Thaisuppe fyldt med grøntsager

Jeg laver tilfældigvis noget nær verdens bedste thaisuppe. Af alle de gode og sunde suppeopskrifter, jeg har lavet, er denne stadig min favorit.

Denne thaisuppe er spækfyldt med grøntsager, cremet kokos og masser af smag. Jeg laver altid en kæmpe gryde, så jeg har til flere dage og til fryseren, og jeg spiser den både som suppe og som sovseagtigt tilbehør. Luuurvely, siger jeg.

Jeg vil selvfølgelig gerne dele ud af opskriften. Opskriften, jeg bringer her nedenfor, er sådan en slags grundopskrift. Mængderne og typerne af grøntsager kan varieres i det uendelige alt efter indholdet i køleskabet. Det er sådan en rigtig tøm-køleskabet-søndags-suppe.

Thaisuppe LCHF

Thaisuppe fyldt med grøntsager

Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

  • 4 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 30 g frisk ingefær (gerne mere hvis man er ingefærfan som mig)
  • 3 gulerødder
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 helt broccoli
  • 1-2 dåser kokosmælk (jeg bruger to, da en del hældes fra med kogevandet)
  • 2 dl tør hvidvin (eller en sjat hvidvinseddike hvis der ikke lige er hvidvin inden for rækkevidde)
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 3 spsk fishsauce
  • 2 spsk soya
  • 2 friske chilipebre røde, udkernede og skåret i halve
  • ½-1 spsk gul karrypasta (kan udelades)
  • 1-1½ stængel citrongræs
  • Lidt gurkemeje (eller saffran for farvens skyld)

Sådan gør du

  • Alle  grøntsagerne hakkes.
  • Hvidløg presses og sauteres ved middel varme i olie i en stor suppegryde sammen med gul karrypasta, løg, gulerødder og finthakket ingefær til løgene er blanke og gulerødderne møre.
  • Resten af grøntsagerne hældes oveni sammen med bouillonvandet og kokosmælken.
  • Det hele simrer i ca. 25 min. under låg.
  • Herefter fiskes de hele chilier op og kasseres, og noget af vandet hældes fra (gem det til at styre konsistensen). 
  • Resten blendes til en fin cremet masse og hældes over i ny gryde (min blender kan ikke tage hele portionen på en gang), og når alt er blendet, varmes suppen op og smages til.

Min blender valgte dog at afgå ved døden midt i blendingen af første portion, hvorfor resten blev blendet i foodprocessor. Med et noget grovere resultat til følge. Blenderen vinder, siger jeg bare. Men smagen fejlede som sædvanlig intet.

Normalt serverer jeg den helt klassisk med kyllingestykker eller lidt grønne linser, men i denne uge har den fået  følgeskab af både kammuslinger og laks. Begge dele fungerede fint.

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

24 kommentarer til “Thaisuppe fyldt med grøntsager”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane,
    Har lige brug for et hurtigt råd – jeg er igang med suppen
    Blender du citrongræsset eller tage du det op – har læst et sted at man ikke spiser dette —–

    Svar
    • OK. Tror jeg prøver at skære det i mindre stykker og supplerer med lidt limeblade og fisker det hele op.
      er igang med denne suppe og en cheeseburgersuppe og hvis vi synes det smager ligeså godt som det ser ud vil vi lave nogle stor portioner til fryseren . Har en 15 liter suppegryde :-)

      Svar
    • ja kyllingen er stegt/tilberedt. Jeg plejer at bruge en rest, jeg har og så skærer jeg den bare i tern og luner den i suppen. Smager så godt!

      Svar
  2. Hej Jane.
    Fandt din opskrift og glæder mig til at teste den af.
    Er det korrekt at soya og Fish sauce først tilsættes ved genopvarmningen af den blendede suppe, og ikke under selve tilberedningen?

    Svar
    • Hej Christian – glæd dig, den suppe smager så dejligt.
      Jeg har soja og fiskesovs med fra starten, altså simrende med i suppen. Men begge dele kan sikkert gå lige så fint :)

      Svar
  3. Et lille tip. Istedet for at hælde varm suppe over i en blender eller i en foodprocessor plejer jeg at blende direkte i gryden med min stavblender.

    Vedr hvidvin så kom jeg det i da grøntsagerne var sauterede, lod alkoholen fordampe og så fulgte jeg opskriften videre.
    Soya og fiskesauce plejer jeg at bruge som “salt/peber” så det kom jeg i til sidst da jeg smagte til.

    Svar
  4. Hej Jane
    Jeg har tænkt at lave din stærke thaisuppe fra din nye bog i aften. Tænker den ligner suppen herover ret meget.
    1 spørgsmål: får man nok fedt/protein i den suppe? (der er kokosmælk og kokosolie i men jo ellers ikke noget fedt/protein)

    Hvad ku man spise til for at få protein/fedt?
    måske dine ostepandekager?

    ps: Jeg søger at tabe mig med LCHF

    Tak :-)

    Elise

    Svar
  5. Smager suuuper godt! Og så ligger den i styrke lige der hvor jeg synes den er god stærk og ikke ubehagelig brændende :) Den giver varmen! Er faktisk rigtig god morgenmad her i vinterkulden…

    Svar