Hjemmerørt mayo med hvidløg og timian

I dag har jeg lavet den lækreste hjemmerørte mayo. Jeg har eksperimenteret flere gange tidligere, men har aldrig haft heldet helt med mig. Men i dag var den der, og den blev bare lækrere end lækker. Og nu har jeg en god kilde til fedtstof færdig og klar lige fra køleskabet. Hurra!

Ingredienser
1 bæger past. æggeblomme (2 blommer)
2-2,5 dl olie (jeg brugte koldpresset olivenolie)
1-2 tsk dijonsennep
1-2 tsk hvidvinseddike
1 fed hvidløg
Lidt citronsaft
Herbamare urtesalt
Friskkværnet peber
Et par kviste frisk timian

Sådan
Hemmeligeheden bag det at lave en hjemmerørt mayo, der ikke skiller er, at ingredienserne skal have samme temperatur. Helst rumtermperatur, tror jeg. Så tag olien og æggeblommen og sennepen ud af køleskabet nogle timer før du vil i gang.

Æggeblommerne piskes med sennep, citron og eddike, og olien hældes langsomt i. Virkelig langsomt i en tynd, tynd stråle. Det skal være sådan, at olien hele tiden absorberes hurtigt i massen. Det tager sin tid. Fidusen er, at jo mere olie du hælder i, jo tykkere en mayo får du. Når du synes, at konsistensen er ved at være fin, smages til med salt, peber, hvidløg og timian og pisker lidt igen. Mæt den evt. med en sidste rest olie og voilà. Totalt i orden mayo, dér!

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

3 kommentarer til “Hjemmerørt mayo med hvidløg og timian”

Skriv en kommentar

  1. Det lyder super lækkert:) Den skal jeg helt klart prøve. Jeg har et spørgsmål, ikke kun til denne opskrift men også andre, hvor længe kan det holde og kan man gøre noget for at forlænge holdbarhed evt. fryse? Jeg vil blive super glad hvis du til dine opskrifter, vil skrive lidt om holdbarheden:)

    Svar
    • Tjah, tit ved jeg det ikke. Derfor vil jeg også være ked af at skrive det. Denne mener jeg dog kan holde sig pænt længe. Et par uger tror jeg godt, den vil kunne klare.

      Svar