeligt. Han kunne ikke tåle komælk, da han var mindre, og i dag kan han ikke lide det. Gluten får han lidt af. Primært i børnehaven, hvor der på den anbefalede “grøddag” serveres nærende mannagrød og andre stivelsesholdige substanser (Good Lord!!).

Nå ja, apropos næringsfattig mad. Har I set, at svenskerne overvejer fedtskat? Læs artiklen fra Svenska Dagbladet HER. Og jeg troede, at svenskerne var klogere! Hvorfor er der ingen, der overvejer hvad præcist det er, folk vil sætte i stedet for fedt? Bliver det mon gode, (dyre), økologiske grøntsager eller større mængder billigt hvidt brød, pasta, etc.? Sandsynligvis det sidste. Det er sørgeligt.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

En kommentar til “Forårsmad”

Skriv en kommentar

 1. Du har jo ret-når man erstatter fedt ( og protein) – er det ikke med grøntsager men helt sikkert billig stivelse/mel og pasta og sukker.
  Jeg tror nu at LCHF lobbyen i Sverige er forholdsvis stærkere end i DK
  – Man har jo trods alt en del professorer og læger på deres side.
  Din forårs mad ligner meget min :) og jeg havde tanken i morges at det godt nok er simple mad pt. ;protein, fedt kilde og grønt… ikke så meget fis der:)
  God søndag til dig – nu må vi nyde solskinnet.

  Svar