Hjemmelavet mandelmælk

Har du prøvet at lave hjemmelavet mandelmælk? I mine tidligere mælkefrie perioder har jeg ofte brugt mandelmælk som erstatning for mælken i fx min kaffe. Sojamælk kan også til nøds gå, men jeg er ikke særlig glad for den “tørre” eftersmag, som jeg synes soja har. Faktisk er jeg bare ikke så pjattet med sojaprodukter sådan helt generelt. Så mandelmælken har været en favorit, selvom den er lidt svær at finde i butikkerne (uden sukker/agavesirup).

Hjemmelavet mandelmælk

I dag lavede jeg mandelmælken selv, og det blev simpelthen så nydeligt. Og nemt var det også. Og det er jo jo tusinde gange billigere end at købe det. Købe-mandelmælk har ofte stort set ingen mandler i og så er der tilsat alverdens ingredienser, jeg helst er fri for.

Det føles virkelig som at betale for hvidt vand. Nej tak altså (enkelte mærker undtaget, for der findes enkelte, der er anstændige).

Men laver du din egen mandelmælk efter denne opskrift, får du en lækrere og mere næringsrig plantemælk.

hjemmelavet mandelmælk --> madbanditten.dk

Hjemmelavet mandelmælk

Udskriv Pin
6
|
10 min

Ingredienser

MANDELMÆLK – 1 FLASKE

 • 2 dl mandler, lagt i blød natten over (smut dem eller lad være!)
 • 1 dadel (kan udelades)
 • 6 dl vand
 • ½ tsk vaniljepulver (reklamelink)

Sådan gør du

 • Blend hele balladen godt og pres mælken gennem en finmasket si. Og voilà, dejlig, hvid mandelmælk.
 • Mandelmsmuldret kan du bruge i bagværk eller farsretter!

Noter

OPDATERET: I Vitamixen (“superblenderen“) kan man lave mandelmælken, uden at der bliver pulp til overs. Den blender mandlerne så kraftigt, at de helt pulveriseres. Tilbage står man med en dejlig, fed mandelmælk (se øverste billede).
HJemmelavet mandelmælk

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

17 kommentarer til “Hjemmelavet mandelmælk”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Vildt med vildt på ??‍♂️ Så lille en indsats for så meget resultat! Jeg fik den lækreste mælk og er fri for at skulle bestille et stort antal kartoner på nettet eller finde plads til kartonerne. Ville undgå kh og købte derfor Allos Mandeldrik. Og mandelkødet er fantastisk med lidt yoghurt og Vaniljepulver, Chia osv. Det bliver min nye morgenmad sammen med mandelkaffe mmm Taaak!!!

  Svar
 2. Hvorfor opstår mandelsmuldret? Og hvordan får man skillet det fra de resterende ingredienser? Bruger man en si? Hvordan skal mælken opbevares og hvor længe holder den sig? :-)

  Svar
  • Mandelsmuldret opstår, hvis blenderen ikke er kraftig nok til at pulverisere mandlerne helt. Jeg hælder bare mandelmælken igennem en tyndmasket si. Mandelmælken opbevares i køleskab og kan holde 3-4 dage. Den får en sær lugt, når den er ved at være for gammel. Du vil ikke være i tvivl, tror jeg :)

   Svar
  • Hvor lang tid skal det have i ovnen og ved hvilken temperatur? og kværnes på hvilken måde? På forhånd tak :).

   Svar
 3. Hej Jane
  Jeg skal prøve at lave mandelmælk i dag, men er lidt nysgerrig efter nærringsindholdet på hjemmelavet? Hvor meget at de gode sager fra mandler forbliver i mælken? Og hvad med kulhydraterne? Kan man tillade sig at drikke store mængder af det på LCHF eller hvordan?
  På forhånd tak :)

  Svar
  • Det ved jeg heller ikke. Men mandelmælk (købt eller hjemmelavet) er næppe noget, du skal indtage i store mængder på LCHF.

   Svar