Schawarma-chili

Hjemmelavet schawarma-chili smager så godt og det er en super måde at få den gode chilismag uden samtidig at få de tarvelige olier fra de chilier, der står fremme på bordene på shawarmastederne. Ikke at jeg frekventerer de steder helt vildt ofte men i mine unge dage gjorde jeg indimellem.

Hjemmelavet schawarma-chili

Men se lige her. Det ligner da meget godt, ikke?

Jeg siger jer, det smager som vaskeægte schawarma-chili men uden at man behøver spekulere over, hvilken tvivlsom olie, der er puttet i. Genialt!

På den måde kan man peppe sin hverdagsmad op. Her er det en pulled pork burger med grøntsagsbrød, der har fået selskab af en klat fed cremefraiche og lidt chili-olie. Det kalder jeg god frokost! Opskriften på Pulled Pork finder du i Mæt & Slank med LCHF.

Chili-olie

Shawarma-chili

Udskriv Pin
1 glas
|

Ingredienser

  • 2-3 spsk tørrede chiliflager
  • 70 g tomatkoncentrat
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk kanel
  • salt og friskkværnet peber
  • 1-1½ dl olie fx olivenolie eller hørfrøolie

Sådan gør du

  • Kom chiliflagerne i en kasserolle og giv dem et opkog med lidt vand.
  • Spæd vand i nogle gange, indtil du har en tyk grød.
  • Put hvidløg, tomatkoncentrat og kanel i og giv endnu et opkog.
  • Smag til med salt, peber og evt. mere kanel.
  • Når massen er kold, hælder du olien over og lader den trække i køleskab.
schawarma-chili
schawarma-chili

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

12 kommentarer til “Schawarma-chili”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane
    TAK for en dejligopskrift på schawarma chili.
    Vi nyder den virkelig hjemme hos os.
    Jeg har dog udviklet den lidt, da jeg synes den mangler lidt syre.
    Prøv at tilsætte 1 tsk. stødt spidskommen og 1-2 spsk. hvid balsamico.
    SÅ sidder den EKSTRA godt i skabet.

    Svar
    • Jeg opbevarer den i køleskab og spiser den til der kommer mug på. – hvilket der går længe før, så længe den er godt dækket af olien.

      Svar
  2. Hej
    Jeg laver en meget forenklet version af shawarma chili, jeg har lært af tyrkisk veninde.
    Varm en dåse tomatpure op – bare lun ikke boble – iblandet så mange chiliflager dine smagsløg kan lide og en masse (oliven)olie….Det smager himmelsk, men forsvinder alt for hurtigt.

    Svar
  3. Hej Jane
    Hvordan laver du mon Tabouli? Bruger du bulgur eller hvad finder du mon på, er det bare ren salat? Det lyder nemlig toplækkert :-)

    Svar
  4. Fantastisk opskrift. Lavede det i en international børneby i sommer og det var et helt klart hit, også hos de 11 årige børn ;-)

    Svar