Lækre flutes

På opfordring bringer jeg her opskriften på de lækre brød, som jeg lavede til dinner partyet i lørdags. Hvis nogen skulle være i tvivl, har disse flutes ingenting med Low Carb/LCHF at gøre.

Hvad der ikke er så tydeligt er, at brødkurven her består af flere forskellige slags brød. Bagt af flere forskellige omgange og med dertil forskelligt indhold. Brødene er bagt på slump, men et bud på en opskrift kunne være denne:

Lækreste snoede flutes - find opskrift her.

Lækre flutes

Udskriv Pin
|

Ingredienser

  • 10-20 g gær
  • 3 dl iskoldt vand
  • 5 dl kærnemælk
  • 2 spsk salt
  • 150 g grahamsmel
  • 150 g durummel
  • 400 g hvedemel

Sådan gør du

  • Gæren røres ud i det kolde vand og kærnemælk og salt tilsættes.
  • Grahamsmel og durum tilsættes og røres med røretange.
  • Tilsæt hvedemel indtil dejen er mættet men stadig en smule fugtig.
  • Hæv i køleskabet til næste dag.
  • Næste dag æltes dejen ved håndkraft og dejen deles i 3-4 stykker, alt efter hvor store flutes man vil have.
  • Dejen snoes, eller vrides nærmest som en karklud og lægges til efterhævning på bageplade, imens ovnen varmer op til mellem 250-275 grader.
  • Flutesne pensles med lidt olie og drysses med groft salt eller mel.
  • Når ovnen er klar, ryger flutene ind i 10 min. eller indtil de har fået en sprød overflade
  • Herefter skrues ned og flutesne bages videre på 200 g i yderligere 10-15 min.

Noter

Meltyperne kan varieres i det uendelige. Laves de med ren hvede og kun med vand, får man et lækkert fransk baguette med den gode, genkendelige sprøde skorpe.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

6 kommentarer til “Lækre flutes”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane.
    Hvad er det der gør at der aldrig indgår gær i dine opskrifter? Hvad med denne her opskrift med gær, bliver flûtene med sprød skorpe?
    Det er nok det jeg savner mest……brød med sprød skorpe! Har du en opskrift på det? Jeg har begge dine bøger og glæder mig til den nye.

    Svar
    • De her flutes er jo helt almindelige hvedemelsflutes!

      På LCHF bager vi jo ikke med glutenholdigt mel og derfor har gær ingen funktion. Og bagværk bliver desværre heller ikke sprødt.

      Svar